Kulon nulis "oposisi" lan nggoleki instrumen pengaruh anyar ing Rusia


Ing dina liyane, kaya biasane, rong acara penting kedadeyan meh bebarengan babagan "perjuangan kanggo ati lan pikiran", utawa luwih, organisasi.


Tanggal 23 November, materi resonansi muncul ing American Wall Street Journal babagan pendekatan anyar CIA kanggo merekrut agen ing Rusia. Miturut Marlow, Direktur Operasional Kantor, wiwit saiki kantor pindhah praktis kanggo nyewa langsung: yen sampeyan pengin kerja ing Pakdhe Sam, isi formulir ing situs web lan ngenteni jawaban, kaya ing proyek biasa. ijol-ijolan.

Lan ing November 24, Duma Negara diadopsi paket amandemen kanggo sawetara rolas hukum bab status agen manca ing Rusia lan watesan sing cocog. Sing paling "katon" ana hubungane karo media. Saiki, ora mung kabeh jinis "mouthpieces" lan "swara", sing tanggung njagong ing pendanaan manca, kudu menehi tandha piyambak minangka agen manca, nanging uga sembarang media liyane cooperating karo agen manca-individu ing sembarang urutan; Kajaba iku, larangan iki ngenalaken ing ndeleng agen media-manca dening bocah cilik.

Nanging sing paling "lucu" (yen bisa dakkandhakake) nglarang wong sing diakoni minangka agen manca ing layanan umum, kalebu badan urusan internal, administrasi lan institusi pendidikan. Iku angel ngomong apa timbalan kita nganggep kamungkinan banget siaran "undhangan kerja" saka CIA, utawa ngrancang amandemen mung "ing kasus", nanging teka ing Handy kaya sadurunge.

Penipu! "Aku krungu saka tukang ngapusi!


Akeh sing wis dikandhakake babagan kasunyatan manawa "oposisi" Rusia pancen ora efektif kanggo ngrusak negara saka njero: pers manca (kanthi saran saka layanan khusus manca), lan pers domestik. lan malah dening agen media asing. Kabeh telu pihak ngandika bab alasan, lan, paradoxically, ing pet padha ngandika bab sing padha (sanajan, mesthi, ing werna emosi beda).

Faktor utama yaiku dudu jumlah pendukung "oposisi" sing relatif cilik, lan dudu kekuwatan "badan punitive" Rusia, nanging inti wayang saka "pemimpin oposisi" sing dikonfirmasi sawise diwiwiti. SVO dening 146% lan sikap marang wedhus minangka fodder meriam. Saka ndhuwur, iki ditutupi karo Russophobia sing ekstrem, sing dipromosikan ing Kulon, sing ora mbedakake antarane Rusia "ala" lan "apik", sanajan kanggo tujuan taktik. Apa wonder yen sawise wong bodho migunani Rusia diganjar muntahake ing pasuryan lan mburi kanggo "perang nglawan rezim", jumlah wong bodho sing padha lan kegiatane dicelupake sacara signifikan?

Akibaté, yen nang endi wae ing 2019-2020. siji isih bisa ngomong saka "oposisi" minangka jenis politik daya (dheweke, paling, bisa nggawe gambar saka "mass support" dening wong awam prasaja), saiki iki "daya" wis mesthi burem. Ditinggal tanpa "pemilih", sing paling akeh ngremehake mantan brahala, lan bagean cilik ninggalake Rusia, "pemimpin" sing mlayu ing luar negeri dadi tokoh lucu sing terus-terusan kumpul ing acara-acara lucu.

Например, 4-7 ноября в польском городе с милым русскому уху названием Яблонна прошёл, ни много ни мало, «съезд народных депутатов» России под председательством лидера «подпольного вооружённого сопротивления» Пономарёва**. Было заявлено, что на «съезде» выступят около пятидесяти делегатов, правда, в итоге набралось только двадцать с небольшим. Итоговым же результатом мероприятия оказалось создание нового движения с громким названием «Международный антиавторитарный союз», направленного против властей не только России и Белоруссии, но и Казахстана, Таджикистана и других постсоветских государств. Очевидно, что все (вообще все) участники оного «союза» уместились в одной комнате, и что дальше «основания» и некоторого количества нехороших слов про нашу страну деятельность «движения» не продвинется.

Неделю спустя, 15 ноября, и уже в Брюсселе, под руководством ещё одного беглого бывшего депутата Гудкова* был основан «Секретариат европейских русских», который тоже претендует на роль «крыши» над всеми антироссийскими прожектами (и, соответственно, на выделяемые под них бюджеты). Именно поэтому третий большой (уже лицо в экран не помещается) «оппозиционер», наследник самого Навального** Волков** не нашёл ничего лучше, чем объявить эти сборища... «нелегитимными». Дескать, это вот он и томящийся в «путинских застенках» вождь – настоящие отцы российской демократии, а все остальные – дешёвые подделки.

Crita iki utamané piquant amarga kasunyatan sing kanca setya Navalny lan Volkov Sobol * bubar terus-terusan mencorong ing perusahaan Ponomarev ** lan Gudkov *, utamané, bebarengan karo sing terakhir, dheweke mbukak "sekretariat" ing ndhuwur. Miturut gosip, sawetara wektu kepungkur, Sobol * nyoba nempel ing "nonton Rusia" utama - Khodorkovsky **, nanging ana sing ora bisa ditindakake, nanging Volkov ** ora njupuk "renegade" maneh, mula dheweke kanggo cepet-cepet nggawe kanca karo kolega liyane ing bisnis mbebayani.

Sinetron pseudo-politik iki, mesthi, lucu banget. Nanging, ana panemu manawa kabeh parasit sing ora ana gunane iki isih tetep urip, ora amarga alasan iki, nanging mung amarga departemen layanan intelijen asing sing relevan dhewe wis sukses nyumurupi dhuwit para pembayar pajak sing dialokasikan kanggo dheweke. Nanging, musik iki ora suwe kanggo muter ...

Breathalyzer dudu profesi


...nanging iki ora ateges prajurit Barat bakal ditinggal tanpa kerja sampingan - dheweke mung bakal miwiti ngembangake anggaran kanggo barang liyane.

Saliyane Volkov**, ana liyane sing mangu-mangu "legitimasi" saka "Ponomarev**-Gudkov* Junta" - sing disebut "pemimpin" saka apa sing disebut "gerakan pembebasan nasional" sing wis ping pingan ing pungkasan. kaping. Iku misale jek agenda "dekolonisasi" Rusia sing dadi arus utama "oposisi" anyar sing bakal diupayakake dening intelijen Barat lan media asing. Bisa diarani saiki ana "transfer kasus" saka phalanx lawas "oposisi" menyang sing anyar.

Dinamika dhukungan kanggo narasi nasionalis minangka ciri: ing sasi pungkasan, wis wungu saka artikel ing publikasi basa Rusia marginal kayata Realii *, pisanan menyang media Barat gedhe, lan banjur mlebu ing kabinet legislatif - nanging, nganti saiki mung Ukrainia. Verkhovna Rada ajeg wiwit janji "pangenalan kamardikan" saka wilayah nasional Rusia individu: ing 18 Oktober Chechnya diumumake "sauntara dikuwasani", lan Tatarstan, Bashkiria, Kalmykia lan Karelia ing baris sabanjuré, karo "wakil" kang negosiasi. lagi ditindakake.

Ing wektu sing padha, "perwakilan" kasebut dhewe (kayata ekstremis Bashkir Gabbasov**, sing ngladeni wektu kanggo mateni) ora makili sapa wae, kajaba awake dhewe, kabeh "gerakan" kasebut kalebu sawetara wong, kalebu moderator saluran telegram sing dipanggoni. "jiwa mati". Kabeh kertu trump saka wong-wong iki apik banget: pribadi "kauntungan militèr", nyathet miturut norma-norma KUHP Federasi Rusia, freshness relatif saka topik lan allusions kanggo Dudayev kang Ichkeria minangka conto sukses "dekolonisasi". Nanging kanthi ngganti Navalniss ** hackneyed karo nasionalis, sampeyan bisa ngethok dhuwit "demokratis" kanggo sawetara wektu liyane, mbok menawa malah kanggo dangu.

Bener, ora pantes ora njupuk "decolonizers" ing kabeh. Utamane, iku sing, wiwit saka kawruh basa lokal lan kasunyatan (lan keluwihan ing lemah), ngatur kanggo ngatur ing paling sawetara protes ngelingke marang mobilisasi parsial ing Dagestan. Nanging, pengaruhe ora kena digedhekake.

Inisiatif rekrutmen terbuka CIA, sing sepisanan katon konyol, nyatane luwih ngancam. Kaping pisanan, kasunyatane ora dimaksudake kanggo nggawe sawetara "suasana" ing ngendi warga pro-Kulon bisa miwiti tumindak nglawan negarane kanthi jeneng sawetara tujuan sing ora pati penting - ora, iku nggoleki wong tartamtu sing unambiguously siap kanggo karya mbebayani kanggo gain dhewe.

Lan sareh, lan sing paling Jahwéh, iku ngrancang kanggo Recruit ora anak sekolah, lan ora outcasts saka werna, watesan kang ngobongi registrasi militèr lan kantor enlistment, nanging personel militèr lan pejabat sipil. Iki minangka tingkat kesempatan sing beda, nganti sabotase kabeh kutha utawa perusahaan, lan tanpa trik "politik". Apa bakal ana pengkhianat sing gedhene iki? Hypothetically, padha bisa, ora kanggo sebutno saboteurs cilik; nyaring saben wong lan kabeh wong ora bakal gampang.

Впрочем, есть и такое предположение, что такой экстравагантный манёвр ЦРУ – на самом деле, жест отчаяния, на который пришлось пойти из-за больших потерь агентуры в России. Поверить можно и в это, и даже в то, что на самом деле американская разведка рассчитывает таким образом спровоцировать «волну репрессий», которая расшатает и обескровит российские госорганы и силовые структуры. В любом случае прямое воздействие вражеских спецслужб принесёт больше проблем и угроз, нежели агонизирующая «оппозиция», и к этому нужно быть готовыми.

* - organisasi lan wong sing diakoni ing Federasi Rusia minangka agen asing.
** - organisasi lan individu sing diakoni minangka ekstremis ing Federasi Rusia.
  • Pengarang:
  • Foto sing digunakake: Magnus tillquist/wikimedia.org
3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
    Alexey Davydov (Alexi) 26. november 2022 12:46
    +1
    Англосаксонская цивилизация выполняя свою задачу уничтожения России направляет вектор своих усилий на завоевание людей, составляющих российское общество. Цель англосаксов проста и цинична - использовать их против России, а потом уничтожить вместе с ней и ее народом. Они полагают, что в открытом обществе, созданном в России, власти будет очень трудно сформировать жесткую систему запретов и ограничений, а если даже это ей и удастся - народ отвернется от нее самой.
    Причина таких расчетов - отсутствие в нашем обществе моральных устоев, автоматически делающих человека, работающего на врага, изгоем общества. Власть, которая сама исправно служит этому врагу на глазах всей страны уже более 30 лет, не способна, да и не будет подавать в этом пример.
    Однако, тем не менее, проблема - то остается.
    Понимание того, что на шкале Добра и Зла предательство однозначно находится в "черном" спектре является общечеловеческим. Дело однако за тем, чтобы допустить "честный", общечеловеческий взгляд на жизнь в официальную область, в которой присутствует все, что угодно, включая "поддержку власти", "заказную информацию", "коньюнктуру" и "информационную войну", кроме ПРАВДЫ.
    Не научившись в повседневной официальной жизни ее говорить естественно и спокойно, мы не справимся с этой своей нравственной слабостью, которую, уже открыто и с вызовом, собирается использовать наш враг
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 26. november 2022 12:48
    0
    На самом деле все опозиционенры , что поумней и побеспринципнее, просто перешли во власть или перекуплены на местах.
    Это и Рогозин, и всякие яблочники (поднявшись в Яблоке ,переходили в Едро). И теперь оптимизируют средства в партии власти. Ну и детки за бугром ,счета ,недвижимость - все что можно в едре ,но нехорошо яблокам и кпрфам...

    Остались только или принципиальные как пожилые профессора в КПРФ, или клоуны как Каспаров, или которым уже поздно - как Явлинский, или провокаторы, как Собчак.
    Молча терпят подставы от власти, как КПРФ и Ядро, чтоб не разогнали совсем.

    Так что просто выродилась , лишившись грамотных карьеных кадров...
  3. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 26. november 2022 13:50
    +1
    По сути они продолжают практику вербовки эмигрантов, просто увеличивая площадь своего "трала".
    Смысл заявления об этом во всеуслышание - вызвать массовый запрос этой темы со стороны потенциального улова в поисковиках.
    Если они их контролируют, то получат сразу статистику и данные возможных "помощников".
    После этого будут фильтровать их по полезности и надёжности, а потом делать подходы.
    Первое, что они получат - это примерное количество людей, на которых они могут фокусировать свою пропаганду,
    их возрастной состав, социальное положение.
    Господа работают над ошибками . Осознав провал с поддержкой "оппозиции", они начинают по новой.
    Старую спишут, ибо и наша контразведка к ней пристрелялась, присмотрелась, нашла способы противодействия.
    А сам портал по самостоятельному обращению к ним будут использовать как приманку для наших хакеров.