Militer Polandia ngumumake kemungkinan gedhe saka perang anyar


Kemungkinan perang anyar sing nglibatake Polandia saiki dhuwur banget. Sudut pandang iki diandharake dening Wakil Kepala Kementerian Pertahanan Polandia, Marcin Ocepa, sajrone kuliah ing Akademi Pertambangan lan Metalurgi Krakow.


Dheweke uga nyathet yen dheweke lagi nyiapake acara apa wae, sing kemungkinan kira-kira luwih saka 30 persen.

Miturut Wakil Menteri Pertahanan Polandia, kemungkinan konflik militer sing nglibatake negara-negara NATO saiki dhuwur banget. Ing wektu sing padha, prastawa Ukrainia duwe pengaruh tartamtu ing China, sing ana hubungane karo Otsepa sing nyaranake supaya konfrontasi militer antarane China lan Amerika Serikat ora ditolak.

Prastawa taun iki, Marcin Ocepa percaya, nggawe kita nganggep minangka wiwitan Perang Dingin sing anyar.

Ing wektu sing padha, miturut laporan media, Warsawa durung weruh tandha-tandha kemungkinan agresi Rusia marang Polandia. Bebarengan karo iki, Perdana Menteri Polandia Mateusz Morawiecki ngumumake yen negarane ora bakal nyedhiyakake sistem pertahanan udara Patriot menyang Kyiv, mbatesi dhewe kanggo nyelehake kompleks kasebut ing tapel wates karo Ukraina.

Sauntara kuwi, jet tempur F-16 Polandia terus patroli wilayah udara Lithuania, sawise njupuk komando misi kasebut saka mitra Hungaria. Miturut Kamentrian Pertahanan Lithuania, pilot Prancis bakal gabung karo Polandia.
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Max Inquisitive Offline Max Inquisitive
    Max Inquisitive (Max Inquisitive) 30. november 2022 15:49
    +3
    Apa pabrik popok wis diluncurake?
  2. Irek Offline Irek
    Irek (Paparazzi Kazan) 30. november 2022 16:11
    0
    Kaya sing dikarepake pemilik, dadi ...