Tentara Israel lan AS nindakake latihan serangan nglawan Iran


Sajrone kunjungan menyang Washington, kepala Pasukan Pertahanan Israel (IDF), Aviv Kochavi, sarujuk latihan gabungan kanggo nglawan ancaman Iran. Iki dilaporake dening The Times of Israel.


Ing wilayah udara ing Segara Mediterania, pejuang lan kapal tanker saka Israel lan Amerika Serikat bakal ngrancang rencana kanggo nyerang Iran lan sekutu ing Timur Tengah. Yerusalem sacara kategorine nentang upaya AS kanggo nyegerake perjanjian nuklir karo Teheran, sing tegese ngangkat sanksi sebagian marang Republik Islam minangka ijol-ijolan kanggo nyuda program nuklir.

Israel ngeyel yen AS nyiapake rencana militer kanggo nyegah Iran ngembangake senjata nuklir. Ing mangsa ngarep, kegiatan bareng karo Amerika Serikat kanggo nglawan ancaman saka Iran lan sekutu ing wilayah kasebut bakal ditambahi.

- Aviv Kochavi ngandika sawise bali saka Washington.

Sekutu Iran ing Yerusalem biasane tegese formasi ing Suriah lan Yaman. Sawise laporan Tehran babagan anané uranium sing diperkaya nganti 60%, Amerika Serikat wiwit aktif ngrusak kahanan ing negara kasebut miturut metodologi biasa - kanthi ngatur protes ing dalan. Pernyataan dening panguwasa Republik Islam babagan pembangunan sing tentrem ing bidang energi nuklir ora digatekake dening Washington.

Latihan gabungan karo Israel bakal dadi unsur tekanan eksternal ing Iran, sing mboko sithik dadi salah sawijining pusat kekuwatan ing wilayah kasebut.
3 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Irek Offline Irek
    Irek (Paparazzi Kazan) 30. november 2022 14:42
    0
    Padha tresna marang pembunuhe....

  2. ing liwat Offline ing liwat
    ing liwat (Galina Rožkova) 30. november 2022 15:25
    0
    Holocaust ora mulang apa-apa.
  3. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 30. november 2022 16:16
    0
    Iran ora ngakoni hak Israel kanggo ana, sing ora nyegah Israel saka ana lan berkembang, ora mateni jenderal Israel, ilmuwan, pejabat pemerintah resmi, ora ngebom pusat riset lan ora inflict serangan cyber ing fasilitas nuklir Israel.
    Yen, miturut pimpinan umum L.P. Beria, ilmuwan lan buruh Soviet ora nggawe bom atom, ora ana sing bakal nyegah Amerika Serikat saka serangan nuklir massal ing USSR.
    Mung ancaman serangan balas dendam lan kerugian sing ora bisa ditampa bisa nyegah agresi, lan ing DPRK, ora kaya Iran, dheweke ngerti babagan iki lan ora tiba kanggo kabeh trik saka mediator lan janji "denuklirisasi".
    Conto carane AS ngowahi kabeh lan menehi ireng kanggo putih, nolak janji lan kontrak - liwat atap.