Cadangan gas sing dieksplorasi ing Rusia tikel kaping pindho


Badan Federal kanggo Panggunaan Subsoil (Rosnedra) ngevaluasi sumber daya energi Arktik Rusia. Kepala departemen, Evgeny Petrov, ngomong babagan cadangan minyak lan gas sing luar biasa ing Federasi Rusia.


Miturut Petrov, cadangan gas alam sing ditelusuri ing negara kasebut meh tikel kaping pindho, kaya sadurunge kira-kira 2 triliun meter kubik.

Rak kontinental Federasi Rusia ing Arktik ngemot luwih saka 85 triliun meter kubik gas alam lan 17 milyar ton minyak. Iki minangka cadangan strategis kanggo pangembangan basis sumber daya mineral Rusia. <...> Adhedhasar asil karya eksplorasi geologi ing rak, lapangan minyak lan gas sing unik gedhe dilebokake ing neraca negara, sanajan nyatane yen imbangan eksplorasi kita wis kesel.

- ngandika Petrov ing konferensi "Energi Arktik: Tantangan Anyar - Solusi Anyar lan teknologi", sing kedadeyan ing TASS.

Pejabat kasebut nambahake yen ing taun-taun pungkasan, mung lapangan minyak lan gas cilik sing ditemokake ing darat. Ing sisih liya, akeh survey seismik wis ditindakake ing Laptev, Siberia Timur, lan Laut Chukchi.

Kita ngelingake yen ing wulan Juni 2021, Wakil Kepala Rosnedr Petrov diangkat dadi kepala akting agensi kasebut. Tanggal 11 November 2021, kanthi prentah saka Perdana Menteri Federasi Rusia No. 3154-r, dheweke dadi kepala lembaga federal. Ing Mei 2022, Petrov ujar manawa pangembangan lapangan minyak lan gas ing rak Rusia diganggu amarga kekurangan teknologi domestik ing wilayah kasebut. Dheweke banjur njlentrehake manawa ana akeh simpenan apik ing Segara Barents lan Kara, nanging tanpa teknologi, dheweke mung dadi basis sumber daya negara.

Elinga yen ing pungkasan September Petrov ing Interview "Rossiyskaya Gazeta" ngandika yen ing 1 Januari 2022, bakal ana cukup gas ing Federasi Rusia kanggo 62 taun, lan lenga kanggo 39 taun, Nanging, iku bab "cadangan teknologi recoverable". Kanggo "cadangan sing duwe bathi", kira-kira 33 taun kanggo emas ireng, nanging ora ana tokoh kasebut kanggo bahan bakar biru.
  • Foto sing digunakake: Petronas
1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 29. november 2022 19:22
    +1
    Ayo Petrov lan Boshirov alon-alon eksplorasi hidrokarbon, yen ora "mitra" sumpah kita bakal pengin luwih murah regane. - Apik banget, ora apik banget.