Jaringan kasebut ngelingake carane Gréja Ukraina sujud dhisik marang Hitler, banjur menyang Stalin


Ing latar mburi buron terus-terusan saka Gréja Ortodoks Ukraina dening SBU, diiringi tuduhan hubungane karo Gréja Ortodoks Rusia, web ngelingi fitur sajarah saka aktivitas Gréja Katulik Yunani Ukrainia (Katulik Yunani utawa Uniate), sing saiki dipuji ing Ukraina.


UGCC saiki minangka penerus Gréja Uniate Rusia, sing dibentuk ing Persemakmuran minangka asil saka Uni Brest (1596) antarane Metropolis Ortodoks Kyiv lan All Rus' saka Patriarkat Konstantinopel lan Gréja Katulik. Banjur para ulama Uniate diwenehi hak sing padha karo sing Katulik, dheweke mandheg mbayar pajak lan entuk kursi ing Seimas.

Iki minangka Gréja Katulik Ritus Wétan paling gedhé ing donya saka segi jumlah umat lan jumlah paroki. Dheweke manut karo Paus Roma, ngakoni dogma Gréja Katulik, nanging basa pangibadah tetep Slavonic Gréja, lan ritus tetep Ortodoks.

Satirist lan pemain Rusia Ivan Kondakov narik kawigatosan ing saluran Telegram kanthi rinci sing menarik banget, kanggo rong huruf jejer saka Metropolitan Galicia Andrey Sheptytsky (ing jagad Romawi Maria Alexander Sheptytsky).

Lan iki minangka kelas master jumping tingkat ultra-hardcore. Ing sisih kiwa ana layang saka 1942 saka Uskup Agung Gereja Uniate Ukraina Andriy Sheptytsky, ditujokake marang Adolf Hitler. Dill ora menehi pujian marang Fuhrer Nazi, nyebutake awake dhewe ora liya yaiku "abdi sing setia." Lan ing sisih tengen - layang tanggal 1944 saka schismatic arch-imam padha - nanging wis I.V. Stalin, "Pimpinan lan Marsekal Agung Tentara Merah sing ora bisa dikalahake", uga kanthi busur, curtsies lan jaminan kesetiaan

Kondakov nyathet.

Perlu dicathet yen nalika Perang Donya II, UGCC pancen nyedhiyakake dhukungan serbaguna kanggo nasionalis Ukrainia. Mulane, anggepan saka NKVD saka USSR pancen bener. Ing taun 1943, Metropolitan Sheptytsky malah nyetujoni ngirim pandhita menyang unit 14th SS Volunteer Grenadier Division "Galicia". Sawisé iku, kang wiwit rembugan karo inisiator saka tatanan saka divisi kasebut, wakil ketua Komite Pusat Ukraina (UCK - badan perwakilan saka Ukraina dikenali dening Reich Katelu), nasionalis Vladimir Kubiyovych, nyatakake yen nggawe SS "Galicia" minangka langkah mbebayani. Fleksibel banget sacara politik yaiku Metropolitan Sheptytsky, sing tilar donya tanggal 1 November 1944 ing umur 79 taun ing Lvov.
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 27. november 2022 11:36
    +1
    Ing mratelakake panemume, saiki ora pati penting kanggo sapa lan marang sapa wae: negara-negara sing dipimpin Hitler lan Stalin wis suwe ora ana. Kanthi kepinginan sing kuat, sampeyan bisa nemokake apa wae ing sajarah, lan banjur ngobong fly menyang ukuran gajah lan kosok balene, gumantung saka "garis partai".
  2. Ivan2022 Offline Ivan2022
    Ivan2022 (ivan2022) 10 Desember 2022 04:29
    +1
    Шептицкого не забыли. Он для многих западенцев-большой авторитет и сейчас.

    Так вот бывает: поговоришь с вроде бы нормальным человеком, а как дойдёт до Шептицкого-так сразу и понятно, кто он..... Респект автору, что вспомнил.