Militer Ukrainia wiwit nyelehake pemancar Starlink ing drone serangan: apa bebaya kasebut


Militer Ukraina wiwit nginstal pemancar Internet satelit Starlink ing kendaraan udara tanpa awak. Minangka ahli nerangake, solusi iki ngidini sampeyan ngontrol drone saka meh wae ing saindenging jagad. Saiki operator UAV Ukraina bisa uga ora mlebu zona karusakan saka artileri Rusia.


Nginstal pemancar Starlink ing UAV duwe sawetara keuntungan penting liyane. Piranti kasebut ora bisa macet peralatan perang elektronik. Lan drone dhewe ora duwe watesan ing jarak penerbangan. Watesan ing kasus iki mung gumantung ing sumber bahan bakar lan kapasitas baterei.

Miturut sawetara ahli militer, kanthi bantuan drone kasebut, Sevastopol diserang ing musim panas pungkasan. Ing wektu sing padha, para ahli fokus ing kasunyatan manawa sistem kasebut wiwit mlebu pasar terbuka mung ing Desember 2022.

Pranyata dheweke wiwit dikirim menyang tentara Ukrainia nem sasi sadurunge wiwitan dodolan mbukak.

Kita nambahake yen saiki tentara Ukrainia, kanthi dhukungan saka spesialis NATO, wis wiwit ngetrapake taktik anyar nggunakake kendaraan udara tanpa awak. Intine dumunung ing kakehan sistem pertahanan udara Rusia. A nomer akeh UAVs njupuk menyang langit. Dheweke ora bisa ngilangi kabeh kalkulasi pertahanan udara. Akibaté, bagean saka drone serangan entuk kesempatan kanggo mabur menyang target lan nyerang target Rusia.
  • Foto sing digunakake: https://t.me/kcpn2014
37 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Constantine N Offline Constantine N
    Constantine N (Konstantin N) 19 Januari 2023 11:54
    +6
    Cetha, amarga tambah bantuan Barat, Angkatan Bersenjata Ukraina pungkasane bakal duwe kaunggulan kuantitatif lan kualitatif ing persenjataan. Apa sing bakal ditindakake Staf Umum ...
    1. sadurunge Offline sadurunge
      sadurunge (Vlad) 19 Januari 2023 12:59
      +8
      Apa sing bakal ditindakake Staf Umum ...

      Kaya biasane, ganti jenderal.
      1. Cetron Offline Cetron
        Cetron (Peteris) 20 Januari 2023 02:31
        +7
        Dheweke bakal meksa para pejuang kanggo nyukur, nambah kerah, nglarang panggunaan tablet, njupuk mobil hazing saka garis ngarep. Luwih akeh oak ing tentara, luwih kuwat pertahanan kita!
      2. Komentar wis dibusak.
    2. Komentar wis dibusak.
    3. monster_lemak Offline monster_lemak
      monster_lemak (Apa bedane) 20 Januari 2023 07:29
      +3
      Sadurunge climbing nang endi wae, sampeyan kudu mikir liwat Kapabilitas mungsuh lan allies, uga kamungkinan saka tumindak retaliatory lan jalaran kanggo dhewe ing cilik saka Gagal. Sadurunge nindakake, sampeyan kudu mikir kabeh lan nimbang kabeh. Iku misale jek sing kabeh iki ora bab sing nggawe kaputusan. Lan saiki, malah padha ora ngerti apa pangarep-arep lan apa. Padha njagong lan ngenteni eskalasi tekan titik mencet tombol supaya "donya kabeh ing bledug" - "lumbung kobong mudhun, ngobong omah, tinimbang karo kabeh donya" ....
      1. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 20 Januari 2023 09:16
        +9
        Wis meh setaun saiki, perang terus, lan sampeyan isih nangis: "Sampeyan ora kudu menek .." Mung ana rong pilihan - ngomong apa sing bakal mbantu saiki, utawa meneng lan ora nguwuh. kanthi wedi, supaya otak wong liya tetep adhem.
  2. goland72 Offline goland72
    goland72 (Andrew) 19 Januari 2023 16:59
    +5
    Yen adoh banget menyang wilayah kita karo Starlinks, bakal ana alesan kanggo ngurus satelit kasebut.
    1. Adm Hts Offline Adm Hts
      Adm Hts (AdmHts) 19 Januari 2023 22:15
      +2
      adoh menyang wilayah kita

      dheweke wis ngubengi kabeh wilayah nganti suwe ...
      1. kaligrafer Lev_Nikolaevich (Dmitry) 20 Januari 2023 10:34
        +3
        Siji bab kanggo nonton lan ngirim informasi, lan liyane kanggo ngontrol drones karo fungsi pertempuran.
        Iki minangka alesan nyata kanggo numpes wong-wong mau.
  3. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 19 Januari 2023 18:32
    +1
    Sampeyan bisa ndeleng prabédan ing pendekatan ing artikel.
    Musk ngluncurake satelit nyata lan ngasilake peralatan nyata (lan ora mung). Tuku ing pasar mbukak lan nang ing ngendi wae sampeyan pengin.

    Rogozin promosi trampolin lan dikutuk karo Musk (lan liya-liyane). Akibaté, ora ana analog Starlink, malah kanggo militer, lan ora samesthine. Ora dilebokake ing pasukan, utawa ing UAV.
    Saka proyek internasional sing padha, Rogozin dhewe kanthi sukarela ngilangi awake dhewe ...
    Nanging, nalika padha wrote lan foto, kang flaunted ing mburi ing NATO kamuflase, Hung kaya wit Natal karo kesasar, lan sarujuk ing soko karo panggedhe lokal, mriksa ing restoran sadawane dalan.

    Lan kanthi cara kasebut, ana bedo logis sing jelas ing artikel babagan wektu panggunaan pemancar kasebut ing Ukraina ......
    1. Nelson Offline Nelson
      Nelson (Oleg) 19 Januari 2023 19:14
      +3
      Kutipan: Sergey Latyshev
      Rogozin promosi trampolin lan dikutuk karo Musk (lan liya-liyane). Akibaté, ora ana analog Starlink, malah kanggo militer, lan ora samesthine.

      Rogozin, mesthi, akeh gawe piala karo obrolane, ing babagan media.
      Nanging prestasi nyata industri ruang angkasa cukup pantes, ing konteks kahanan ekonomi / teknologi sakabèhé.

      Dheweke mikir babagan analog, miwiti program Sphere, satelit 1st, Skif-D, diluncurake ing 2022, sing khas, saka kosmodrom Vostochny.

      Ing kerangka program Sphere, perusahaan ISS ngembangake limang rasi lintang komunikasi satelit, yaiku: sistem komunikasi satelit Skif, sing dumadi saka 12 pesawat ruang angkasa, Express, Express-RV, Yamal lan sistem transmisi data multi-satelit "Marathon-IoT. ", rasi lintang orbit sing bakal kalebu 264 pesawat ruang angkasa.
      Saiki, nalika ngleksanakake proyek kasebut, ana transisi sistematis kanthi lengkap menyang basis unsur domestik.

      Patut, ing Reshetnev padha (lan ora mung) situs produksi lagi disiapake kanggo produksi gedhe-gedhe.

      Lan ya, Topeng ora kudu mikir babagan masalah unsur / komponen basis.
      1. Adm Hts Offline Adm Hts
        Adm Hts (AdmHts) 19 Januari 2023 22:26
        0
        "sphere", iki dudu analog saka "starlink" ...
        skif-d dudu satelit FIRST - nanging kosong kanggo debugging ...
        ing sisih kulon ana perusahaan swasta lan ora mung topeng, sing duwe satelit luwih akeh ing orbit tinimbang kabeh Federasi Rusia ...
        kita ora duwe "mripat" modern ing kana - isih ana sawetara sing mabur Soviet lan mung ...
        miturut Rogozin, dheweke ngluncurake sawetara satelit kanthi "mripat" - siji ora mlebu orbit sing ditemtokake, sing nomer loro metu, nanging ora mangsuli ...
        lan AS duwe enem mabur liwat kita, kanthi optik super lan transmisi informasi online ...
        1. Nelson Offline Nelson
          Nelson (Oleg) 20 Januari 2023 10:23
          +2
          Kutipan saka Adm Hts
          isih mabur Soviet saperangan

          Yen ora nggawe angel, sebutno kabeh 2 satelit Soviet aktif iki kanthi jeneng.

          Rusian "karo mata" (sipil) - ing proses - (miturut informasi mbukak)
          Resurs-P - 1 unit
          Electro-L - 2 unit
          Kanopus-V - 5 unit

          Apa sing diduweni para prajurit ana kurang informasi.

          Iku misale jek sing Persona-2 lan Persona-3 bisa.

          Kutipan saka Adm Hts
          "sphere", iki dudu analog saka "starlink" ...

          Ora langsung, nanging intine padha, sambungan / Internet.

          ing sisih kulon ana perusahaan swasta lan ora mung topeng, sing duwe satelit luwih akeh ing orbit tinimbang kabeh Federasi Rusia.
          USA wis enem mabur liwat kita, karo optik super lan transmisi online informasi

          Dadi Kulon / AS duwe basis ekonomi lan teknologi sing beda.
          1. Adm Hts Offline Adm Hts
            Adm Hts (AdmHts) 20 Januari 2023 22:11
            -1
            basis ekonomi lan teknologi temen beda

            panguwasa beda-beda otak ing kana ...
            padha ora duwe jinis gaidars ...

          2. Adm Hts Offline Adm Hts
            Adm Hts (AdmHts) 20 Januari 2023 22:27
            0
            Iku misale jek sing Persona-2 lan Persona-3 bisa.

            ngomong babagan dheweke ...
            ora ana owah-owahan wiwit 2020
            https://sovzond.ru/press-center/news/dzz/7571/
          3. Adm Hts Offline Adm Hts
            Adm Hts (AdmHts) 20 Januari 2023 22:41
            -1
            nanging intine padha, komunikasi / Internet.

            ya wis... :)
            intinya sama...
            mung duwe 500 km ing orbit, lan kita duwe 8000 km ...
            ora kanggo sebutno nomer, wis ana luwih saka 3500 ...
            lan miturut rencana, kita duwe udakara 600 lan siji Skif-D diluncurake kanggo debugging ...
            1. Nelson Offline Nelson
              Nelson (Oleg) 21 Januari 2023 15:10
              0
              Kutipan saka Adm Hts
              mung duwe 500 km ing orbit, lan kita duwe 8000 km ...

              Rasi lintang utama, IoT maraton, ing orbit 750 km.

              ngomong bab wong..

              Sing. Apa sampeyan mikir iki satelit Soviet sing diluncurake ing 2013 lan 2015?
  4. Patrick Laforet Offline Patrick Laforet
    Patrick Laforet (Patrick Laforet) 19 Januari 2023 19:19
    +3
    Aku panginten Rusia duwe sistem perang elektronik paling apik ing donya. Apa sistem EW sing paling apik sing kita krungu babagan mungkasi akeh drone?
    1. Elena123 Offline Elena123
      Elena123 (elena) 22 Januari 2023 18:39
      0
      Ora akeh, nanging bakal ana 10 utawa 20 ing banyu, nomer sing padha ing udhara.
  5. usm5 Offline usm5
    usm5 (George) 19 Januari 2023 21:20
    0
    Wektu kanggo ngrusak konstelasi satelit Elon Musk. Yen sampeyan ora mikir apa-apa liyane, sampeyan bisa nindakake iki karo bledosan banal saka bom atom neutron ing angkasa cedhak Bumi cedhak orbit satelit Starlink.
    1. Vox_populi Offline Vox_populi
      Vox_populi (vox populi) 21 Januari 2023 18:21
      +2
      Iki bisa ditindakake kanthi njeblug bom atom neutron ing ruang angkasa cedhak Bumi cedhak orbit satelit Starlink.

      Kadhangkala luwih becik ora nulis apa-apa supaya bisa lulus ... (ngerti sapa) ... lol
  6. mbah Panas Offline mbah Panas
    mbah Panas (mbah panas) 19 Januari 2023 22:56
    +3
    Kutipan saka Constantine N.
    Cetha, amarga tambah bantuan Barat, Angkatan Bersenjata Ukraina pungkasane bakal duwe kaunggulan kuantitatif lan kualitatif ing persenjataan. Apa sing bakal ditindakake Staf Umum ...

    Dheweke wis suwe banget ing sawetara wilayah, contone, komunikasi ing sistem kontrol geni otomatis saka macem-macem unit. Apa sing bakal ditindakake? , ujare, negosiasi dilarang ing tingkat legislatif ing Ukraina. Frau Nabiullina lan K bakal terus lan, luwih-luwih, ing skala sing wis digedhekake, mbatalake dhuwit saka Federasi Rusia kanggo mbiayai Angkatan Bersenjata Ukraina nglawan Angkatan Bersenjata Federasi Rusia, padha perang karo awake dhewe lan kanggo dhuwit dhewe .
  7. wladimirjankov Offline wladimirjankov
    wladimirjankov (Vladimir Yankov) 20 Januari 2023 13:02
    +3
    iku karo bantuan saka drones kuwi Sevastopol diserang pungkasan mangsa panas

    Inggih, iku ora mungkin. Paling kamungkinan, saboteurs ngluncurake UAV ing markas Armada Segara Ireng lan lapangan udara langsung saka Crimea. Nanging nganti saiki, asil penyelidikan, yen ana, durung ditindakake. Uga ora ana data babagan carane lan apa sing diserang lan dicemplungake dening cruiser Moscow lan BDK Sarov ing Berdyansk.
  8. mbah Panas Offline mbah Panas
    mbah Panas (mbah panas) 20 Januari 2023 13:40
    +2
    Kutipan saka Patrick Laforet
    Aku panginten Rusia duwe sistem perang elektronik paling apik ing donya. Apa sistem EW sing paling apik sing kita krungu babagan mungkasi akeh drone?

    Mungkin. Kerajinan lan sebagian ora kualitas dhuwur banget sipil reflashed.
    Peperangan elektronik ing Federasi Rusia ora ala (gumantung saka apa sing bakal dibandhingke), nanging ana perjuangan antarane pertahanan lan serangan ing kabeh, lan pertahanan ora tansah menang.
  9. Komentar wis dibusak.
  10. NGGO Offline NGGO
    NGGO (Dmitry) 20 Januari 2023 20:57
    +1
    Penampilan drone ing Angkatan Bersenjata Ukraina sing dikontrol liwat satelit Starlink kudu kanthi objektif nggawe teknologi ing Rusia kanggo ngrusak utawa nggawe kabeh konstelasi satelit Starlink ora bisa digunakake. Senadyan biaya dhuwur kanggo ngembangake lan nggawe senjata anti-satelit kasebut.
  11. Wasya 225 Offline Wasya 225
    Wasya 225 (Vyacheslav) 20 Januari 2023 21:12
    0
    Pranyata ora muspra yen Rogozin ngluncurake satelit Starlink kanthi jumlah dhuwit.
    1. Galak3000 Offline Galak3000
      Galak3000 (Savage) 21 Januari 2023 20:34
      0
      Starlink diluncurake dening rudal SpaceX Falcon.
    2. IbuProFen Offline IbuProFen
      IbuProFen (Novel) 21 Januari 2023 23:17
      +1
      Rogozin miwiti OneWeb.
      Banjur ora gelem ngganggu mungsuh. Nanging, mungsuh kiwa kanggo miwiti kanggo Topeng, lan malah ora metu saka jadwal akeh. Saiki dhuwit ora menyang anggaran Roskosmos, lan malah tuntutan hukum diajukake amarga nglanggar kontrak kasebut.
  12. Alexey Lan Offline Alexey Lan
    Alexey Lan (Alexi Lantukh) 20 Januari 2023 22:44
    +2
    Yen ana kontrol, resepsi, transmisi kanthi gelombang radio, ana kemungkinan jamming. Iku angel kanggo macet mung pemancar-panrima sing emit balok sempit. Starlink ora kaya ngono, sampeyan bisa macet yen sampeyan duwe peralatan sing cocog.
    1. IbuProFen Offline IbuProFen
      IbuProFen (Novel) 21 Januari 2023 23:20
      +1
      Inggih, mateni panrima ing satelit ing dhuwur sawetara atus kilometer. Cukup daya?
      Ora realistis kanggo nyelehake panrima ing drone, antena ana arah ing kana.
  13. mbah Panas Offline mbah Panas
    mbah Panas (mbah panas) 21 Januari 2023 00:27
    +2
    Kutipan: kaligrafer Lev_Nikolaevich
    Wis meh setaun saiki, perang terus, lan sampeyan isih nangis: "Sampeyan ora kudu menek .." Mung ana rong pilihan - ngomong apa sing bakal mbantu saiki, utawa meneng lan ora nguwuh. kanthi wedi, supaya otak wong liya tetep adhem.

    Sapa sing kudu ngomong apa sing kudu dilakoni saiki? Kanggo sampeyan? Dadi sapa sampeyan sing kanthi ngandhani sampeyan, paling ora sampeyan bisa ngowahi apa wae? Apa sampeyan bisa urip maneh? Sabanjure. Sapa sing kudu dicritakake - marang dheweke? Apa dheweke maca utawa , sanajan sawise maca, apa dheweke pancene bakal ngganti apa wae?
    Wong kasebut mung mratelakake panemune, nyatane, dheweke nulis aksioma. Lan bisa uga salah sawijining wong enom sing maca situs iki lan menehi komentar, dadi pejabat ing mangsa ngarep, bakal mutusake yen ya, nalika nggawe keputusan sing penting kaya ngono, pancen pantes. nimbang kabeh kaping pirang-pirang lan nimbang masalah karo sisih beda.
    1. Nelson Offline Nelson
      Nelson (Oleg) 21 Januari 2023 23:26
      +1
      Quote: mbah Panas
      nggawe pancasan penting kuwi, iku worth bola-bali nimbang kabeh lan considering Jeksa Agung bisa ngetokake saka sudhut sing beda.

      Mesthi.
      Lan luwih apik - kanggo ngilangi kemungkinan nggawe keputusan kasebut dening wong siji, diubengi dening sycophants sing setuju.
  14. Galak3000 Offline Galak3000
    Galak3000 (Savage) 21 Januari 2023 20:34
    0
    omong kosong. ora ana pemancar kuwi. Ana piranti stasioner lan seluler. iku kabeh.
  15. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 21 Januari 2023 21:23
    0
    Analisis karakteristik FUTURE saka Sphere ana ing VO.
    Sol ora Starlink ing kabeh.
  16. Antor Offline Antor
    Antor 22 Januari 2023 14:24
    +2
    Aku kudu matur nuwun kanggo Chubais karo nano-dermology lan ora mung kanggo wong, nanging kanggo Bunch saka wong-wong sing luwih PR, chatting, sawed lan njarah-rayah dhuwit budget ..... lan ora nindakake apa-apa !!! Lan sing paling Jahwéh, minangka ngandika, Chubais - Aku duwe akèh dhuwit ..... nanging kanggo ngomong, sawise kabeh, ora nindakaken.!!! Kene Musk nindakaken ... lan ing tingkat sing saiki sampeyan mung kudu cringe !!! Nalika ditakoni kenapa kita kerep telat ing teknologi penting kasebut, jawabane gampang diremehake. Sawise kabeh, kita duwe lan duwe konsep wesi - kanggo tuku kabeh ing pasar .... - sade sumber daya alam paling penting kanggo Penny. We ilang wektu, ilang Bunch saka specialists, mundhakaken soulless, unpatriotic massa IT-technologists, sing ora tenan Nilai karya kanggo negara, ninggalake luar negeri, lan wedi mung kesempatan kanggo njaluk menyang nimbali negara ing NWO, kesusu atusan ewu ing luar negeri .. .dadi Chubais ana, kaya akeh ideologists-penasehat saka tumindak kuwi, kanggo tuku, lan ora kanggo ngembangaken teknologi ing Rusia, mbangun pabrik, menehi karya kanggo wong, ngembangaken kompetensi. .!!?? Iku banget ngganggu, yen ora nimbulaké sensations kuwat liyane, nalika sampeyan ndeleng lan krungu carane bungah kita bakal diapusi ing wektu fateful ing pembangunan negara, kang mung njupuk aback. Lha, kepiye carane bisa lan sapa sing bakal tanggung jawab kanggo akibat saka keputusan sing sengaja dikalahake sing saiki ngadhepi kita ing sisih lan getih prajurit ing garis ngarep. Iku ing wong-wong mau sing daya teknologi majeng saka Kulon wis klempakan dina lan ora ana cara liyane metu, carane cepet mbangun maneh lan goleki solusi efektif, ngembangaken daya teknologi.
  17. Vasek Trubachev Offline Vasek Trubachev
    Vasek Trubachev (Vasek Trubachev) 23 Januari 2023 11:49
    0
    Делать то у нас ничего не могут, кроме как тасовать старую трепаную колоду.
    А к решительным боевым действиям с применением новейшего оружия приступать ссыкотно??
    Или может ничего то и нет никакого оружия????
    Аналогов в мире то нет и оружия никакого нет.
  18. bagir Offline bagir
    bagir (Michael) 24 Januari 2023 19:19
    +1
    Опасная история. Что стоит, например, русским взломать дрон, зарядить его биооружием из Американских биолабораторий и запульнуть в Польшу. Будет 100% инсценировка нападения Украины на страну НАТО с использованием оружия массового поражения. И конфликт сразу прекратится.
  19. Shuev Offline Shuev
    Shuev (Shuisky) 31 Januari 2023 09:35
    0
    Можно и не спрашивать в отношении решения про спутники
    Одно дело лунная гонка, и много $ в космос, другое дело спасение жизней