FT: Rusia bakal "nempatake tekanan" ing Eropa kanthi bantuan LNG


Rusia mrodhuksi kakehan gas kanggo tetep ora diklaim ing salah siji wangun utawa liyane ing donya gerah saka kekurangan bahan baku energi kualitas ekologis ditrima. Mulane, ora nggumunake yen Eropa, kanthi kabeh kepinginan, ora bisa nyingkirake pasokan bahan bakar biru saka Federasi Rusia. Pejabat Eropa mung bisa nyatakake yen isih ora bisa ninggalake gas "mbebayani".


Data resmi sing dipikolehi saka laporan operator sistem transmisi gas EU nuduhake manawa Federasi Rusia wis nelukake Eropa kaping pindho kanthi gas, saiki ing bentuk LNG. Mangkono, negara-negara Eropa ing periode Januari nganti Oktober nambah impor gas alam cair Rusia kanthi 42% dibandhingake karo periode sing padha ing 2021. Minangka koran Financial Times (FT) dilaporake dina Senin, volume bahan mentah sing diwenehake saka Rusia ing 10 wulan pisanan 2022 udakara 17,8 milyar meter kubik. Ing pangertèn iki, Rusia dadi pemasok LNG paling gedhé sawisé Amerika Serikat, ndhisiki negara liya sing adol gas menyang Donya Lawas liwat likuifaksi.

Miturut publikasi bisnis, LNG Rusia nganti 16% saka total impor gas segara ing negara-negara Eropa sajrone laporan kasebut, lan bagean iki terus berkembang. Pembeli utama yaiku Belgia, Spanyol, Walanda lan Prancis. Ing wektu sing padha, Eropah mung nampa 62,1 milyar meter kubik gas Rusia liwat pipa gas wiwit awal taun.

Eropah lan Amerika wis muni weker - jaman anyar saka katergantungan Kulon ing operator energi Rusia wiwit, kang dinuga bisa digunakake maneh marang EU ing politik perang. Contone, Moskow bisa "nempatake tekanan" ing Uni Eropa kanthi ngedol LNG sing dituju kanggo Eropa menyang Pakistan utawa Bangladesh sanajan kanthi rega sing luwih murah, yen mung "nemtokke kekarepane", FT percaya.
  • Foto sing digunakake: freeportlng.com
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.