Kenapa Rusia ngluncurake satelit GLONASS "usang" nyebabake nesu ing Kulon


Tanggal 28 November, roket pembawa Soyuz-2.1b diluncurake saka kosmodrom militer Plesetsk, sing ngluncurake satelit Kosmos-2564 menyang orbit.


Iku ketoke acara cukup biasa. Nanging, iki nyebabake reaksi negatif sing kuat ing Kulon, lan ana sebabe.

Piranti kasebut Kosmos-2564 minangka satelit navigasi liyane kanggo sistem GLONASS domestik. Ing wektu sing padha, iku pungkasan ing seri M. Ora ana maneh sing isih ana ing Rusia.

Ing wektu sing padha, satelit kasebut bakal diganti karo model sing luwih modern. Utamane, ing pungkasan taun iki, Glonass-K2 paling anyar pisanan kudu diluncurake ing orbit.

Kauntungan utama piranti anyar yaiku digawe saka komponen domestik lan nyedhiyakake akurasi posisi sing luwih gedhe. Ing taun 2030, direncanakake ngluncurake 18 satelit kasebut menyang orbit.

Kulon kuwatir yen Rusia terus ngembangake industri ruang angkasa tanpa komponen manca. Kajaba iku, Amerika Serikat duwe niat kanggo ngilangi sistem GLONASS saka pasar gadget kanthi ngirim pangguna Rusia menyang GPS uga.

Mulane ing November 28, pejabat AS ngirim panjalukan marang pangembang chipset paling gedhe kanggo nolak dhukungan kanggo sistem navigasi Rusia. Ing dina sing padha, sanalika sawise diluncurake satelit kita, bot-bot mbanjiri Web kanthi komentar babagan kesia-siaan misi iki lan mbuwang dana anggaran sing bisa diarahake menyang tujuan sing luwih penting.

Akibate, badai nesu ing Kulon disebabake ora dadi luwih dening peluncuran November minangka prospek mangsa sistem navigasi Rusia.

Nanging, Amerika ora mungkin bisa mungkasi pangembangan GLONASS. Miturut hukum Rusia, akses menyang negara kita kanggo gadget tanpa dhukungan saka sistem navigasi domestik dilarang, lan manufaktur global ora pengin ilang pangsa pasar sing gedhe.

12 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Rubicon Offline Rubicon
    Rubicon 14 Desember 2022 17:47
    +1
    Dheweke pengin, ora pengin, padha meksa
  2. Alexander Dobry Offline Alexander Dobry
    Alexander Dobry (Alexander Cheban) 15 Desember 2022 01:39
    -11
    Kita ngomong babagan satelit sing bubar tiba?
    1. instrument Offline instrument
      instrument (xxx) 15 Desember 2022 08:41
      +9
      ya, ing sistem energi saka sudhut ...
    2. zenion Offline zenion
      zenion (zinovy) 15 Desember 2022 16:05
      0
      Dheweke ora tiba babar pisan, nanging tiba-tiba tiba, kringet. Bocah wadon mau nyritakake marang bocah-bocah liyane. Lan ana taman kanak-kanak gedhe lan aku dolanan pasir ing kana. Aku banjur metu saka kono. Nanging isih akeh sing kaya aku.
  3. Vladimir Orlov Offline Vladimir Orlov
    Vladimir Orlov (Vladimir) 15 Desember 2022 11:19
    +1
    Glonass lan satelit militer kudu dicap ing 3 shift kanggo dangu. Ora suwe drone bakal miwiti ngluncurake kita saka jarak sing adoh, saka Segara Ireng lan papan-papan terpencil liyane kanthi kedok serangan UAF. Tanpa jaringan satelit kasebut, kita bakal turu kabeh serangan kasebut kaya biasane ...
  4. zloybond Offline zloybond
    zloybond (steppenwolf) 15 Desember 2022 12:05
    -2
    Where Butova Maria karo "rampung domestik" - iklan kuwi diputer. sedulur smartphone???Deleng! Gemeter! Kabeh anyar kita! Smartphone anyar kita ... zilch utawa soko???? lol
    1. shinobi Offline shinobi
      shinobi (Yuri) 16 Desember 2022 10:56
      -1
      Ya wis, mumpung lagi ora dikarepake, lan ora bakal dijaluk. Nganti stok epl, samsung, lsp ing gudang entek, lan bisa uga ora entek babar pisan. Wong Tionghoa babar pisan ora repot.
      1. EMMM Offline EMMM
        EMMM 24 Januari 2023 19:18
        0
        Позвольте перевести Ваше сообщение на русский язык. Что американскому, что южно-корейскому наплевать на санкции. Ничего личного - просто бизнес!
        Но, вот автопроизводителям придётся подумать, - продавать в России автомобили без ГЛОНАСС не получится.
  5. lance vocirob Offline lance vocirob
    lance vocirob (lance) 15 Desember 2022 12:28
    +2
    ana akeh komentar ing kene. Kaping pisanan, sistem GLONASS ngalih menyang komponen domestik. sareh, yen wong kepengin kanggo njupuk wong mati, padha bakal kelangan akeh liyane. lan lali babagan "ora domestik"
  6. zenion Offline zenion
    zenion (zinovy) 15 Desember 2022 16:03
    -1
    Puji ilatku. Ing wektu iku beda banget. Saben spesialis duwe magang sing dilatih ing profesine. Ana siji Highly qualified ngapusi khusus, lan jejere wong ana mahasiswa, kang dilatih ing Profesi. Dheweke ngliwati lapangan lan ngobrol babagan macem-macem topik. Profesor nuduhake lapangan menyang kadohan lan ngandika marang murid - sampeyan ndeleng, ana wit oak ing kadohan, banget adoh. Lan ing cabang oak iki, ing cabang katelu, laler lenggah lan duwe eri ing mripat kiwa. Murid kasebut nguripake tutup karo visor menyang mburi, nggawe teropong saka driji lan ndeleng arah sing dituduhake dening guru. Persis, mabur lenggah ing cabang katelu, eri ing mripate lan dheweke ngetung dhewe kanthi swiwi, katon panas kanggo dheweke. Kene ing kaca iki padha dibukak lan flaps swiwine, supaya ora panas.
  7. Oldgerd Tees Offline Oldgerd Tees
    Oldgerd Tees (Olgerd Tees) 15 Desember 2022 23:44
    +1
    badai murka ing Kulon ora disebabake dening peluncuran November, nanging kanthi prospek luwih saka sistem navigasi Rusia.

    Ora ana conto lan kutipan saka "badai". Ora nggumunake, amarga media Kulon, yen dheweke "nesu", mula ora ana babagan GLONASS (padha ora peduli .., meh padha karo "gedhe" (miturut penulis) pasar sawijining, nanging bab Cina, karo kang padha bener perang saiki kanggo "pangsa pasar", lan ora mung Gadgets. Ing latar mburi iki, Western nangis sing Kripik Cina ngirim ora pindhah menyang macem-macem "sistem domestik" Russian luwih ngelingi manifestasi saka gupuh.
  8. zenion Offline zenion
    zenion (zinovy) 20 Desember 2022 16:11
    0
    Iku ora nyebabake nesu, nanging gumun. Carane tangi nalika tiba. Nanging akeh sing wis ditindakake, ora kepungkur.