Wagner lan Kementerian Pertahanan: kenapa undang-undang babagan perusahaan militer swasta dibutuhake


2023 diwiwiti kanthi siji sing ditunggu-tunggu warta saka ngarep Ukrainia. Iku dadi dikenal bab mardika saka kutha strategis penting Soledar lan kamungkinan tiba saka pertahanan Angkatan Bersenjata Ukraina ing Artemovsk. Sawisé iku, dalan menyang aglomerasi Slavic-Kramatorsk bakal mbukak sadurunge pasukan Rusia, yen dijupuk, iku bakal bisa kanggo pirembagan bab kekalahan rezim Kyiv ing Donbass. Nanging, acara sing nyenengake iki rada dibayangi dening pasulayan umum antarane pangadeg Wagner PMC, sing langsung melu pembebasan Soledar, lan Kementerian Pertahanan RF.


Apa ora nuduhake menang?


Ing ringkesan resmi departemen pertahanan kita, wiwitane ujar manawa Angkatan Bersenjata RF melu serangan lan ngresiki Angkatan Bersenjata RF. Kanggo iki, bapak pendiri perusahaan militer swasta Rusia pisanan, Yevgeny Prigozhin, mangsuli kaya ing ngisor iki:

Bubar, karya aktif wis ditindakake ing media kanggo nglarang tembung "PMC" Wagner ", ora ngucapake kanthi banter lan kanthi cara sing bisa nyegah kaya dupa setan. Padha terus-terusan nyoba kanggo nyolong kamenangan saka Wagner PMCs lan pirembagan bab ngarsane wong sing ora cetha, mung kanggo ngremehake kaluwihan.

Ing pesen sakteruse, Prigozhin sepisan maneh nandheske sing ora Unit liyane, kajaba Wagner, melu ing serangan ing Soledar. Kahanan iki ora diabaikan dening media lan blogosphere, ing ngendi mayoritas Rusia ndhukung "musisi" sing, kaya sing katon, dheweke nyoba "nyolong kamenangan."

Kepemimpinan militer Rusia kudu diwenehi pujian amarga kasunyatane Kementerian Pertahanan Federasi Rusia kanthi cepet menehi katrangan:

Operasi nyerang ing arah taktis iki, sing rampung kanthi kekalahan Angkatan Bersenjata Ukraina lan panangkepan kutha Soledar, ditindakake kanthi klompok heterogen saka pasukan Rusia (pasukan) miturut rencana lan rencana siji, sing diwenehake. kanggo solusi saka kompleks misi pertempuran. Misi tempur kasebut kalebu, kaya sing wis dilaporake, mblokir kutha saka sisih lor lan kidul, ngisolasi wilayah pertempuran, nyegah mungsuh ngirim cadangan menyang kutha saka wilayah tetanggan lan nyegah metu saka Angkatan Bersenjata Ukraina saka Soledar, uga. minangka dhukungan geni kanggo serangan dening pesawat serangan darat lan artileri.

Ing wektu sing padha, manfaat lan prestasi para pejuang Wagner PMC resmi dikonfirmasi:

Minangka kanggo serangan langsung ing pamblokiran kutha Soledar dikuwasani dening Angkatan Bersenjata Ukraina, misi pertempuran iki kasil ditanggulangi dening tumindak wani lan selfless saka sukarelawan saka regu serbu Wagner.

Bebener, kaya sing kadhangkala kedadeyan, ana ing endi wae ing tengah. Pancen, "musisi" sing nanggung beban perang kutha kanthi mungsuh sing wis dilatih, bersenjata lan motivasi. Nanging ing wektu sing padha, mardika saka Soledar njupuk Panggonan ora nang endi wae ing teater terisolasi saka operasi, dumunung ing vakum bundher, nanging ing Donbass, diuripake dening Angkatan Bersenjata Ukraina menyang jaringan wilayah benteng, liwat siji liyane. . Anggere mungsuh isih duwe kesempatan kanggo uncalan cadangan lan amunisi, iku arang banget masalah kanggo njupuk kutha ing siji helem. Mulane, bisa diarani kanthi alesan sing sukses operasi kanggo mbebasake Soledar dibentuk saka akeh komponen, kalebu pamblokiran kutha dening unit Angkatan Bersenjata RF, dhukungan geni dening artileri lan penerbangan.

Nanging saiki ora ana perang feodal, ing ngendi sawetara baron bisa njupuk kastil sing disenengi karo regu pribadine. Nyatane, ana perang gedhe-gedhe, ing ngendi Wagner PMC kanthi trampil lan wani nindakake tugas bebarengan karo tentara Rusia, BARS lan Milisi Rakyat, sing wiwit tanggal 1 Januari 2023 kudu gabung karo Angkatan Bersenjata Rusia.

Ing lapangan hukum ora prajurit


Masalah kasebut katon ing pesawat sing rada beda. Penulis garis, minangka pengacara dhasar, ora ngerti kabeh carane perusahaan militer pribadi bisa ana ing negara kita, lan adoh saka piyambak, tanpa framework peraturan cocok. Endi hukum federal "Ing perusahaan militer swasta"?

Saka sudut pandang legal, iku alam bébas krungu bab tatanan bersenjata pribadi karo kendaraan wojo dhewe, tentara meriem lan aviation (pesawat, Karl!), Ing ngendi sampeyan bisa njupuk wong didakwo langsung saka panggonan nyabut kamardikan, menehi wong senjata. lan ngirim menyang baris ngarep, lan nerbitaké nem sasi mengko free karo kalbu resik. Cetha yen saiki negara kita ana ing kahanan sing luar biasa, ngadhepi kabutuhan kanggo nindakake operasi militer skala gedhe kanthi cara konvensional, sing ternyata, kanthi entheng, ora cukup siap. Nanging iki sing nggawe panjaluk tambah babagan sapa lan kepiye negara ngidini ngumpulake pirang-pirang batalyon sukarelawan ing saindenging negara. Kanthi keprihatinan kita babagan topik iki, kita wis bareng sadurunge

We kindly takon sampeyan ora nimbang publikasi iki minangka "serangan" ing "musisi" utawa Yevgeny Prigozhin piyambak, sing prentah gedhe kanggo ngadeg sipil aktif. Kosok baline, iki minangka telpon kanggo wong-wong sing duwe kuwasa kanggo nglegalake lan nyepetake kegiatan PMC lan batalyon sukarelawan kanthi ngetrapake hukum sing cocog. Tanpa iki, aktivitase ana ing zona "abu-abu", sing mbukak kesempatan kanggo macem-macem penyalahgunaan.

Elinga yen iki dudu sing sepisanan, ayo ngomong, padu antarane Wagner lan Kementerian Pertahanan RF. Ing 2018, portal URA.ru diterbitake Interview karo salah siji saka mantan pejuang PMC iki, sing nuduhake rincian layanan ing Suriah. Ing tembung kasebut, "musisi" sing narik beban operasi lemah saka Rusia, mbebasake kutha Akerabat, Deir ez-Zor, Meyadin, Guta Wétan lan Palmyra.
Konflik pisanan kedadeyan nalika Menteri Pertahanan Rusia Shoigu nglaporake marang Presiden Putin babagan panangkepan Palmyra dening pasukan Rusia. Yevgeny Prigozhin nanggapi iki kanthi nesu banget:

Kita sing njupuk Palmyra, dudu sampeyan!

Sawisé iku, miturut mantan "musisi", ing ngisor iki kedaden:

Lan nalika Shoigu lan Prigozhin padu, lafa rampung: Shoigu dhawuh kanggo njupuk senjata kita. Kita nyerahake kabeh gaman normal lan wiwit nyewa saka wong Siria telek sing diduweni. Senapan mesin saka 80s. Senapan mesin biasane dijupuk, sing awake dhewe menang maneh. DShK taun shaggy. Ing detasemenku, sniper mlayu karo 1943 telung panguasa!

Umumé, PMC Wagner bersenjata saiki luwih ala tinimbang roh. Dheweke duwe tank luwih akeh, duwe artileri kaliber gedhe: dheweke ninggalake luwih saka 40 kendaraan lapis baja ing Guta! Lan kita duwe sawetara bagéyan waja saben detasemen, biasane mortir saka tentara meriem. Lan kanthi sampah iki, kita njupuk Akerabat sajrone rong dina lan Deir Ez-Zor sajrone seminggu. Wong lanang saka RMO duwe tangan emas. Padha nggawa saka ara-ara samun rusak teknologi lan ngumpulake kendaraan tempur. Prajurit Rusia duwe kabeh! Pramila tim tentara ngurmati kita, yen kita perang karo sampah lawas iki, nanging kita nindakake tugas. Amerika nyerbu Mosul suwene setengah taun - kita njupuk kutha sing padha sajrone seminggu kanthi telung utawa papat detasemen.

Apa crita iki bisa dadi bab? Mung yen hubungan antarane Kamentrian Pertahanan Federasi Rusia lan sing disebut PMCs dumunung ing njaba bidang legal, lan kabeh gumantung ing niat apik saka panguwasa. Iku ora bener! Undhang-undhang "On Private Military Companies" dibutuhake, sing bakal nemtokake hak-hak lan kewajiban para pihak kanthi ireng lan putih, jaminan sosial kanggo para pejuang PMC, nemtokake senjata apa sing bisa digunakake, lan kepiye nasibe bakal dikontrol supaya bisa ditindakake. kanggo ngindhari keluwihan.

Ketoke, perusahaan militer swasta wis mlebu urip kita kanthi serius lan suwe, lan negara mung kudu nggawe legalisasi, nggawe kerangka peraturan kanggo kegiatane. Ora ana formasi bersenjata ing negara kasebut tanpa status hukum sing jelas.
28 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 15 Januari 2023 09:28
    +5
    Aku nglairake kowe - aku bakal mateni kowe.

    Kaya ing Rusia, ora ngidini sing paling apik kanggo berkembang, strangle karo birokrasi kertas.
    Wedi lan meri sukses ing mudo.
    Aku arep takon, "Hukum PMCs" bakal perang ing Donbass utawa bakal mobilized sabanjuré?
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 15 Januari 2023 10:03
    +7
    Ana rong cara.
    1) Yen Penjamin mutusake kanggo terus ngetutake dalan negara imperialis, mula ya, tentara bayaran lan PMC bakal dilegalake. Lan padha karo batalyon nasional oligarki Ukraina, oligarki pengadilan bakal resmi mbukak PMCs.
    2) Yen panguwasa ngati-ati supaya ora ngeculake hak kekerasan saka tangane, mula kabeh bakal ditinggalake.
    PMCs bakal operate njaba angger-anggering Toret, panguwasa bakal ngidoni ing hukum dhewe nglarang mercenaries, nanging ana bakal tetep kesempatan kanggo mbubarake PMCs yen perlu, minangka Spring Russian, kang dipun promosiaken ing siji wektu, iki trocoh sawise sukses sawijining independen saka panguwasa.
  3. oao Offline oao
    oao (Chizhov Kirill) 15 Januari 2023 10:18
    0
    Kita ngerti hukum sampeyan, ora ana sing dibutuhake. kompetisi Db antarane pedagang pribadi lan MORF. Ing kasus apa wae, kabeh aturan zeroFirst, ora ana lan ora ana hukum sing bakal mbantu. Lan Shoigu,,,,. kene.
  4. Tentrem Tentrem. (Tumar Tumar) 15 Januari 2023 10:22
    +4
    Popularitas Prigogine saya tambah akeh.
  5. dibusak Offline dibusak
    dibusak (Ster - Mantan marshal ing jenis) 15 Januari 2023 10:23
    + 11
    Ing negara normal sing nyata kaya USSR, ora ana PMC, amarga ora perlu ana ing FIG. Nanging ing negara kanthi awalan "super-pseudo" PMC minangka tambahan nyata kanggo Tentara. Kanggo Tentara nuduhake sawijining "Aku ora bisa", lan PMC mbuktekaken hak kanggo ana. Kasunyatane, PMC minangka versi "tentara profesional" sing kabeh spesialis lan ahli wis ngeluh wiwit wiwitan taun 90-an. Wanted profesional - njaluk iku! Lan aja ngomong sampeyan duwe maksud liya. Apa sing diduweni, digawa mlebu. Ora ana versi tentara profesional liyane. Lan Tentara resmi ing wangun Kamentrian Pertahanan isih nggoleki siji setengah lyama set seragam. Lan nggoleki cangkang. Lan kendaraan lapis baja. Lan prajurit. Nanging nganti saiki dheweke mung nemokake lintang ing bokonge.
    Nganti kita maneh duwe (utawa nggawe) negara nyata, nganti hukum ditulis wiwit digunakake maneh, nganti kabeh vertikal daya wiwit digunakake, kita ora bakal weruh apa-apa liyane. Yen kita ndeleng apa wae.
    1. Roti Offline Roti
      Roti (serg) 15 Januari 2023 12:46
      +5
      Sayange bener! Iki minangka indikator impotensi negara saiki! Backlog tentara Soviet wis dirusak, ... hmm, nanging lagi perang nganggo senjata SOVIET!
      Dheweke ora nggawe Pengawal Nasional, OMONO-SOBRO, lan Temer PMC, Hmm ... mung pangembangan bablos, PAJAK warga Rusia!
      Tinimbang nambah struktur pelatihan ARMY nyata! - ING BASE! Srengenge, CREATE! Tentara anyar, struktur militèr nyata kanggo kasunyatan saiki perang, NWO
      Kocak ... laras lan roket artileri kasil digunakake! Kelas! Saiki google WHERE! ing Rusia, ing sekolah kang padha mulang iki PROFESIONAL?
    2. Vladimir80 Offline Vladimir80
      Vladimir80 16 Januari 2023 08:35
      0
      Bener, nanging ngendi USSR sampeyan sing asli?
  6. Valera75 Online Valera75
    Valera75 (Valery) 15 Januari 2023 10:29
    +7
    Kutipan saka sadurunge
    Wedi lan meri sukses ing mudo.

    Persis.
    Apa sampeyan ngerti apa sing paling awon ing crita iki kanthi nyolong kamenangan saka PMC? Ya Ya! Originally dicolong lan mung sawise Aku manawa atusan ewu kutukan ing MO saka wong lan bisa PMCs, nalika kabeh media dadi bungah, MO makarya maneh.
    Sing paling awon, kabeh negara diapusi karo ngomong sing njupuk Soledar, aku SUV wis ngebor bolongan ing tunik, padha ngidoni ing pasuryan saka wong-wong sing padha perang lan terus perang ing pangkat PMC, kabeh. ambune piye wae ala. Kabeh sing diuripake Putin sajrone 20 taun dadi bosok nganti paling ngisor lan wong lanang kita kudu rake, kaya biasane. Pakurmatan lan puji marang wong-wong mau, lan Gusti Allah ngalang-alangi kabeh wong bali urip.
    1. Ilya 22 Offline Ilya 22
      Ilya 22 (Ilya) 16 Januari 2023 19:11
      0
      Почему плюнули. Награды им дают. Вот ЧВК Вагнером при взятии Соледара командывал Герой России. Заключенным вроде амнистию обещают или помилование. Так что нельзя говорить, что вагнеровцев государство обделяет вниманием. А на Донбассе сейчас воюют вооруженные силы России в состав которых входят разные подразделения. Но они подчиняются единому командованию. И единому замыслу. Так что все правильно сказано. Нельзя утверждать, что во взятии Соледара заслуга исключительно Вагнера. Основной вклад, да. А вот это перетягивание каната, с выяснение. у кого больше заслуг это подарок нашим врагам.
  7. tukang baja Offline tukang baja
    tukang baja 15 Januari 2023 13:19
    0
    Ora ana formasi bersenjata ing negara kasebut tanpa status hukum sing jelas.

    Kasunyatan iku kita duwe ignoramus lan mediocrity ing kuwasa. Saka basis hukum, kepiye para penjahat bisa dibebasake? Adhedhasar hukum apa? Lan ana akeh kedadeyan hukum kasebut, ing tentara lan ing urip sipil. Amarga pancen trep. Dheweke pengin menehi tembung, dheweke pengin mbalekake. Mung ing sisih tengen sing kuwat. Mulane, hukum kita diganti dening konsep, kaya ing zona. Lan njaga konsep kasebut, panguwasa nyelehake kabeh badan punitive.
    Kanggo mbela tanah air, kudu pantes! Prinsip iki wis ana wiwit jaman Stalin. Mulane, dheweke ora nggawa menyang Tentara kanthi rekaman pidana. Kita ora kudu duwe tentara pribadi ing prinsip. Nanging saiki aku weruh carane PMC Wagner perang, lan bisa uga bener yen wong diwenehi kesempatan kaping pindho. Bakal cetha sawise sawetara wektu, 1-5 taun. Ayo ndeleng kepiye para penjahat iki bakal tumindak ing urip sipil, sawise perang. Minangka sajarah nuduhake sawise Perang Donya II, perang Afghan, etc., ora saben wong tansah coped karo iki. Mulane, penulis argue bener, nanging Adoption saka hukum kuwi isih banget awal.
    1. Dart2027 Offline Dart2027
      Dart2027 15 Januari 2023 16:57
      +2
      Quote: tukang baja
      Kanggo mbela tanah air, kudu pantes! Prinsip iki wis ana wiwit jaman Stalin. Mulane, dheweke ora nggawa menyang Tentara kanthi rekaman pidana.

      Prigogine wis ngomong kanthi semangat yen dheweke siap ngganti wong sing duwe cathetan pidana karo wong-wong sing ora puas karo partisipasi ing database. Mung wae, ana sing ora katon kanggo sing pengin
      1. tukang baja Offline tukang baja
        tukang baja 15 Januari 2023 18:36
        0
        soko ora katon kepinginan

        Aku uga ora weruh edrosov lan anak-anake. Ya, lan aku dhewe, aku weruh, karo ora puas, sampeyan gelut ing kursi.
        1. Dart2027 Offline Dart2027
          Dart2027 15 Januari 2023 19:53
          0
          Quote: tukang baja
          Ya, aku nggoleki

          Apa tegese aku kudu lunga tinimbang sampeyan?

          Kutipan saka Dart2027
          siap kanggo ngganti wong karo cathetan pidana ing wong sing ora marem karo partisipasi ing database

          Dadi carane sampeyan ngganti?
  8. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 15 Januari 2023 14:50
    +1
    PMCs supaya nempel irung ing ngendi sampeyan ora bisa resmi nempel. Nanging, sampeyan kudu nggunakake ing acara resmi. Nanging, sampeyan weruh, Shoigu njupuk senjata modern, lan ngendi Putin katon? Sawise kabeh, PMC digawe kanthi kawruh. Utawa dheweke liwat perang?
  9. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 15 Januari 2023 17:33
    +5
    Formasi negara ora bisa tumindak kanthi terbuka, lan PMC minangka struktur komersial lan bisa digunakake kanthi efektif ing ngendi pendidikan negara ora bisa, nanging uga bisa tumindak bebarengan, kayata Wagner, contone, ing Distrik Militer Utara Rusia ing Suriah lan Ukraina.
    Napa Wagner minangka struktur sing paling siap tempur? Amarga ora ngemot komandan bodho certified lan tanggung jawab pribadi saka ndhuwur kanggo ngisor.
    Tanggung jawab ora pindhah menyang posisi liya, nanging nganti nyabut nyawa tanpa nyoba lan diselidiki miturut hukum perang. Mulane, ora nepotisme lan birokrasi, karya efektif kanggo ganjaran apik
  10. Samuraisinto Offline Samuraisinto
    Samuraisinto (Sergey) 15 Januari 2023 18:53
    +2
    Sampeyan perlu kanggo mobilisasi kanthi lengkap Rusia lan negara-negara sing ramah kanggo produksi drone kamikaze, kanthi mayuta-yuta, perlu kanggo nylametake para prajurit Rusia!
  11. kot.sobaka9999gmail.com 15 Januari 2023 18:59
    -1
    Jam wis kliwat, aku kepengin weruh yen Prigozhin bakal dadi Presiden ing 2024?!
  12. Valery Bor Offline Valery Bor
    Valery Bor (Valery) 15 Januari 2023 21:44
    +1
    Ing wektu permusuhan (NVO), legalisasi PMC mung perlu. Nanging mung sedhela. Sawise - disbandment, nanging karo pengawetan kabeh keuntungan, pembayaran, pensiun, Anugrah, etc. Iki ing mratelakake panemume, mesthi ... Supaya ora bisa metu, minangka ing pungkasan abad pungkasan karo veteran - wong Afghan:

    Kita ora ngirim sampeyan ana!
    1. antibi0tikk Offline antibi0tikk
      antibi0tikk (Sergey) 15 Januari 2023 23:20
      0
      Iku bener kanggo titik! Kanggo ngembangake hukum miturut PMC sing digawe mung sajrone tumindak permusuhan, ing wektu tentrem iki minangka struktur sing mbebayani lan ora perlu banget.
      Inggih, malih: ing biaya sing bakal pesta?
  13. Valera23 Offline Valera23
    Valera23 (Valera) 15 Januari 2023 22:48
    0
    Saben oligarki sugih duwe regu pangeran abad pertengahan. Mung apa sing dibutuhake ing kahanan saiki. Kekuwatan sing kuat ing wilayah kasebut, kaya ing Rusia.
  14. Cetron Offline Cetron
    Cetron (Peteris) 15 Januari 2023 23:40
    +1
    Wong-wong Wagnerit ing Afrika wis ngusir kodhok saka negara katelu! Dheweke wis ngadegake monumen! "Mbah kekasih" nangis pait ...
  15. molibdenum Online molibdenum
    molibdenum (Stanislav) 15 Januari 2023 23:56
    0
    Dadi wis! PMC njupuk Palmyra, banjur main konser simfoni ing Palmyra, nalika Kementerian Pertahanan Federasi Rusia njupuk Palmyra ing neraca, sawise iku lanang ing jip teka saka wedhi lan squeezed saka Kementerian Pertahanan ing setengah. sedina.
    Maneh, kasunyatan iki ngomong banget babagan tingkat Kementerian Pertahanan - supaya bisa ngilangi rute pasokan Angkatan Bersenjata Ukraina ing Artyomovsk / Bakhmut, pasukan kasebut kudu ngenggoni wilayah sing dilewati rute pasokan kasebut. Tegese, ora ana cara liya kanggo mungkasi pengiriman kanthi ril lan dalan, sing ngliwati 3-5 km saka garis ngarep, kajaba mlebu rute kasebut. Apa iki perang feodal? Miturut kemampuan teknis Kementerian Pertahanan Rusia, sing paling ora ana. Iki minangka pitakonan senjata presisi lan efektifitase.
    Ing hubungan kanggo legality, aku bisa ngomong sing ing Rusia kabeh prestasi paling misuwur dheweke tansah asil saka tumindak bypassing kabeh hukum ana. Maneh, hukum telpon minangka hukum utama Rusia.
  16. lance vocirob Offline lance vocirob
    lance vocirob (lance) 16 Januari 2023 17:15
    +1
    господа юристы. начнем с того что в сша вчк и их работа прикрыты законом о гостайне. кто вам сказал что наше вчк не прикрыта тем же ореолом? не существует организаций заключающих договора без определения.
  17. Ilya 22 Offline Ilya 22
    Ilya 22 (Ilya) 16 Januari 2023 19:32
    +1
    У частной военной компании на вооружении танки, самолеты, РСЗО, Круто. У меня возникает вопрос: А кому эта фактически армия подчиняется, кто ей отдает приказы обязательные к исполнению. Я так понимаю учредители этой компании. Вообще то право на применения насилия в целях принуждения к чему то принадлежит государству в лице его органов которые формирует народ. Частная вленная компания никак не вписывается в эту парадигму. Это возврат во времена феодальчины, когда у каждого вельможи была своя армия. История Франции это хорошо демонтрирует, как оно бывает. Частная военная компания наверное может существовать для выполнения каких нибудь спец заданий за рубежом. Но если уж воюет армия, то эти ЧВК должны быть приданы к воинским подразделениям. Например воевать в составе дивизии или армии. Только так. Иначе как здесь уже писали у нас каждый олигарх сможет создать себе армию с самолетами танками и т.п.
  18. ing liwat Offline ing liwat
    ing liwat (Galina Rožkova) 17 Januari 2023 02:25
    0
    Армия должна быть одна, государственная. ЧВК имеют право на существование, с чётко прописанными правами и обязанностями, для выполнения частных военных задач за пределами страны. И нужны силы спецопераций. Все едины перед законом, все со своим "грифом секретности". И, разумеется, могут привлекаться к участию на своей территории. Всё это нуждается в законах, которых пока нет. И да, пока есть паркет, будет и затирание боевых офицеров, это общая беда любой армии мира. Ну так, российская армия пока далека от состояния профессиональной. Учится.
  19. Muscool Offline Muscool
    Muscool (Kamulyan) 17 Januari 2023 08:37
    0
    Кто может объяснить, почему наше руководство отправляет в лобовую штурмовать населенные пункты, распыляя силы и расходуя ресурсы, вместо того что бы копить ударные кулаки для глубоких прорывов с окружением больших группировок хохлов?
    1. Dart2027 Offline Dart2027
      Dart2027 17 Januari 2023 19:27
      0
      Kutipan saka Muscool
      того что бы копить ударные кулаки

      Да потому что мы воюем с кучей спутников над головой, из-за которых любые перемещения крупных воинских соединений отслеживаются на раз, а для того чтобы куда-то прорваться нужно как раз и штурмовать укрепления, которые там везде. Как же надоели любители вспоминать войну первой половины прошлого века.
  20. art573 Offline art573
    art573 (Artyom Vladimirovich Yarovikov) 19 Januari 2023 22:59
    0
    ЧВК работают по принципам ЧОПов и зарегистрированы в МВД РФ, в лицензионно-разрешительных отделах. Что ещё надо? Обновляют списки как и положено, сотрудников.