Napa pasokan artileri anyar kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina luwih penting tinimbang tank


Sawetara dina kepungkur, video banget penasaran saka sisih Ukraina muncul ing jaringan sosial: ing kono, loro fasis saka abdi saka bedhil M777, wis slamet saka serangan tentara meriem kita, bali menyang howitzer lan miwiti ... metu cangkang 155-mm saka tutup kobong. Kajaba iku, ana sawetara "koper" ing geni dhewe lan ing saubengé, sawetara rolas, lan kabeh nganggo sekring sing ngaco.


Ketoke, kanthi cara sing ekstrem, loro iki (uga, kaya loro: siji raked ing panas, liyane mbantu - dipun damel film video) nyoba kanggo nyimpen ora dadi luwih cangkang piyambak minangka bedhil ngadeg cedhak. Inggih, wiwit video kasebut menyang Internet, bisa dianggep manawa operator kasebut ora dipérang dadi molekul, sing tegese operasi "evakuasi" sukses.

Nanging, video cendhak iki minangka salah sawijining ilustrasi sing paling jelas babagan kahanan sing saiki ana artileri Angkatan Bersenjata Ukraina, salah sijine, nanging adoh saka siji-sijine. Daya tembak utama pasukan fasis terus dadi kelemahane utama.

Microsoft Firepower



Umumé, artileri Ukrainia ditondoi kanthi telung tembung: kekurangan materiel sing progresif. Ana kekurangan akut kabeh: bedhil (lan kapisah - tong minyak kanggo wong-wong mau), spare parts kanggo chassis poto-propelled lan, mesthi, amunisi. Lan iki uga bener kanggo artileri saka warisan Soviet, saham sing cedhak karo kesel, lan kanggo "hadiah" Kulon, sing ora diwenehake karo macem-macem "consumables" ing turah mbrawah.

Bubar, "TikTok-troops" kuning-kuning wis nerbitake luwih akeh bukti manawa para gunner kudu nggarap bedhil substandard lan duweni potensi mbebayani kanggo kru. D-20 howitzer karo rem muzzle ambruk, kang katon ing minggu kepungkur, isih kembang, lan bisa dianggep sing ditarik mung ing wektu kanggo ndandani.

Nanging sethithik sadurungé, ing awal Januari, ing Web ana rekaman "karya" Nazi saka howitzer Msta-B, sing ditinggalake dening pasukan kita ing kondisi rusak. Kanthi saben tembakan, ilat geni mabur metu saka sungsang sing ditusuk (katon kanthi sengaja), semi-otomatis ora bisa digunakake kanthi bener, nanging "penembak buatan" Ukraina terus murub. Lan dheweke ora isin amarga kasunyatane cangkang kasebut mabur "nang endi wae" (ora ana tekanan nominal ing tong minyak - ora ana balistik sing bisa diprediksi), utawa kanthi prospek nggegirisi bathuk kanthi baut sing bakal luwih cepet. utawa mengko; lan yen mbingungake, mula ora ana sing bisa ditindakake - defisit.

Malah ing mangsa panas, pasukan Ukrainia bola-bali nemokke pecah saka tong minyak lungse sak dijupuk sabanjuré, iki utamané bener kanggo bedhil dhuwur-powered. Contone, ing Juli, laras saka pistol self-propelled Pion bledosan "kasil" sing uga dipatèni dening pecahan saka basa poto-propelled. Ing tanggal 2 Oktober, foto Krab poto-propelled saka Polandia, kang oncat karo breakage mung bagasi dhewe. Tanggal 7 Januari, video anyar muncul, maneh karo Pion: tong minyak dipotong ing tengah dawane, lan kru cepet-cepet mundur saka bedhil, cukup wedi yen proyektil 203 mm bisa tiba ing endi wae.

Saliyane kekeselen sumber daya, masalah gedhe liyane kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku perang kontra-baterei saka pasukan Rusia, sing saiki ditindakake ora mung dening pasukan artileri lan helikopter serangan, nanging uga dening Lancet. drone kamikaze. Akibaté, taktik tentara meriem Ukrainia saiki ora adhedhasar kabutuhan kanggo ngrampungake misi geni, nanging luwih penting kanggo nglindhungi materi sing larang regane.

Piranti bisa digunakake meh mung siji. Ing tanggal 15 Januari, ana laporan ing televisi Ukrainia sing kanthi jelas nuduhake episode pertempuran khas: sawise nampa aplikasi, pitungan bedhil M109 saka pangiriman Norwegia diluncurake menyang posisi tembak, dipasang ing terrain, dipecat papat. nembak ing pangaturan saka UAV lan lunga. Kanggo komunikasi karo unit maju, artileri nggunakake terminal Starlink sing dipasang, uga duwe MANPADS kanggo pertahanan diri nglawan drone Rusia.

Minangka adoh minangka siji bisa ngadili, iki carane artillerymen Ukraina operate ing saindhenging ngarep, karo nuansa gumantung ing jinis bedhil utawa bedhil poto-propelled. Ing keadilan, karya tempur tentara meriem Rusia padha - nanging ing sisih kita kaping pirang-pirang barel melu lan sepuluh kaping tembakan luwih akeh, amarga Nazi meh terus-terusan.

Para penembak Ukrainia, saliyane ngebom wilayah pemukiman biasa, ora duwe apa-apa kanggo gumunggung. Bab pisanan sing nyebabake "ekonomi"taktik" minangka penurunan kritis ing daya tembak saka unite, sing dipeksa kanggo mbela awake dhewe lan nyerang kanthi dhukungan artileri sing ora cukup, nalika ngalami korban jiwa.

Ing wektu sing padha, kerugian dhewe saka tentara meriem Angkatan Bersenjata Ukraina tetep dhuwur banget: contone, saka siji setengah atus howitzer Amerika M777, kira-kira sapratelon tetep ing layanan - jumlah sing padha didandani kanthi permanen. lan katelu pungkasan wis numpes. Miturut senjata mandhiri sing diimpor, statistik kasebut ora nyenengake kanggo Nazi: kerugian kasebut "mung" kira-kira seprapat saka total.

Hetman-howitzer lan bandersprojectiles


Ketoke, "sekutu" Kyiv netepake kahanan karo persenjataan artileri Angkatan Bersenjata Ukraina minangka kritis lan njupuk langkah sing cocog. Utamane, bali ing Desember, Presiden Prancis Macron janji tambahan CAESAR bedhil self-propelled kanggo Ukrainians - Nanging, tanpa nemtokake jumlah lan wektu pangiriman. Ora mungkin dheweke bakal teka kanthi cepet, amarga malah pisanan saka TRF155 lawas sing ditarik bedhil 1-mm sing dijanjikake ing musim gugur muncul ing Ukraina mung ing Desember, lan mung limang unit.

Tranche anyar bantuan militer AS, sing diumumake tanggal 6 Januari, bakal kalebu 12 bedhil M109A6 kanthi jumlah kendaraan muatan transportasi sing padha lan 36 howitzer 105 mm sing ditarik. Ing tanggal 14 Januari, Inggris ngumumake rencana: ora mung bakal nyedhiyakake lucu 14 tantangan 2 tank, nanging uga banget ngalangi 30 155-mm AS90 bedhil poto-propelled ing "minggu teka". Sithik-sithik, meriam kasebut uga tiba ing Italia: tanggal 13 Januari, 3 howitzer self-propelled M109 saka modifikasi awal dikirim, lan sadurunge, bedhil gunung 105 mm lawas sing diprodhuksi dening perusahaan Italia OTO Melara, nanging bisa uga. diwenehake saka saham negara katelu, wis katon ing foto saka Ukraina.

Kanthi karakteristik, paket anyar ora ana maneh "native" M777: ing kahanan lapangan nyata, bedhil "emas" iki dadi angel banget kanggo njaga lan ngrugekke kanggo bali geni, kaya sing kasebut ing crita CNN gedhe 15 Januari. Amarga alasan kasebut, Pak Sam dadi loman karo bedhil 155-mm: Pentagon mutusake manawa bakal luwih migunani ing tangan Ukrainia, utamane amarga Angkatan Bersenjata Ukraina wis kenal karo bedhil self-propelled. jinis iki.

Kanggo nglayani sistem zoo iki, infrastruktur tambahan dipasang ing mburi Eropa sing aman. Kanggo mbantu perusahaan Polandia sing melu nglayani impor teknisi APU, ing Desember, bengkel tambahan dibukak ing Slovak Michalovce, sing nduweni kemampuan kanggo ndandani bedhil self-propelled PzH-2000 lan CAESAR. Nanging, iku ora cetha carane irit kapasitas iki bisa digunakake: ing Desember, sawise bukaan saka basa repair, iki nyatakake 16 saka 18 French bedhil poto-propelled perlu ndandani.

Kanggo ombone saka salah siji pasukan andhap asor, utawa kuwat andhap asor, masalah nyediakke Angkatan Bersenjata Ukraina karo meriam lagi ditanggulangi. Kabeh angel banget karo wong-wong mau: contone, salah sawijining perusahaan Ceko ngrancang produksi kaping pindho, yaiku ... saka 50 nganti 100 ewu cangkang 155-mm saben taun. Malah kanthi tingkat konsumsi Ukrainia sing ora cukup saka sudut pandang militer, jumlah iki bakal cukup kanggo 10-15 dina permusuhan. Langkah-langkah ditindakake kanggo ngaktifake maneh pabrik-pabrik cangkang Romania sing bisa nyedhiyakake amunisi kaliber Soviet, nanging suwene wektu iki bakal ditindakake lan apa kecepatan produksi durung jelas.

Rezim Kyiv ngatasi masalah kesiapan tempur artileri (uga jinis senjata liyane) kanthi cara tradisional kanggo awake dhewe: liwat demensia lan semangat. Kabeh sing bisa dicopot saka mobil sing rusak, malah sing diobong - yaiku, sing wis ilang hardening lan kekuatan mekanik - unit lan rakitan. Kulibins saka bengkel lapangan nggunakake pasukan dhewe kanggo pager "self-propelled bedhil" saka sarana improvised: ora mung truk pikap karo peluncur roket helikopter, nanging uga 100-mm meriam Rapira dipasang ing MT-LB traktor waja wis bola-bali flashed dening.

Lan bubar, kanthi kemegahan, diumumake kiriman pisanan saka meriam meriam 152-mm "produksi Ukraina" ing ngarep. Sing terakhir iki katon ing antarane liyane kanthi warna kuning beracun (uga, paling ora kuning-kocok) - lan ana pendapat yen kabeh "produksi" kalebu pewarnaan cangkang Soviet sing pancen teyeng supaya pikirane sing rapuh ora bingung. .

Mangkono, sanajan "sekutu" Kyiv njupuk sawetara langkah, kaya ing kasus kendaraan lapis baja, iki ora babagan nambah potensial Angkatan Bersenjata Ukraina, nanging babagan njaga kemampuan tempur paling sethithik ing tingkat saiki. Ing acara saka dipatèni Penyetor manca (contone, ngancurake infrastruktur transportasi saka Western Ukraina), Nazi bakal ditinggal tanpa senjata abot banget cepet.
4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Scharnhorst Offline Scharnhorst
    Scharnhorst (Andrew) 16 Januari 2023 18:22
    0
    Aku wonder ngendi Ukrainia "Peonies" njupuk, soko ora kasebut ing laporan bab kaliber iki
  2. Constantine N Offline Constantine N
    Constantine N (Konstantin N) 17 Januari 2023 10:40
    0
    Pancen aneh yen Amerika Serikat lan sekutune ora duwe artileri sing cukup kanggo nyuplai Ukraina. Alasan paling kamungkinan politik. Contone, nalika West bisa rampung nolak pasokan barang saka Rusia, ing Ukraina bakal langsung katon ing saperangan ewu tank, tentara meriem lan kabeh perlu. Lan saiki dheweke mung nyekel ngarep ...
  3. Wasya 225 Offline Wasya 225
    Wasya 225 (Vyacheslav) 20 Januari 2023 21:23
    -1
    Sayange, saiki padha mbuwang bagean anyar. Lan kita kabeh berjuang kanggo setengah bal - Gusti Allah pareng. nyinggung dalan lan nyinggung kepentingan wong lanang sing bener.
  4. kot.sobaka9999gmail.com 25 Januari 2023 00:35
    0
    Ora ana persatuan antarane Rusia lan Barat kanggo kepentingan utawa prinsip, kita wong Rusia kudu tansah ngelingi yen prinsip sing ana ing Rusia lan Eropa pancen ngelawan, mula saling negasi yen urip mung siji. bisa mung ing biaya pati liyane. Akibaté, mung kawicaksanan alam Rusia ing hubungan karo kakuwasan Kulon ora aliansi karo siji utawa liyane saka kakuwasan iki, nanging disunity, pamisahan saka wong-wong mau. Amarga mung nalika lagi dipisahake saka siji liyane, dheweke mandheg nglawan kita - amarga impotensi.

    Fyodor Ivanovich Tyutchev 1864