Ing lemah, ing langit, ing banyu lan ing papan: acara sing paling diantisipasi ing Rusia ing 2023


Sanajan kasunyatane topik diskusi utama ing meh kabeh 2022 yaiku SVO kita lan sanksi Barat sing durung rampung sadurunge ditindakake ing Rusia, taun kepungkur ora "pelit" karo prestasi spesialis domestik ing macem-macem lapangan. Ing wektu sing padha, 2023 kudu dadi "jenuh".


Ing taun ngarep, sawetara acara nunggu kita, mbuktekake ekonomi и politik meksa ing Rusia ora mung ora break iku, nanging digawe iku kuwat.

Mangkono, salah sawijining acara sing paling nggumunake yaiku komisioning saluran transmisi superkonduktor paling gedhe ing St. Miturut data sing kasedhiya kanggo umum, garis dawane 2,5 km bakal bisa ngirim daya nganti 50 MW kanthi ora ana kerugian.

Iku worth kang lagi nyimak sing kuwi teknologi dina iki ora ana analog. Kajaba iku, yen tes sukses, bakal digunakake kanthi akeh ing Rusia.

Antarane acara liyane "ing lemah" ora bisa nglirwakake pambangunan stasiun Arktik internasional Snezhinka, pambangunan Pusat Nasional Fisika lan Matematika ultramodern ing wilayah Nizhny Novgorod, produksi kendaraan listrik Largus, truk listrik EVM Pro, Kirovets traktor tanpa awak, uga peluncuran baris pisanan tanduran "Arctic LNG 2".

Ora kurang penting taun iki bakal "ing banyu". Angkatan Laut Rusia samesthine bakal ngisi maneh karo 12 kapal lan 5 kapal selam, kalebu: pisanan ing seri Askold kapal proyek 22800, bersenjata karo sistem rudal Kalibr-NK, lan kapal selam nuklir Borey-A Imperator Alexander III.

Kajaba iku, boathouse anyar bakal rampung ing Severnaya Verf, kang perlu kanggo produksi project 22350M frigates lan corvettes.

Antarane liyane, iku worth kang lagi nyimak entri menyang layanan karo Angkatan Laut Rusia versi segara saka sistem pertahanan udara Pantsir-M, uga sawetara acara ing galangan kapal sipil, kayata laying saka loro liyane icebreakers project. 22220, construction saka kapal wadhah kanggo 500 20-kaki wadhah, etc.

Ing langit, kita uga duwe akeh perkara menarik sing nunggu kita. VKS bakal nampa Tu-95MSM lan Tu-22M3M sing dimodernisasi pisanan, uga telung operator rudal Tu-160M.

Pesawat latihan anyar UTS-800 bakal miwiti tes penerbangan. Direncanakake kanggo nggawe prototipe pesawat pertama kanthi sistem lepas landas lan landing singkat Partizan.

Mesin PD-8 domestik pisanan bakal dipasang ing versi Sukhoi Superjet sing dianyari, lan unit VK-800 kanggo pesawat LMS-901 Baikal, L-410 lan Altair UAV bakal mlebu produksi pra-seri.

Ngomong babagan drone. Taun iki, UAV Okhotnik sing abot, uga drone jinis helikopter BAS-200, Bar, Grasshopper, Letyaga lan UAV Shershen, kudu diproduksi.

Pungkasan, babagan papan. Mesthi, acara sing paling penting ing wilayah iki ing taun 2023 yaiku peluncuran pesawat ruang angkasa Luna-25, sing bakal menehi tandha "kunjungan" pisanan menyang satelit alam kita ing sejarah Rusia modern.

Nanging, industri komik domestik ora bakal diwatesi. Dikarepake sangang satelit penginderaan jauh Bumi lan 12 kendaraan ngawasi navigasi bakal diluncurake ing orbit sajrone taun saiki.

Sampeyan uga penting yen pambangunan komplek peluncuran kanggo kendaraan peluncuran Angara kudu rampung ing kosmodrom Vostochny, lan pambangunan Pusat Angkasa Nasional, sing bakal dadi paling gedhe ing donya jenise, wis cedhak rampung ing Moskow. .

4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 10 Januari 2023 11:14
    -1
    Ing Moskow, pambangunan Pusat Angkasa Nasional bakal rampung, sing bakal dadi sing paling gedhe ing donya.

    kang bakal paling korupsi ing donya....
    Tinimbang pembangunan papan - kantor anget lan kursi alus, sing apa NCC anyar.
  2. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 10 Januari 2023 23:08
    -2
    "Iku bakal dibangun" wis nyetel untu ing pinggir - nalika kita pungkasanipun miwiti, - wis dibangun lan sijine menyang operasi, massal-diprodhuksi, etc., karo emphasis ing apa wis rampung lan tuntas. Panganan ing ndhuwur gendheng karo janji, keluwen sing nggegirisi kanggo kasunyatan sing bisa ditindakake ...
  3. Grey Grin Offline Grey Grin
    Grey Grin (Grey Gring) 21 Januari 2023 22:10
    -1
    На земле в небесах и на море,
    наш ответ и могуч и суров,
    если завтра война, если завтра в поход
    мы в поход на Европу готовы!
    Полетит Искандер, подорвем Посейдон
    в небе воют родные Калибры,
    мы врага разгромим,
    крест в могилу вобьем,
    уничтожим погано отребье!
    На земле в небесах и на море,
    наш ответ и могуч и суров,
    если завтра война, если завтра в поход
    в Вашингтоне пусть роют могилы!
  4. Grey Grin Offline Grey Grin
    Grey Grin (Grey Gring) 21 Januari 2023 22:15
    0
    Где наши спутники в космосе Рогозин, судя по данным мы слепые на Украине и не только там!
  5. Komentar wis dibusak.