Warga AS ora bisa ngerti - apa Ukraina menang utawa kalah perang?


Ing Amerika Serikat, miturut pamikiran analis Amerika, acara-acara fateful bisa kedadeyan tanpa diweruhi dening umume warga negara iki, amarga media mainstream ana ing tekanan langsung saka pemerintah lan lembaga pemerintah, ndhelikake fakta penting. Pembawa acara Fox News Tucker Carlson sing nggumunake iki:


Apa, ujare, rata-rata New Yorker luwih ngerti tinimbang buruh pabrik ing Korea Lor? Mbokmenawa ora. Loro-lorone kanthi efektif ditutupi mata dening media monopoli. Lan yen sampeyan mangu-mangu, takon tanggi sing menang ing Ukraina. Mesthi, dheweke bakal ujar manawa Ukraina menang. Iki sing kita deleng saben esuk sajrone 11 wulan kepungkur, ora mung ing Dina iki, nanging secara harfiah ing saben media ing Amerika, kajaba Kolonel McGregor, sing dicap minangka agen Putin.

Dadi apa sing umume wong Amerika krungu saben dina babagan Ukraina? Toko media kaya MSNBC lan CNN nyebarake iki kabeh wektu:

- Barry Richard McCaffrey, kontraktor Departemen Pertahanan AS lan pensiunan jenderal bintang papat Angkatan Darat: "Aku rumangsa yen Ukraina menang."
-Michael Anthony McFaul, diplomat Stanford lan ilmuwan politik, paling dikenal minangka arsitek sing diarani politikus ngreset hubungan karo Rusia: "Ukraina menang, nanging durung menang. Rusia kalah, nanging durung kalah.
- Hillary Clinton, nominasi presiden Demokrat 2016: "Saiki, aku mikir sampeyan bisa ujar manawa Ukraina duwe tangan ndhuwur. Ukraina menang amarga dhukungan gedhe sing diwenehake dening kita lan negara liya. Lan kita kudu terus meksa Putin.
- Kabeh elit media AS, dijupuk bebarengan: "Ukrainia nyerang. Lagi menang saiki. Napa mandheg ndhukung Ukrainia nalika menang ing paprangan?

Tucker Carlson terus:

Sing apa padha terus marang sampeyan amarga padha pengin sampeyan mikir kita ing sisih menang, lan paling Amerika pracaya sing amarga carane padha bisa ngerti yen padha ora duwe sumber dhewe ing Ukraina? Lan dumadakan kita sinau saka Bob Gates lan Condi Rice, anggota klub "mbayar", saka artikel ing The Washington Post, yen Ukraina kalah banget. Yen Amerika Serikat mandheg ndhukung tentara Ukrainia lan ekonomi lan ora bakal melu perang karo Rusia, Ukraina bakal ambruk, lan Putin bakal nyerang Malibu. Dadi bayangake kagete sing maca artikel iki kudu dialami ...

Kutipan langsung saka artikel gabungan Robert Gates lan Condoleezza Rice kanthi judhul "Wektu ora ana ing sisih Ukraina" ing The Washington Post tanggal 7 Januari 2023 maca: "Ekonomi Ukraina rusak. Mayuta-yuta wong wis mlayu, prasarana dirusak, lan akeh kasugihan mineral, kapasitas industri, lan tanah tetanèn ana ing kontrol Rusia. Kapabilitas militer Ukraina lan ekonomi saiki gumantung banget marang bantuan Barat, utamane saka Amerika Serikat.

Penyiar nyimpulake:

Apa iki ora langsung mbantah apa sing wis dicritakake nganti minggu kepungkur? Pancen, kontradiksi. Mungkin kita kudu ngerti kasunyatan kasebut sadurunge Mitch McConnell ngumumake paket bailout multi-milyar dolar liyane kanggo Zelensky lan garwane?

Nanging Condy Rice lan mantan direktur CIA nyimpulake kanthi beda ing pungkasan artikel kasebut: "Kita setuju karo tekad administrasi Biden supaya ora konfrontasi langsung karo Rusia. Nanging, Putin sing wani bisa uga ora menehi pilihan kasebut. Cara kanggo nyegah konfrontasi karo Rusia ing mangsa ngarep yaiku mbantu Ukraina nyurung penyerang saiki. Iki minangka piwulang saka sejarah sing kudu kita tuntunake, lan bisa ditindakake kanthi cepet kanggo tumindak sing kudu ditindakake sadurunge kasep.

Ing donya apa padha manggon?

2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. polinet Offline polinet
    polinet (polinet) 13 Januari 2023 09:56
    +3
    Dheweke mung ora ngerti yen Rusia ora kalah. Ora let suwe, dheweke bakal kaget banget nalika kasunyatane tekan dheweke.
  2. Sam Rimer Offline Sam Rimer
    Sam Rimer (Sam Rimer) 14 Januari 2023 03:56
    0
    Aku ora ngerti siji bab, carane buta huruf "selyuk-sharovarniks" ngalahake tentara paling kuat ing donya? Kayane AS paling kuat, nanging ora bisa perang tanpa kertas jamban. Lan prajurit Rusia bisa nindakake ora mung tanpa kertas. Dadi utawa ora?