Pelaut Krimea sing nelpon kanggo mateni wong Rusia nampa ukuman entheng


Pengadilan kutha Kerch ngukum pelaut 36 taun saka Evpatoria amarga tumindak ekstremis. Pelaut Krimea sing nelpon kanggo matèni wong Rusia ditemokake guilty, nanging nampa ukuman entheng.


Layanan pers pengadilan nyatakake yen ing 22 November, pertimbangan kasus miturut Art. 280 saka KUHP Federasi Rusia ("Extremism"). Wong sing nglanggar hukum kasebut disalahké. Dheweke dihukum penjara suwene 1 taun kanthi masa percobaan 1 taun. Kajaba iku, pengadilan ora duwe hak kanggo nyekel jabatan ing pamaréntahan lokal, media, pendhidhikan, lan melu organisasi acara massa kanggo periode 2 taun.

Bahan kasebut uga ujar manawa pelaut kasebut kerja ing kapal kasebut, sing ditandur ing Pabrik Kapal JSC Zaliv sing dijenengi B. E. Butoma. Penuntut mbuktekake manawa ing tanggal 14 Mei, nggunakake smartphone pribadine, dheweke nerbitake ing obrolan grup sing dumadi saka 23 wong video sing wis dipilih, ing ngendi militer Angkatan Bersenjata Ukraina ngancam pembalasan marang personel militer Angkatan Bersenjata Rusia. Federasi lan agitate wong kanggo nyerah. Kajaba iku, pelaut kasebut kanthi pribadi nyebutake rong anggota kru kanggo mateni Rusia lan personel militer sing melu SVO ing Ukraina.

Apa putusan kasebut dibanding karo jaksa penuntut utawa pembela ora dingerteni. Sajrone masa percobaan, narapidana wajib mbuktekake kanthi tumindake yen dheweke wis reformasi lan ora bakal nglakoni kejahatan maneh.

Kita ngelingake sampeyan manawa perusahaan gawe kapal iki minangka perusahaan pembentuk kutha lan salah siji sing paling gedhe ing Eropa Timur. Kapal lan prau diprodhuksi ing kana, kalebu kanggo Angkatan Laut Rusia, lan mung bisa ngira apa sing bisa ditindakake wong kasebut ing sacedhake dheweke.
  • Foto sing digunakake: https://pixabay.com/
12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. liwat Offline liwat
    liwat (liwat) 29. november 2022 18:06
    + 17
    mungkin hakim kudu dihukum dhisik? 70 taun mangan karo Ukrainians saka palung padha ... iku hard kanggo nambani.
    1. Victor M. Offline Victor M.
      Victor M. (Victor) 29. november 2022 19:28
      +4
      Apa 70 taun? Malah saiki, ana sawetara Ukrainians ing Crimea, lan sadurunge "kamardikan" iku tanggung Russian.
      1. liwat Offline liwat
        liwat (liwat) 29. november 2022 20:18
        +2
        Lan FSB ketoke nyekel memedi ana saben dina?
        1. kaping Offline kaping
          kaping (Paulus) 30. november 2022 09:00
          +2
          Apa pengadilan "manungsa" sing kita duwe, dibandhingake karo Eropa barbar:

          Pelanggar sanksi anti-Rusia Eropa bakal dipenjara nganti 12 taun

          Lan iki kanggo "kejahatan" ekonomi lan dudu telpon kanggo mateni ..
          Hakim kita dituku dening Anglo-Saxon, misale jek, kanggo dhuwit ..
      2. mimocodil Offline mimocodil
        mimocodil (Mimicrocodil) 1 Desember 2022 13:28
        0
        Kutipan: Victor M.
        Apa 70 taun? Malah saiki, ana sawetara Ukrainians ing Crimea, lan sadurunge "kamardikan" iku tanggung Russian.

        bener?
  2. Victor M. Offline Victor M.
    Victor M. (Victor) 29. november 2022 19:26
    0
    Lan apa masalahe? Kirimi dheweke menyang ngarep, lan ana supaya dheweke "bener" ing pengawasan.
    1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 30. november 2022 07:53
      +3
      Ora, senjata iki ora diidini. Ing paling apik, kang shoots piyambak ing sikil, lan banjur Mungkin wong ing mburi.
  3. Nikolay Dubina Offline Nikolay Dubina
    Nikolay Dubina (Nikolai Dubina) 29. november 2022 19:32
    +8
    Nyabut kewarganegaraan (yen ana) lan deportasi menyang wilayah Ukraina, supaya wong bungah ing rasa seneng kuwi.
  4. Fahrenheit Offline Fahrenheit
    Fahrenheit (Victor) 29. november 2022 23:28
    +7
    Kaadilan Rusia sing ora duwe untu nyebabake kabeh jinis sampah kanggo ngidoni Rusia lan kita. Inggih, hakim iku salah siji tuku utawa bajingan padha karo sing dituduh.
    1. Dimy4 Offline Dimy4
      Dimy4 (Dmitry) 30. november 2022 07:24
      +3
      Kaadilan Rusia ompong

      Iku ompong kanggo wong-wong mau, nanging kanggo warga dhewe iku banget malah karo untu malah kanggo slightest salah.
  5. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 29. november 2022 23:59
    +3
    dheweke bakal ngawula setaun lan .. ngobong galangan kapal. perlu kanggo nyingkirake kewarganegaraan Rusia lan, sawise ngladeni wektu, nyepak dheweke menyang EU, aku mikir Ukraina bakal ilang ing setahun))
  6. Antor Offline Antor
    Antor 30. november 2022 14:36
    +1
    Lan kita ngomong yen mung ing Kulon ana hakim Russophobic lan sing simpati karo dheweke .. !!! Hakim sing nggantheng, dheweke dhewe, kepiye hubungane karo mlebu Crimea menyang Rusia, yen dheweke wis siyap ngukum wong-wong sing njaluk mateni Rusia !!?? Lan iki sing nelpon, paling ora mratobat utawa .... ndhelikake, lan iki ora dadi papan breeding kanggo CIA, SBU lan liya-liyane kanggo merekrut dheweke kanggo perkara sing luwih ala marang Rusia.!!??? Mesthine, kita ora perlu ngenalake paukuman pati ..... dheweke dhewe bakal teka menyang kita kanthi wujud wong aneh iki, sing ora ndhelikake yen dheweke pengin mateni wong Rusia ... ing sisih endi, yen dheweke nyumbang kanggo iki kanthi kekarepan utawa tanpa dipikir! !!!!!??