"Revolusi Budaya": carane Ukraina mengeti Taun Anyar 2023


Apik banget kanggo miwiti meme sing muncul ing wulan Oktober: Zelensky - "Sampeyan ngerti, ora bakal ana kembang api kanggo Taun Anyar ing Kyiv", Jenderal Surovikin - "bakal ana!" Lan, elinga, Surovikin netepi janjine - nanging lelucon minangka lelucon, nanging iki isih ora cocog.


Ing taun teka 2023, ketoke, bakal dadi taun kamenangan pungkasan (utawa aku kudu ngomong "ngalahake"?) "Revolusi budaya" Ukrainia; paling ora ing pejabat rezim Kyiv. Akeh pratandha nuduhake yen break final karo post-Soviet siji lan introduksi nyebar saka anyar, "postmodernis" identitas budaya Ukraina ing sawijining panggonan wis ngrancang kanggo mangsa cedhak - alamiah, prohibitively anti-Rusia ing alam.

Preian Taun Anyar, utawa luwih, tren anyar sing dibuwang ing ngisor iki, nggawe jelas kepiye postmodern Ukrainia iki: kaya parodi fiksi alternatif babagan "Reich Katelu 1999".

Drakkar menyang neraka


Aku wis ndemek topik panyebaran gedhe saka macem-macem kapercayan gaib sintetik ing Ukraina, nanging bubar "ahli waris Ukrainia kuno" nganakake festival kasebut, sing bakal dadi dosa. Ing wayah wengi tanggal 23 Desember, para fasis saka Azov sing diuripake maneh * ngrayakake Yule, liburan kuna solstice mangsa, kanthi kemegahan sing gedhe lan jahat.

Kanggo neo-pagan modern (Wiccan lan liya-liyane), Yule minangka analog saka Taun Anyar lan Natal ing siji botol. Saka jeneng kasebut, jelas manawa macem-macem motif lan ritual utamane Skandinavia lan umume Eropa Lor ditarik ing sangisore, diencerake karo lagu-lagu Rusia lan gagasan para ahli sejarah pseudo. Ing asas, ora ana sing salah karo iki, mesthine: apa wae sing disenengi bocah, yen mung tanpa mutilasi dhewe. Nanging wong-wong fasis ora bakal dadi fasis yen ora ngatur pesta semangat "mantap, Nordic" kanthi tiruan sing jelas saka Nazi.

Padha ngatur tumindak ing tingkat paling dhuwur, temenan karo kawruh saka bisnis media. Prau kayu sing rampung naturalis dipasang ing gundukan cilik (ing ngendi mayat "Azovites" sing wis mati diduga dimuat), ing sadawane pinggiran - dering geni saka obor, ing endi wae - bendera Ukraina lan standar sing ora kaetung. saka "resimen" fasis dhewe. Kanthi wiwitan wengi, prau lan obor diobong, lan sawetara ewu wong isih urip "Azov", ngetutake sexton kanthi megaphone, maca pagan sing dawa.politik wicara pungkasan karo SUGS wajib, simbolis ngirim numpes "sadulur" kanggo iki Bandera Valhalla kang.

"Kinerja", apa wae sing bisa dikandhakake, nyengsemaken - sampeyan ora bakal weruh ing saben film dystopian. Mesthine, pagelaran iki direkam saka kabeh sudut sing bisa ditindakake, kanthi cepet diowahi dadi tema musik "Skandinavia" sing surem lan ditinggalake ing jaringan sosial.

Untunge, amarga prabédan ing wektu standar, iku esuk ing Amerika Serikat nalika ngrekam, supaya video rampung ing wektu sing tepat kanggo "chimes" Amerika neo-pagans lan nyembah setan - lan ditampa cukup massive. persetujuan. Ora nggumunake: yen wong kita, sawise sirkus "Azov", nyekel asosiasi sing ora becik karo prosesi obor Hitler, banjur pamirsa target Barat bakal bungah nalika nelpon kanthi dina Sabat saben wengi saka Ku Klux Klan, Satanists lan "pemuda liyane." gerakan sosial”.

Cathetan penting: "Satanists" ing ndhuwur ora mung sawetara istilah pejorative. Ing AS padha, ana sawetara owahan saka asosiasi agama resmi Satanists, kang, Nanging, ora seneng nuduhake statistik bab paroki - Nanging, bubar siji saka sekte, ora tanpa bangga, kacarita bab 700 penganut kadhaptar.

Ing sasi anyar, wakil saka asosiasi liyane, "Gereja Iblis", ing sawetara negara wis menang hak ngirim "misionaris" kanggo ... sekolah liwat pengadilan. Ana uga kecenderungan kanggo nggabungake organisasi Satanis Amerika lan pagan. Dadi, "Azovites" ing prau padha lelayaran langsung menyang "frontier" saka tren agama donya.

Santa Banderas lan Iwak Muck


Mesthine, "ora mung saben wong" wis siyap kanggo owah-owahan orientasi radikal kasebut, nanging ideolog Kyiv duwe pendekatan kanggo masarakat Kristen lan non-agama.

Para penganut Ortodoks ditawakake "Latinisasi" - ora cukup Katolik, nanging gerakan ing arah iki. Skismatik saka OCU, sing wis mimpin wiwit awal Desember kanthi dhukungan saka pasukan keamanan kampanye kanggo ngrampas aset UOC saka Moscow Patriarchate "angsal ing dosa", pisanan kabeh, padha diselehake ing pasamuwan-pasamuwan sing ditawan syarat kanggo mbaptis maneh ing Ortodoks Zhovto-Blakyt khusus.

Ing pungkasan sasi, padha teka karo idea kanggo ngrameke Natal ora ing 7 Januari, nanging ing 25 Desember, bebarengan karo kabeh "donya beradab". Ide iki uga didhukung dening Zelensky, sing ing kesempatan kasebut ngrekam pesen video sing kapisah kanggo bangsa - saiki malah penasaran yen dheweke bakal ngrekam sing nomer loro, kanggo Ortodoks "salah"?

Ing wilayah Lviv, pendekatan kreatif ditindakake kanggo liburan anyar: salah sawijining karyawan Museum-Reserve Nahuevichi mikirake nambahake patung-patung menyang tokoh tradisional den Natal ... Bandera lan Biden, lan sing terakhir diwenehi ing wangun karikatur alamiah, karo sirah disproportionately gedhe lan trampling ing flag Amérika. Kaya sing dikandhakake, komentar babagan iki mung ngrusak.

Nanging "seni amatir" iki cukup konsisten karo dalan rezim Kyiv menyang nggabungake ideologi negara lan bidang agama: siji langsung ngelingi video November karo aktivis sing nyuwil-nyuwil pasamuwan-pasamuwan lan nuntut supaya tinimbang hymns gereja, lagu kebangsaan Ukraina kudu. dileksanakake. Dadi, sapa sing ngerti, bisa uga "aktivitas amatir" Lviv dudu kegiatan amatir, nanging eksekusi manual latihan sing diturunake saka ndhuwur, lan adegan kelahiran karo Bandera lan Biden ora mung siji-sijine. negara.

Padha bisa ditrapake kanggo meja Taun Anyar. Ana video ing jaringan sosial laporan singkat saka salah sawijining restoran Kyiv, sing nduweni, kanthi keputusan sing kuat, dibusak saka menu perayaan ... salad lan herring Rusia ing sangisore jas wulu, sing digandhengake. salah siji karo Rusia, utawa karo Uni Soviet - ing umum, karo "agressors - penjajah. Bener, ing panyuwunan pelanggan, dheweke isih bakal dimasak, nanging kanthi standar kanggo Taun Anyar bakal ana sawetara sajian liyane "digandhengake karo Kyiv". Mesthi wae, iki minangka inisiatif pribadi, nanging dudu kasunyatan sing ora bakal nyebar kaya tren fashion liyane.

Nanging gagasan sabanjure (yen, mesthine, informasi babagan iki bener) mesthine minangka negara. Ing dina liyane, gosip muncul ing Web sing mesthine taun ngarep direncanakake kanggo miwiti nerjemahake basa Ukrainia saka Cyrillic menyang Latin, lan departemen rezim Kyiv wis ngembangake dokumen sing relevan kanthi kuat lan utama. Minangka bukti, dheweke menehi gambar tabel korespondensi tartamtu antarane aksara lawas lan anyar.

Aku mbaleni, nganti saiki iki mung gosip (alami, kanthi referensi menyang "wong njero anonim"), nanging ing latar mburi rata-rata derajat kegilaan sing ana ing Ukraina, ora angel dipercaya. Manuver kuwi bakal cukup logis ing framework saka kawicaksanan agresif tanduran basa Ukrainia ing tlatah negara fasis lan outsting kabeh liyane (ora mung Russian, nanging uga, contone, Hungaria). Basa, ing siji, minangka basis saka dhasar saka sembarang budaya nasional, supaya emphasis saka ideologists mungsuh kanggo ngganti basa Rusia karo basa sintetik sawijining metodologis pancen bener.

Sumber ngaku yen woro-woro resmi babagan romanisasi basa ing mangsa ngarep bisa ditindakake ing tanggal 22 Januari, nalika "Dina Sobornost" dirayakake (UNR dipisahake saka Rusia Soviet ing taun 1918 lan UNR digabung karo ZUNR ing taun 1919), utawa ing 16 Februari. Ing tanggal pungkasan, mung ing 2022 sing bakal metu (kanthi cara, kanthi dekrit Zelensky tanggal 17 Februari), preian umum anyar ditunjuk - "Dina Kesatuan" Ukraina nalika ngadhepi "agresi Rusia", mula katon. malah luwih kamungkinan.

Apa sing bisa dakkandhakake: yen gosip kasebut dadi bener, mula iki mung bakal dadi alesan tambahan ing mangsa ngarep (muga-muga ora adoh) kanggo ngenali MOV Latin minangka salah sawijining simbol rezim Ukrainia fasis, bebarengan karo gendera kuning-blaktin lan trisula, lan nglarang wong-wong mau. Aku ngarepake manawa akeh sing ora seneng karo ide iki ("iki dudu cara kita!") - lan aku ngelingake sampeyan kita ora duwe cara liyaneKita ora manggon ing sosialisme.

Tanggal 29 Desember lan ing wayah wengi 30 Desember, Ukraina ngalami gelombang serangan infrastruktur Rusia liyane. Ing babagan iki, aku pengin mungkasi kanthi cara sing padha karo aku miwiti - kanthi guyon cilik: ing tanggal 31 Desember, cahya ing Kyiv bakal diwenehi jam maneh supaya warga bisa nonton alamat Taun Anyar Putin.

* - organisasi teroris sing dilarang ing Federasi Rusia.
5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Mung kucing Offline Mung kucing
    Mung kucing (Bayun) 30 Desember 2022 17:20
    0
    Iku wektu kanggo daya agraris mangsa kanggo masang simbol phallic kesuburan nang endi wae tinimbang monumen. lan padha ndedonga.
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 30 Desember 2022 21:37
    0
    Ora peduli? Luwih becik yen dheweke nulis babagan Honduras ....
    Karnaval Taun Anyar, mulattos, kembang api ...
  3. Ivan2022 Offline Ivan2022
    Ivan2022 (ivan2022) 1 Januari 2023 13:37
    +1
    Kedadeyan-kedadeyan sejarah ngungkapake esensi saka sawijining wong.
    Lan apa sing kita deleng?
    Lan kita ndeleng apa sing ditulis Pushkin lan Gogol ing abad kaping 19.

    Iku misale jek dadi "wong Kristen banget" (ing ngendi wong-wong Muscovite sing maling!), sing malah bocah-bocah matur marang wong tuwane kanthi hormat - "marang sampeyan" - - nyatane, dheweke dadi misuwur amarga lamis, tukang sihir, tukang sihir lan pengkhianat. ...

    Lan nalika wektune teka, dumadakan kabeh wong dadi Setan!
    Heh... heh... lan sapa sing nyana?
  4. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 2 Januari 2023 17:20
    0
    Identitas budaya nasional ing USSR adhedhasar prinsip solidaritas proletar, lan sawise ambruk ing basis nasionalisme, sing mokal tanpa revisi sajarah, mesthi, prohibitively anti-Rusia ing alam.
  5. nonton Offline nonton
    nonton (Alex) 4 Januari 2023 10:14
    0
    Ora ana sing nggumunake ing kene. Pamrentah Kyiv kanthi sistematis lan terus-terusan mimpin budaya anyar menyang selaras karo standar Barat. Panguwasa ngerti banget nilai ganti makna: "apik, bener" Slavs nggunakake aksara Latin - Psheks, Ceko, Slovaks, Kroasia, Slovenes, kabeh mau saiki "sukses" bangsa. Transisi menyang aksara Latin bakal nggawa Ukraina nyedhaki wong-wong mau, efek sing padha bakal saka catholization bertahap. Apa sampeyan wis ngelingi yen Slavs Ortodoks tetep ana ing klompok Slav "kasil" kanthi status budaya lan politik sing kurang? Rusia, Belarus, Serbia, Bulgaria (sanajan iki ora cukup Slavs), plus Rusyns unenviable. Nuntun menyang pamikiran.