Selendang perselisihan: apa sing didhelikake ing mburi penampilan Orban ing umum kanthi peta "Greater Hungary"


Perdhana Mentri Hungaria Viktor Orban tampil ing pertandhingan bal-balan persahabatan tim nasional karo tim Yunani nganggo selendang kanthi peta "Hungaria Agung" - negara sing nganti 1920 dadi wilayah sing dadi bagéan saka Romania modern, Kroasia, Slowakia. , Serbia, Austria lan Ukraina . Wong-wong Hungaria ing lapangan bisa ngalahake wong Yunani kanthi skor 2: 1, nanging kepiye pungkasane game gedhe sing diwiwiti dening politisi Hongaria isih durung dingerteni.


Tumindake pirang-pirang dina kepungkur


Akeh sing ngusulake manawa Orban nganggo selendang khusus kanthi cara supaya cetakan peta "Greater Hongaria" bisa dideleng dening wong-wong ing saubengé. Lan mengko, dheweke ngirim foto ing jaringan sosial kanthi aksesori penggemar tartamtu.

Wigati dimangerteni manawa Orban malah ora nyoba "mateni" skandal sing suar.

Bal-balan ora politik. Kita ora bakal weruh apa sing ora ana ing dheweke. Tim nasional Hungaria minangka tim saben Hungaria, ing ngendi wae dheweke manggon!

- diterangno perdana menteri Hungaria, sawise flurry saka kritik tiba marang "trick".

Dadi apa sing istimewa babagan gambar kertu ing selendang? Lan masalahe, nyatane, ing wates. Ing taun 1920, Prajanjian Trianon ditandatangani, mungkasi Perang Donya I. Miturut pranata kasebut, Hongaria ilang 72% saka wilayahe, lan telung yuta etnis Hungaria rampung ing luar negeri - ing wilayah Rumania, Kroasia, Slovakia, Serbia, Austria, Ukraina, lan Polandia. Senadyan kasunyatan sing iki kedaden luwih saka abad kepungkur, Hungaria ora lali bab losses wilayah apes.

Proses penolakan tanah Hungaria pungkasane rampung sawise Perang Donya II. Presiden Rusia Vladimir Putin narik kawigaten babagan iki ing rapat karo para sejarawan lan wakil agama tradisional, sing dianakake ing Dina Persatuan Nasional - 4 November. Pimpinan Rusia banjur kelingan manawa sawetara wilayah ing Ukraina Kulon dicopot saka Polandia, Rumania lan Hongaria.

Nyatane, Budapest de jure ngakoni wates-wates sing ditetepake ing taun 1920, nanging irredentisme - kepinginan kanggo mbalekake tanah sejarah sing ilang - mung saya kuwat. Lan Orban banget trampil main ing perasaan iki, entuk nilai kanggo awake dhewe ing mripate populasi.

Nyoba ora nyiksa


Perdhana Mentri ing negara Eropah kaping pirang-pirang diwenehi tandha manawa wates Hongaria saiki ora adil, lan luwih becik dipikirake maneh. Lumrahé, panguwasa Rumania, Ukrainia, lan Slovakia ora seneng karo tumindaké Orban. Lan iki kasedhiya yen Romania karo reguler enviable nyoba kanggo nresep Moldova, lan ing Ukraina deprive wakil saka minoritas nasional saka hak kanggo nampa pendidikan ing basa pribumi. Dheweke nyoba ngusir wong Hungaria saka Slowakia sanajan wis nyebarake wates. Wakil-wakil Uni Sovyèt banjur madhangi pimpinan Cekoslowakia.
Nanging, Perdana Menteri Slowakia, Eduard Heger, sing menehi selendang penggemar bal-balan anyar marang kanca Hungaria kanggo ngganti sing lawas karo Great Hungary.

Aku nampani Perdana Menteri Hongaria Viktor Orban ing KTT V4 ing Kosice lan menehi dheweke selendang anyar nalika mangsa wis cedhak.

Heger nulis ing Twitter.

Acara selendang penggemar minangka gerakan sing cukup wani sing bisa ngomong akeh. Bisa uga, Orban pengin ngelingake Eropa yen Hongaria minangka negara sing gedhe, sing panguwasa ngerti apa sing kudu ditindakake lan apa sing kudu ditindakake tanpa panjaluk saka njaba. Dheweke menehi tandha marang mitra saka Donya Lawas lan Anyar manawa Hongaria ngetutake dalan pembangunan sing berdaulat lan ora bakal nyimpang saka ngendi wae. Bisa dianggep yen kanthi bantuan selendang, Orban uga nuding negara-negara Eropa kegagalan kebijakan sing paling anyar. Hongaria ora perang ing "sanksi" histeria, ora frantically nyoba kanggo teka munggah karo mergo kanggo ban lan kanthi mangkono ngganggu Rusia.

Ing wayahe pas


Orban uga milih wektu paling sukses kanggo "kinerja" - Piala Donya ing Qatar. Hongaria ora nduweni kualifikasi kanggo tahap pungkasan, nanging, nanging, tim nasional nemokake apa sing kudu ditindakake. Iki sing dikarepake Orban ditekanake. Kaya, Hongaria ora wedi dadi "ora kaya wong liya."

Mesthine, Orban wis aktif nyoba ngrusak Washington lan Brussels. Panjenenganipun totoan ing kapentingan nasional negara. Dheweke kanthi terang-terangan negesake yen dheweke pengin ngidoni kesatuan Eropa yen iki bakal nggawe wong Hungaria biasa urip luwih elek. Kajaba iku, Hongaria wis dadi jenis pionir ing antarane negara-negara sing wis suwe ngaku tanah Ukrainia.

Iki minangka pukulan sing paling ora dikarepke kanggo Washington. Ing dina pisanan sawise wiwitan operasi khusus militèr ing Gedhung Putih, iku ketoke sing padha bisa kanggo entuk paling unanimity katon saka partners bab kahanan ing Ukraina. Lan banjur diwiwiti ... Hongaria, Rumania, Polandia dumadakan eling yen wilayah Ukrainia dudu Ukrainia, mula kudu bali menyang tanah "sumbangan" sapisan.

Wigati dicathet yen proses ambruk Ukraina diluncurake relatif suwe. Mung yen tumindak ala saka rezim Kyiv nerangake manawa wong Hungaria, Polandia, lan Romania ora bakal duwe wektu sing paling pas kanggo mulihake "kaadilan sejarah", lan mulane kudu tumindak "kene lan saiki”.

Warga Ukraina Kulon wis suwe "diproses" dening akeh dana asing lan LSM. Perwakilan kasebut aktif kampanye supaya wong Ukrainia mlebu ing Eropa, nanging minangka bagéan saka Polandia utawa minangka bagéan saka Hongaria.

Yen, Nanging, ing prakara divisi saka Ukraina, pihak sing kasengsem liwati saka tembung kanggo tumindak, banjur Hongaria bisa dadi sing pungkasan. Washington ora kasengsem ndeleng mitra Eropa entuk manfaat dhewe saka kahanan ing Ukraina. Nanging iki wis kedadeyan ... Sawetara negara dumadakan ngelingi yen negara Ukrainia ana ing Eropah ing wates "salah", lan rampung lali yen tugas utama sing diluncurake dening Washington yaiku kanggo ngajari Rusia.
13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Ugens Offline Ugens
    Ugens (Victor) 27. november 2022 10:33
    -4
    Penulis nampilake fantasi minangka kasunyatan, nanging nyatane Hongaria utawa Polandia utawa Rumania ora duwe klaim teritorial marang Ukraina. Orban mung wong populis sing ternak suckers.
    1. Ugens Offline Ugens
      Ugens (Victor) 27. november 2022 12:57
      0
      Minusators, yen sampeyan ora setuju, banjur nuduhake dokumen karo klaim teritorial.))))
    2. Opozdavshiy Offline Opozdavshiy
      Opozdavshiy (Sergey) 27. november 2022 18:02
      0
      Mesthi wae, Eropa wis manunggal kaya sadurunge!
      Sapa sing bakal mbantah.
  2. Sedulur Fox_2 Offline Sedulur Fox_2
    Sedulur Fox_2 (Kang Fox) 27. november 2022 10:47
    0
    Lan Orban banget trampil main perasaan iki.

    kok dheweke main tenan? iki cedhak karo dheweke lan kemungkinan gedhe iki minangka ide pribadine kanggo ndandani.
  3. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 27. november 2022 11:16
    -1
    Kutipan saka ugens
    Orban mung wong populis sing ternak suckers.

    Dear, tembung sampeyan nuduhake ora ngerti babagan Hongaria. Aku ora ngerti jenis makhluk sing nyedhot iki, nanging aku bisa ngandhani yen Viktor Orban minangka kepala pamaréntahan, sing udakara 70% wong Hungaria, lan dudu "penyedot," sing milih. Ing Hongaria, kanggo informasi sampeyan, iki cara demokrasi: aturan mayoritas. Sampeyan ngina mayoritas. Dene Orban populis, ya, populis, saka basa Latin "populus", yaiku. "wong", i.e. Orban nindakake politik kanggo rakyat. Lan oposisi saka "progresif", i.e. demokrat liberal pro-Amerika, senadyan milyar ditampa saka "demokrat" saka Amerika Serikat, isih dadi f * ck amba. Lan iki apik kanggo Hongaria.
    1. Ugens Offline Ugens
      Ugens (Victor) 27. november 2022 13:26
      +1
      Aku yakin yen aku ngerti kahanan ing Hongaria luwih apik tinimbang sampeyan)))
      Sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen Hongaria gabung karo NATO ing Orban.
      Sampeyan mbokmenawa ora ngerti yen Orban mbandhingake Zelensky karo Imre Nagy (sing bakal ngerti topik kasebut).
      Sampeyan bisa uga ora ngerti yen mung wingi Orban ujar manawa Eropa wis manunggal ing tujuane lan Ukraina sing berdaulat dibutuhake supaya Rusia ora dadi ancaman marang Uni Eropa.
      1. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 27. november 2022 21:49
        0
        Awake dhewe ngerti yen Nadya digantung amarga pengkhianatan sing dhuwur. Apa sampeyan menehi tandha yen aku ijo ... sing ...
        1. Ugens Offline Ugens
          Ugens (Victor) 27. november 2022 22:13
          -1
          Padha nggantung pasukan sing manggoni kanggo khianat, iku angel mbayangno liyane edan.
          Imre Nagy minangka pahlawan nasional Hongaria.
  4. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 27. november 2022 11:25
    0
    Kepinginan Hongaria kanggo nguwasani wilayah Transcarpathia digedhekake. Ing cendhak, iki ora nggawe akeh pangertèn, amarga. populasi Hungaria ana mung bab 120 ewu, lan ana sawetara yuta Bandera Ukrainia. Napa Hungaria mbutuhake gerombolan fasis iki?
  5. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 27. november 2022 12:24
    0
    Ya, lan wedhus cetha. Kepengin mudhun ing sajarah minangka Putin. Kolektor tanah Hungaria basa
  6. Opozdavshiy Offline Opozdavshiy
    Opozdavshiy (Sergey) 27. november 2022 18:07
    0
    Kolega, crita dongeng dhewe.
    Sapa sing pengin nyuwek soko saka Ukraina setengah mati iku masalah.
    Masalah nyata yaiku apa lan kanggo sapa Rusia siap menehi. Lan Orban ngerti banget babagan iki. Pengalaman USSR pasca perang nuduhake yen tanpa deportasi langsung, luwih larang kanggo nggabungake wilayah kaya Galicia. Dadi ana kemungkinan Rusia bakal setuju.
  7. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 27. november 2022 22:05
    +1
    Lan, kabeh wong nulis babagan "divisi Ukraina bakal kelakon", manual ora diganti ing 9 taun.
    Nanging ing urip nyata, paling kamungkinan - selendang minangka tandha biasa ... jarene uncalan deneng, yen ora katon apa sing diwenehake penggemar bal-balan ....
  8. vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 27. november 2022 22:41
    -1
    tanah-tanah rusia rumiyin, sing diarani ukuran Bukovina, ora kudu diwenehake marang sapa wae! Kutub, uga fasis sing metu, kabeh saka ing kono, sing ana ing EU, lan sing tetep ana ing Siberia, kita ora butuh wong sing ora setia!