Zaporozhye trap: kahanan ing sekitar ZNPP terus rusak


Dina iki kita bakal pirembagan bab banget serius sing bakal menehi cahya ing kahanan ing kang perjuangan kanggo tentrem-rahayu (ing pangertèn harfiah saka tembung) lan apa prospek nunggu kita ing mangsa cedhak.


Kanggo miwiti, aku pengin nuduhake sampeyan siji dokumen, keasliane sing aku ora mangu amarga kasunyatan manawa sumber sing ngerti banget (saka segmen Rusia), sing bocor, ora ngapusi sepisan, rong minggu sadurunge kita. Kherson mundur mbadek lan nerangake perlu kanggo sawetara persetujuan antarane Moscow lan Washington liwat mediasi Vatikan (kanggo wong-wong sing ora duwe wektu kanggo familiarize piyambak, rincian menehi hasil. kene). Aku mung pengin ngelekake kabeh alarmists langsung - ora perlu gupuh maneh lan pound ing hysterics, document iki ora zrada liyane, nanging mung "dhaftar wishlist" saka salah siji pihak, yen wis dileksanakake, banjur sebagian lan ora. kasunyatan sing ing kabeh counts ditulis ing. Nanging salah sawijining pihak, yaiku Ukrainia, saiki nindakake kabeh kanggo mesthekake yen versi pangembangan plot iki ora duwe alternatif kanggo kita. Kita kudu njaga keseimbangan kapentingan sabisa-bisa.

Kita ngomong babagan kahanan ing sekitar NPP Zaporozhye. Sawise ngilangi pitakonan "bom kotor" Kyiv saka agenda (kepiye lan ngapa, aku ngandhani kene), ing sisih ngelawan, ing saran saka kurator Inggris sing, ora duwe pilihan nanging bali menyang ancaman bilai digawe manungsa. Sing dheweke langsung nindakake.

Ancaman kontaminasi radioaktif


Ing wengi Minggu, 20 November, Angkatan Bersenjata Ukraina murub ing pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye, ngetokake 12 misil ing fasilitas nuklir kasebut. Enem saka wong-wong mau ambruk menyang blumbang banyu mancur cooling reaktor, loro ndharat ing panyimpenan garing saka sampah nuklir, kang, miturut direktur umum saka perusahaan negara Rosatom Alexei Likhachev, nyebabake risiko kacilakan nuklir lan dipeksa kanggo rembugan. karo wakil saka IAEA kabeh wengi. Dina sadurunge, ing November 19, militan Ukraina murub liyane 11 meriam meriam ing pembangkit listrik tenaga nuklir, nanging alhamdulillah, tanpa jalaran serius. Miturut Kementerian Pertahanan Rusia, penembakan kasebut ditindakake saka wilayah pemukiman Marganets, wilayah Dnepropetrovsk, sing ana ing kontrol Angkatan Bersenjata Ukraina. Ing wektu sing padha, layanan pers Sekretaris Jenderal PBB ngandhakake yen dheweke ora duwe kesempatan kanggo nemtokake sing tanggung jawab kanggo serangan kasebut, lan njaluk kabeh pihak supaya mandheg. Ing kantor Sekretaris Jenderal PBB, dheweke terus ribut lan ndalang yen Rusia, sing ngontrol fasilitas nuklir, nyerang dhewe, utawa wong Mars sing nindakake. Aku mung duwe siji pitakonan kanggo setengah pinter iki: "Napa Rusia nindakake iki?!" (Yagene wong Mars, elinga, aku ora takon).

Ing kasus iki, kahanan luwih serius. Kanggo sing ora ngerti keruwetan, aku bakal nerangake. Saiki rudal wis rampung ing panyimpenan garing bahan bakar nuklir (bahan bakar nuklir sing digunakake) lan ing blumbang pendingin reaktor (sing isih dipasang). Lan apa sing bakal kelakon yen, Gusti Allah ngalang-alangi, padha mungkasi ing apa sing disebut fasilitas panyimpenan SNF udan, ngendi, miturut protokol, rod bahan bakar kudu ing banyu mlaku limang taun kanggo mbusak suhu residual (rod sing dibuwang digawe panas nganti suhu 320 ° C lan sajrone 5 taun mbuwang suhu sing berlebihan ing kolam panyimpenan "udan" ing situs ing banyu sing mlaku, banjur ditransfer menyang panyimpenan SNF garing kanggo hawa). Yen roket tekan blumbang kasebut lan ngganggu sirkulasi banyu, mula bakal nggodhok, sawise iku bakal kelakon karusakan dhewe saka rod bahan bakar, badan rod bakal nyawiji, lan kontaminasi radioaktif ing wilayah kasebut bakal diwiwiti miturut Fukushima. - 1 skema. Ya, ora bakal ana Chernobyl-2.0, bakal ana Fukushima-2.0, Fukushima sing biasa (ing Jepang, iki kedadeyan nalika tsunami nutupi stasiun, dheweke bisa mateni reaktor, nanging ana masalah karo " udan” blumbang tuwa). Iki persis apa direktur Rosatom Alexei Likhachev wedi nalika muni weker. Lha wong Eropa kok ya tenang wae, aku ora ngerti. Nalika Chernobyl mbledhos, awan radioaktif mabur menyang Swedia sajrone rong dina, apa dheweke mikir yen angin bakal dadi cara liya? Naivety wewatesan karo kabodhoan patologis. Utawa bakal luwih gampang kanggo dheweke yen Putin disalahake?

Mulane ing 23 November rapat darurat dianakake ing Istanbul antarane Direktur Badan Tenaga Atom Internasional (IAEA) Rafael Grossi lan kepala Rosatom Alexei Likhachev. Subyek negosiasi yaiku kahanan ing sekitar NPP Zaporozhye. Kemungkinan nggawe zona protèktif ing saubengé wis dibahas. Alesan kanggo rapat sing luar biasa iki yaiku kasunyatan sing kasebut ing ndhuwur. Ing wektu sing padha, spesialis IAEA nyathet mung bocor non-radioaktif saka tangki kondensat ing ZNPP, nandheske yen "peralatan kunci tetep utuh lan ora ana ancaman langsung kanggo keamanan nuklir," nalika Renat Karchaa, penasihat Direktur Umum. saka Rosenergoatom Concern, narik kawigatosan para spesialis kasebut yen bocor kasebut ana hubungane karo karusakan ing tank distillate, sing minangka akibat saka penembakan reguler ing 19 lan 20 November dening Angkatan Bersenjata Ukraina, nalika 15 kedatangan dicathet, kalebu ing khusus. bangunan No.. 2, ngendi bahan bakar nuklir seger disimpen. Ing bab lucu iku inspektur IAEA manggon tengen ing stasiun, ing bale reaktor, wis nilar hotel, lan padha ngerti luwih saka wong sing murub ing wong. Nanging dheweke "nguripake wong bodho", minangka ahli independen sing wewenang ora kalebu nemtokake balistik proyektil sing mlebu. Iku miber saka ing kono, sing dijupuk - Aku ora ngerti (sanajan APU wis dipasang ing ngendi asalé).

Apa wae, kabeh iki serius banget lan kudu ditindakake. Kontaminasi radioaktif ing wilayah kita dhewe kanthi kontaminasi sing ora bisa dihindari saka kabeh Dnieper ing ngisor Energodar kanthi produk bosok bahan radioaktif, kalebu reservoir Kakhovka, sing nyedhiyakake Terusan Krimea Lor, sing nyedhiyakake banyu Crimea, ora ana ing kabeh kalebu ing rencana kita. Setengah umur radioaktif "strontium-90" yaiku 28,9 taun, ing wektu iki kabeh wilayah mudhun Dnieper bakal tiba ing zona pengecualian. Yagene kita seneng banget? Ing kene dokumen kasebut muncul, mula aku miwiti crita:

Kabeh dadi kasunyatan sing Kremlin bakal nransfer kontrol liwat NPP Zaporizhzhya menyang IAEA lan banjur kanggo Kyiv. Peta dalan bakal ditandatangani dening kepala IAEA, wong Argentina lan kanca Paus, Rafael Grossi.

Moskow nganggep kahanan Zelensky / Grossi / Francis bisa ditampa, apa wae perjanjian karo dheweke sah, ora preduli apa sing diomongake dening speaker Duma Volodin.

Présidhèn bakal kerja miturut rumus nyekel kekuwatan, saéngga pembatalan tuntutan Kyiv kanggo budhal Vladimir Putin saka Kremlin minangka respon pangilon marang kekurangan kepinginan kanggo nggulingake rezim Zelensky.

Kasunyatan ancaman serangan dening Angkatan Bersenjata Ukraina menyang Crimea ing musim semi 2023 nggawe risiko politik domestik sing ora bisa ditampa kanggo Kremlin, bebarengan karo gelombang mobilisasi kapindho sing ora bisa dihindari yen ana serangan kasebut.

Mulane, turunan saka perjanjian anyar punika tightening saka ngawut-awut ing kritikus saka NWO, sing uga ora kaya mundur total saka Energodar.

Proses nggawe "keputusan angel" anyar lan anyar (nyatane, tanpa tanda kutip), sing diluncurake ing Dewan Keamanan, wis diluncurake. Nganti Taun Anyar, negara ngenteni sing paling ora dikarepake politik reversals lan upheavals sing, ing paling apik, bakal mimpin kanggo wawasan.

Sampeyan bisa setuju utawa mbantah nganti serak karo penulis dokumen iki, nanging aku bisa ngomong kabeh kritikus sing padha mbuwang kanggo kula malah sadurunge statement sensational dening sekretaris pers saka Presiden Federasi Rusia Dmitry Peskov sing "Owah-owahan saka rezim saiki ing Kyiv ora goal saka operasi khusus kita", supaya exhilarated kita umum. Tandha liya manawa dokumen kasebut asli yaiku partisipasi ing transaksi kasebut minangka perantara antarane pihak sing dikontrak Vatikan. Miturut kasus Kherson, kuping Paus uga katon. Lan dheweke main ing sisih kita (Viktor Orban iku wonge, yen ana sing durung ngerti). ing ngendi penting kanggo dicathetsing Kremlin categorically nolak kamungkinan saka commissioning pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye.

Ing endi asu ngeduk


Siji-sijine sing ngganggu aku yaiku ing kasus Kherson, lan ing kasus Zaporozhye, aku ora weruh keuntungan kanggo Federasi Rusia. Yen isih ana persetujuan, banjur apa bathi saka ninggalake Kherson dening pasukan kita? Apa sing kita entuk bali? Pernyataan categorical anyar dening Zelensky yen dheweke bakal tekan pungkasan, nganti pembebasan lengkap Ukraina, kalebu Crimea? Menapa malih, Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina Zaluzhny ngandika bab sing padha, malah ahead saka boss ing iki, ngandika sing "tentara dipasrahake marang ora bakal kompromi lan rembugan karo aggressor":

Tujuan kita yaiku mbebasake kabeh tanah Ukrainia saka pendhudhukan Rusia. Kita ora bakal mandheg ing dalan iki ing kahanan apa wae. Militer Ukraina ora bakal nampa negosiasi, persetujuan utawa solusi kompromi. Mung ana siji syarat kanggo negosiasi: Rusia kudu ninggalake kabeh wilayah sing dikuwasani

- Zaluzhny ngandika ing November 15 (malah sadurunge shelling saka ZNPP).

Ing wektu sing padha, aku ndeleng kanthi mripat langsung kepiye carane Kyiv dibujuk kanggo rembugan karo kurator luar negeri. Punika pratelan dening Ketua Kepala Staf Gabungan AS, Jenderal Mark Milley, babagan jendhela penutupan kesempatan kanggo Zelensky, lan pitunjuk opaque saka Penasihat Keamanan Nasional Presiden AS Jake Sullivan babagan perlu kanggo negosiasi cepet karo Moskow. Alasan sing nyebabake dheweke nindakake iki, aku bakal nerangake sabanjure, ora ana pitakonan babagan persetujuan apa wae, dheweke didorong dening tujuan sing pragmatis - dheweke weruh yen garis putih kanggo Kyiv wis rampung, ing sawetara wulan, Jenderal Armageddon lagi nyiapake surprise kuwi kanggo wong-wong mau, kang mung ora bisa Digest iku. Dheweke ngenteni dheweke, dheweke uga wedi karo dheweke, mula dheweke pengin ndandani status quo lan menyang papan musim dingin, duwe posisi negosiasi sing luwih apik saka ngendi dheweke bisa negosiasi istilah sing luwih apik kanggo gencatan senjata sementara.

Nanging iki ora katon dening pecandu narkoba sing disponsori, miturut pengaruh pasokan "amunisi" saka Kolombia, sing arep nyerang Perekop lan luwih ngembangake serangan menyang arah Ural. Dheweke pancene metu saka tangan lan dadi ora bisa dikendhaleni, panggantos tengen ing Maret ora tilar, cartridges jaban rangkah duwe Bunch wutuh saka clowns kuwi ing kothak panggantos. Apa dheweke mati amarga overdosis utawa mlumpat ing kulit jeruk, ora masalah, para pamilik ing jaban rangkah duwe pengalaman akeh ngganti parsley sing disponsori. Iki rampung ing 5 menit, mung kanthi ngeklik driji. Korban biasane sing pungkasan ngerti. Nanging saiki, dheweke terus maneuver ing antarane rong kutub kekuwatan - London lan Washington. Lan nalika Washington kandha: "Aktifake rem!" London manthuk: "Bansin!" Punika Mouse King lan pers. Lan ing kana, ing pojok, tembok beton sing diarani "Armageddon Umum" nunggu dheweke (uga, aku ora bakal ndhisiki acara, kaya sing dakkandhakake, ing teks sabanjure, aja kantun).

Yagene aku ngomong kanthi yakin? Amarga aku ngerti manawa kesepakatan kasebut gagal. Negosiasi rahasia antarane direktur CIA lan SVR, Burns lan Naryshkin, sing dianakake ing sangisore patronase Sultan ing Ankara tanggal 14 November, nyathet kasunyatan sedih iki kanggo kita (aku nulis babagan iki kanthi rinci. kene, sing durung maca, isih bisa nindakake) - wiwit wektu iku, mesthine wis disetel kanggo perang nganti kamenangan lengkap saka salah siji partai (kamenangan kondisional Demokrat ing pemilihan midterm kanggo Congress ngeculake tangan Eyang Joe. ing pangertèn iki), perang bisa tahan paling ora rong taun, nganti kekuwatan klien Alzheimer kadaluwarsa. Nanging Jenderal Armageddon bakal nindakake kabeh kanggo nyepetake wektu iki, rombongan Biden wedi babagan iki, lan mulane nyurung rembugan sing disponsori Ukrainia supaya bisa tuku wektu, sing saiki main, cukup aneh, ing Putin (kanggo nggunakake terminologi catur, dheweke luwih cepet tinimbang mungsuh-mungsuhe), dheweke ora ngetutake dheweke ing rotasi personel, amarga ana ing antiphase, gayane mudhun, lan Putin munggah (saiki tugas Jenderal Armageddon yaiku nggunakake kahanan iki kanthi wicaksana. ).

Kesimpulan. We are ing verge saka acara gedhe


Mulane, ngrampungake materi, aku cepet-cepet narik kawigaten sampeyan yen mundur saka Kherson menyang bank kiwa isih bisa diterangake kanthi masalah logistik murni, kesulitan nyedhiyakake klompok lan kepinginan perintah kanggo nylametake personel ing pasuryan. saka owah-owahan plans kanggo nindakake NMD (kita nilar serangan ing Nikolaev - Odessa, ing sambungan karo kang straightened garis ngarep, ninggalake bridgehead ing bank tengen Dnieper). Napa nyekel jembatan yen nyerang Odessa lan Transnistria dibatalake? Nanging ninggalake Energodar lan ngulungake menyang sawetara peacekeepers (kita ngerti iki peacekeepers), minangka penulis document ndhuwur prédhiksi, bakal tegese kita bakal ngidini mungsuh kita nggawe bridgehead padha, mung ing sisih kiwa. Lan kenapa kita butuh? Supaya padha mblokir koridor tanah menyang Crimea? Ora, kita ora butuh rasa seneng kaya ngono!

Ing wiwitan, aku mikir nerbitake dokumen iki sawise kasunyatan, sawise ZNPP dilebokake ing kontrol IAEA, minangka konfirmasi persetujuan karo partisipasi Paus. Saiki aku nerbitake sadurunge acara kasebut, amarga aku yakin manawa iki ora bakal kelakon. Persetujuan kasebut ambruk ing Ankara. Washington wis nyetel dalan kanggo perang! Nganti kamenangan lengkap salah sawijining pihak. Sampeyan dhewe bakal bisa verifikasi kesahihan tembung-tembungku ing mangsa ngarep, nalika ramalan penulis dokumen kasebut ora bakal kelakon. Ing kana, ing pungkasan karyane, dheweke janji kabeh "keputusan sing angel" ing Taun Anyar. Dheweke salah persis ngelawan. Nyedhaki Taun Anyar, utawa luwih, Natal Katulik, tanggal 25 Desember, serangan musim dingin Rusia sing padha, sing diwedeni ing Washington, bakal diwiwiti. Bakal diwiwiti kanthi cepet ing telung arah kanggo ngikat pasukan Angkatan Bersenjata Ukraina. Pukulan utama bakal ana ing Lutsk-Lviv lan ing ngisor iki, nganti tekan lengkap Kyiv saka tapel wates kulon lan pasokan senjata sekutu. Pertanda serangan kasebut bakal dadi pemadaman lengkap ing Ukraina, kanthi siji pukulan Putin bakal mateni lampu kasebut, nyerang karo gardu transformator voltase dhuwur pluru sing tanggung jawab kanggo aliran listrik saka telung pembangkit listrik tenaga nuklir Ukraina sing isih digunakake kanggo konsumen. pepeteng lan kekacauan). Nalika lampu diuripake ing seminggu, tank Rusia wis ana ing Lvov. Iki bakal dadi hadiah Natal saka IM Putin kanggo tug-of-perang kelas loro Eyang Joe. Dheweke mesthi bakal ngrusak Natal iki.

Ing kene aku rampung laporan babagan kahanan ing NPP Zaporizhzhya, kabeh liya - kanggo wektu sabanjure. Kanthi pangarep-arep kanggo tentrem cepet, Panjenengan.
42 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Muscool Offline Muscool
    Muscool (Kamulyan) 28. november 2022 12:26
    +3
    Salah sawijining penulis, aku elinga, nulis artikel sing nyengkuyung manawa ana kedadeyan ing tanggal 5 Desember, mula kita kabeh bakal seneng. Kaya ibune Kuzkin, Putin bakal nuduhake kabeh wong
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 14:44
      -5
      iku bakal dadi, iku bakal miwiti karo lenga lan gas, lan banjur tank bakal pindhah ... tank Russian
      1. Muscool Offline Muscool
        Muscool (Kamulyan) 28. november 2022 17:14
        +2
        Kepengin kaya ngono
        1. Volkonsky Offline Volkonsky
          Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 18:30
          -2
          katon 4 wong marang, sing apa padha nindakake kene ing situs Russian?
  2. gen1 Offline gen1
    gen1 (Gennady) 28. november 2022 12:48
    -2
    Arah saka serangan utama bakal ing Lutsk-Lviv lan ngisor, nganti lengkap cut-off Kyiv saka tapel wates kulon lan pasokan senjata sekutu.

    Bantuan Barat dikurangi amarga alasan objektif. Apa ana pangertèn kanggo ngenalake sing luwih subyektif, kanthi kelangan wong lan peralatan?
    1. yasel Offline yasel
      yasel (Yasel) 28. november 2022 13:30
      +5
      Ngilangi pasokan minangka tugas utama. Kapindho kanggo nyopir populasi Bandershtat menyang Polandia.
      1. gen1 Offline gen1
        gen1 (Gennady) 28. november 2022 13:33
        0
        Apa cukup kanggo mateni lampu iki?
    2. yasel Offline yasel
      yasel (Yasel) 28. november 2022 13:32
      +2
      Ukraina Kulon kudu babar blas Russified.
    3. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 14:45
      +4
      iku ndadekake pangertèn kanggo deprive wong malah ngarep-arep bantuan
    4. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 28. november 2022 18:35
      +3
      Komplek industri militer Barat nambah produksi. Swara wektu, iki bisa nggawe kanggo lack of armament saka Angkatan Bersenjata Ukraina. Dadi luwih apik kanggo mencet sadurunge titik iki.
  3. Michael 68 Offline Michael 68
    Michael 68 28. november 2022 13:30
    +4
    Ukrainians ngengingi pembangkit listrik tenaga nuklir. Lan Rusia sepisan maneh nguwuh yen ora mungkin. Ayo rembugan. Kita setuju kanggo rembugan tanpa syarat. Kita setuju kabeh. Kherson lulus. Saiki dheweke bakal menehi pembangkit listrik tenaga nuklir Zaporozhye. Ukrainians bakal miwiti nransfer pasukan. Lan kita bakal ujar manawa ora bisa nembak dheweke. Sawise kabeh, kita sarujuk. Kita rukun. Kita tetep perjanjian. Banjur, sithik-sithik, kabeh wilayah liyane bakal diwenehake. Kita ngenteni apa sing bakal ditawakake pejabat kita kanggo nyerahake Crimea.
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 14:47
      0
      apa padha nindakake karo alarmists ing perang? sampeyan bakal duwe kebebasan, bali ing taun 1941 sampeyan bakal nyerah lan ngombe bir Bavaria ing kamp konsentrasi bebarengan karo prajurit ROA.
  4. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 28. november 2022 13:39
    +2
    Utawa mungkin ora perlu nganalisa sapa lan arah sing bakal nyerang. Apa sampeyan ngerti yen iki spekulasi? Nanging ing saben asumsi, paling ora ana bebener parsial. Lan kenapa mungsuh tanduran analytics? Ayo dheweke nganalisa.
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 14:49
      +4
      aja nganggep mungsuhmu bodho
    2. Yarik83 Offline Yarik83
      Yarik83 (J. Yarmosh 8-bit Music) 28. november 2022 17:47
      +3
      Nanging wiwit tanggal 1 Desember, kita bakal weruh apa sing bakal ditulis ing kene.
    3. Z_Rus Offline Z_Rus
      Z_Rus (Ruslan) 30. november 2022 03:38
      0
      Lan kenapa mungsuh tanduran analytics? Ayo dheweke nganalisa.

      Ngendi sampeyan ndeleng analytics ing kene? Ing artikel kasebut, akal sehat mung ana ing komentar.
      Yen sampeyan pengin analytics serius, banjur klumpukne klompok fokus nyolong undhang-undhang, sawetara pengusaha kelas menengah, loro utawa telu penumpang saka panggonan ora dadi adoh, lan siji wakil saka Déwan legislatif. Takon pitakonan: "Apa sing kudu ditindakake sabanjure, wong lanang?" Ing kene bakal ana analytics kanthi kemungkinan 99 persen pangembangan acara nyata.
      1. SP-Ang Offline SP-Ang
        SP-Ang (Sergey) 2 Desember 2022 13:58
        0
        Bravo. Aku mikir yen analytics yaiku sinau kabeh materi sing kasedhiya ing topik kanthi salah ngitung kabeh skenario sing bisa ditindakake.
        Nanging aku uga seneng karo metode sampeyan!
  5. Garygar Offline Garygar
    Garygar (Garygar) 28. november 2022 14:15
    +4
    "Dokumen" saka "sumber sing dipercaya" iki wis nyebar ing Internet sajrone seminggu. Disebarake "Donetsk brake". Banjur Shariy nyebarake "informasi rahasia" iki. Aku ora nganggep kanggo ngadili apa bakal bener utawa ora, aku ora duwe data kanggo iki, nanging nganti saiki penulis durung guessed ngendi wae. Ayo katon luwih
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 14:51
      +1
      penulis iki ngomong bab nyerah Kherson malah nalika kabeh wong ora gelem pracaya, Shariy dianggo kanggo mungsuh, kang duwe kapentingan dhewe, Aku ngandika sing ramalan ora bener - iki ora bakal kelakon maneh, Sepur tindak perang.
      1. Garygar Offline Garygar
        Garygar (Garygar) 28. november 2022 15:32
        0
        Kang menehi kritik dening retorika diganti saka Kamentrian Luar Negeri kita (Lavrov ngandika yen wong Ukrainia bakal liberated saka panguwasa neo-Nazi (!) - ing kontras kanggo Peskov awal, sing Rusia ora ngarahake ing operasi khusus kanggo ngganti daya ing Ukraina). , ya, vektor wis ditetepake.
      2. tamu Offline tamu
        tamu 28. november 2022 17:05
        +2
        Kutipan: Volkonsky
        penulis iki ngandika bab nyerah Kherson malah nalika everyone gelem pracaya iku

        Lan apa sing salah karo dheweke? Kherson sawise kabeh nyerah.
  6. Ugens Offline Ugens
    Ugens (Victor) 28. november 2022 14:37
    -1
    Seminggu mengko, tank Rusia ing Lvov))))
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 14:52
      +1
      Apa sampeyan luwih seneng tank Ukrainia ing Crimea?
  7. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 28. november 2022 14:54
    +2
    Bandera cling ing kabeh sing bisa, pisanan padha palu ing bendungan Kakhovka, meksa padha nyerah Kherson. ketoke CIA mutusake yen trik kasebut bakal ditindakake lan Rusia bakal nyerahake Energodar saka NPP Zaporizhzhya. nanging ing kasus iki, iku ndadekake ora pangertèn kanggo nyerah, Duwe gained kontrol liwat Zaporizhzhya NPP, Bandera (CIA) umume bisa jotosan munggah stasiun apa, nggawe penghubung final sadurunge mbuwang plundered, rusak-mudhun Ukraina, kang kudu dibalekake dening Federasi Rusia, kanthi mlarat. lan iki minangka biaya gedhe, lan Barat ngarep-arep yen Federasi Rusia ora bakal narik biaya kasebut lan ekonomi bakal bali menyang 90 taun ambruk, lan iki bakal menehi kesempatan kanggo ngatur Maidan liyane saka liberal Zionis, sing ana. luwih saka 100 ewu warga Israel ing Moskow piyambak, ora ngetung gaster, nanging bisa kanthi diam-diam bersenjata
    1. Volkonsky Offline Volkonsky
      Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 15:09
      -2
      lan apa sing nyegah wong-wong mau saka njeblug pembangkit listrik tenaga nuklir Rivne lan pembangkit listrik tenaga nuklir Khmelnitsky saiki? Apa Putin uga wong Yahudi? kanggo mbah putri... apa sing bakal sampeyan tindakake tanpa wong Yahudi? Sapa sing sampeyan tumpahake sup? Lenin iku wong Yahudi, Hitler wong Yahudi, Stalin iku wong Yahudi, mung ora ngerti bab iku, nanging Zhirik iku pengacara ... ngerti sing teka ing posisi 5th ing Pahlawan Uni Soviet sawise Rusia, Ukraina. , Belarusians lan Tatar? wong-wong Yahudi iku! ora Georgians lan ora Armenians, nanging Yahudi

      Sajrone Perang Donya II, 11302 wong dianugerahi Bintang Pahlawan. Nanging ing kene sing aneh: nalika sumber resmi nuduhake endi wong sing diwenehi gelar Pahlawan Uni Soviet, minangka aturan, ditulis: Rusia - 7998 wong, Ukrainia - 2021 wong, Belarusians - 299 wong lan wong liya - 984 wong. Nanging yagene bangsa-bangsa liya padha lali? USSR minangka negara siji-sijine wong sing ramah lan padha, nanging kenapa ing statistik resmi umume wong kasebut dituduhake minangka wong liya. Sawise kabeh, Pahlawan Uni Soviet yaiku: 161 Tatar, 107 Yahudi, 96 Kazakh, 90 Georgia, 89 Armenia, 67 Uzbek, 63 Mordvin, 45 Chuvash, 43 Azerbaijan, 38 Bashkir, 31 Ossetians, 18 Turkmen, 16 Turkmen. 15 Lithuania, 15 Tajik, 12 Latvia, 12 Kirghiz, 10 Komi, 10 Udmurts, 9 Estonia, 8 Karelians, 8 Kalmyks, 6 Kabardian, 6 Adyghes, 4 Abkhazia, 2 Yakut, 2 Moldavia, 1 Moldavia. Nanging malah ing dhaftar iki bisa ndeleng anané saka wakil saka wong repressed - Chechens lan Crimean Tatar.

      Apa persentasi wong Yahudi ing USSR? 2%
      1. Garygar Offline Garygar
        Garygar (Garygar) 28. november 2022 16:53
        +2
        Penulis, sampeyan salah banget. Ana akeh Pahlawan Perang Donya II ing antarane Chechens: Merzoev, Umarov, Visaitov, Uzuev, Dachiev ...
        1. Volkonsky Offline Volkonsky
          Volkonsky (Vladimir) 28. november 2022 17:01
          -2
          maca baris pungkasan
      2. 1_2 Offline 1_2
        1_2 (Bebek mabur) 29. november 2022 02:20
        0
        kurang percaya ing dongeng Sion kaya "Lenin Stalin Hitler Putin ana-ana wong Yahudi"
        Zionis lan blues duwe mania kanggo kabeh tokoh sajarah gedhe (kalebu wong jahat kaya Hitler) kanggo ngubungake kanggo bangsa Yahudi, gay saka Kulon, contone, ngubungake Tchaikovsky kanggo "dhewe". pranyata supaya bisa ngunggahake (nanem) ing antarane wong-wong sing rame, ajining dhiri.
        Ibune Zhirik yaiku wong Rusia, lan dheweke mesthi bakal bungah (ora yakin) nganggep awake dhewe minangka wong Yahudi, nanging wong Yahudi Zionis-nasionalis ora nganggep dheweke "dhewe". lan kenapa sampeyan nyeret wong-wong Yahudi saka Pahlawan USSR menyang Zionis Russophobes (sing mayoritas mutlak) sing dakkandhakake? sampeyan isih bakal ngelingi Vlasovites)) Ukrainians (Little Russian) lan Belarusians saka awal USSR, ing umum, bisa dianggep Rusian, sawise 1991 saka wong-wong mau (nimbang Rusia) Kuchma lan Luka wiwit nggawe kapisah anti-Rusia bangsa. , miturut dhawuhe Sion donya. lan ing Ukraina sebagéyan kasil, ing Belarus padha ora kasil, nanging Luka ora kelangan pangarep-arep, yen ora kulawarga ora bakal diijini kanggo pindhah menyang Kulon. kanthi ora ngetutake pesenan sing liwati Agen Makei sing pungkasan.

        apa sing bakal sampeyan tindakake tanpa wong Yahudi?

        - Lan apa sing ditindakake dening wong Yahudi ing Israel tanpa wong Rusia? oh, vey ... sawise kabeh, ora mung padha ora menehi panggonan permanen kanggo non-goyim, nanging padha ora menehi visa turis Russian, Aku malah ora ngomong bab ètnis Rusia lungguh ing pamaréntahan Israel. Yahudi nindakake tanpa Rusia, lan pracaya kita, Rusia lan bangsa Federasi Rusia, kita bisa nindakake tanpa wong-wong mau, ora dumber saka wong Yahudi. Nanging, ternyata cara liyane, wong-wong Yahudi Rusia, luwih-luwih Russophobes, ora bisa nindakake tanpa Federasi Rusia, lan sawise sepisan maneh padha ngobati bak lisan saka slops ing Federasi Rusia lan mbuwang wong-wong mau ing gunung, sawise iku padha bali maneh. menyang negara Federasi Rusia padha sengit. padha Urgant Sobchak, contone, ya, yen aku daya, padha wis sangsoro saka kewarganegaraan saka Federasi Rusia dawa ago. nanging lobi sing kuwat banget ing Federasi Rusia, kang padha tetep Putin. kita bakal ngerti, Mugi sawise 24 taun, nanging kanggo saiki iku tetep mung kanggo speculate
        1. Pavel N Offline Pavel N
          Pavel N (Paulus) 30. november 2022 22:56
          0
          Visa kanggo ngunjungi Israel kanggo Rusia ora dibutuhake, nanging manggon ing kono kanthi permanen? Gusti Allah mboten sare!
      3. Igor_E Offline Igor_E
        Igor_E (Igor) 2 Desember 2022 14:56
        0
        Apa Putin uga wong Yahudi?

        Putin dudu wong Yahudi. Jeneng lengkap ibune Putin yaiku Maria Ivanovna Shelomova (dudu Shalomova). Shelom minangka tembung rusia kuna kanggo helm. Silsilah Putin ditelusuri wiwit generasi kaping 5. Para leluhur ibu (Shelomovs) minangka petani biasa sing manggon ing desa lan desa ing Turginovsky volost distrik Tver ing provinsi Tver.
        https://zavtra.ru/blogs/k_genealogii_prezidenta_rossii_vladimira_putina
        Stalin nganggep awake dhewe minangka wong Rusia asal Georgia, kaya sing dikandhakake dheweke.
        Zhirik minangka wong Yahudi dening bapake, nanging dheweke ngritik wong Yahudi, malah aku bakal ngomong yen dheweke anti-Semit. Kanggo iki, dheweke digawa menyang rumah sakit. Iki minangka salah sawijining video Zhirinovsky ing ngendi dheweke ngritik wong Yahudi.
        "Negara anyar Israel bakal ana ing Ukraina (Zhirinovsky + Danilov)"

  8. Nelson Online Nelson
    Nelson (Oleg) 28. november 2022 17:43
    +3
    Aku ora nolak manawa Kremlin wis nyetel dalan kanggo nyerahake kabeh wilayah sing dikuwasani ing musim semi 2022.
    ing macem-macem pretexts.
    wilayah Kharkiv - militèr diabaikan,
    Kherson - logistik angel
    Energodar - safety nuklir,
    nanging sawise transisi Energodar menyang Angkatan Bersenjata Ukraina - lan Melitopol dadi rawan banget ...
    Umume, pasrah ora ditandatangani, nanging kaya-kaya lagi nyiapake rembugan perdamaian, supaya masalah wilayah ora ana maneh.
    1. solois2424 Offline solois2424
      solois2424 (Oleg) 28. november 2022 18:39
      +1
      Apa dheweke uga bakal nyerah Mariupol? Yagene banjur dibalekake maneh? Mesthine, ora gampang ngira rencana Staf Umum, nanging kabeh wilayah ora bisa dipasrahake.
  9. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 28. november 2022 17:45
    -2
    Surat kanggo editor program televisi "Jelas - luar biasa" saka wong edan
    ing omah - saka dacha Kanatchikov.

    Dear transmisi!
    Dina sabtu meh nangis,
    Kabèh Kanatchikov dacha
    Kesusu menyang TV.
    Tinimbang mangan, ngumbah,
    Wis, tusuk lan lali,
    Rumah sakit edan kabeh
    Dikumpulake ing layar.


    Vladimir Vysotsky
    1977 g
  10. Pak Vlad Offline Pak Vlad
    Pak Vlad (Sirius NVL) 28. november 2022 18:55
    +1
    Pak Z kegawa ing sajrone fiksi ilmiah))
    Sampeyan bisa mateni lampu kanggo sawetara wektu. Sampeyan uga bisa nggambarake sawetara serangan ing sisih kidul-wétan kanthi pasukan sing kasedhiya. Apa jenis pukulan kanggo Lvov sing kita ngomong babagan?) Kanthi apa lan saka ngendi? Kanggo operasi kasebut, klompok pasukan sing padha dibutuhake kaya ing Donbass, lan sanajan Federasi Rusia duwe kesempatan kanggo mbentuk klompok pasukan kanggo serangan kasebut, Lukashenka ora bakal ngidini dikirim saka Belarus.
  11. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 28. november 2022 20:04
    0
    Kasunyatan ancaman serangan dening Angkatan Bersenjata Ukraina ing Crimea ing musim semi 2023 nggawe risiko politik domestik sing ora bisa ditampa kanggo Kremlin

    Apa mung aku sing nganggep ora bisa diarani dokumen omong kosong iki?
    Kepiye sampeyan bisa ngomong babagan "kasunyatan" ing musim semi, yen kahanan ora jelas kanggo sasi ngarep, Angkatan Bersenjata Ukraina nyuwek jembatan ing mburine, ing tapel wates karo Belarus, nalika ngomong babagan mokal. saka serangan saka kono? Senajan padha bisa diunekake ing wayahe pungkasan, yen ana, kanggo saiki, mung ninggalake wong ditambang. Kherson ngiwa kanggo wong-wong mau, lan padha manggoni crawling, wedi trick reged, temenan ora "ing pundhak mungsuh", nanging rodo ing ngidoni.
    Minangka asumsi penulis babagan serangan sing bakal ditindakake, ora ana alesan serius ing kene. Ana deterrence aktif, kanthi penekanan ing panipisan pasukan lan sarana.
    Cetha yen Angkatan Bersenjata Ukraina bakal nglawan rencana iki ing kesempatan sing sepisanan, ngaktifake kanthi cepet nalika lemah beku ngidini, amarga kertu tromp kasebut minangka mobilitas kelompok cilik sing nggawe maneuvers detour ing dalan.
    Nalika beku, bakal dadi panas.
  12. Barabas Offline Barabas
    Barabas 28. november 2022 20:40
    0
    Dadi Armageddon wis nyiapake surprise utawa crests kanggo Crimea? Kepiye carane dheweke menyang Crimea, kaya-kaya arep menyang zona sipil liwat Sivash? Lan ing ngendi 300000 Spartan kita?
  13. Barabas Offline Barabas
    Barabas 28. november 2022 21:14
    -1
    Sergey Lukyanenko QUESTION PRICE kutipan

    ... Didongakake kanggo sedulur ing pikiran? Entuk. Iki, sedulur-sedulurmu. Ing paling apik. Kanthi psikologi lan fisiologi sing ora biasa, kanthi etika lan estetika ... Saiki aja sambat. Sampeyan wis nggoleki lan nemokake. Lan saiki padha ngerti ngendi kanggo nggoleki kita.
    Lan sing paling awon, dheweke luwih kuwat. Ora cukup kanggo nyerah. Nanging cukup kanggo ngerti kanthi jelas lan jelas: Federasi ora bakal tahan perang. Lan perang ora bisa dihindari. Lan yen djalmo manungso kalah perang, nanging ora tiwas, iku bakal pindho monstrous. Amarga wong ora bakal dirusak, mung bakal gumantung lan ...
    ...
    Ora. Ora bakal kelakon. Dheweke bakal nindakake kabeh supaya manungsa bisa urip lan menang. Ana wektu, ora cukup, nanging isih ana. Ora bakal angel mbangun ekonomi kanggo perang, nanging kanggo ngganti psikologi warga Federasi, supaya dadi prajurit maneh ... kaya ing planet abad pertengahan liar iki, mung bersenjata ora nganggo wesi sing landhep, nanging nganggo senjata nyata ... Iki luwih angel.
    Nanging isih ana wektu. Saperangan perang lokal dibutuhake. Kanthi mungsuh sing bisa dingerteni sing ora nyebabake kejut lan stupor. Sampeyan perlu kanggo ngganti upbringing ... karo anak iku luwih gampang, sampeyan bisa ngganti program hypno-trainer, nanging luwih angel kanggo maneh ngajari wong diwasa. Lan kita kudu, paling ora kanggo pisanan, alangi. tameng urip. A rolas bersenjata, bisa lan siap kanggo perang planet. Uni loropaken cocok loro amarga saka sawijining lokasi lan amarga separatist rumiyin conspiratorial saka iki, kaya dheweke, "kabebasan lan kamardikan" saiki ing daya.
    Carane akeh sing kudu ditindakake! Kanggo push liwat indulgensi Parlemen uncomprehending kanggo Uni Friendly. Ayo padha nyolong teknologi militer paling anyar. Nyegah pangkat intelijen sing luwih murah supaya ora nemokake manawa kapal perang dibangun ing kene tinimbang kapal kargo, lan prajurit, dudu petani, digedhekake saka anak-anak koloni sing lali. Banjur perang bakal dibutuhake ... ing ngendi sampeyan kudu kalah, nanging cukup ajrih marang para penjajah - supaya tetep perang, mbangun kapal anyar sing luwih akeh ... lan nalika mungsuh nyata teka, dheweke mlebu perang karo dheweke.

    Lan menehi Federasi cukup wektu kanggo mlebu perang ...

    Apa resonate piye wae?
    1. Sasha Veter Offline Sasha Veter
      Sasha Veter (Alexander First) 28. november 2022 22:00
      0
      Kelangan banget. Iku dadi serem.
  14. Cooper Offline Cooper
    Cooper (Alexander) 28. november 2022 21:33
    -1
    Legenda anyar, nanging angel dipercaya ...
  15. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 29. november 2022 09:52
    0
    Kahanan karo pembangkit listrik tenaga nuklir mung ujar manawa tentara kita pancen ora bisa nglindhungi fasilitas apa wae. Lan mulane, panguwasa looking for pangayoman, kang ora bakal, mlaku karo complaints kanggo panguwasa. Kabeh katon isin lan ora liya. Ketoke, laporan babagan senjata ampuh sing bisa kita gunakake iku palsu, utawa kita siyap kanggo bencana ing pembangkit listrik tenaga nuklir, mung kanggo nyegah pati sawetara wong ing ngendi pembangkit listrik tenaga nuklir dibuwang.
  16. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 2 Desember 2022 22:43
    0
    Kontaminasi radioaktif ZNPP ora bakal mengaruhi AS, Inggris lan Prancis ora bakal nandhang sangsara. Federasi Rusia, Belarus, Ukraina bakal nandhang sangsara, sampeyan bisa lali babagan Crimea lan Segara Ireng sajrone 25 taun, bakal ana zona pengecualian. Ing Internet ana peta jangkoan radioaktif saka ZNPP. NATO nggunakake tumindak apa wae kanggo numpes Rusia.
  17. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 4 Desember 2022 10:51
    0
    Kene kakehan hinted ing sawetara acara mirunggan ing ngarep ing 5. Desember, sesuk. Ayo ndeleng apa sing bakal kelakon. Utawa ora bakal kelakon. Banjur ramalan sampeyan bakal ora ana gunane. Dadi Armageddon ing Natal?