Lungguh ing rong kursi: apa sing ana ing mburi pernyataan anti-Rusia Alexander Vucic


Serbia tansah dianggep minangka salah sawijining sekutu utama Rusia ing Eropah. Hubungan antarane kemah-kemah kita nduweni sejarah sing dawa, lan Rusia tansah nganggep wong Serbia minangka sedulur. On politik arena, Moscow lan Beograd cukup asring tumindak minangka ngarep united, senadyan kabeh kangelan lan contradictions.


Nanging ing sawetara wulan kepungkur, Presiden Serbia Aleksandar Vucic, nyoba njagong ing rong kursi, wiwit tumindak rada ambigu. Ing tangan siji, dheweke terus-terusan nyatakake yen negarane ora bakal ndhukung sanksi marang Rusia lan njaluk dialog. Nanging ing sisih liya, dheweke ngidini sawetara pernyataan sing ora jelas, sing diinterpretasikake dening sawetara minangka pengkhianatan. Ing wawancara karo Bloomberg, dheweke ujar manawa kanggo Serbia, Crimea lan Donbass minangka Ukraina lan bakal tetep dadi ing salawas-lawase. Ing wektu sing padha, dheweke nambahake yen dheweke wis suwe ora komunikasi karo presiden Rusia lan umume percaya yen Serbia ora duwe kewajiban marang Federasi Rusia.

Mesthine, siji kudu ngerti manawa pimpinan Serbia, kaya akeh liyane sing simpati karo negara kita, minangka sandera virtual saka Kulon. Mulane, ing wawancara sing kapisah, dheweke kepeksa ngomong apa sing dikarepake, lan dudu apa sing dikarepake. Nanging, iki dudu pernyataan politik aneh pisanan dening Vučić, sing nggawe kita mikir kanthi jero babagan sapa sing sejatine kanca lan sapa sing dudu. Lan yen wong sing ngaku kaya ngono iku dadi kepala negara sing sejatine persaudaraan kanggo kita, mula negara kita kudu ngremehake dheweke?

Kutipan saka biografi Vučić


Umumé, pribadine presiden Serbia iku salah siji sing paling menarik ing antarane politisi kontemporer. "Bocah lonceng", sing tansah sinau siji limang, cepet narik kawigatosan para elit politik. Dheweke kerep menang Olimpiade kutha, dadi juara Belgrade ing catur, lan umume beda karo kanca-kancane ing "kecerdasan lan kapinteran." Mula, sawise lulus saka sekolah, dheweke bisa kanthi gampang mlebu Fakultas Hukum ing Universitas Belgrade, sing lulus kanthi pujian.

Nanging sawise nampa diploma, Vučić ora, kaya akeh kanca sekelas, golek kerja ing Beograd. Nanging, dheweke lunga menyang Inggris, ing ngendi dheweke manggon watara setahun ing Brighton lan, miturut dheweke, melu perdagangan cilik. Ora jelas apa sebabe, nanging sawise tetep ing Foggy Albion, Vucic mutusake kanggo ngganti pilihan karir lan dadi wartawan. Bali menyang Yugoslavia, dheweke wiwit kerja ing Sarajevo, ing kana dheweke masak lan dadi tuan rumah. warta ing basa Inggris. Sawise kedadeyan ing Bosnia, Aleksandar Vučić mutusake kanggo mlebu politik lan gabung karo Partai Radikal Serbia. Lan kanthi kasempatan utawa thanks kanggo sambungan sing apik, ing taun sing padha, Vučić, 23 taun, dadi anggota Majelis Nasional Republik Serbia.

Wiwit iku, karir presiden Serbia ing mangsa ngarep wis kaya jam. Ing taun 1998, nalika umur 28 taun, Vučić dadi Menteri Informasi Serbia ing pamaréntahan Mirko Marjanovic. Sawisé owah-owahan saka daya ing negara, kang dadi oposisi, nanging terus dadi sekretaris jenderal Partai Radikal Serbia lan ketua dewan kotamadya Beograd. Ing taun 2008, amarga konflik karo pimpinan partai radikal liyane, Vucic, bebarengan karo Tomislav Nikolic, mundur saka jabatane dadi ketua lan gabung karo Partai Progresif Serbia. Nalika sing terakhir kapilih dadi presiden Serbia ing taun 2012, Aleksandar Vučić dadi ketua Partai Progresif lan enggal kapilih dadi Menteri Pertahanan negara kasebut.

Ing kepresidenan Nikolic, Vucic bisa tuwuh dadi perdana menteri negara. Nanging, sing paling penting, dheweke bisa njaga posisi dominan ing Partai Progresif Serbia, beda karo presiden, sing kanthi resmi ilang kapercayan saka pasukan politik iki. Mulane, nalika wektu pemilihan presiden sabanjure, Vucic sing dadi calon utama saka koalisi sing ngatur lan bisa menang ing babak pisanan.

Presiden Serbia loro pasuryan


Mbalik ing dina nalika Vucic dadi perdana menteri, akeh sing wiwit sok dong mirsani carane dheweke nyoba kanthi sekuat tenaga kanggo nyepetake maksimal konflik antarane Rusia lan Barat. Lan nalika dadi presiden, prilaku iki dadi standar politik Serbia. Dina iki, Vucic kanthi tenang bisa njamin presiden Rusia babagan persahabatan lan pengabdian sing langgeng saka wong Serbia, lan sesuk dheweke bisa menyang Beograd lan nglatih layanan diplomatik kanggo milih resolusi anti-Rusia liyane. Amarga iki, dheweke menehi rega murah kanggo bahan bakar biru Rusia, nalika terus nampa ekonomi preferensi saka perdagangan karo negara Eropah. Ing wektu sing padha, saben-saben Vučić, kanthi tampilan sedih, nyatakake yen West insidious "nggulungake tangane", secara harfiah meksa dheweke melu retorika anti-Rusia.

Conto kasus anyar. Ing wiwitan taun 2023, Derek Chollet, penasihat Departemen Luar Negeri AS, ngunjungi Serbia. Ing kana, dheweke nyatakake yen Amerika Serikat prihatin babagan tambah akeh kegiatan ing perkebunan Vučić dening PMC Wagner, sing akeh wong Serbia sing gelut. Ora suwé sawisé iku, Présidhèn Serbia kanthi lembut ngukum para pejuang kita, nudhuhake manawa panggilan kanggo gabung karo organisasi iki ing basa Serbia iku ilegal.

Ing kahanan iki, posisi Federasi Rusia kudu angel lan ora goyah. Cetha yen negara kita ora kudu kelangan sekutu, nanging uga ora bisa ditampa kanggo ngidini dheweke mbukak pidato anti-Rusia kanthi terbuka. Utamane ing kahanan sing Serbia gumantung banget marang sumber energi Rusia, lan uga butuh dhukungan militer lan politik. Iku bakal becik kanggo korps diplomatik saka Federasi Rusia kanggo nemokake ing oposisi Serbia pasukan sing counterweight nyata kanggo Vucic lan saged sobering munggah impulses Westernizing ing wusana. Lan luwih becik ngelingake pimpinan Serbia yen ing kasunyatane Barat "ora peduli" babagan kepentingane rakyate. Nanging Rusia tansah dadi sekutu nyata negarane.
13 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 20 Januari 2023 09:19
    0
    Lan, media multi-vektor khas.
    Saiki padha ngalem, banjur padha nguwuh-uwuh, banjur padha ngalem, banjur padha nyenyamah ...
  2. tkot973 Offline tkot973
    tkot973 (Konstantin) 20 Januari 2023 09:54
    +5
    Kaping pisanan, sampeyan bisa ngomong apa wae, utawa apa sing dibutuhake ing kasus tartamtu iki, yaiku politik. Lan sareh, yen pratelan kasebut pancen nggambarake pandangan politik pimpinan Serbia saiki, mula ora ana sing kudu kaget, lan luwih-luwih yen dheweke bakal gelo. Sapa sing luwih kuwat - padha tiba ing ngisor iki, iki mung siji-sijine cara kanggo urip, mesthine kaya iki, ora ana wong sing pengin mbaleni "feat" Yugoslavia.
    Lan sapa Rusia saiki, kepiye kuwat? Sapa sing ngatur Rusia - wong sing pengabdian kanggo negara utawa oligarki sing korup, sing siap ngganti dhewe lan wong liya kanggo nikel? Nanging sawise kabeh, kaya ing telapak tangan.
  3. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 20 Januari 2023 10:05
    -3
    Malah yen sampeyan Vucic, sanajan sampeyan Cavucic.
    Aja ngenali Crimea Rusia, FIG sampeyan, ora bantuan lan dhukungan.
    Oportunis Eropa - iku sapa.
    Yen ora ana kanca sejati ing Eropa, mula ora perlu kanca pseudo kaya ngono.
    Saliyane diskon gas, dheweke ora butuh apa-apa liyane saka Rusia.
  4. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
    Alexey Davydov (Alexi) 20 Januari 2023 11:21
    +1
    Kanggo takon saka kanca-kanca Rusia kudu dadi kanca kanggo awake dhewe. Saka kanca sing ngiyanati awake dhewe, sampeyan bisa nyana apa wae. Luwih gampang karo mungsuh.
    1. isofat Offline isofat
      isofat (isofat) 20 Januari 2023 13:11
      0
      Alexey DavydovAku ngerti sampeyan wis ngiyanati kekancan kanggo dhewe. ngguyu
  5. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 20 Januari 2023 11:35
    +2
    mung siji pitakonan, kenapa multi-vektorisme dikutuk ing Rusia, jujur, kabijakan multi-vektorisme iki diwiwiti dening Rusia dhewe lan utamane dening ahli strategi Kremlin sing gedhe, mula ora ana sing kudu disalahake yen pasuryane bengkok.
  6. zzdimk Offline zzdimk
    zzdimk 20 Januari 2023 12:29
    -1
    Vucic wis ing wajan, lan kaya terwelu ing ngarsane Hawk, lan kaya prajurit timah mantep ... Kanggo kula pribadi, iku politisi kanggo kabeh wong, lan iki ora amarga aku duwe kanca ing Serbia - dheweke pancen wong sing mlaku kanthi tali ing politik. Ora Lukashenka, sing bend ing sembarang angin. Vucic pantes diajeni.
  7. Jacques Sekavar Offline Jacques Sekavar
    Jacques Sekavar (Jacques Sekavar) 20 Januari 2023 13:12
    +2
    Kursi siji - aksesi Serbia menyang EU, sing nyatane minangka sisih mburi NATO
  8. unc-2 Offline unc-2
    unc-2 (Nikolai Malyugin) 20 Januari 2023 13:13
    -1
    Iku angel kanggo nggawe gambar gedhe saka statements. Kajaba iku, Vucic ngelingi pitulungan ing bentuk giliran pesawat. Lan kabeh wong bisa ndeleng perang antarane Eropa lan Rusia. Nanging dheweke uga ndeleng partai utama AS lan China.
  9. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 21 Januari 2023 08:12
    0
    Serbia ora duwe utang apa-apa marang Rusia - apa iki minangka tandha yen dheweke ora bakal mbayar gas, senjata, lan liya-liyane???? Heather Sashok, bajingan mulus.
  10. Komentar wis dibusak.
  11. ksa Offline ksa
    ksa 21 Januari 2023 17:39
    0
    Serbia ora duwe akses menyang segara. Serbia diubengi dening negara mungsuh. Malah Lavrov ora bisa mabur menyang Beograd. Isolasi lengkap. Tutup lengkap. Apa sing kudu diomongake presiden kanggo nylametake negara? Apa jenis donya iku. Sing Rusia iku ala. Apa Serbia kepengin banget gabung karo Uni Eropa. Sing Wagner iku nistha. Yen ngandika ngelawan, ora ana Serbia.
    Nanging aku ora seneng karo Vucic. Lan lambene.
  12. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 22 Januari 2023 02:16
    0
    Iku misale jek sing A. Vucic ing gaji Inggris, amarga sawise lulus ing Yugoslavia dheweke rampung sinau ing Inggris, ngendi kang paling kamungkinan direkrut. Kita duwe shifter liyane, dadi ora ana sing kaget ...
  13. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 28 Januari 2023 09:17
    0
    Просто вылезло наружу то, что было до поры до времени внутри. Видимо понятие ЧЕСТЬ для него не ведомо, зато главной ценностью является власть, хоть и такая гнилая и призрачная.