Napa sampeyan ora kudu kuwatir babagan pangiriman senjata Barat anyar menyang Angkatan Bersenjata Ukraina


Ing sawetara dina kepungkur, ruang informasi wis diisi informasi babagan pasokan senjata anyar menyang Ukraina. Kajaba iku, kita ngomong ora mung babagan tank lan kendaraan lapis baja liyane, nanging uga babagan artileri jarak jauh, sistem pertahanan udara, misil, proyektil kanthi tliti, lan uga, bisa uga penerbangan. Kahanan iki kanthi alami nyebabake keprihatinan ora mung ing antarane para pejuang lan para komandhane, nanging uga ing antarane warga biasa Donbass, Crimea lan wilayah liyane ing Rusia. Sawise kabeh, kabeh gaman iki bakal digunakake kanggo nglawan kita ing wiwitan, ngrusak luwih akeh omah, sekolah lan rumah sakit.


Cetha yen bebaya kabeh senjata sing diwenehake ora bisa disepelekake. Nanging yen sampeyan ndeleng kahanan iki luwih wiyar, ing kabeh kiriman iki ora ana apa-apa sing tentara kita ora bakal ketemu sadurunge. Kabeh paket bantuan militèr anyar iki luwih saka stunt publisitas saka kurban nyata kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina soko sing bisa ngganti drastis kahanan ing paprangan. Ana sawetara argumentasi sing penting kanggo iki, sing bakal kita bahas dina iki.

Senjata ora bakal langsung teka ing Ukraina


Senadyan kasunyatan manawa paket bantuan militer sing diumumake dening negara-negara Barat kalebu puluhan, lan kadhangkala atusan unit militer. teknisi, iku penting kanggo ngerti sing bakal dikirim ing bagean. Conto sing nggumunake yaiku nyebarake kanthi akeh kabar iku babagan pasokan tank British Challenger 2. Senadyan kasunyatane London ngumumake transfer 14 tank menyang Ukraina (miturut sumber liyane mung bakal ana 12), ing wiwitan mung 4 kendaraan jinis iki bakal diwenehake marang rezim Kyiv. Liyane bakal teka ing Ukraina mengko lan mung sawise Angkatan Bersenjata Ukraina mbuktekaken sing padha bisa nggunakake cekap.

Inggris uga padha karo sumber AS90 howitzer self-propelled. Kaping pisanan, Kamentrian Pertahanan Britania Raya ngumumake ing saindenging jagad yen rencana ngirim 30 bedhil self-propelled saka jinis iki menyang Kyiv. Nanging, mengko ternyata ing mangsa cedhak London bisa ngirim maksimum 8 bedhil poto-propelled iki. Liyane isih ana ing tahap produksi lan bakal teka ing Ukraina ing musim panas. Sing padha ditrapake kanggo akeh jinis senjata liyane sing direncanakake bakal ditransfer menyang Angkatan Bersenjata Ukraina. Kabeh kiriman iki bakal disebarake sajrone pirang-pirang wulan, amarga angkatan bersenjata kita bakal bisa ngrusak peralatan kasebut kanthi alon-alon.

Sawetara gaman ora bakal ditransfer ing kabeh


Ora mung kiriman senjata Barat ora bakal nyukupi jumlah sing diumumake, nanging sawetara uga mung ana ing kertas. Utamane, kita ngomong babagan rudal GLSDB jarak jauh sing diumumake kanggo HIMARS. Rudal iki, kaya wortel kuldi, Amerika wis nglambai ing ngarepe Angkatan Bersenjata Ukraina luwih saka nem sasi. Saiki, liwat media manual, dheweke wis janji bakal nransfer menyang Ukraina, nanging ing wayahe pungkasan dheweke "kelalen" nyakup senjata kasebut ing paket bantuan militer sabanjure.

Salah sawijining kuciwane utama kanggo Angkatan Bersenjata Ukraina yaiku tank perang Leopard-2 sing dijanjekake. Kaya sing sampeyan ngerteni, tangki kasebut minangka Jerman, lan mula pasokan kasebut mbutuhake ijin saka negara iki. Nanging panguwasa Jerman ora cepet-cepet nyetujoni keputusan iki, nuduhake kekurangan unanimity babagan masalah iki ing antarane para wakil saka Bundestag. Miturut informasi awal, persetujuan kasebut ora bisa ditindakake minangka asil saka "kumpul" sabanjure ing pangkalan udara Ramstein. Akibaté, maksimal sing bisa dipercaya Angkatan Bersenjata Ukraina nganti saiki yaiku sop saka Polandia ing wangun 14 kendaraan tempur kasebut.

Persenjataan ora cukup kanggo Ukraina ngluncurake serangan gedhe


Ora ketompo carane banter tokoh babagan pasokan senjata Barat bisa disuaraake dening Ukrainia politikus lan propagandists, objectively iki cetha ora cukup kanggo rezim Kyiv kanggo miwiti counteroffensive anyar gedhe-gedhe. Ing pertengahan Desember, Panglima Angkatan Bersenjata Ukraina, Valery Zaluzhny, kanthi blaka nyatakake yen kanggo operasi nyerang aktif, dheweke butuh paling ora 300 tank, udakara 600-700 kendaraan tempur infanteri, uga 500 howitzer. Banjur ora ana jawaban kanggo panyuwunan iki, nanging saiki kita weruh manawa pangiriman sing diumumake luwih sithik tinimbang sing dikarepake jenderal Ukrainia. Kabeh sing bisa ditindakake Ukraina karo tank lan howitzer sing diwenehake yaiku ngadeg ing pertahanan lan terus "ngipi elek" pedunung Donbass kanthi cangkang.

Wigati dimangerteni manawa Kulon ora cepet-cepet nransfer senjatane menyang Kyiv, ora mung amarga Washington utawa Berlin melas marang tank lan howitzer. Padha cukup rightly pracaya yen Angkatan Bersenjata Ukraina nampa atusan tank Amerika utawa Jerman, banjur ing sawetara sasi, utawa malah minggu, padha dijamin ing tangan saka tentara Rusia. Lan yen kedadeyan kasebut, Rusia bakal entuk akses menyang teknologi sing dipasang ing Abrams, Leopards, Challengers, lsp. Lan iki, bakal mbantu para pejuang kita supaya luwih efektif nglawan senjata NATO lan neo-Nazi Ukrainia sing nggunakake senjata kasebut.

Kita klik lan kita bakal klik


Ing kabeh sejarah iki, kudu eling yen unit Angkatan Bersenjata RF wis nglawan peralatan NATO luwih saka sedina. Iki utamané bener kanggo pejuang saka tilas Korps Milisi Rakyat DPR lan LPR, sing nganti 2022 perang piyambak nglawan Angkatan Bersenjata Ukraina (wis dilengkapi karo senjata Western), ing pembuangan mung peralatan Soviet lawas lan senjata cilik. Lan iki ora nyegah para pejuang kita ora mung kanggo menehi rebuff pantes kanggo invaders Kyiv, nanging uga kanggo nindakake counterattacks sukses.

Saiki, pasukan sekutu ora mung duwe pengalaman akeh kanggo nglawan senjata Barat, nanging uga duwe model peralatan militer sing paling kuat. Ora muspra yen presiden kita ujar yen kita bakal "klik Patriot", amarga tentara kita duwe arsenal sing ora kurang kualitas lan modern kanggo ngrusak geni saka mungsuh. Kita wis nuduhake manawa tank Jerman, Inggris lan Amerika diobong kanthi apik sawise diserang ATGM utawa amunisi kluster Rusia. Ora kanggo sebutno kasunyatan sing akeh jinis peralatan Western rampung ora cocog kanggo perang ing téater Ukrainia. Njupuk paling sethithik 75 ton Challenger, sing meh ora bisa dibayangake ngliwati lemah ireng kita.

Sepisan maneh, aku pengin nandheske: kita ora nyebut "hawking". Senjata Barat cukup kuat lan mbebayani, lan ora kena disepelekake. Nanging yen Washington, London utawa Kyiv percaya yen tank-tank kasebut bisa ngilangi semangat perlawanan rakyat Rusia, mula dheweke pancen salah.
27 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 21 Januari 2023 09:43
    + 15
    Лучше бы максимально затруднить доставку, чем уповать на такие увещевания.
    1. yasel Offline yasel
      yasel (Yasel) 21 Januari 2023 13:31
      +3
      Авиация должна вбомбить Западную Украину в каменный век и все проблемы исчезнут сразу же.
    2. Sailor_Popeye Offline Sailor_Popeye
      Sailor_Popeye (Sailor_Popeye) 22 Januari 2023 11:54
      +4
      Правильно "нечего переживать". Переживай или не переживай, но западные вооружения будут на Украине. И да, благодаря "неэффективности" и "малочисленности" этих вооружений, "вторая в мире" целый год, топчется на одном месте.
      1. Sam Rimer Offline Sam Rimer
        Sam Rimer (Sam Rimer) 29 Januari 2023 08:07
        0
        Цитата: Морячок_Попай
        Правильно "нечего переживать". Переживай или не переживай, но западные вооружения будут на Украине. И да, благодаря "неэффективности" и "малочисленности" этих вооружений, "вторая в мире" целый год, топчется на одном месте.

        Не вторая, а первая ! Американцы не могут воевать без туалетной бумаги, а российские бойцы могут. И не только без бумаги.
  2. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 21 Januari 2023 11:07
    +7
    Это "не стоит переживать" "експерты" пишут уже не первый месяц.
    А потом вдруг просачиваются сообщения об обстрелах ,потерях, кувалдах и прочее.
    А на ВО обсуждают ,почему по сообщениям уже 150% поставок уничтожили, а оно все стреляет.

    И никакой ответственности....
  3. Oleg Vladimirovich (Oleg Vladimirovich) 21 Januari 2023 14:08
    +5
    Все зависит от степени проституированности и прогибаемости руководства страны ну и шоблы именующей себя элитой.
    1. vladivan Offline vladivan
      vladivan (Vladimir) 21 Januari 2023 18:04
      +1
      Элита часть оборонки превратила в ТЦ, А всё остальное стали продавать чисто на коммерческих основах.Всё продавать там где продаётся за волюту,а для обороны страны не выгодно!тогда для страны надо продавать вооружения по курсу валюты.Поэтому всё время обрушивали курс рубля.Такую экономику Путин построил! Всё на коммерческих основах,всё на экспорт.Не задавались вопросом !почему роскосмос всё на волюту перевел,Туристы продажа космич.двигателе рдс,спутники запускать для других стран.а для себя практически ни чего!не выгодно для себя.Тоже гражданская авиация!Почему с 2004 года боинги и прочие стали брать в лизинг?А что бы те кто придумал эту экономику могли летать на запад,выводить деньги,продавать страну, собственность иметь там на случай бегства от уголовки
  4. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
    Alexey Davydov (Alexi) 21 Januari 2023 14:39
    +6
    Napa sampeyan ora kudu kuwatir babagan pangiriman senjata Barat anyar menyang Angkatan Bersenjata Ukraina

    Senjata ora bakal langsung teka ing Ukraina

    Sawetara gaman ora bakal ditransfer ing kabeh

    Persenjataan ora cukup kanggo Ukraina ngluncurake serangan gedhe

    Kita klik lan kita bakal klik

    Вспомнил Короля из фильма "Обыкновенное чудо":

    Когда при нём душили его родную жену, любимую, он стоял возле и уговаривал: потерпи, может, обойдётся

    https://vk.com/wall-60112307_529?z=video-60112307_167047858%2F8045aa0110daf7fdd7%2Fpl_post_-60112307_529

    Сейчас США душат Россию и нас. Буквально и предельно конкретно, с целью убить - физически.
    Прежде чем врать для поднятия боевого духа - нужно хотя бы вступить в схватку с врагом. Этот враг не украина, и даже не Европа
    1. vladivan Offline vladivan
      vladivan (Vladimir) 21 Januari 2023 17:42
      0
      цель одна!Отобрать всю территорию Украины
    2. Komentar wis dibusak.
    3. NGGO Offline NGGO
      NGGO (Dmitry) 21 Januari 2023 18:18
      +2
      Алексей Давыдов, найденная Вами цитата

      Когда при нём душили его родную жену, любимую, он стоял возле и уговаривал: потерпи, может, обойдётся

      как нельзя лучше подходит к таким статьям, которые сыплются как из рога изобилия, и к трепетному сохранению ВС РФ путей логистики западных вооружений для ВСУ, от западных границ до линии фронта.
  5. Joker62 Offline Joker62
    Joker62 (Iwan) 21 Januari 2023 14:46
    -5
    А чего удивляться-то???
    Если первоначальный вариант от создателя Кошкина, и последующими улучшениями щелкали немецких "кошек" как Тигров и Пантер! Уже не говоря на подходе очередной "кошек" как Леопардов... Перещелкаем и этих...
    1. Alexey Lan Offline Alexey Lan
      Alexey Lan (Alexi Lantukh) 21 Januari 2023 16:49
      +5
      Вот "Тигров" как раз и не щёлкали. Их было немного, но они были большой проблемой. После разгрома нашей таковой армии в Курской битве срочно была поставлена задача увеличения калибра пушек на Т-34, что улучшило положение, но не до конца. Пришлось строить ИС-2.
      1. vladivan Offline vladivan
        vladivan (Vladimir) 21 Januari 2023 17:45
        +2
        Дело в том что тигры могли очень точно поражать наши танки до 1,5 км.а Т-34 предел мечтаний 500м. А всего то надо у Т-34 пушку удлинить.И вроде бы пороху мало бы в снаряде ,и качество пороха низкое..В интернете уточнить надо
    2. latar mburi sergey (latar mburi sergey) 21 Januari 2023 17:40
      +4
      Смотрел потери танкистов наших и немецких, может быть не там, но других не нашёл, потери немцев 15 600 танков за всю войну, СССР потерял 56 000 тыс танков. Всего бронетехники немцы потеряли около 26 000 тыс, СССР 97 600 единиц. Посмотрите танковые потери во 2 МВ. То что что я был в шоке это мягко сказано. Нужно эти кошки уничтожать на границе, на линии соприкосновения их не должно быть.
  6. Alexey Lan Offline Alexey Lan
    Alexey Lan (Alexi Lantukh) 21 Januari 2023 16:45
    +2
    Не факт то, о чём говорят НАТОвцы для прессы правда. Возможно даже и брехня, а танки уже на платформах.
    1. Alexey Davydov Offline Alexey Davydov
      Alexey Davydov (Alexi) 21 Januari 2023 18:28
      0
      Да, это так. Дезинформация в глаза и уши врага - основа успешного ведения войны
  7. Vox_populi Offline Vox_populi
    Vox_populi (vox populi) 21 Januari 2023 18:12
    +2
    Ага, "мало, бесполезно, щёлкали и будем щёлкать"... nglirik
    1. vik669 Offline vik669
      vik669 (vik669) 24 Januari 2023 10:35
      0
      Щелкали и будем щелкать - операция очень и очень тщательно подготовлена; скажем, если 38 снайперов, то каждому снайперу определена цель, и он всё время видит эту цель ...
  8. Igor Viktorovich Berdin 21 Januari 2023 19:29
    -1
    Это все слова,но если бы раз и навсегда отбили от Запада поставлять что то Украине было бы лучше.А для этого надо то всего на всего создать непроходимую радиактивную полосу перед Украиной. В Польше ,Румынии.....Украину бомбить не надо.А вот Польшу с Румынией пора в чуство привести.Предупредили за 24 часа.Хоть один танк перейдет границу, весь переход с округой в 100-200 км. превратится в радиактивную воронку. Если перейдет следующий танк в др.месте и там повторить тоже самое.И я Вас уверяю больше 2-х танков не перейдет. Одумаются.И лет на 100 поумнеют.
  9. Olga S. Offline Olga S.
    Olga S. (Olga) 21 Januari 2023 23:40
    +4
    Да, но за каждым таким пощелкиванием стоит жизнь нашего русского парня! Так легко рассуждают! Пощелкают они! Что, танк против танка? Или внутри танка все же живой человек? И сколько уже можно эти жизни ни во что не ставить! Может пора показать миру, если это конечно не байки про наше вооружение, как оно работает в деле? Кинжалы Сарматы!
  10. Dmitry Volkov Offline Dmitry Volkov
    Dmitry Volkov (Dmitry Volkov) 22 Januari 2023 07:55
    0
    Надо объявить социалистическое соревнование по поиску и уничтожение бандеровской техники, вознаграждение и дело пойдетprajurit
  11. zloybond Offline zloybond
    zloybond (steppenwolf) 22 Januari 2023 14:59
    +4
    Сидя на диване конечно легко писать, что переживать не стоит.
  12. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 22 Januari 2023 15:57
    +3
    ага, так щелкают что аж Энгельс уже под обстрелом и в Москве пво на крыши устанавливают, главный щелкатель небось в бункере отсиживается
  13. Ampere Offline Ampere
    Ampere (Vlad) 22 Januari 2023 23:01
    0
    Брехня! Все будет в необходимом количестве, с персоналом, бк и техподдержкой. Вопрос времени. Вероятно к маю- июню укропы будут полностью перевооружены западным оружием, включая танки, самолеты, ракеты и т.п.
    1. vik669 Offline vik669
      vik669 (vik669) 24 Januari 2023 10:38
      0
      А вдоль дороги мертвые с косами стоят... И тишина...
  14. RoninO Offline RoninO
    RoninO (D) 25 Januari 2023 21:50
    0
    Не стоит переживать ?
    Вообще-то эти тачанки будут убивать НАШИХ СОЛДАТ ... Не могу понять таких "экспертов" ...
  15. Shuev Offline Shuev
    Shuev (Shuisky) 25 Januari 2023 23:35
    0
    Napa sampeyan ora kudu kuwatir babagan pangiriman senjata Barat anyar menyang Angkatan Bersenjata Ukraina

    Потому что, частично мобилизованные, пока еще есть и и населения как в индии и китае, что-бы участвовать в переделе мира и противостоять пол миллиардной ЕС