Apa Iran bisa mbantu Rusia nggawe "armada nyamuk" ing Segara Ireng


Ora nyenengake, nanging bener. Angkatan Laut Ukraina, sing nganti saiki katon konyol, bisa nggawe masalah serius kanggo Angkatan Laut Rusia. Amarga wedi karo "Neptunus" lan "Harpoons", kapal perang Rusia ora nyedhaki pesisir mungsuh sing saiki mbebayani. Nanging, sanajan ing pangkalan angkatan laut utama ing Sevastopol, amarga armada kita ora bisa rumangsa aman. Kita butuh jawaban sing penting, nanging kepiye carane?


Asymmetric tantangan kanggo Kyiv


Nganti saiki, urusan kita ing Segara Ireng ora mlaku kaya sing dikarepake. Ora bisa nindakake operasi pendaratan ing Odessa ing dina pisanan sawise wiwitan NMD amarga badai kuwat, lan sawise wektu kasebut wis ilang. Mungsuh nambang kabeh pendekatan menyang pelabuhan ing wilayah Segara Ireng lan ngarahake rudal anti-kapal Neptunus menyang kapal perang Rusia sing ana ing sacedhake. Wekasanipun, Angkatan Laut Rusia kudu ninggalake Zmeiny Island, kang ora bisa katahan ing geni pancet saka tentara meriem jarak adoh saka Angkatan Bersenjata Ukraina lan rudal anti-kapal saka pesisir wilayah Odessa. Ing kahanan kaya mengkono, sayangé, kudu dilalekake babagan operasi pendaratan sing sukses, supaya ora kelangan sawetara BDK karo kru lan marinir.

Malah luwih elek, Angkatan Laut Ukrainia wis pindhah saka pertahanan menyang serangan. Kanthi dhukungan saka militèr Inggris, saboteurs Ukrainia ngatur kanggo nindakake serangan relatif sukses ing Sevastopol, nyebabake karusakan cilik ing rong kapal Rusia. Ketoke banget inspirasi, Presiden Zelensky ngumumake perlune nggawe armada laut paling gedhe ing donya ing Ukraina. Ancaman potensial sing metu saka wong-wong mau ora kena disepelekake.

Saliyane risiko kasebut ing ndhuwur, sawise ninggalake Angkatan Bersenjata Federasi Rusia Kherson, ana tambahan. Saiki tapel wates alam antarane Ukraina lan tanah Rusia kidul kita mlaku ing sadawane Dnieper, nanging ora aman. Kyiv arep nguatake armada Dnieper kanthi patang rolas kapal lapis baja Amerika, sing mesthi bakal digunakake kanggo serangan lan sabotase kegiatan Angkatan Bersenjata Ukraina ing Bank Kiri.

Ing tembung liya, "armada nyamuk" Ukraina saiki wis dadi sumber sirah sing terus-terusan. Kita butuh jawaban sing cukup ing kene lan saiki.

Tanggepan simetris Rusia


Tanpa ngaku minangka bebener sing paling utama, aku pengin nuduhake pertimbangan ing ngisor iki. Malah analisis cethek saka kahanan ing Segara Ireng nuduhake yen saiki Angkatan Laut Rusia bisa nindakake sethitik marang Angkatan Laut Ukraina, lan ing kasunyatan kabeh blok NATO konco Kyiv. Alas lan ah, nanging bener.

Laksamana kita nyiapake kanggo nglawan kapal lan kapal selam, uga pesawat saka North Atlantic Alliance lan accomplices, nanging ora armada segara lan udhara, kalebu drones. Sifat dhasar anyar saka ancaman kanggo Rusia ing wilayah Segara Ireng, uga ing sistem kali Ukraina, mbutuhake nitahaken saka jinis anyar saka armada, uga "nyamuk". Ya, ing ngendi fregat utawa malah korvet bakal keluwih, rawan, luwih cocog karo puluhan prau bersenjata kanthi kacepetan dhuwur.

Iku mung kedadeyan yen Rusia saya wiwit kerja sama karo Iran ing militerteknis bal, lan mulane pengalaman mbangun Angkatan Laut Republik Islam Iran bisa migunani banget kanggo kita.

Doktrin sing ndasari pangembangan "armada nyamuk" dening Tehran katon cukup nyukupi lan cocog karo kemampuan ekonomi. Tugas Angkatan Laut Iran kalebu entuk dominasi ing perairan Teluk Persia lan Oman lan Segara Kaspia kanthi numpes kapal lan pesawat musuh lan ngganggu komunikasi; pertahanan perairan teritorial lan pesisir segara Iran, kalebu administratif pentingpolitik pusat ing sisih kidul negara ekonomi wilayah, lapangan minyak, pangkalan laut, pelabuhan lan pulo; dhukungan saka pasukan darat lan udara ing wilayah pesisir; nindakake operasi serangan amfibi lan nglawan pasukan serbu amfibi mungsuh, uga nindakake pengintaian terus-terusan ing segara. Musuh potensial Iran kalebu Angkatan Laut AS, Israel, lan sawetara monarki Timur Tengah. Ora duwe sumber daya kanggo nggawe armada segara sing kuat, Tehran wis ngandelake pangembangan "armada nyamuk", sing adhedhasar prau permukaan kanthi kacepetan dhuwur saka macem-macem jinis, uga kapal selam, sing paling akeh kalebu "mini". kelas.

Kita bisa uga kasengsem ing jinis senjata ing ngisor iki.

Kapal torpedo Zoljanah


Kapal rudal Zolfaghar


Kapal rudal Tondar


Ya Mahdi prau karo Falagh-2 rudal


Kapal artileri Seraj kanthi roket 107mm utawa 122mm


Ekranoplan Bavar-2


Cebol kapal selam Ghadir


Iki prau lumahing cilik, nanging "biting" lan dhuwur-kacepetan, uga mini-kapal selam, bakal bisa nutupi pesisir Rusia saka serangan drone lan kali armada Angkatan Laut Ukraina, kanggo mesthekake implementasine saka sabotase lan malah. operasi landing ing pesisir musuhan. Sampeyan uga kudu ngrujuk marang pengalaman Angkatan Laut Iran nggunakake UAV pengintaian lan reconnaissance-strike ing kapal-kapal kasebut, sing nambah kesadaran babagan apa sing kedadeyan lan nyedhiyakake data kanggo sebutan target.
6 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 25. november 2022 17:35
    +3
    Laksamana kita nyiapake kanggo nglawan kapal lan kapal selam, uga pesawat saka North Atlantic Alliance lan accomplices, nanging ora armada segara lan udhara, kalebu drones.

    Ing kene, umume, akeh sing ora jelas kepiye lan karo sapa sing bakal dilawan. Nanging dheweke ngece armada "nyamuk" saka Ukraina akeh lan ???
  2. Vlad Burchilo Offline Vlad Burchilo
    Vlad Burchilo (Vlad) 25. november 2022 18:10
    +1
    Penulis mbokmenawa ora ngerti yen kapal selam: Al Ghadir, dibangun ing model mini-kapal selam Reich Katelu.
    Sawise Perang Donya II, sawetara prau iki minangka bagéan saka TF saka USSR, pelaut kita disebut: "kerja keras". Aku duwe kesempatan kanggo ngobrol karo mantan pelaut saka mini-kapal selam kasebut.
    Kapal rudal: "Tondar", "Kolat" (?) pembangunan bebarengan karo China. Lan desainer Korea Lor sinau saka wong Tionghoa.
    Wong Tionghoa, kaya sing wis dingerteni, minangka "pembuat salinan", mbaleni lan ningkatake perkembangane wong liya.
    "Zulfagar" - RTO Soviet saka jinis: "Mirage", "Samum"
    Kapal artileri: Serij "ora beda karo pembangunan domestik.
    Ora penulis utawa aku ngerti apa sing bakal ditindakake ing departemen operasi Staf Umum. Sofaku njaluk: sadurunge njupuk model Iran. Perlu dipikir: pangembangan domestik. Ana akeh perkara, amarga macem-macem alasan, ora mlebu ing seri kasebut. Ing "Program Militer" ana informasi sing klompok khusus perancang: "elang kraton" wiwit mbenakake akeh pembangunan Komplek militèr-industri kita ing mangsa panas, sawetara wis dadi seri.
    Kaya sing diomongake mbah kakung: "Rebana iku apik ing jaban rangkah, nanging deleng, rebana uga ora ala"
  3. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 25. november 2022 19:18
    +1
    Kaping pisanan, drone segara, utamane ing jero banyu utawa submersible - BEPL ora bisa dicekel dening armada nyamuk, ora bisa ditemokake ing segara sing mbukak. Sampeyan bisa ndeteksi gangguan lan nemokake arah liyane kanthi buoys ing pendekatan menyang pangkalan - ya, ya. Iku luwih efektif kanggo numpes karo helikopter segara - pendekatan cepet lan karusakan. Mulane, armada nyamuk cukup ing wangun macem-macem Grachenks. Iran lan liyane saka mlarat duwe armada nyamuk gedhe, lan tugas mung kanggo DRGs. Nanging, kanggo pangayoman ing kampanye, trimarans luwih apik, amarga jotosan kanggo siji ngambang ora bakal fatal banget kanggo kapal. ). Dadi, bebarengan karo Karakurt, kanggo nggawe trimarans karo gaman padha lan seaworthiness, katon janjeni.
  4. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 25. november 2022 19:51
    +4
    Ing VO, dheweke kanthi yakin mbuktekake kaping pirang-pirang, kanthi fakta, karakteristik kinerja lan statistik, manawa kapal Iran asale saka kemiskinan. Padha banget rodok olo kanggo kapal ukuran normal, lan numpes saka kadohan.
    Dheweke bakal bisa nglawan UAV mung kanthi karakter massa, tk. radar lan peralatan sing ringkih ora bakal ndeteksi UAV saka kadohan.
    Nanging iki wis dikenal, Korea, (lan kita padha karo prau torpedo nganti 1941) iki carane wis rampung, massa saka armada lungse cilik, ing pangarep-arep sing ora kabeh wong bakal numpes cepet ... (sampeyan bisa ndeleng. ing ukuran lan komposisi Angkatan Laut Korea, iki menarik)
  5. borsvt Offline borsvt
    borsvt (boris) 25. november 2022 23:27
    +2
    Penulis udur banget cukup, considering sing kita wis ing proses, lan IRI mung nggawe ancang-ancang ngancam, contone, karo Irak. Kasunyatane, tamborin kita, kanggo parafrase salah sawijining komentar ing artikel iki, es-no, uga ora ala lan pembangunan wis digawe lan ditindakake, nanging pambangunan kapal apa wae, sanajan cilik, kabeh. crita. Setel tugas - nyedhiyakake pendanaan - nggawe - nglengkapi - lengen - nganakake uji coba laut - rekrut / nglatih tim - nampa menyang armada.
    Tuku utawa ijol-ijolan kanggo dhuwit migunani kanggo Iran, iki bab sasi kanggo telung TCTerms pungkasan saka urutan, iku mesthi ndadekake!
  6. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 25. november 2022 23:30
    0
    Ora bisa perang ing segara nganggo drone, yen ora ana pemantauan terus-terusan dening satelit, penerbangan, lan kapal pengintai. Biaya drone yaiku papat pesenan magnitudo kurang saka kapal. Kepiye armada bakal nglindhungi Sevastopol yen diserang dening 100 drone ing wektu sing padha? Bakal ana Pearl Harbor liyane.