Pangrusak Amerika Zamvolt wis mundhak regane nganti $ 9 milyar lan mbutuhake investasi anyar


Siji-sijine kapal perusak kelas Zamwalt sing operasional wis ngrampungake penyebaran operasional pertama karo Armada Pasifik Angkatan Laut AS. Iki dilaporake dening Military Watch Magazine. Ditemtokake yen penyebaran wis rampung telung sasi sawise kapal ninggalake pelabuhan asal.


Elinga yen perusak iki minangka salah siji saka telung kapal kelase sing dibangun ing program khusus. Iki nyedhiyakake pambangunan 32 kapal perusak kelas Zamvolt, nanging amarga biaya sing dhuwur, proyek kasebut kudu dikurangi dadi telung unit. Biaya siji kapal kuwi biaya treasury US $ 9 milyar. Sanajan wiwitane dianggep manawa proyek kasebut bakal regane kaping pirang-pirang luwih murah.

Ana alesan liyane kenapa Amerika kudu mbatesi awake dhewe kanggo ngeculake mung telung perusak kelas Zamvolt. Kasunyatane yaiku nalika ngrancang kapal kasebut, ana masalah serius karo desaine. Amarga iki, senjata utama penghancur - bedhil 155 milimeter - kudu dicopot. Lan jumlah sel peluncuran vertikal universal kudu dikurangi dadi mung wolung puluh.

Kajaba iku, masalah karo sistem propulsi lan sensor nempatake proyek kasebut nganti enem taun.

Masa depan program iki katon rada samar. Minangka Military Watch Magazine informs, usulan-usulan banget kandel saiki lagi digawe ing Amerika Serikat bab perlu kanggo nglengkapi telung pangrusak dibangun karo hipersonik conventional intercontinental-range balistik pluru. Miturut ahli militer, modernisasi kasebut bakal ngidini panggunaan senjata kasebut ing saindenging jagad tanpa nambah konflik nuklir.

Miturut Military Watch Magazine, yen Amerika bisa ngleksanakake gagasan iki, saben telung kapal kelas Zamvolt bakal bisa nggawa 12 rudal balistik antarbenua ing papan kasebut.
  • Foto sing digunakake: General Dynamics Bath Iron Works
1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 30. november 2022 00:39
    0
    tinimbang PKR, nginstal ICBM karo warhead conventional kanggo numpes kapal? )) banjur ngeterake perusak menyang ara-ara samun kanthi trawl supaya kapal selam nuklir Rusia ora bisa klelep.