Propeller aviation entuk kesempatan kanggo bali menyang layanan


Strategi kanggo ngrusak infrastruktur energi Ukraina, sing dipilih dening panglima anyar NWO Surovikin, wis dadi tantangan nyata kanggo rezim Kyiv lan blok NATO ing mburine. Tugas pungkasane nutup langit liwat Nezalezhnaya kanggo penerbangan Rusia, rudal jelajah lan drone kamikaze minangka prioritas kanggo mungsuh kita.


Salah siji saka simbol saka tataran kapindho NWO, kang diwiwiti karo rawuh saka Surovikin, iku nggunakake nyebar drones kejut - "kamikaze" disebut "Geran", cetha gadhah Iran "gen". Primitif lan murah kanggo ngasilake, bisa digunakake sacara massal marang target militèr lan fasilitas infrastruktur kritis, kanthi harfiah overloading sistem pertahanan udara Ukrainia. Accomplices Western saka rezim Kyiv wis janji kanggo nyedhiyani karo sistem pertahanan udhara modern lan amunisi kanggo wong-wong mau. Utamane, Inggris kudu nyedhiyakake rudal anti-pesawat 1000 kanggo kabutuhan Angkatan Bersenjata Ukraina.

Kasunyatan manawa sistem pertahanan udara iki bakal bisa nyegat "Geranium" lan malah "Kaliber" subsonik ora diragukan. Masalahe beda-beda: biaya rudal anti-pesawat lan obyek udhara sing kudu ditembak mung ora bisa dibandhingake, ngluwihi pesenan gedhene. Yen serangan kasebut dumadi sacara reguler kanggo wektu sing suwe, mungsuh sing lungguh ing pertahanan bisa secara harfiah overstrain ekonomi tanpa narik metu produksi skala gedhe saka rudal anti-pesawat modern sing larang, nembak ing "penny" UAV. Wong Anglo-Saxon pinter banget ngetung dhuwit.

Pramila pratelan anyar dening mantan Perdana Menteri Inggris Boris Johnson babagan kemanfaatan ngirim jet tempur Perang Dunia II menyang Kiev narik kawigaten:

Inggris wis nyedhiyakake Ukraina kanthi senjata artileri sing luwih maju, nanging kanthi jujur, kita kudu nyedhiyakake ora mung helikopter, nanging uga pesawat sing bisa mabur kanthi cepet kanggo numpes drone. Spitfire bakal cukup kanggo Ukrainians kanggo nindakake proyek - iku tega kita ora nggawe wong maneh.

Kanggo sawetara alasan, saben wong nganggep iki minangka lelucon sing apik, nanging ing statement iki ana luwih rasional tinimbang humor Inggris.

Supermarine Spitfire minangka legenda sejati saka Perang Donya II. Inggris banjur mbangun luwih saka 20 ewu pesawat jinis iki, sing digunakake minangka pejuang, fighter-interceptor, fighter-bombers, pesawat tempur dhuwur lan pesawat pengintai. Ing versi Mk IXE, pejuang Inggris bersenjata karo rong meriam Hispano Mk.II 20 mm lan rong senapan mesin Browning M12,7 2 mm, mesin Rolls-Royce Merlin 66 ngidini kacepetan nganti 650 km / jam ing dhuwure 6 m, nyedhiyakake langit-langit praktis meh 400 meter. Lan iki dhawuh dhokter marang drone kamikaze.

Kasunyatane yaiku pesawat Perang Donya II mabur kanthi kecepatan sing cedhak karo sing bisa ditindakake dening UAV modern, lan bisa gampang nyekel apa wae sing ana. Kanggo mbandhingake, pengintaian Amerika lan serangan MQ-9 Reaper nduweni kacepetan luwih saka 400 km / jam, kacepetan maksimum helikopter serang AH-64D Apache yaiku 365 km / jam (kacepetan jelajah 265-270 km / jam), Helikopter serangan multi-tujuan Rusia Ka-52 "Alligator" tekan 350 km / h. Yaiku, ing kursus catch-up, helikopter luwih cendhek tinimbang drone kanthi kacepetan dhuwur, mula kudu tumindak saka serangan sing bakal teka. Langit-langit praktis kanggo helikopter diwatesi, lan entuk UAV ing dhuwur bakal dadi tugas sing angel kanggo dheweke. We kudu pejuang, nanging ora sembarang. Uga, kauntungan gedhe saka pesawat lungse tinimbang modern yaiku biaya produksi sing murah lan pangopènan sabanjure. Jam pesawat tempur generasi 4++ utawa 5 bisa regane puluhan ewu dolar, turboprop bisa ewonan.

Sing, babagan nransfer pilot Ukrainia kanggo pejuang Spitfire, iki, mesthi, subtle Inggris humor. Ora dingerteni apa sumber daya sisa pameran museum kasebut. Nanging, arah umum bener. A jinis anyar saka ancaman udhara ing wangun "mopeds mabur" mbeta daya mbledhos kuat mbutuhake respon cekap, lan "meneng" nemu kasempatan kanggo bali menyang tugas. Salah siji 44 utawa 53 pejuang Inggris iki wis slamet nganti dina iki ing kahanan airworthiness, supaya Kyiv ora kudu akeh gumantung ing wong. Kemungkinan, Angkatan Udara bakal terus nggunakake pesawat serangan Embraer EMB-314 Super Tucano buatan Brasil, sing nyukupi kabeh syarat sing diumumake kanggo nglawan drone.

Iku bab sing wis cukup suwe kita ngomong kurban kanggo nguripake proyek pesawat serangan ringan adhedhasar pesawat latihan Yak-52B. Iki minangka pesawat sing prasaja lan murah, gampang mabur lan jam penerbangan sing murah banget. Nganggo pesawat serangan kasebut kanthi meriam lan sepasang bedhil mesin abot, sampeyan bisa entuk cara sing efektif kanggo ngrusak drone mungsuh, sing mesthi bakal mabur menyang Rusia. Kajaba iku, bisa wae nggunakake nganyari Yak-52B ora mung minangka "drone destroyer", nanging uga ing magepokan karo Orion-jinis serangan UAVs minangka "wingman setya". Iki bakal nambah efektifitas penerbangan taktis Rusia.
35 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. solois2424 Offline solois2424
    solois2424 (Oleg) 27. november 2022 13:32
    0
    Miturut pendapatku, iki dudu ide, nanging omong kosong. Khokhols ing Mig-ah lan Su-shkakh mabur kanthi mripat, meh kabeh wong ditembak mudhun, banjur ganti menyang mesin sing didorong baling-baling. Wong-wong mau bakal langsung dipatèni. Banjur njupuk pilot ing ngendi?
    1. zloybond Online zloybond
      zloybond (steppenwolf) 27. november 2022 14:42
      + 10
      "Omong kosong" - nalika jaran Staf Umum nanggepi UPL. Pramila Tentara kita utamane diwenehake drone pengawasan dening sukarelawan. Sikap sing padha karo drone segara cilik - saiki teluk Sevastopol mbukak kanggo mungsuh. "Omong kosong" - unit liwat sukarelawan njaluk generator kanggo awake dhewe. "Omong kosong" - komandan junior dipeksa golek kreta sing ditawan supaya terus-terusan nyopir menyang Markas utawa malah kanggo omong kosong saben dinten liyane .... Akeh "omong kosong" sing dibutuhake supaya perlu kanggo perang.
    2. Avarron Offline Avarron
      Avarron (Sergey) 27. november 2022 22:13
      +1
      Pilot kanggo penerbangan tempur sing didorong baling-baling nalika Perang Dunia II dilatih ing klub mabur apa wae, sing ndadekake angel mbaleni pengalaman iki saiki.
  2. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 27. november 2022 14:14
    +3
    Masalah utama UAVs kacepetan kurang, ora gedhe (Geranium lan liya-liyane) yaiku deteksi, lan yen mabur ing wayah wengi, nggunakake awan, kanthi silencer dipasang, utawa ing traksi listrik, bakal luwih akeh masalah sing bisa dideteksi. UAV khusus uga dibutuhake kanggo nembak mudhun, amarga pesawat berawak bakal dadi mangsa S-350 jarak jauh, "udara-ke-udara." etc.. Ana pembangunan digawe cepet saka senjata, masalah ditanggulangi "ing Course saka muter." Serangan UAV kanthi modernisasi konstan, nalika diprodhuksi ing lisensi Geranium-2, kita butuh kemampuan kanggo mindhah target (nganti segara lan liya-liyane), modifikasi Lancet-3, kanggo nambah warhead dadi 10-15 kg bahan peledak. lan massa-prodhuksi supaya saben perusahaan wis nyerang UAVs karo replenishment pancet ... Tindakan ing NWO nuduhake perlu kanggo rearmament.
    1. Igor_E Offline Igor_E
      Igor_E (Igor) 29. november 2022 23:45
      +1
      utawa ing doyo tarik listrik, lan bakal ana liyane masalah kanggo ndeteksi

      Geranium nyerang target ing mburi. Drone ing traksi listrik ora bakal mabur ana, amarga jumlah energi sing disimpen saben unit massa kanggo baterei lan bensin beda-beda kanthi faktor 10. Mulane, kabeh sing kudu mabur adoh nganggo bensin.
  3. k7k8 Offline k7k8
    k7k8 (vic) 27. november 2022 15:37
    +1
    biaya rudal anti-pesawat lan obyek udhara sing kudu ditembak mung ora bisa ditandingi, ngluwihi kanthi ukuran gedhene.

    Sudut pandang sing rada sepihak. Iku ora njupuk menyang akun karusakan sing drone Penny bisa nimbulaké. Nanging bisa nganti puluhan megabucks. Ing kasus iki, rega rudal pertahanan udara ora pati penting.
    Nanging, ide nggunakake pesawat sing didorong baling-baling nglawan UAV, aku mikir, cukup sregep lan duwe papan, amarga. ing kasus iki, aviation saka Angkatan Bersenjata Ukraina bakal operate liwat sawijining wilayah, ngendi efektifitas saka pertahanan udhara saka Angkatan Bersenjata RF ora pati penting.
    Z.Y. Dear penulis, ora biaya, nanging rega. Sampeyan, minangka wong sing duwe rong pendhidhikan sing luwih dhuwur, kudu ngerti babagan iki.
  4. Nikolaevich I Offline Nikolaevich I
    Nikolaevich I (Vladimir) 27. november 2022 15:37
    +3
    Apa sing arep dirembug? "Ana" pesawat serangan Grunin (!) ... contone, iki!

    1. k7k8 Offline k7k8
      k7k8 (vic) 27. november 2022 15:46
      +2
      1. Sayange, model 3d ora bisa perang ing pertempuran nyata. Lan dheweke ora ngerti carane pertahanan udara luwih akeh.
      2. Nanging, iki pesawat serangan. Senajan masyarakat iksperdnuyu kita rumiyin ora Care babagan iki.
      1. Nikolaevich I Offline Nikolaevich I
        Nikolaevich I (Vladimir) 27. november 2022 19:42
        +1
        Kutipan saka k7k8
        2. Nanging, iki pesawat serangan

        Apa sing diarani perahu...
    2. Avarron Offline Avarron
      Avarron (Sergey) 27. november 2022 22:16
      +1
      Iku kang wis katon cukup saka "Kaelokan ing bends", chtoli? Apa fuselage pindho, loro sirip lan loro mesin? Tinimbang loro "bingkai" kasebut, sampeyan bisa nggawe telung mesin siji.
      1. Nikolaevich I Offline Nikolaevich I
        Nikolaevich I (Vladimir) 28. november 2022 06:59
        +1
        Nah, yen sampeyan ora pengin "2 keel lan 2 motor", njupuk siji-mesin!

  5. Dmitry Volkov Offline Dmitry Volkov
    Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 27. november 2022 16:13
    +1
    Lan kenapa ora ngembangake pesawat serangan sing bobote 1 ton kanthi sistem kontrol piston, lan knalpot kaya Geranium2 Bener, kita wis duwe pilihan kasebut.
    https://ru.m.wikipedia.org/wiki/%D0%AF%D0%BA-152
  6. Avarron Offline Avarron
    Avarron (Sergey) 27. november 2022 16:37
    +2
    Aku uga wis suwe mikir babagan iki. Ing kahanan saiki, iki bakal bisa nyiyapake puluhan ewu penerbangan militer ing wektu sing cendhak, lan pesawat kasebut uga bisa digawe tanpa awak. Kapasitas mbeta luwih gedhe tinimbang UAV konvensional, lan bisa nyebabake karusakan luwih akeh.
    Sampeyan bisa lengen nganggo meriam lan rudal sing dipandu, lan jet tempur-bomber sing larang mung bakal nutupi, ngilangi ancaman paling mbebayani saka kadohan kanthi panuntun saka mesin baling-baling.
  7. Paul3390 Offline Paul3390
    Paul3390 (Paulus) 27. november 2022 16:47
    +4
    Ya, dheweke bakal miwiti nyumerepi drone, ujare Needle. Iku mung entheng lan cilik. Lan - kirdyk kanggo kabeh meneng iki ing rapat ..
    1. Ugens Offline Ugens
      Ugens (Victor) 27. november 2022 17:00
      -4
      Sapa sing bakal nembak dheweke?
    2. Avarron Offline Avarron
      Avarron (Sergey) 27. november 2022 22:18
      +1
      Jarum kasebut bakal luwih larang tinimbang pesawat plywood kanthi mesin pembakaran internal, IMHO. Pesawat kasebut bisa dipasang ing meh kabeh gudang.
  8. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 27. november 2022 17:56
    +5
    Umume drone didorong baling-baling, kalebu quadcopter. Penulis pengin pesawat propeller-driven melu ing kontrol pilot. Pesawat luwih larang tinimbang drone, lan pilot mung urip siji. Industri Federasi Rusia saiki ora bisa nggawe model pesawat sing paling gampang tanpa komponen Cina. Lan sampeyan lagi ngomong babagan pesawat. Apa kita ngomong babagan?
    1. Avarron Offline Avarron
      Avarron (Sergey) 27. november 2022 22:20
      +1
      Sampeyan ora perlu kanggo nyelehake pilot ing pesawat kuwi. Azerbaijan misuwur mbukak pertahanan udara Armenia kanthi "corncobs" tanpa awak, apa lan kanggo sapa sing ngalangi pesawat serangan sing didorong baling-baling tanpa awak?
      Njupuk UAV padha "corncob", bom barang lan pluru menyang, lan sampeyan bisa kanthi aman nggawe rustle nalika ngombe jus ing waktu Panjenengan.
  9. boriz Online boriz
    boriz (boriz) 27. november 2022 18:10
    +6
    Loro masalah mbatalake proposal iki.
    1. Penemuan Geranium.
    SAM ora bisa èfèktif nembak mudhun Geraniums. Luwih kerep tiba ing omah-omah ing saubengé. UAV iki prasaja minangka rake. Bahan konstruksi utama yaiku plastik. Ana logam cilik banget. Meh ora ana refleksi radio. Ora bisa dideteksi dening radar.
    Mesin pembakaran internal, lemah. Mulane, suhu cilik, volume exhaust ora bisa dibandhingake karo mesin jet. Kabeh panas langsung dibubarake dening sekrup. Mulane, panuntun dhumateng IR ora realistis.
    UAV dhewe dipandu dening koordinat, ora ndhukung saluran radio karo operator. Mulane, iku mung mokal kanggo ndeteksi lan ngarahake dening emisi radio dhewe.
    Pesawat kasebut bakal mabur luwih dhuwur, mula Geranium, dicet nganggo warna suket sing reged (utawa salju sing reged), ora bisa diweruhi. Lan pilot ora bakal krungu swara "moped". Pilot mung ora duwe sarana kanggo ndeteksi UAV kasebut.
    2. Kerentanan pesawat.
    Pesawat kasebut dipeksa tetep ing papan sing kurang, ing ngendi bakal ditembak kanthi sampurna dening piranti kayata ZU-23, Shilka, Tunguska, mung jihad mobile karo bedhil mesin abot. Pesawat iki, ing babagan kemampuan pesenan, dudu IL2, saka tembung "pancen".
    Nanging, gampang dideteksi. Lagi digawe utamané saka logam. Refleksi radio apik. Tegese, sistem pertahanan udara ana ing pundhak.
    Mesin cukup kuat, radiasi IR cukup katon, mulane - Jarum ana ing punggung.
    Iku cedhak garis ngarep. Dadi - UAV Pacer cukup bisa nembak pesawat kasebut kanthi rudal udara-ke-udara. Pilihan iki pancen ana, volume produksi saya akeh. Kacepetan UAV ora masalah, sampeyan ora bisa mlayu saka roket. Lan luwih gampang kanggo ndeteksi pesawat tinimbang Pacer UAV. UAV wis kurang EPR, kurang jejak IR.
    Pesawat serangan kasebut minangka dhuwit sing dibuwang lan panggunaan pilot sing ora rasional, sing ora ana.
  10. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 27. november 2022 21:57
    +1
    ya wis. Ide liyane sing bisa ditindakake.
    Kaya Partizan siji (utawa 2x), sijine ing operator pesawat Kuznetsov utawa miwiti rudal anti-kapal saka sipil lan non-ana ing ekranolet logam (mung ana project) ....

    Dadi apike. Murah sing alon-alon bakal nglawan murah sing alon-alon.
    Masalahe, pisanan, pesawat latihan piston ora duwe radar sing kuat kanggo ndeteksi lan biaya misil sing dhuwur, sing dirancang mung kanggo nglawan pesawat sing cepet.

    IMHO, luwih gampang njupuk pesawat serangan ringan latihan tempur Yak 130, dilebokake ing radar sing luwih apik, misil murah bungle, peralatan ngarahake kuat, bedhil mesin kaliber cilik kanggo amunisi gedhe, mbusak keluwihan waja ...

    Masalahe pancen padha. Penjamin karo Medvedevs lan Serdyukovs wis ngoptimalake kabeh menyang titik sing Rusia ora mungkin bisa. cepet berkembang lan massa-prodhuksi modifikasi Yak lan pluru kuwi sing murah banget, nanging bisa ngarahke ing sinyal banget.
    1. usm5 Offline usm5
      usm5 (George) 29. november 2022 10:49
      0
      Iki minangka tawaran nyata. Nanging masalahe beda. UAV kudu dideteksi ing wektu sing tepat. Iki minangka target alon sing mabur sithik lan mulane radar khusus kudu dipasang ing dhuwur. Inggih, paling ora ing dhuwur 500m, 10-20 km saka garis kontak, lan malah ing balon.
      1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
        Sergey Latyshev (Serge) 29. november 2022 13:39
        0
        Skema sing padha, ing prinsip, ana lan wis digarap. Radar sing kuat kaya Avax ngarahake para pejuang cilik kanthi radar dhewe.
        Balon mobilitas kurang banget. Kapal udara? ugi
  11. Moscow Offline Moscow
    Moscow 27. november 2022 22:38
    -1
    Matthias Rust ing taun 1987 ngrusak sistem pertahanan udara Soviet kanthi penerbangan saka Hamburg menyang Moskow. Mulane, logika nglindhungi ruang internal ing kutha-kutha Ukraina kanthi pesawat entheng nduweni kaluwihan. Kajaba iku, pertahanan udara jarak jauh modern ora bakal katon ing radar. Ya, lan ora realistis kanggo njupuk karo sistem C300 ing wilayah Kyiv. Ana akeh pesawat kasebut ing Amerika Serikat, mung pitakonan yaiku carane nglawan drone.
    1. ngerti Offline ngerti
      ngerti (Alex) 26 Desember 2022 22:31
      0
      Matthias Rust ing taun 1987 ngrusak sistem pertahanan udara Soviet

      Aja ngomong omong kosong! luwih dikenal babagan penerbangan iki tinimbang sing sampeyan pikirake. Kaping pisanan, paling ora google, banjur menek karo 2 kopecks sampeyan.
  12. usm5 Offline usm5
    usm5 (George) 27. november 2022 23:15
    +2
    A saran swara banget. Nanging iki mung bagean saka masalah sing kudu ditanggulangi. Masalah paling gedhe yaiku deteksi drone sing pas wektune, sing biasane dadi target sing mabur. Kanggo ngatasi masalah iki, ing sacedhake langsung garis kontak, perlu kanggo nyelehake radar khusus ing balon (dhuwur 0,5-1 km), sing kudu ndeteksi lan ngirim menyang pusat kontrol kabeh informasi babagan obyek kasebut. Lan dheweke bakal njupuk "omong kosong" iki adhedhasar cara, ing kasus iki, luwih apik kanggo nindakake.
  13. Pro100 Offline Pro100
    Pro100 (Vladimir Babaev) 27. november 2022 23:31
    +1
    Kanggo sawetara alasan, aku kelingan lelucon lawas babagan Petka, Vasil Ivanovich lan gapura.
  14. kucing ireng190463 (Yuri) 27. november 2022 23:39
    +2
    Apa sampeyan ora mikir yen artikel kasebut rada khayalan, kabeh masalah dumunung ing deteksi awal drone cilik, radar ora weruh, lan luwih angel kanggo pilot ndeteksi drone cilik ing baling-baling lawas. -pejuang mimpin, iku ditemtokake saka lemah ing paling dening swara, lan pilot mung visual ing cendhak, Aku ora pracaya am
  15. Retvizan1974 Offline Retvizan1974
    Retvizan1974 (Alexander) 28. november 2022 16:44
    +2
    Ing Perang Donya II, pesawat biasa, rodo gedhe, iku kabèh kanggo njupuk mudhun lan mung pilot assam bisa nindakake! Tembak drone cilik kanthi bedhil submachine, uuuu...
    Opsi karo rudal udara-ke-udara, dipecat lan lali, maneh ora dadi pilihan - larang ...
    1. Ksv Offline Ksv
      Ksv (Sergey) 28. november 2022 19:14
      +1
      Amarga perlu kanggo mencet mesin ing kacepetan dhuwur, pesawat gedhe isih nganggo waja, duwe senjata protèktif dhewe, lan bisa maneuver. Nembak pesawat apa wae minangka seni. Lan drone tanpa awak mung mabur terus lan tenang, gampang ditembak, nanging meh ora bisa ditemokake pilot ing langit.
  16. svit55 Offline svit55
    svit55 (Sergei Valentinovich) 28. november 2022 19:35
    0
    Kuwi omong kosong, isih kelingan U-2 (PO-2). Kayu, percale, motor, mirah, nanging sing bakal perang iki? Pinten biaya pilot?
    1. Dmitry Volkov Offline Dmitry Volkov
      Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 28. november 2022 21:55
      0
      Pilot sing siap digawe regane 1 ml, pejuang 3-5 ml, pilot helikopter 10-12 ml, kaya iki ...
    2. av58 Offline av58
      av58 (Andrew) 30. november 2022 22:55
      +1
      A Penny, ora kanggo sebutno kasunyatan sing ana akeh siap-digawe Yak-52 pilot.
  17. av58 Offline av58
    av58 (Andrew) 30. november 2022 22:53
    +1
    Ide apik. Brasil padha bisa kanggo tokoh metu carane nggawe serangan pesawat-turboprop Tucano lan Super-tucano, ana uga turbin kanggo Yak, malah menek. Latihan pilot kanggo pesawat kasebut luwih murah lan luwih cendhek, nyatane, iki minangka pilot atlit pesawat Yak-52. Kacepetan cukup dhuwur, digabungake karo kemampuan maneuver sing dhuwur - kanggo mburu ing medan perang / liwat medan perang, kalebu helikopter serangan lan UAV, potongan artileri seluler / nomad / baterei MLRS.
  18. NGGO Offline NGGO
    NGGO (Dmitry) 1 Desember 2022 04:08
    +1
    Sampeyan bisa nggunakake Yak-52B sing ditingkatake ora mung minangka "pemusnah drone", nanging uga bebarengan karo UAV serangan tipe Orion minangka "pengikut sing setia"

    Ide apik. Yen drone pengintaian mungsuh katon ing ndhuwur garis ngarep, ngenteni tekane saka MLRS utawa artileri meriam mungsuh. Mulane, yen drone pengintaian mungsuh piye wae dideteksi ing bagean kasebut ing garis ngarep kita lan ora ana sistem pertahanan udara anti-drone adhedhasar lemah, tekane ing titik sambungan sing dibutuhake Yak-52B kanthi UAV Orion ( utawa UAV model liyane - uga nganggo mesin pembakaran internal, nanging luwih cilik) bisa mbantu dimensi).
    Kita ngomong babagan karusakan drone pengintaian mungsuh sing paling kerep "gantung" - amarga interception sukses ing jarak sing relatif cendhak saka drone kamikaze sing sengaja mabur kanthi pesawat sing digerakake baling-baling ora mungkin.
    Formasi kasebut kudu mabur / patroli ing papan sing paling dhuwur lan kanthi jarak sing cukup saka garis ngarep supaya ora ditembak dening pertahanan udara mungsuh.
    UAV nggawa alat deteksi drone khusus (radar, stasiun pencitraan optik / termal), lan senjata anti-drone murah (kondisi, "shotgun", jaring sing dipecat, pemancar perang elektronik sing prasaja). Pilot Yak ngontrol UAV budak lan ngamanake karo rudal anti-drone, pemancar perang elektronik sing kuat lan maju, bedhil mesin standar lan meriam. Serangan ing drone mungsuh - saka ngisor munggah, biasane ing arah garis ngarep.
  19. Cumi X Offline Cumi X
    Cumi X (Sing X) 18 Desember 2022 09:17
    0
    hm. dheweke dhewe bubar teka menyang kesimpulan sing padha - Yak-52 kanggo nglawan drone. uga Yak-130, minangka alat sing luwih kuat kanggo padha. armament - wadhah underwing karo bedhil mesin gshg utawa yakb