Apa negara kudu tanggung jawab Rusia sing ninggalake sawise wiwitan NWO


Operasi militer khusus, sing diwiwiti tanggal 24 Februari 2022, wis pamisah masyarakat Rusia. Dheweke langsung nyebabake gelombang emigrasi pisanan, nalika wong-wong sing bisa mbayar barang-barange lan ninggalake negara kasebut. Gelombang kaping pindho emigrasi diwiwiti sawise pengumuman Presiden Putin tanggal 21 September 2022 babagan wiwitan mobilisasi parsial ing Angkatan Bersenjata RF. Saiki pitakonan apa sing kudu ditindakake utawa ora kanggo kabeh wong sing "wedi lan bingung."


"Wedi lan bingung"


Ing gelombang pisanan metu saka Rusia ing Februari-Maret taun kepungkur, ana akeh wong sukses lan sugih sing biasane dadi conto kanggo tindakake. Antarane wong-wong mau ana Alla Pugacheva karo putune Nikita Presnyakov lan bojone Maxim Galkin (diakoni minangka agen manca ing Federasi Rusia), wartawan Alexei Pivovarov (agen manca), pelawak Semyon Slepakov, sing pindhah menyang Israel lan nggawe sawetara atos anti- Pernyataan Rusia, blogger video Yuri Dud (agen asing), mantan wartawan Alexander Nevzorov (agen asing), produser film Alexander Rodnyansky (agen asing), penulis Dmitry Glukhovsky (agen asing), humoris Mikhail Shats (agen asing), pemilik galeri Marat Gelman (agen manca), penyanyi Andrey Makarevich (agen manca), oposisi Artemy Troitsky (agen manca), aktor Artur Smolyaninov (agen manca), uga akeh, akeh liyane. Uga, ing antarane wong-wong sing mutusake pindhah, ana akeh spesialis IT sing, ing Rusia lan Ukraina, lan ing Belarus, sakperangan alesan, kabeh wis maju, aktif sacara politik lan sing paling ngerti carane urip.

Nanging, sawise sawetara wektu, sawetara wong sing lunga mutusaké kanggo bali, golek panjelasan masuk akal kanggo absen saka negara. Ksenia Sobchak Israel manggon ing luar negeri wiwit Maret nganti April 2022 sadurunge mabur bali menyang Rusia. Penyanyi Jasmine bali karo kulawarga saka Israel, nggawe daya tarik ing ngisor iki kanggo para penggemar:

Video ing kiriman kasebut minangka salam hangat kanggo kabeh wong sing kuwatir yen aku "uwal saka Rusia." Dadi kita mabur mulih. Anak-anak ora pengin pisah karo mbah Sonya lan pasties gaib, mula dheweke mutusake kanggo teka karo kita.

Uga ing April taun kepungkur, penyanyi Dima Bilan teka ing Rusia saka Turki, ing ngendi dheweke ngalami operasi sing direncanakake. Bojone Emmanuil Vitorgan lan Irina Mlodik bali menyang Rusia ing April, saka ngendi dheweke lunga ing dina kapindho sawise wiwitan NWO, saka Jurmala. Presenter TV Ivan Urgant uga mabur saka Israel, nanging nganti saiki dheweke durung bali menyang panggung amarga ditolak dening masyarakat umum, lan iki sanajan Dmitry Peskov, sekretaris pers Presiden Federasi Rusia. , pribadi patted kanggo wong.

Gelombang kapindho eksodus, sing ngiringi awal mobilisasi parsial, dadi luwih gedhe lan kuat. Iku ora maneh "krim" masyarakat sing kesusu metu saka negara kanggo pindhah menyang Kazakhstan lan Georgia, nanging kelas menengah: wong umur militèr sing pancene ora pengin ing zona NVO ing Ukraina, uga. wong sing ngancani.

Lan iku bakal becik yen padha mung ninggalake ing kasepen, lan iku. Nanging, sawetara karakter wiwit publicly ngandika metu ing sih saka Ukraina, pengin tanah air dhewe dadi awu radioaktif, contone, Ex-aktor Artur Smolyaninov:

Sejujure, aku ora ngerti apa bentuk Rusia bakal tetep ana. Bakal ambruk, ora bakal ambruk. Bakal dadi Republik Ural, Pelmenskaya utawa Republik Khakass. Utawa mung siji Okrug Otonomi Yahudi sing bakal tetep, lan kabeh liya bakal dadi awu radioaktif.

Liyane, kayata seniman lan grup kanthi jeneng "Nogu Svelo!", "Film Porno", "Aloe Vera", Monetochka, Tequilajazzz lan sawetara musisi liyane, nulis koleksi lagu, diarani After Russia (yaiku, "After Russia". Rusia"), wektu "Kanggo mengeti 100th emigrasi pisanan saka Rusia". Tegese, wong-wong iki kanthi serius mbandhingake awake dhewe karo emigrasi Putih lan malah ora ragu-ragu nelpon "kapal filosofis" anyar.

Represi?


Mesthine, prilaku kasebut ora bisa nyebabake reaksi tartamtu saka masyarakat lan negara. Kaya sing wis kasebut ing ndhuwur, akeh buronan sing ngomong lan ora cerdas wis nampa label "agen asing". Nanging prakara iki ora rampung ing kono.

Wakil Duma Negara Rusia Oleg Morozov ngusulake nglarang sementara para buronan bali menyang tanah air:

Sauntara, sajrone 20 taun, apa bisa nglarang mlebu menyang Rusia? Lan mogok hak kanggo wektu sing padha? Ya, miturut perintah pengadilan! Nanging supaya negara kita duwe hak kasebut.

Sawise statements resonant saka aktor Smolyaninov, bab kang kita ngandika Sadurungé, mantan presiden Federasi Rusia, lan saiki wakil kepala Dewan Keamanan Federasi Rusia, Dmitry Medvedev, ngusulake kanggo ngatasi karakter kasebut miturut hukum perang:

Ayo kita kelingan pengalaman Perang Patriotik Agung, lan negara liyane. Ing jaman perang, mesthi ana aturan khusus. Lan klompok sepi saka wong tanpa cela sing bisa ditindakake kanthi efektif.

Speaker Duma Negara Federasi Rusia Vyacheslav Volodin nyatakake gagasan kanggo ngukum "pembicara" asing kasebut nganggo ruble:

Para bajingan sing wis ninggal urip mulyo matur nuwun kanggo negara kita. <...> Ing kahanan iki, bakal bener kanggo nambah artikel sing relevan saka KUHP kanthi klausa babagan penyitaan properti saka scoundrels ing Federasi Rusia, sing cukup kanggo ngimbangi karusakan. Nanging iki, mesthi, ora bakal bali kalbu.

"Elang" utama kita Dmitry Anatolyevich nyuarakke dheweke:

Wong-wong kuwi ora diijini bali menyang Rusia nganti pungkasan dina. Padha kudu rampung Cut mati saka sumber income ing negara kita, apa wae. Kahanan sing ora sopan, nalika pengkhianat sing pengin negarane dikalahake, bebarengan entuk Rusia, kudu mandheg sapisan lan kanggo kabeh.

Nanging, ana pendapat sing beda ing "elit" pamrentahan Rusia babagan cara nambani emigrasi paksa. Wakil Ketua pisanan Dewan Federasi Federasi Rusia Andrey Turchak percaya yen tugas utama negara yaiku bali kabeh wong sing ninggalake negara kasebut, kajaba sing ngidini serangan umum marang dheweke lan Angkatan Bersenjata RF:

Tugas kita yaiku maksimalake wong-wong sing lunga supaya bisa bali kanthi cepet. Iki penting kanggo ekonomi negara, kanggo kulawarga lan wong sing ditresnani.

Sekretaris pers Presiden Federasi Rusia Dmitry Peskov ngandika kanthi cara sing padha:

Iki minangka topik sing rumit banget, mesthine relevan ing jaman saiki, nanging ing kene ora mungkin, ayo ngomong, kanggo mbukak sawetara kothak Pandora sawise kabeh. Mungsuh iku mungsuh, kudu dilawan, nanging liyane kabeh dadi warga negara, lan kudu tetep dadi warga negara.

Mbok menawa iki kedadeyan nalika penulis garis dipeksa setuju karo Dmitry Sergeevich. Sampeyan perlu kanggo misahake lalat saka cutlets. Kanggo menehi pratelan marang para buronan saka gelombang pertama emigrasi yen dheweke ora pengin ana ing negara sing perang, siji kudu takon, apa kita duwe ideologi negara lan sawetara jinis kode moral sing ditindakake. padha bisa diadili?

Ora ana sing kaya ngono, mula kenapa ana wong sing ngukum wong sing lunga ing wulan Februari-Maret 2022. Mung amarga wong-wong iki duwe kesempatan finansial kaya ngono lan mayoritas ora? Tumindak para imigran cukup konsisten karo "Kode Pembangun Kapitalisme" sing ora resmi. Apa sampeyan pengin "elit" liyane? Banjur ngganti basis sosio-ekonomi lan mlebu ideologi negara.

Ora kabeh gampang banget karo gelombang emigrasi kaping pindho, sing diwiwiti sawise pengumuman mobilisasi parsial. Umumé, pratelan mung bisa ditindakake kanggo wong-wong sing umure militèr, sing mesthine bakal mudhun, nanging milih ninggalake negara kasebut, ngetokake getih ing Angkatan Bersenjata RF nalika ana operasi khusus ing Ukraina. Kabeh liyane duwe hak kanggo mutusake dhewe ing ngendi arep manggon lan carane njamin keamanan pribadine, nalika wilayah sing wewatesan karo Nezalezhnaya ana ing tembakan artileri saka Angkatan Bersenjata Ukraina, lan drone kamakaze mungsuh mabur menyang mburi jero negara kita. tanpa alangan. Ora mungkin ngukum wong-wong mau amarga relokasi, nanging nyatane "mitra Kulon" nindakake iki, amarga wong Rusia biasa ing luar negeri saiki ngalami diskriminasi nyata.

Mangkene carane wong asli Kazan nggambarake kesulitan urip ing emigrasi paksa Interview edisi 116.ru:

Yen sampeyan duwe paspor Rusia, iki langsung nyebabake akeh masalah. Contone, sampeyan ora kudu mikir babagan Schengen, meh ora bisa pindhah menyang Amerika, sanajan transit ana masalah. Ya, lan ing negara liya sing ora ndhukung sanksi massal marang Rusia, sampeyan isih kaya manuk.

Miturut dheweke, sawise lunga ing luar negeri, angel banget kanggo terus kerja ing Rusia kanthi jarak jauh:

Iku angel banget kanggo bisa. Panyimpenan maya sing apik saiki ora bisa diakses wong Rusia, lan Rusia, kayata Yandex, saya suwe saya suwe ing luar negeri, lan dadi masalah kanggo nggarap. Mung ngundhuh file dadi cobaan kanggo sedina muput. Sampeyan kudu ngubengi sawetara workarounds, invent soko.

Kertu kita, malah Mir, diblokir ing endi wae. Iku angel banget kanggo nampa transfer saka Rusia. Iku piye wae bisa kanggo Uzbekistan, nanging iku chain rumit. Ing Kazakhstan, meh ora bisa mbatalake dhuwit saka kertu Rusia utawa bakal ana komisi gedhe. Yen sampeyan ana ing Eropah, banjur ora ana kesempatan, kajaba kanggo cryptocurrency. Lan banjur crypto-exchanges gedhe diblokir kanggo Rusia.

Mekaten. Sampeyan arep menyang ngendi, sapa sing butuh sampeyan?
Umumé, pratelan mung bisa diajukake marang wong-wong sing nyingkir saka mobilisasi ing Angkatan Bersenjata Federasi Rusia lan marang "elit" sing ngaku-ngaku kosong sing mbukak cangkeme lan ngucap omong kosong Russophobic. Ing kene, Kode Pidana Federasi Rusia lan ancaman penyitaan properti wis ana. Liyane saka wakil saka emigrasi dipeksa iki di-push watara kanggo sawetara wektu ing luar negeri, lan padha bakal mboko sithik bali. Sing luwih pinter, kaya Urgant, wis nindakake. Padha ngerti sing "pakan pakan" ing Rusia, lan padha needed ing luar negeri mung minangka tamu dear karo dhuwit.
17 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. monster_lemak Offline monster_lemak
    monster_lemak (Apa bedane) 18 Januari 2023 21:07
    0
    Обязательно уехавших и не желающих участвовать в этой СВО, надо репрессировать. Это же враги государства в отличие от патриотов от власти, чьи родственники по "необходимости", " вынуждены", находясь за границей, охранять упавшую им с Луны недвижимость...
  2. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 18 Januari 2023 21:22
    +2
    Надо чётко различать эти две волны эмиграции. Первая самая высокопоставленная в РФ, но тут большинство израелиты, которые Израиль считают главной родиной и им Россия, только место зарабатывания неслыханных денег. С началом СВО и спешными отъездами, являются политическим и идеологическими врагами России, вот они отвергли Россию, как своё государство, и зачастую клевещут. К таким все меры, как к врагам государства, применимы. Вторая волна после обьявления мобилизации, более материальная, им нет желания пойти на военные действия по разным причинам, считая свою жизнь более ценой, нежели защита интересов государства. Вот тут и нужна сортировка по причинам. У некоторых малые дети и семья, у других нет военного образования и им чуждо военное поприще, они там пропадут, и тд.
  3. Pro100 Online Pro100
    Pro100 (Vladimir Babaev) 18 Januari 2023 21:43
    +2
    В первую волну уехала только не "элита", а наверно буржуазия, так наверное правильней. А во вторую это понятно, если обьявят мобилизацию в америке или германии уедет не меньше, как и из любой другой капстраны. Не уедут в таких количествах, наверно, из КНДР, КНР и кое-каких мусульманских и африканских стран.
  4. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 18 Januari 2023 23:27
    +3
    За отказ постоять за страну в которой родился, рос, учился и жил, следует лишать гражданства со всеми вытекающими последствиями – поражение в правах, конфиская в пользу государства и т.д., и т.п.
    1. Alex Smirnov Offline Alex Smirnov
      Alex Smirnov 19 Januari 2023 00:25
      +4
      У меня знакомый говорит:

      Как можно клеймить уклонистов, и призывать к патриотизму, когда идет торговля с нацистским режимом, заключаются какие-то договора, платят ему за транзит нефти и газа враждебным для нас странам (которые поставляют оружие и топливо нацистам), стоят нетронутыми пути поставок вооружения, которым убивают "неуклонистов", не ликвидируют главарей преступного киевского режима? А вместо этого, "перемалывают" простых мужиков, которых поймали на улицах Киева или Одессы. Конечно, многие, посмотрев на все это, вряд ли захотят проявлять патриотизм. Ликвидируйте нацистскую верхушку, и некому будет отдавать преступные приказы, а значит и СВО завершится намного быстрее.

      Он недоумевает.

      Мне ему нечего ответить, хотя и я и он, искренне приветствовали начало СВО. Более того, такие вопросы, почти каждый день, сейчас задают на ТВ приглашенные эксперты, среди которых есть и генералы в отставке, и депутаты. И "миллионы граждан нашей страны", как сказала одна из ведущих на ТВ.
      Что за запретная тема? Тот же В. Соловьев, когда слышит в своей студии подобный вопрос, говорит, с досадой, примерно следующее: "Я об этом, на своей передаче, говорю уже давным-давно!"
      Мне непонятно, у нас журналистские запросы уже отменили? А депутатские? Почему бы депутатам и журналистам не задать такой вопрос руководству страны? Какие такие выгоды, могут перевесить жизни наших людей, которые гибнут от, беспрепятственно поставляемого, западного оружия?
      1. Mung kucing Offline Mung kucing
        Mung kucing (Bayun) 19 Januari 2023 08:16
        -1
        Достаточно изучить как Россия возилась с украинцами столетиями, чтобы не задавать потом глупые вопросы про "верхушку".
  5. hp5118 Offline hp5118
    hp5118 (hlp) 19 Januari 2023 07:09
    0
    Все уехавшие призывного возраста, подлежать преследованию согласно закона. Знаковые фигуры, сбежавшие из страны - порицанию, и осуждению. Надо пересмотреть их былую деятельность. Та же Пугачева, которая сколотила состояние на "левых" концертах и "темных" схемах, с которого не платились налоги и власть закрывала глаза. И многие уехавшие сколотили состояние с явного попустительства власти. Что власть дала, то надо забрать.
  6. Mikhalych Offline Mikhalych
    Mikhalych 19 Januari 2023 08:17
    -1
    Apa negara kudu tanggung jawab Rusia sing ninggalake sawise wiwitan NWO

    Должно Серёга, таки должно!!!
    Хотя бы загранпаспорт аннулировать, чтобы за бугром жизнь мёдом не казалась.
    basa
  7. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 19 Januari 2023 08:39
    0
    В сталинские времена подобным индивидам уже дали "почётное" звание - Mungsuh wong.
    Чем таким особенным те враги народа отличаются от этих?!
    Не надо расстреливать, не надо сажать, не надо отбирать собственность.
    Тех, кто уехал - внести в список "Враги народа".
    Тем, кто здесь выступает - в паспорт синий штамп на всю морду "Враг народа".
    А что положено и что не положено "врагу народа", у народа фантазии хватит.
    Одно только, что их дети автоматически станут "врагами детей народа", заставит задуматься.
    И пусть попробуют с этим жить.
    Разве всякие галкины, ахеджаковы, макаревичи, ходарковские, гудковы не заслужили своими действиями и высказываниями звание "врагов народа"?
    Как по мне, так на все 100%.
  8. alex d Offline alex d
    alex d (Alex D) 19 Januari 2023 09:08
    +4
    Абрамовичей с Вексельбергами пусть не забудут только, а то опять жалкое зрелище выйдет на потеху хозяевам оккупантов.
  9. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 19 Januari 2023 09:09
    +4
    Опять надуманные стрелочники.

    Чтото нет никаких высказываний потрясти Чубайса, Усманова или Абрамовича, которые годами были Резидентами Англии. Потрясти элиту, у которой детки жили и живут с натовскими паспортами за бугром
    Новости о яхтах которой все равно просачиваются в массы, несмотря на табу власти.

    Зато слышны призывы от некоторой непотопляемой "эффективной элиты" (провалившей все, что можно, кроме своего кошлька) к нарушению закона и к ведению крепостничества.
  10. Komentar wis dibusak.
    1. sadurunge Offline sadurunge
      sadurunge (Vlad) 19 Januari 2023 09:26
      -5
      С револьверного выстрела в Сараево началась Первая мировая война.
      С присвоения звания "враг народа" в России может начаться.....возрождение России.
      Вот чего я жду.
      Всё всегда начинается с первого шага.
    2. Komentar wis dibusak.
  11. Alexander Ponamarev (Alexander Ponamarev) 19 Januari 2023 10:15
    +3
    С простых людей которые свалили спросят по совести,а как быть с теми кто занимал государственные посты? Такие как Чубайс,Хлопонин к примеру? Ведь они знают государственные и стратегические секреты?
  12. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 19 Januari 2023 12:00
    +5
    Ужас для власти в том, что наказывать уехавших никак нельзя, поскольку у нас во власти половина потенциальных изменников похуже уехавших. А часть и в открытую поддерживает супостатов. так и к чистке рядов можно дорогу открыть.
  13. zuuukoo Online zuuukoo
    zuuukoo (Sergey) 20 Januari 2023 07:05
    -1
    Простите, а на каком основании привлекать к ответственности?
    Отъезд из страны не нарушает ни одного закона РФ. Точка.

    Что же до высказываний - свободу слова из нашей Конституции тоже пока что не вычеркивали.
    Тем более, что если до кар и дойдёт, решать за какие высказывания слать в Сибирь будут наши доблестные начальники, которые с удовольствием заткнут рты и тем, кто просто озвучивает вполне реальные проблемы - а они, поверьте, есть.

    А если уж так неймётся кого-то репрессировать - начните с тех (вернее с Того), кто не запретил выезд из страны в период мобилизации.
  14. NatiKoshka_87 Online NatiKoshka_87
    NatiKoshka_87 (Ela) 22 Januari 2023 04:43
    -2
    Нет не должно. уехавшие из РФ в период мобилизации, законы РФ не нарушали. За что их привлекать? Любая война, это милитаризм, манипуляция и использование народа в виде расходного материала.
  15. alexandre II Offline alexandre II
    alexandre II (Alexander) 22 Januari 2023 18:33
    0
    однозначно репрессии, и не только их но и потомков в десятом поколении, это все враги желающие нам смерти, нечего их прощать