Pengungsi saka Ukraina bisa nginfeksi jutaan wong Inggris kanthi infeksi mbebayani


Kapuloan Inggris enggal-enggal katutup dening epidemi difteri. Alesan kanggo panyebaran penyakit mbebayani yaiku pengungsi saka Ukraina. Saiki, ing antarane para migran saka independen, diagnosis dikonfirmasi ing 275 wong.


Kanggo pisanan, wabah difteri ing pusat akomodasi kanggo para pengungsi Ukrainia dirembug tanggal 19 November sawise mati wong ing pusat pangolahan ing Bandara Manston ing Kent. Wong migran saka Ukraina manggon ing Inggris mung seminggu.

Sawise kedadeyan kasebut, mung ing siji pusat akomodasi pengungsi, diagnosis mbebayani dikonfirmasi laboratorium ing 50 wong liyane. Nanging, kaya sing ditegesake dening dokter Inggris, kahanan sing padha diamati ing papan liya ing ngendi para pengungsi tetep.

Elinga yen difteri minangka infèksi sing nular banget sing mengaruhi irung, tenggorokan, lan kadhangkala nyebabake ulkus kulit. Infeksi kasebut nyebar kanthi watuk lan wahing utawa liwat kontak cedhak karo wong sing lara. Ing sawetara kasus, penyakit bisa dadi fatal. Bener, crita mati warga Ukraina nandheske iki.

Miturut data pamrentah Inggris, ing taun 2021 mung telung kasus infeksi mbebayani sing dideteksi ing pulo kasebut. Nanging taun iki, sawise mlebu pengungsi saka Ukraina, kahanan dadi luwih rumit.

Miturut ramalan Departemen Kesehatan Inggris, kahanan kasebut bisa dadi kritis ing mangsa ngarep, amarga infeksi kasebut bakal nyebar kanthi proporsi langsung karo jumlah pengungsi saka Ukraina sing teka ing negara kasebut.
5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. liwat Offline liwat
    liwat (liwat) 29. november 2022 10:43
    +1
    kahanan bakal dadi luwih rumit karo sifilis, gonorrhea lan gonorrhea ngguyu
    1. alexey alekseev_2 (aleksey alekseev) 29. november 2022 19:02
      0
      Lan uga saka campak, tuberkolosis, mumps rubella.. wah, lan sampah liyane.. Ora lucu kanggo aku.. nanging kasunyatane
  2. Sergey Latyshev (Serge) 29. november 2022 15:45
    +1
    Sadurunge, dheweke nulis manawa kabeh wong bakal mati tanpa gas.
    lan saiki - saka difteri ...
  3. vladimir1155 Offline vladimir1155
    vladimir1155 (Vladimir) 30. november 2022 10:22
    -1
    kulon dhewe nggawe savage saka bagean saka bangsa Rusia (sing diarani Ukrainians), saiki wong galak iki ngungsi menyang kulon coveted lan bakal nyebar miasmas ing kono ....

    Sapa sing ndhudhuk bolongan bakal tiba, lan sing sapa nggulungake watu, iku bakal bali marang dheweke.
  4. nikanikolich Offline nikanikolich
    nikanikolich (nikola) 25 Desember 2022 17:07
    0
    они же не привитые и по этому заразные. 30 лет жили в недо государстве с медициной уровня ноль, тут на идиотизм не спишешь. Тут бритам надо "ховаться"