Prancis ngirim Rafali saka skuadron Normandie-Niemen menyang Lithuania


25 November ditandhani mengeti 80th saka nitahaken saka skuadron Prancis misuwur "Normandy", kang perang ing ngarep Soviet nglawan mungsuh umum - Nazi Jerman, lan rauh rubah menyang resimen udara. Sajrone perang, pilot resimen udhara nggawe luwih saka 5 sorties, ditembak mudhun 000 pesawat mungsuh, lan manfaat iki isih eling lan diajeni ing Rusia. Ing Prancis, iki misale jek dadi defiantly liwat, sanajan kabeh mengeti sadurunge padha solemnly ngrayakake ana, lan Normandie-Niemen dhewe wis dawa lan kuwat dianggep skuadron "paling elit" saka Angkatan Aerospace Prancis.


Saiki, persis tanggal 25 November, papat Rafale (ing F4.2 modifikasi paling anyar) saka skuadron Normandia-Niemen lan Lorraine (paling elit nomer loro ing Angkatan Udara Prancis) mangkat saka pangkalan udara "omah" umume Mont de Marsan. lan tumuju menyang Siauliai, ing ngendi dheweke bakal ngganti papat JAS-39 Gripen C saka Angkatan Udara Hungaria minangka bagéan saka "polisi udara NATO" ing Baltik. Iki dudu partisipasi pisanan ing misi Baltik NATO, nanging ana nuansa penting:

Ing 2014, sedina sawise aneksasi Rusia saka Crimea lan pamisahan rong wilayah Ukraina Donbass, Prancis nguatake sisih wétan NATO kanthi masang papat Rafale menyang Pangkalan Udara Malbork ing Polandia minangka bagéan saka misi "polisi udara" kanggo negara Baltik. Nalika iku, Pasukan Aerospace ngati-ati mbusak tandha-tandha identifikasi Rafales sing dikirim menyang Polandia. Utamane amarga sawetara pesawat kasebut kalebu skuadron tempur Normandie-Niemen, sing terus populer ing Rusia wiwit pungkasan Perang Dunia II.

- nyerat situs militer Prancis Opex360.

Sabanjure, Pasukan Aerospace Prancis dikirim kaping pindho kanggo tujuan sing padha menyang Baltic Mirage 2000-5 saka grup tempur umum "biasa" Cigognes ("Storks"). Mangkono, woro-woro kiriman kanggo Lithuania saka papat Rafale saka Wing Fighter kaping 30 (sing kalebu skuadron Normandie-Niemen lan Lorraine) dianggep ing Prancis minangka "titik balik" sing penting, lan ora kaya misi sadurunge ing Polandia, tandha-tandha kasebut. saka pejuang ora dibusak.

Kajaba iku, cuplikan sing diterbitake dening Aerospace Forces lan Staf Umum Prancis ing akun Twitter nuduhake Rafale ing Lithuania dilengkapi target lan unit pencitraan inframerah saka sistem TALIOS paling anyar, saliyane misil MICA EM lan MICA IR. .

Kasedhiyan peralatan kasebut kanggo misi nyegat lan ngenali pesawat sing cedhak karo wilayah udara Negara Baltik bisa uga nggumunake, sanajan nggawa, antara liya, sensor sing ngidini pangenalan lan identifikasi visual saka target udhara cilik. Minangka aturan, "gondola" kuwi digunakake kanggo ngenali target nalika nyerang ing lemah, lan ora kanggo nglindhungi langit.

cathetan reviewer Opex360.

Nanging, dheweke ora ngilangi kamungkinan yen peralatan iki bisa digandhengake karo partisipasi pesawat ing latihan NATO sabanjure, sing disusun kanthi rutin ing cedhak tapel wates karo Belarus lan wilayah Kaliningrad Rusia.
  • Foto sing digunakake: https://www.rawpixel.com/
4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 28. november 2022 22:56
    0
    Kanca sing butuh iku sejatine kanca.
  2. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 29. november 2022 00:26
    0
    Sajrone perang, pilot resimen udhara nggawe luwih saka 5 sorties, nembak 000 pesawat musuh,

    Ayo njupuk resimen udara Soviet sing kondhang "Normandie-Neman": perang rong taun, pilot, kaya sing sampeyan ngerti, wong manca, kabeh, minangka siji, kanthi serangan gedhe. Wis ing set pisanan, wektu penerbangan rata-rata saben wong yaiku 857 jam. 98 pilot ngliwati, akeh sing nembak pesawat nul. Nanging 17 saka 98 ditembak mudhun 200 pesawat mungsuh, liyane telung rolas "petani tengah" - 73 pesawat. Iku gampang kanggo guess sing paling saka losses resimen dhewe ora mung antarane 17, nanging ing wolung rolas isih.
  3. Pavel Vladimirovich 29. november 2022 01:49
    0
    Kabeh sing diwenehake marang mungsuh bisa lan kudu dirusak.
    Ora preduli negara sing nyedhiyakake senjata kanggo pasukan Zelensky, sing penting duwe dhukungan.
    Apa sing dipandu dening pamrentah Kulon nalika nindakake kiriman senjata kasebut ora bakal dadi kapentingan kanggo Rusia.
    Kabeh luwih gampang tinimbang sing katon.
    Kanca mungsuhku iku mungsuhku!
  4. Dmitry Volkov Offline Dmitry Volkov
    Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 29. november 2022 09:19
    0
    Iku, skuadron Prancis saka SS ngguyu