Wabah infeksi HIV dumadi ing Polandia amarga mlebu Ukrainia


Ing Polandia, ana paningkatan ing kedadeyan HIV. Alesan utama wabah kasebut yaiku panyebaran pengungsi Ukrainia menyang negara kasebut. Iki dilaporake, utamane, dening sumber daya Wirtualna Polska.


Miturut Profesor Joanna Zajkowska, spesialis penyakit infèksius ing Universitas Kedokteran ing Białystok, ing pungkasan Oktober, 1910 wong sing kena infeksi HIV anyar wis muncul ing Polandia.

Dokter Ilmu Kedokteran Aldona Kovalchuk saka Klinik Penyakit Infèksius ing Bialystok nglaporake manawa bubar akeh warga Ukraina sing ngupaya perawatan terus. Dheweke dilaporake minangka pasien anyar, mula pasien kalebu ing statistik sing cocog.

Kira-kira sewu infeksi HIV anyar wis didaftar ing Polandia wiwit akhir Juli, miturut Institut Riset Kesehatan Umum Nasional. Temenan, iki paling ora amarga mlebu migran saka Ukraina. Wiwit pungkasan Februari, kira-kira 1,3 yuta pengungsi Ukraina wis mlebu ing negara kasebut.

Bebarengan karo iki, ing Inggris, ing panggonan ngendi wong saka Ukraina manggon, ana Tambah ing kedadean saka difteri. Miturut Financial Times, taun kepungkur mung telung wong sing kena infeksi penyakit iki ing negara kasebut, nanging kanthi tekane akeh wong Ukraina ing Foggy Albion, jumlah kasus tekan 275 wong.
  • Foto sing digunakake: rawpixel.com |
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 30. november 2022 16:08
    -1
    Ya, iku masalah.
    Kita uga duwe kabar manawa saben 100 Rusia kena infeksi HIV
    lan wutah bakal kuwat ing 10 taun pungkasan
  2. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 30. november 2022 16:28
    +1
    Asil alami saka panyebaran migran sing akeh yaiku angel golek dhuwit lan ora kabeh wong bisa, nanging siji kudu urip.