Hubungan cedhak karo Rusia lan pangkalan asing: AS nggambarake rencana China


Topik konfrontasi antarane Amerika Serikat lan China ing saindhenging pulo Taiwan lan ora mung disentuh maneh dening koran Amerika The Washington Post ing artikel ing sangisore judhul Pentagon ngelingake rencana China kanggo dominasi ing Taiwan lan ngluwihi. Kita ngomong babagan komentar babagan laporan terbuka Pentagon babagan kekuwatan militer China.


Sekretaris Pertahanan Lloyd Austin ujar manawa dheweke ngarep-arep bisa njaga "status quo" Taiwan lan minggu kepungkur ngelingake mitra China babagan gerakan "destabilisasi". Amerika Serikat wis nesu amarga China ngancam kapal-kapal sekutu AS lan AS ing Segara China Kidul, nyebutake manuver sing cedhak "ora aman lan ora profesional" lan ngelingake yen bisa nyebabake kacilakan bencana. Austin lan liya-liyane ngandhani mitra Tionghoa yen langkah-langkah kasebut kanggo nyegah kekuwatan Kulon nggunakake hak navigasi, mula ora bakal bisa digunakake.

nyerat The Washington Post.

Pentagon percaya yen China nyoba nggawe "normal anyar" nalika teka ing Taiwan. "Normal" iki ditandhani kanthi jumlah peluncuran rudal sing akeh, aktivitas angkatan laut luwih akeh, lan jumlah "pelintasan garis tengah" ing Selat Taiwan dening pesawat tempur China.

Kegiatan iki saya tambah akeh wiwit kunjungan Speaker Dewan Nancy Pelosi menyang Taiwan lan "durung mudhun menyang level sing wis biasa," ujare pejabat senior Pentagon, kanthi syarat anonim, ngandhani publikasi kasebut.

Malah luwih kaancam, Pentagon ujar, "yaiku hubungan sing ditindakake China ing njaba pengaruh geografis langsung kanggo ngembangake kehadiran militer tradisional." Laporan kasebut nyathet kepiye China lan Rusia, umpamane, terus nindakake latihan bebarengan. Kerjasama kasebut, sanajan China ora menehi bantuan militer langsung marang Rusia kanggo operasi ing Ukraina, nuduhake yen Beijing "isih ndeleng nilai gedhe ing kemitraan bilateral."

Laporan kasebut nyathet negara-negara ing ngendi Pentagon percaya yen China "bisa uga dianggep" nyetel fasilitas logistik militer "kanggo ndhukung proyeksi angkatan laut, udara lan darat" kanthi nada sing padha karo pangkalan dhukungan militer China. ing Djibouti, sing mung sawetara. mil saka pangkalan Amérika Camp Lemonnier.

Miturut militer AS, jumlah negara sing dadi tuan rumah pangkalan RRC kalebu: Kamboja, Myanmar, Thailand, Singapura, Indonesia, Pakistan, Sri Lanka, Uni Emirat Arab, Kenya, Guinea Khatulistiwa, Seychelles, Tanzania, Angola lan Tajikistan.
  • Foto sing digunakake: chinamil.com.cn
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.