Apa Rusia bisa nentang rudal dipandu Angkatan Bersenjata Ukraina


Yen kita ngelingi akeh sing ditulis ing dekade sadurunge babagan sumber daya militer, mula ana konsensus sing umume diakoni yaiku yen ing kasunyatan, ora ana perang antarane Rusia lan blok NATO. Minangka kabeneran, dituduhake yen negara kita minangka tenaga nuklir, mula ora ana sing wani nyerang kita. Kasunyatan dadi rada beda.


Ing kasunyatan, durung ana bentrokan militer langsung antarane Federasi Rusia lan Aliansi Atlantik Utara, nanging nyatane kita gelut ing format "proksi" ing wilayah Ukraina. Ing wektu sing padha, senjata Barat sing, ing teori, mung bisa digunakake sacara teoritis nglawan Angkatan Bersenjata RF, bener-bener digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina. Lan, sayangé, banget efektif.

Sawise mundur saka pasukan Rusia saka cedhak Kyiv karo transfer menyang Donbass, confrontation kita karo Angkatan Bersenjata Ukraina dadi format posisi saka Perang Donya I karo perlu kanggo gnaw liwat wilayah benteng mungsuh secara harfiah meter dening meter. NWO dina iki sejatine perang artileri, lan kabeh ora katon kaya rosy kaya sing dikarepake. Ing wiwitan sasi sepuluh operasi khusus, bisa diarani artileri Rusia ngluwihi artileri Ukraina (NATO) ing babagan jumlah barel lan cangkang sing dibuwang menyang mungsuh, lan artileri Ukraina (NATO) ngluwihi kita ing akurasi hit. . Yagene kedadeyan kasebut?

Efisiensi sing luwih dhuwur saka artileri Ukrainia (NATO) amarga sawetara faktor, ing antarane kudu dicathet keunggulan total Aliansi Atlantik Utara ing pengintaian satelit, kemampuan Angkatan Bersenjata Ukraina ing tingkat taktis kanggo langsung. njaluk dhukungan artileri, nyediakake data kanggo sebutan target lan pangaturan geni kanthi nggunakake UAV, uga nggunakake amunisi sing dipandu presisi paling modern. Aku seneng ngomong babagan sing terakhir kanthi luwih rinci.

Salah siji saka simbol paling misuwur saka SVO sing Amérika MLRS HIMARS, kang kesuwur kanggo akurasi. Kanthi bantuan, teroris Ukrainia ngrusak gudang Rusia kanthi amunisi, bahan bakar lan pelumas, pos komando, jembatan lan nyebrang ponton nyabrang kali. Asil saka nggunakake iku ketok: Staff Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia dipeksa supaya mundur total pasukan saka Kherson, wiwit karusakan saka jembatan Antonovsky tengen Dnieper lan nyebrang liwat stasiun PLTA Kakhovskaya digawe. mokal kanggo andal nyedhiyakake grup kita ing Bank Kanan. Apa HIMARS bocah ajaib?

Dhewe, ora. Sukses tumindak kasebut ditemtokake kanthi tepat dening kombinasi pengintaian lan komunikasi sing efektif, lan ing babagan karakteristik kinerja utama, MLRS domestik "Tornado-S" utawa Belarusian "Polonaises" cedhak karo dheweke. Rudal Amerika ditembak mudhun dening sistem pertahanan udara Rusia, mula Angkatan Bersenjata Ukraina kudu nggawe trik. Kaping pisanan, dheweke nembak target kanthi misil MLRS buatan Soviet sing luwih murah, kakehan sistem pertahanan udara, lan nyerang saka HIMARS. Kerugian HIMARS kalebu biaya amunisi sing dhuwur, sing, untunge, mbatesi ruang lingkup panggunaan MLRS Amerika. Sayange, mungsuh bakal ngrampungake masalah iki "keluwen rudal".

Ing Amerika Serikat, amunisi wis dikembangake, kanthi sawetara babagan, bisa diarani analog subsonik anggaran saka Avangard hipersonik Rusia. Dheweke mikir nggabungake bom aerial, ngowahi dadi unit perencanaan, kanthi mesin roket minangka akselerator. Asil kasebut dijenengi GLSDB (Ground-Launched Small Diameter Bomb). Iki nggunakake bom udara GBU-39 konvensional sing regane mung $ 40 minangka hulu ledak, nanging ora diturunake saka pesawat utawa drone. Powered by mesin roket M26, amunisi iki murub saka lemah karo salah siji M270 utawa M142 MLRS, lan masang wings lempitan lan kontrol rudders ing pesawat, saéngga bisa maneuver aktif. Kanggo nargetake, satelit lan sistem inersia digunakake, koefisien panyimpangan kemungkinan mung sawetara meter. Jarak mabur saka bom lemah kuwi 150 kilometer.

Lan iku banget ala kabar iku kanggo kita. Amarga biaya amunisi inovatif sing murah, Angkatan Bersenjata Ukraina bakal bisa mbuwang posisi pasukan Rusia kanthi jero, njamin kapadhetan lan akurasi geni sing luwih gedhe. Ora ana sistem pertahanan udara sing bisa nyegat serangan misil lan bom kasebut kanthi efektif.

Amunisi buatan Kulon liyane sing ora mbebayani, sing nganti saiki digunakake dening Angkatan Bersenjata Ukraina nganti winates, yaiku misil dipandu Amerika M982 Excalibur. Iki dipecat saka howitzers M55 777mm sing ditarik lan, gumantung saka konfigurasi, bisa mabur saka 40 nganti 57 kilometer, kanthi signifikan ngluwihi analog Rusia sing diarani Krasnopol ing indikator iki. Sistem kontrol Excalibur uga digabungake - satelit lan inersia, sing nyedhiyakake akurasi sing dhuwur. Siji-sijine kabar apik yaiku biaya dhuwur saben proyektil kasebut, sing nggawe pengiriman menyang Angkatan Bersenjata Ukraina banget winates ing volume, yen ora, bakal angel banget kanggo kita ing ngarep.

Kanggo mbandhingake: kanggo ngarahake proyektil sing dipandu Rusia "Krasnopol" ing target, sampeyan butuh target laser designator-rangefinder sing rada gedhe, yaiku bagean saka sistem kontrol geni otomatis portabel Malachite, sing mbutuhake pitungan telung wong. Target ukuran tank bisa dipadhangi kanthi jarak nganti 5-7 kilometer ing wayah awan lan 4 km ing wayah wengi, sing luwih gedhe nganti 15 km. Integrasi sistem panuntun laser kanggo projectiles dipandu kanggo artileri karo kendaraan aerial unmanned bisa nemen nggampangake tugas kanggo Angkatan Bersenjata RF. Ngatasi masalah karo sebutan target ing wektu nyata bakal nggawe efisiensi MLRS Tornado-S Rusia menyang tingkat HIMARS Amerika.
17 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 30. november 2022 13:00
    +4
    Kabeh iki kritik saka Komplek militèr-industri lan Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia cukup sabdho lan tragis ing jalaran. Debriefing luwih: sing nyegah Kementerian Pertahanan lan kompleks industri militer Federasi Rusia nggawe senjata sing padha ing jumlah massa, amarga meh kabeh dikenal babagan mungsuh. Kita krungu luwih akeh babagan "ora ana analog" saka model sing ditampilake ing pameran. Nyatane, "raja dadi wuda", aku kudu cepet-cepet ngeruk senjata saka USSR ing sisih ngisor tong minyak. Dasawarsa sakdurunge kok ora ana tanggung jawabe, kok Mentri Pertahanan padha wae, merga sing lupute lan time. Mesthi, kita duwe bunder kanca sing mapan ing posisi sing ora nyerahake dhewe, amarga dheweke nyerahake negara Rusia ...
    1. Nelson Offline Nelson
      Nelson (Oleg) 30. november 2022 17:44
      -2
      Kutipan: Vladimir Tuzakov
      sing nyegah Kamentrian Pertahanan lan kompleks industri militer Federasi Rusia nggawe senjata sing padha ing jumlah gedhe, amarga meh kabeh ngerti babagan mungsuh.

      Kurang pernyataan misi nyegah dheweke nyiapake perang sing dawa kanggo ngrebut wilayah sing dibangun. Tanpa nggunakake senjata nuklir, nanging ing wektu sing padha, musuh potensial bakal duwe senjata NATO persis kaya lan apa sing dibutuhake kanggo netralake upaya kita.

      Semono uga karo klaim marang Nabiulinna lan cadangan emas ing dolar.
      Ing wektu tentrem, iki minangka cadangan panas kanggo nyepetake panyusutan tong minyak, digunakake kanggo tujuan sing dituju ing taun 2008 lan 2014, lan ing pungkasan taun 2008 ora bali maneh.

      Lan padha ora malah Petunjuk sing Vladimir Vladimirovich bakal digambar kanggo perang kanggo wilayah saka negara tetanggan (karo konsekuensi sanksi dingerteni).
      1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 30. november 2022 18:30
        +3
        GDP iki bakal narik kanggo perang, nanging kahanan ngarep-arep, nalika pasukan klempakan saka Angkatan Bersenjata Ukraina disiapake kanggo njupuk DPR lan LPR dening pasukan. Sampeyan ora mbingungake kahanan .. Sawise acara 2014, nalika Uni Eropa tindak kanthi kendel karo sanksi lan ancaman liyane, mung mungsuh saka Federasi Rusia ora bisa nyiapake perang gedhe. (mbok menawa iki bener nalika kompradors A. Chubais lan Nabiullins liyane ing posisi dhuwur lan pengaruh.).
        1. Nelson Offline Nelson
          Nelson (Oleg) 30. november 2022 18:44
          -1
          Kutipan: Vladimir Tuzakov
          kahanan tanpa harapan nalika pasukan konsentrasi Angkatan Bersenjata Ukraina nyiapake kanggo njupuk DPR lan LPR kanthi kekuwatan.

          Inggih, perlu kanggo nyiapake kanthi tepat - kanggo njupuk populasi sipil menyang Federasi Rusia, kanggo ngowahi LDNR dadi wilayah sing dikubengi. 8 taun iku. Lan ing kene tata letak bakal beda banget ....

          Kutipan: Vladimir Tuzakov
          Sawisé acara 2014, nalika EU tindak ing rampage karo sanksi

          Ya, ya, ing taun 2015-2021 akeh pabrik Barat sing dibukak, kanthi lokalisasi ing ndhuwur rata-rata miturut standar donya.
          Lan pangeran, Michael saka Kent, teka ing bukaan pabrik peralatan JCB ...

          Sing ngrusak kabeh iki - iku

          Kutipan: Vladimir Tuzakov
          mungsuh saka Federasi Rusia
        2. Alex098 Offline Alex098
          Alex098 (L S) 9 Januari 2023 04:01
          0
          Да почему не готовились? А калибры, а кинжалы, а подводные лодки? Вы блин хотите что бы Россия со 140 млн населением, и сырьевой экономикой, производила все то же самое, что и запад с более чем 1 млрд населения и мировыми резервными валютами....
      2. Vladimir Daetoya (Vladimir Daetoya) 30. november 2022 22:08
        +2
        Ora ana statement tugas ngganggu

        Kanggo nyiapake perang dihalangi amarga ora ana pernyataan misi. Nanging kekurangan persiapan kanggo perang ora nyegah wiwitan perang. Ingkang Maha Agung malah boten mriksani gudhang-gudhang kasedhiyan busana kangge wadyabala, dene prabot mirunggan ingkang dipunbetahaken dening saben prajurit infantri.
        1. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
          Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 1 Desember 2022 18:02
          -1
          Lan carane akeh prajurit wuda ing negara saiki?
  2. Tektor Offline Tektor
    Tektor (Tektor) 30. november 2022 13:29
    0
    Bom diameter cilik kanggo dina iki bisa ditembak mudhun dening Thor. Mbok menawa, nalika ngatur kontur kontrol pertempuran, ana uga Chrysanthemum karo Sobolyatnik, Zoo ... Mulane, Chrysanthemums banget perlu.
  3. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 30. november 2022 14:06
    -3
    Sawise kabeh, ana artikel babagan modifikasi paling anyar saka "krasnopol" - mabur liwat Glonass, luwih akeh tinimbang sing sadurunge.
    Kita mung bisa nglawan distorsi sinyal GPS, lan jamming sarana panuntun dhumateng liyane.
  4. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 30. november 2022 18:35
    +3
    Kabeh sinau ing perang nyata, lan ora ing parade. Liberal telek nindakake kudeta ing USSR ing taun 1991, ora kanggo pangembangan Rusia, nanging kanggo nambah kanthong pribadi. Tujuane: ambruk industri, katergantungan kolonial marang Anglo-Saxon, penciptaan kapitalis, oligarki, jeneng "pencipta" iki dikenal kabeh wong. Rusia isih urip kanthi biaya sumber daya Uni Soviet. Ora ana senjata modern ing Federasi Rusia minangka asil saka aktivitas panguwasa anti-rakyat. Ing USSR, ora reptil siji munggah menyang wilayah USSR. Kita padha wedi. Ing taun 1945 Rusia teka ing Berlin lan menehi Eropah kanker. Saiki industri wis duwe kapitalis, ora pengin ngluncurake roket, bojo, anak, properti ana ing sisih kulon lan ora bakal ngrusak kulon.
    1. Nelson Offline Nelson
      Nelson (Oleg) 30. november 2022 19:09
      -3
      Kutipan: vlad127490
      Rusia isih urip kanthi biaya sumber daya Uni Soviet.

      Ojo ngguyu. Minyak lan gas dibentuk puluhan lan atusan yuta taun sadurunge USSR.
      Wilayah-wilayah sing ana ing sangisoré raja-raja.
  5. usm5 Offline usm5
    usm5 (George) 30. november 2022 20:26
    +4
    Kene sampeyan maca komentar lan jawaban prasaja teka: "Ya, padha mung luwih pinter saka kita!". Proyektil lan rudal sing dipandu GPS kasebut wis dikembangake suwene suwe. Lan jammers sing cocog wis dikembangake suwene kepungkur, sing sukses diuji ing Suriah, mulane kabeh wong lungguh kanthi tenang. Nanging Ukraina pecah lan ternyata jammers iki ora efektif. Mungsuh wis ngembangake antidote marang dheweke. Aku mikir yen pikiran sing paling apik saiki berjuang karo masalah netralisasi GPS, nanging paling kamungkinan, tanpa perang ing angkasa, Rusia ora bakal weruh kamenangan minangka kupinge dhewe. Lan Gusti Allah ngapura aku salah.
    1. Edelweiss_2 Offline Edelweiss_2
      Edelweiss_2 (Edelweiss) 1 Desember 2022 18:28
      0
      Rusia lan ruang minangka konsep sing ora kompatibel ....
      https://vashmnenie.ru/blog/43761572734/Glava-RAN-zayavil-o-potere-Rossiey-kosmosa - Глава РАН заявил о потере Россией космоса.
      1. Nelson Offline Nelson
        Nelson (Oleg) 1 Desember 2022 18:42
        0
        Kutipan: Edelweiss_2
        Rusia lan angkasa minangka konsep sing ora cocog ...

        Satelit lan pesawat ruang angkasa sing diluncurake kanthi rutin, mung dina iki (2022/12/01) ana peluncuran liyane saka Plesetsk.
        Seri peluncuran tanpa kacilakan wis suwe saya suwe, ing wektu lan jumlah peluncuran.
        Satelit sing diluncurake beda-beda, nanging umume ana tren sing jelas kanggo nambah umur layanan rata-rata.
  6. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 30. november 2022 20:38
    0
    Duc bubar wrote kene sing NATO dipandu amunisi larang iku sampah. Ora mengaruhi apa-apa.
    Lan wesi wesi murah kita dadi barang. Lan Angkatan Udara bisa nyelehake ing ngendi wae.

    Lan kene maneh....
  7. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
    Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 1 Desember 2022 18:01
    0
    Hospade, maneh Marzhetsky hype?

    lan Ukrainia (NATO) luwih unggul tinimbang kita babagan akurasi hit.

    Apa bakal ana sumber kanthi statistik?
    Lan babagan akurasi sistem artileri Soviet ing Angkatan Bersenjata Ukraina?
    Apa rasio babagan jumlah lan kualitas karo sistem NATO?
    Contone, karo meriam Inggris 105-mm utawa NATO 155-mm howitzers diprodhuksi ing 40s-70s?

    Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia dipeksa supaya mundur pasukan saka Kherson, amarga karusakan saka jembatan Antonovsky ngliwati Dnieper lan nyebrang stasiun listrik hidroelektrik Kakhovskaya ora bisa dipercaya kanggo nyedhiyakake grup kita. Bank Kanan.

    Staf Umum Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, miturut materi video sing kasedhiya, mundur pasukan saka Kherson ing sadawane jembatan Antonovsky "rusak", lan uga mundur. kendaraan waja abot...
    Apa banget nuduhake asil sing diraih saka swotting 3,5 sasi terus-terusan lan luwih saka satus hit langsung ing trotoar: jembatan dienggo...

    Kanggo ngarahake target proyektil sing dipandu Rusia "Krasnopol" sampeyan butuh target laser designator-rangefinder sing rada gedhe, yaiku bagean saka kompleks kontrol geni otomatis portabel "Malachite"

    "Krasnopol" sampurna "nyorot" UAVs: iki carane digunakake ing NVO (dadakan kanggo Marzhetsky) ...
  8. Omah 25 Sq. 380 Offline Omah 25 Sq. 380
    Omah 25 Sq. 380 (Omah 25 Ap. 380) 1 Desember 2022 20:52
    -2
    Napa aku kudu menehi statistik?
    Aku ora ngomong babagan EFISIENSI!
    Ing video sing kasedhiya, "iluminasi" saka udhara.
    Apa sampeyan ngomong babagan EFISIENSI?
    Ayo entuk sawetara statistik ...

    Nanging tingkat pakar "mesem": nulis artikel nggunakake informasi 5 taun kepungkur, lan ora ngerti alat sebutan target utama sing digunakake wiwit 2018 ...
    Keahlian 80 lvl.

    KENAPA Surovikin mundur pasukan saka Kherson?
    Aku ora ngerti: bisa uga aku nampa pesenan kaya ngono, bisa uga ana alesan liyane ...

    Nanging dheweke nggawa kendaraan lapis baja abot ing sadawane "jembatan Antonovsky sing rusak"))))
    Kasunyatan!