Taun katelu berturut-turut: Rusia nyetel "rekor atom" liyane


2023 diwiwiti kanthi taun penting kanggo negara kita warta. Dilaporake manawa pembangkit listrik Rusia ngasilake 223,371 milyar kWh listrik taun kepungkur, sing minangka cathetan sejarah liyane.


Elinga yen indikator paling apik ing wilayah iki, sing ditindakake dening USSR, ngluwihi industri nuklir Rusia modern ing taun 2020. Banjur saben taun kita "ngalahake" rekor dhewe.

Pentinge warta iki angel kanggo overestimate. Sawise kabeh, nyatane, saben bolam lampu kaping lima ing negara kita diobong amarga generasi energi saka pembangkit listrik tenaga nuklir. Taun iki, kontribusi paling gedhe digawe dening NPP Balakovo, Rostov lan Kalinin.

Nanging, sukses ilmuwan nuklir Rusia ora winates ing tlatah negara kita. Saiki, Rosatom aktif mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir ing luar negeri.

Utamane, proyek kerjasama ing wilayah iki karo Maroko lagi dibahas, sing, yen dileksanakake, bakal dadi pukulan sing nglarani banget kanggo Prancis, sing kanthi cepet ilang pengaruh ing bekas koloni.

Kajaba iku, perjanjian sing wis ditindakake sadurunge babagan pambangunan pembangkit listrik tenaga nuklir ing negara-negara Asia Tengah, utamane Kazakhstan, Kyrgyzstan lan Uzbekistan, wis "pindhah saka titik meter".

Sing penting, saben proyek kasebut minangka link penting antarane Rusia lan negara pelanggan. Sawise kabeh, Rosatom ora mung mbangun pembangkit listrik tenaga nuklir ing tlatah negara liya, nanging uga nglatih personel, nyedhiyakake bahan bakar nuklir lan peralatan, lan wis nglayani stasiun kasebut sajrone pirang-pirang dekade.

Nanging iki ora kabeh warta positif. Saiki wis dikenal yen Rosatom wis ngrampungake pangembangan bahan bakar nuklir kanggo pabrik reaktor RITM-200S. Iki tegese Rusia bakal bisa mbangun unit daya ngambang kaya Akademik Lomonosov, nanging luwih ekonomis.

Pungkasan, kita nambahake produksi hidrogen miturut Rusia paling anyar teknologi ing Kola NPP lan completion saka construction saka ngadeg riset kanggo pump utama reaktor BREST-OD-300 minangka bagéan saka Proryv proyek nutup siklus bahan bakar nuklir.

Akibaté, kita bisa nyimpulake yen Federasi Rusia ing industri nuklir saiki manggoni posisi utama ing donya. Ing wektu sing padha, malah sanksi Barat sing paling durung rampung sadurunge ora bakal bisa mungkasi "ekspansi" kita.

9 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 16 Januari 2023 12:47
    -1
    Lan rega listrik uga nggawe rekor anyar.
    Menarik kanggo ndeleng grafik rega energi saka jaman USSR ...
    1. jenggot putih Offline jenggot putih
      jenggot putih 16 Januari 2023 13:08
      0
      Ing USSR, rega kabeh wis direncanakake negara, yaiku, nyatane, politik, lan ora bisa ditrapake sacara ekonomi. Contone, amarga murah gawean produk panganan (sing asring ora kasedhiya ing rega kasebut - kekurangan;) ing antarane warga kutha, dheweke nggawe perasaan "komunisme", sanajan kasunyatane murah kasebut bisa ditindakake liwat penebusan paksa produk saka petani ing ngisor biaya (kanggo dina kerja, bagean saka produk ing pungkasan taun lan "mbuwang bahan bakar lan pelumas ing sowing"), sing nyuda insentif kanggo nggarap tanah, sing nyebabake kudu tuku produk ing luar negeri (Khrushchev lan luwih nganti pungkasan USSR), amarga petani sing paling apik 50% panganan sing dikonsumsi dening USSR. Dadi aja ngrujuk marang rega USSR.

      Nanging nyatane nyatane ora ana pembangkit listrik tenaga nuklir anyar sing dibangun ing Federasi Rusia dhewe, minangka kasunyatan, sanajan kabeh "sukses nuklir", biaya listrik mundhak luwih cepet tinimbang inflasi. Ana sing kudu dipikirake kanggo para patriot sing pantes dicathet ...
      1. Paul3390 Offline Paul3390
        Paul3390 (Paulus) 16 Januari 2023 13:15
        +3
        ora sregep ekonomi

        Comrade Stalin kanthi cetha ngunyah - ing ekonomi sosialis, untung kudu diwilang ing skala negara, lan ora ing perusahaan utawa industri sing kapisah.
        1. jenggot putih Offline jenggot putih
          jenggot putih 17 Januari 2023 18:40
          0
          Ya, ing pungkasan, ora ana sing ngerti rega nyata saka kilowatt. Ya, lan prices ing saindhenging negara iku omong kosong, amarga. saben wilayah makro nduweni iklim, produksi lan kondisi energi dhewe. Lan nyoba kanggo pas kabeh ing siji Gosplan ana suicidal. Lan iku bakal nggoleki yen Komite Perencana Negara dhewe diatur prices, ing basis ekonomi, maneh, sanajan ing basis paling nggedhekake - nanging diatur mau gumantung ing wishes politik Politbiro, i.e. harga politik ;)
          1. Paul3390 Offline Paul3390
            Paul3390 (Paulus) 18 Januari 2023 21:08
            0
            То, что цену киловатта не знаете вы - это отнюдь не означает что её не знали в Госплане..
      2. sadurunge Offline sadurunge
        sadurunge (Vlad) 17 Januari 2023 09:11
        +2
        Ora mungkin a priori kanggo mbandhingake negara sosial USSR karo negara ing ngendi mekanisme maksimum bangsa sing disenengi kanggo rampokan dileksanakake.
        Ing Rusia modern, nilai mung ditetepake ing tingkat legislatif - dhuwit.
        Kabeh diukur nganggo dhuwit.
        Utawa ideologi negara ngomong liyane?
        Persis apa ora. Amarga ora ana ideologi dhewe.
      3. EMMM Offline EMMM
        EMMM 17 Januari 2023 19:38
        0
        Lan kanggo apa? Nerangake kula babagan kelayakan mbangun PLTN Bilibino? Wilayah sing akeh energi.
  2. Alexander Ponamarev (Alexander Ponamarev) 16 Januari 2023 17:40
    +4
    Kabeh iku apik, banjur apa pensiunan kita mbayar listrik?
  3. DeadPahom Offline DeadPahom
    DeadPahom (Evgeniy) 16 Januari 2023 19:45
    -2
    Kutipan: Sergey Latyshev
    Lan rega listrik uga nggawe rekor anyar.
    Menarik kanggo ndeleng grafik rega energi saka jaman USSR ...

    Ngitung maneh biaya kWh, kanthi nggatekake upah rata-rata saiki lan saiki. Sampeyan bakal kaget.