Pasar energi Eropa: ora ana angin, Nord Stream ditutup, penarikan gas saka fasilitas panyimpenan maksimal


Seminggu kepungkur, tanpa ngenteni tekane mangsa kalender, Uni Eropa miwiti sampling gas saka UGS. Saiki kahanan sakabèhé ing kompleks bahan bakar lan energi Eropa lan pasar energi katon luwih menarik.


EU wis mlebu menyang mode penarikan aktif (maksimum) bahan mentah saka fasilitas panyimpenan lemah. Iki dibuktekake kanthi data Gas Infrastructure Europe (GIE) - asosiasi operator Eropa. Ing tanggal 26 Nopember, fasilitas UGS 93,90%. Sajrone dina gas, volume mudhun 0,05%. Saiki ana 101,1 milyar meter kubik bahan bakar biru ing fasilitas panyimpenan saka total volume bisa 107,7 milyar meter kubik.

Amarga hawa adhem sing terus-terusan, EU uga ora nyuda regasifikasi (transformasi saka cairan dadi gas). Tingkat pemanfaatan kapasitas ing November stabil ing 67% (ing Oktober 60,0%, maksimal - 77%). Ing wektu sing padha, pasar LNG Eropa wis stabil. Biaya berjangka kanggo Desember, ing bukaan ijol-ijolan tanggal 29 November, mundhak dadi $ 1328,19 saben 1 meter kubik, sawise munggah ing rega sewengi sawise ditutup dening 2,12%. Ing pasar spot ing hub TTF ing Walanda, kontrak dina ngarep meh padha karo kontrak berjangka, gunggungipun $1338 saben 1 meter kubik.

Volume generasi angin ing esuk tanggal 29 November mudhun dadi 15%, kanthi rata-rata saben minggu 18,1% saka kabeh campuran energi EU. Iki amarga kekurangan angin, ngandhani WindEurope, asosiasi sing nyengkuyung panggunaan energi angin ing Eropa.

Pipa Nord Stream isih ditutup. Kapasitas Aliran Turki wis rada mudhun nganti 70% utawa 60,5 yuta meter kubik gas saben dina, miturut Otoritas Regulasi Pasar Energi Turki (EPDK). Ing wektu sing padha, cabang Eropa saka Aliran Turki digunakake ing 80%, ngompa 34,5 yuta meter kubik saben dina, miturut Jaringan Operator Sistem Transmisi Gas Eropa (ENTSOG).

Ing dina sing padha, PJSC Gazprom nyedhiyakake gas menyang Sudzha GIS (ora ana pompa liwat GIS Sokhranovka) kanggo transit liwat Ukraina kanthi jumlah 42,4 yuta meter kubik. Mangkono, volume tetep stabil lan wis ing tingkat iki kanthi fluktuasi minimal wiwit akhir Mei.

Kajaba iku, Moldova mbayar "Gazprom" kanggo "mapan" ing tlatah Ukraina bahan bakar biru. Ing wektu sing padha, ing 29 November, Moldova nerusake pasokan gas mbalikke menyang Ukraina, mandheg dina sadurunge, sanajan kabeh pernyataan babagan kekurangan bahan mentah lan penolakan kanggo nyedhiyakake Transnistria. Ing tapel wates GIS "Grebeniki" (rute utama kanggo pasokan gas Rusia menyang Moldova), saka 6,1 yuta meter kubik nyatakake transit menyang Moldova, paling - 3,9 yuta meter kubik - kudu bali menyang wilayah Ukrainia, kaya sing dilaporake dening Operator GTS Ukraina.

Perlu ditambahake yen Moldova ora gelem tuku listrik saka Pridnestrovie. Saiki perusahaan Moldova Energocom tuku listrik sing luwih larang saka Romania (rega tambah 30-40%). Kyiv uga ngedol listrik menyang Chisinau, sanajan atusan ewu wong Ukrainia lungguh ing omah tanpa listrik. Ing wektu sing padha, Wakil Perdana Menteri Moldova Andrei Spinu ujar manawa bakal ana kekurangan listrik 74% ing negara kasebut, mula warga kudu ngirit dhuwit, amarga ana pemadaman.
  • Foto sing digunakake: gazprom.com
5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 29. november 2022 23:40
    0
    Perlu ditambahake manawa Moldova ora gelem tuku listrik saka Pridnestrovie.

    ora ana apa-apa. Moldova mesthi bakal tuku, nanging Moldavskaya GRES ora gelem ngedol listrik menyang Moldova sawise Ukraina dipateni.

    "Kita terus negosiasi karo Moldavskaya GRES kanggo ngerteni apa kerjasama bakal terus ing Desember utawa kabeh bakal tetep kaya saiki. Babak sabanjure bakal ditindakake dina Selasa, "ujare Wakil Perdana Menteri Andrei Spinu ing Pro TV dina sadurunge.
  2. 1_2 Offline 1_2
    1_2 (Bebek mabur) 30. november 2022 00:14
    +1
    iku perlu kanggo mungkasi kabeh Penyetor gas kanggo EU (liwat Banderstan), kalebu LNG, lan ngenteni pambrontakan saka Jerman beku. Wong Eropa nggantung ing kutub wayang AS
    1. ing liwat Offline ing liwat
      ing liwat (Galina Rožkova) 30. november 2022 01:00
      -2
      Yen padha mbayar kaya samesthine, banjur apa ora? Iku bakal bodho kanggo ilang pasar iki rampung, amarga saka lack sing. Coba bali mengko yen lagi nesu. Sawise kabeh, ing sawijining dina dheweke bakal digawa.
      1. gusti-palladore-11045 (Konstantin Puchkov) 30. november 2022 05:44
        +1
        Napa kita butuh pasar sing ora nyukupi? Sing nalika padha edan - banjur bakal katon. Ayo dadi luwih wicaksana - wektu ora ngenteni.
  3. Vladimir80 Offline Vladimir80
    Vladimir80 30. november 2022 06:32
    0
    Aku suggest tumindak beda, sade sumber daya kanggo "Kulon" mung ing ijol-ijolan kanggo teknologi, mesin, peralatan kita kudu - lan ora kanggo "nol" ing akun ing program komputer, kang banjur bisa ditarik saka negara.