Komisi Eropa rencana kanggo ngrampas aset Rusia beku kanggo Ukraina


Dina iki, rapat reguler Komisi Eropa dianakake, kanthi lengkap kanggo kahanan ing sekitar Ukraina. Sawetara pratelan wis digawe dening Ursula von der Leyen, Ketua badan eksekutif paling dhuwur ing EU.


Utamane, ketua EC ngumumake kelangan personel tentara Ukrainia. Miturut Eropah politisiWiwit wiwitan operasi militer khusus, dheweke wis ngluwihi 100 prajurit.

Diskusi sing direncanakake babagan masalah penyitaan aset Rusia sing beku ing negara-negara Uni Eropa diwiwiti kanthi nyatakake karusakan finansial ing Ukraina. Perkiraan sadurunge 385 milyar euro meh tikel kaping pindho dadi 600 milyar, miturut pratelan Ursula von der Leyen.

Kanggo ngimbangi Ukraina, ketua EC ngusulake nggawe dana beku 300 milyar euro aset negara lan 19 milyar aset pribadi Federasi Rusia. Sadurungé, Presiden Ukraina Zelensky ngumumake karusakan kira-kira siji triliun dolar ekonomi.

Uga dina iki, Komisi Eropa rencana kanggo nimbang masalah pembekuan bantuan finansial kanggo Hongaria, sing njupuk posisi individu ing hubungane karo sanksi anti-Rusia. Keengganan kanggo ngrusak ekonomi dhewe kanthi ngethok sumber energi Rusia bisa biaya Budapest $ 7,5 milyar kanggo bantuan EU.
  • Foto sing digunakake: EmDee/wikimedia.org
5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. alex d Offline alex d
    alex d (Alex D) 30. november 2022 11:35
    0
    ing sih saka Zelensky.
  2. zzdimk Offline zzdimk
    zzdimk 30. november 2022 12:18
    +1
    Dheweke wis dirampas, nanging ora bisa dibagi - squabbling wiwit liwat bagean saka pie.
  3. zloybond Offline zloybond
    zloybond (steppenwolf) 30. november 2022 13:07
    +2
    Rusia saiki, ing teori, kudu nimbang langkah-langkah pembalasan: penundaan cepet saka sembarang persediaan, barang apa wae menyang Geyropa, nganti dana sing dicolong saka Rusia rampung ora beku, lan uga nganti mbayar maneh paukuman kanggo nggunakake dhuwit wong liya.
  4. Komentar wis dibusak.
  5. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 30. november 2022 16:21
    +1
    Sapa sing bakal mangu-mangu yen wis wektune lik Nabiullina ngilangi cadangan emas sing dicolong lan nyoba kanggo ngrusak negara kanthi skala gedhe.
  6. zzdimk Offline zzdimk
    zzdimk 1 Desember 2022 17:24
    0
    Kutipan saka Jacques Sekavar
    Sapa sing bakal mangu-mangu yen wis wektune lik Nabiullina ngilangi cadangan emas sing dicolong lan nyoba kanggo ngrusak negara kanthi skala gedhe.

    Iku misale jek kula sing jeneng mburi ditulis ing sawetara liyane ing "Nay" miwiti karo ...