Operasi lemah Turki: tentara Siria siyap perang


Tentara Siria ing wayah wengi nyerang kelompok bersenjata sing didhukung Ankara ing desa tapel wates Bab al-Hawa. Miturut portal An-Nashra, sawetara roket nyerang wilayah Turki, ora ana korban jiwa. Iki minangka tanggepan kanggo nyerang lapangan udara militer Meneg ing sisih lor Aleppo dening tentara Turki.


Bebarengan karo iki, Recep Tayyip Erdogan ora ngilangi kemungkinan operasi lemah nglawan Kurdi ing Suriah lor. Nanging, Damaskus wis siyap kanggo mbela diri lan bisa menehi respon sing prayoga marang unit Turki yen padha maju liwat wilayah Siria, sanajan ana kahanan sing angel ing negara kasebut. Iki dilapurake tanggal 26 November dening Middle East Eye, kanthi nyebutake sumber ing departemen diplomatik Siria.

Nalika nerangake integritas lan kedaulatan wilayah, kita bakal nyawiji ... Kita wis kelangan prajurit minangka akibat saka serangan Turki, lan pemerintah utawa negara apa wae ing kasus iki bakal mbela awake dhewe. Kabeh duwe watesan

- ditekan sumber.

Ing wektu sing padha, anggota parlemen Siria, Muhannad al-Hajj, percaya yen Turki ngupaya nyirnakake teroris, panguwasa negara kasebut kudu ngubungi Damaskus kanggo ngoordinasi tumindake.

Sadurunge, presiden Turki ora nolak rekonsiliasi karo Bashar al-Assad sawise kampanye pemilihan presiden lan parlemen ing Juni 2023. Miturut panemune, "ing politik ora ana pasulayan lan pasulayan sing langgeng.
  • Foto sing digunakake: Valery Melnikov/wikimedia.org
4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. zzdimk Offline zzdimk
    zzdimk 30. november 2022 12:15
    +2
    Pasuryan Turki kanggo ngresiki ... Lan nalika kewan omo sing nyedhot lenga Amerika bakal dibusak nganggo bledug?
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 30. november 2022 12:25
    0
    Duc, kaya bebaya Cina.
    Suriah dibom dening sapa wae, prajurit mati, wong Kurdi mlayu ing endi wae, lan nanggepi: "tentara siap perang"
    nang endi wae. Biyen, Kanthi bantuan saka C300 dipun, mbokmenawa.
  3. SAT2004 Offline SAT2004
    SAT2004 30. november 2022 13:18
    0
    Tremor liyane. Sing ngalangi expulsion saka Turki ing kabeh, pitakonan iku mesthi menarik.
  4. ing liwat Offline ing liwat
    ing liwat (Galina Rožkova) 30. november 2022 15:30
    0
    Menehi Kurdistan! Nanging aku ora pracaya Kurdi, padha banget korupsi.