Turki nggawe rekor untung ing gandum Rusia, nalika petani Rusia nandhang kerugian


Eksportir gandum Rusia nanggung biaya sing abot amarga politikus Ankara, sing kanthi cepet nambah persentase komisi kanggo operasi ing "rute Turki" kanthi latar mburi tekanan sanksi ing Moskow saka Kulon.


Agrarians Federasi Rusia panen pamotongan gandum ing taun 2022, nanging ing konteks ekspor winates, iki bisa dadi masalah gedhe. Bank-bank Turki, nggunakake hak "jendhela Eropah" utama kanggo Federasi Rusia, ngunggahake komisi kanggo operasi karo gandum Rusia saka 0,5 nganti 5-7 persen sadurunge.

Mangkono, transfer, ijol-ijolan lan hedging risiko ijol-ijolan manca kanggo prodhusèn tetanèn saka Rusia sing makarya kanggo ekspor wis dadi luwih larang. Beban tambahan biaya kudu ditanggung kanthi nambah biaya logistik.

Ing kahanan kasebut, upaya Recep Erdogan kanggo ngluwihi kesepakatan gandum bisa dingerteni. Turki duwe hak monopoli saka perantara lan ndhikte kahanan "pasar" kanggo pemukiman.

Ana rong cara utama metu saka kahanan. Pisanan melu ngrangsang pemukiman ing mata uang nasional. Sawetara perusahaan Rusia wis njupuk langkah-langkah sing cocog ing levele - dheweke wis mbantu kontraktor manca kanggo ndhaptar karo panguwasa pajak lan mbayar gandum ing rubel. Dhukungan negara lan deburokratisasi prosedur sing ana bisa nyuda kahanan ing wilayah kasebut.

Bebarengan karo iki, perlu kanggo ngembangake cara alternatif kanggo ngangkut produk pertanian Rusia ing luar negeri. Mangkono, rute Caspian pangiriman gandum liwat Azerbaijan lan Iran entuk momentum.
10 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. ing liwat Offline ing liwat
    ing liwat (Galina Rožkova) 30. november 2022 10:22
    +3
    Kanggo jiwit buntut scoundrel.
    1. Pivander Offline Pivander
      Pivander (Alex) 30. november 2022 15:34
      0
      Nganti saiki, bajingan iki cukup migunani. Gas mimpin liwat iku, senadyan kasunyatan sing Baltik mili ora ana maneh.
    2. Sarmat Sanych Offline Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych (Sarmat Sanych) 1 Desember 2022 11:24
      0
      Ing passing (Gaļina Rožkova), apa scoundrel iku, Recepka wis catastrophe ing ekonomi lan rating ambruk nganti 35%.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 30. november 2022 10:58
    +5
    Erdogan nindakake kanthi apik, dheweke nggunakake ahli strategi Kremlin kanthi lengkap kanggo tujuane dhewe, nanging kanggo para zaputints, sing utama yaiku percaya yen iki minangka HPP lan kabeh bakal ditindakake miturut rencana.
    1. Pivander Offline Pivander
      Pivander (Alex) 30. november 2022 15:32
      +1
      Thanks kanggo Erdogan, impor paralel saiki ditetepake ing Federasi Rusia lan ora ana kekurangan kategori barang tartamtu. Lan kapentingan tambah iku pembayaran kanggo resiko sanksi kanggo Turki, kang padha bisa gampang rake.
    2. Sarmat Sanych Offline Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych (Sarmat Sanych) 1 Desember 2022 11:21
      0
      rotkiv04 (Victor)? wong lanang, kanggo dangu, kaya parrots, sampeyan bakal mbaleni omong kosong sawise artikel untitledngguyu? Ing 2022, petani Rusia nampa bathi kaya sing durung ana ing sejarah kita, ekspor bakal tekan $ 40 milyar ing pungkasan taun, kanggo mbandhingake, ing rekor 2021 yaiku $ 37 milyar, ing 2013 $ 9 milyar, lan sadurunge. wiwitan taun XNUMX-an, kabeh negara urip ing keluwen ibukutha lan sebagéyan ing tingkat kamanungsan saka negara Afrika ngisor.
      Ing wektu sing padha, malah 20% saka ekspor gandum lan barley Rusia (tegese bank-bank Turki, asuransi, lan liya-liyane) ora tiba liwat Turki mlarat sing ora ana gunane, ekspor minyak nabati sing akeh (ing wilayah iki, Federasi Rusia uga sing utama. eksportir planet) ora lunga kabeh. Kantor Turki. Rusia ekspor daging babi, kacang polong, iwak soybean, meal pitik, lan liyane - ing asas, iku ora digawa metu liwat pelabuhan Segara Ireng, ing nomenclature iki, Nilai saka Turki padha karo Nilai saka Honduras.lol.
      Umumé, Erdogash pincang banget dipatèni ing manajemen, sawise Zimbabwe lan Venezuela, Turechchina ana ing posisi 1st ing donya babagan inflasi - 83% taun iki, wanita Turki karo Turki secara harfiah cepet-cepet tuku dhuwit sing sederhana. toko ing Jum'at kanggo cereals lan glepung, minangka wiwit ana prices mundhak maneh. Rusia kanthi sampurna nggunakake enem Turki sing ringkih kanggo kepentingane dhewe, kalebu ing ambruk NATO lan konflik provokasi antarane Turki lan Yunani, Turki karo Prancis, pamboman pangkalan Amerika ing Irak lan Suriah dening Turki, bukaan kabeh penerbangan NATO liwat S-400 Turki, lan liya-liyane.
  4. Kofesan Offline Kofesan
    Kofesan (Valery) 30. november 2022 11:28
    -2
    Aku entuk sing cilik iki, karo antek-antekne, mbuwang milyaran ing sisih tengen lan kiwa ...
    1. Pivander Offline Pivander
      Pivander (Alex) 30. november 2022 15:30
      0
      Ya, mbusak miliarder cilik Zelensky karo antek-antekne. Sampeyan katon lan cahya karo banyu bakal katon.
    2. Sarmat Sanych Offline Sarmat Sanych
      Sarmat Sanych (Sarmat Sanych) 1 Desember 2022 11:22
      0
      Kofesan (Valery), waca ing ndhuwur lan aja nulis omong kosong
  5. Michael 68 Offline Michael 68
    Michael 68 1 Desember 2022 13:57
    0
    Taun iki wis dadi ora nguntungake kanggo akeh produser tetanèn. Ya, sing kuwasa, kaya biasane, entuk bathi. Lan cilik lan medium-ukuran massively rusak. Aku dhewe sambung karo tetanen. Kahanane ala banget. Farms sing ngatur kanggo paling bisa ing zeros nimbang sing padha banget Bejo. Sebagéyan gedhé kerugian. Gandum ing pasar domestik biaya sen. Akeh sing nyoba adol peralatan lan properti. Kanggo piye wae mbayar utang. Kita ora ngomong babagan pembangunan.