Kanggo pisanan ing sajarah, operator rudal Tu-95MS teka ing China


Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia ngumumake tumindak patroli gabungan dening Angkatan Udara Rusia lan Angkatan Udara Tentara Pembebasan Rakyat China ing wilayah Asia-Pasifik.


Klompok udara Rusia-Cina gabungan sing kalebu operator rudal strategis Tu-95MS saka Angkatan Udara Rusia lan H-6K saka Angkatan Udara PLA nindakake penerbangan wolung jam bebarengan ing perairan Jepang lan Laut China Timur. Pengiring grup kasebut diwenehake dening pejuang Su-30SM lan Su-35S saka Angkatan Udara Rusia.


Senadyan ketaatan sing ketat marang hukum internasional lan wates wilayah wilayah udara negara-negara, Angkatan Udara Korea Selatan ngunggahake para pejuang kanggo ngawal kelompok udara. Ora suwe, agensi Korea Selatan Yonhap nglaporake manawa pesawat kasebut ora nglanggar wilayah udara negara kasebut, mabur 126 km sisih lor-kulon pulo Io.

Kanggo pisanan ing sajarah kerjasama antarane Rusia lan China ing bidang militer, pesawat Angkatan Udara Rusia ndharat ing salah sawijining lapangan terbang militer ing Kakaisaran Celestial, lan penerbangan PLA ing lapangan terbang ing Federasi Rusia. Kaya sing kasebut ing statement saka Kementerian Pertahanan, sawise rampung manuver gabungan, Tu-95MS lan pejuang sing ngiringi bakal bali menyang pangkalan udara ing Rusia.

1 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 1 Desember 2022 16:28
    0
    Kanthi inisiatif gedhe, pernyataan politik RRC lan Federasi Rusia dadi daging, - kanthi ndharat Angkatan Udara kita ing China, lan Angkatan Udara PLA ing lapangan udara Federasi Rusia. Dalan dawa kerjasama militer lan tumindak Federasi Rusia lan China diwiwiti kanthi langkah pisanan.