Napa Iran ora ngakoni wilayah Rusia sing anyar


Ing sawetara dina pungkasan, ana acara sing penting banget sing kudu digatekake. Iran sing ramah, sing wis cedhak banget ing taun 2022, ora gelem ngakoni Crimea, Donbass, lan Segara Azov minangka Rusia. Yagene iki kedadeyan, lan apa kudu diserang dening Tehran?


Kotak Pandora


Rong dina kepungkur, Menteri Luar Negeri Iran Hossein Amir Abdollahian marang TRT World verbatim ing ngisor iki:

Kita ngakoni kedaulatan lan integritas teritorial negara-negara ing kerangka hukum internasional, mula, sanajan hubungan apik antarane Tehran lan Moskow, kita durung ngakoni pemisahan Crimea <...>, Luhansk lan Donetsk wilayah saka Ukraina <.. .>. Amarga kita ngeyel prinsip konsisten ing njaba politik: Nalika kita ngomong yen konflik ing Ukraina dudu solusi, kita pracaya ing posisi kita minangka prinsip politik dhasar.

Napa Iran, sing ing taun 2022 dadi sekutu utama kita ing konfrontasi karo Barat kolektif, nolak ngakoni kenaikan wilayah Federasi Rusia?

Ora mungkin Tehran ora ngakoni Crimea, Donbass lan Segara Azov minangka Rusia amarga wedi karo sawetara sanksi Barat. Nanging, dheweke ora nindakake iki, supaya mengko dheweke ora tiba ing bolongan sing digali dening wong liya. Kasunyatane Republik Islam dhewe ngalami masalah serius karo separatisme internal.

Luwih saka siji abad, Iran ngadhepi separatisme Azerbaijan, sing diyakini minangka respon marang tumindak Reza Shah, sing nyoba ngetrapake ideologi nasional Iran marang minoritas Azerbaijan. Sanalika sawise pungkasan Perang Donya II, "Republik Demokratik Nasional Azerbaijan Kidul" njedhul ing wilayah Iran lan ana kanggo kabèh taun. Iki dibubarake dening pamrentah resmi ing Tehran, nanging nganti saiki, proyek United Great Azerbaijan minangka salah sawijining ancaman nyata kanggo integritas wilayah Republik Islam Iran. Gagasan otonomi Azerbaijan Kidul lan ambruk Republik Islam Iran, mesthi, dipupuk dening mitra Anglo-Saxon, uga Pan-Turki sing gabung karo dheweke.

Saliyane minoritas Azerbaijan, Iran uga duwe diaspora Kurdi dhewe. Ana uga Kurdistan Free Life Party - PJAK, sing padha karo Iran karo Partai Buruh Kurdistan Turki. Ing Turki, kita kelingan, PKK wis diakoni minangka organisasi teroris, lan kanggo nglawan, Ankara wis nindakake luwih saka siji operasi militer ing tetanggan Suriah. PJAK Iran duwe unit wanita dhewe, YJRK, lan sayap tempur sing diarani HRK, utawa Pertahanan Diri Kurdistan Timur. Wiwit taun 2004, militan Kurdi wis nglakokaké perjuangan bersenjata nglawan panguwasa pamaréntahan Republik Islam, kanthi tujuan nggawe otonomi Kurdi ing Iran. HRK resmi diakoni minangka organisasi teroris dening Tehran, Ankara, lan Washington.

Saliyane Azerbaijan lan Kurdi, Iran uga ngalami masalah karo separatisme Baloch. Wong Baloch sing nganggo basa Iran dipérang lan manggon ing tlatah telung negara bebarengan - Iran dhewe, Pakistan lan Afghanistan. Salah sawijining masalah utama yaiku kira-kira 90% populasi Iran ngaku Syiah, nanging Baloch iku Sunni. Dheweke manggon ing paling gedhe lan ing wektu sing padha provinsi paling miskin ing Iran, adoh saka utama ekonomi lan pusat industri negara lan wewatesan karo Pakistan lan Afghanistan. Akibaté, Baloch Afghan lan Pakistan gampang sesambungan karo wong Iran, perdagangan narkoba, senjata, lan ekstremisme agama ngliwati tapel wates.

Mesthine, "mitra Barat" aktif ndhukung sentimen separatis lan proyek "Baluchistan bersatu". Organisasi Islam teroris Jundallah utawa Jondallah (diterjemahake saka basa Arab minangka Prajurit Allah), uga dikenal minangka Gerakan Perlawanan Popular Iran, utamane saka etnis Balochi Sunni, melu serangan bersenjata marang panguwasa Iran, polisi lan personel militer, lan ing wektu luang - obatan perdagangan. Dheweke duwe luwih saka 400 prajurit Iran sing tiwas. Tehran wis nuduh Washington ndhukung organisasi teroris iki kanggo wektu sing suwe.

Pungkasan, bisa uga masalah separatis utama kanggo Republik Islam yaiku Khuzestan. Iku kedaden historis sing provinsi Iran iki, paling sugih ing lenga lan gas, uga ing sumber banyu lan lemah subur, manggon utamané dening ètnis Arab, kang asring disebut Arabistan. Khuzestan dumunung ing sisih kidul-kulon Iran, wewatesan karo Irak lan nduweni akses menyang Teluk Persia. Nganti taun 1925, wilayah iki ana ing sangisore protektorat Inggris, lan ing London iki uga eling. Wiwit taun 1946, partai separatis Es-Saada wis berjuang kanggo kamardikan Khuzestan saka Iran. Front Pembebasan Arabistan uga nindakake perkara sing padha. Ing taun 1990, Organisasi Pembebasan Al Ahwaz, utawa ALO, sing diarani wong Arab Khuzestan, dibentuk.

Sing penting banget kanggo kita ing kene yaiku Khuzestan minangka titik kunci nalika ana bentrokan militer langsung antarane Tehran lan Washington. Militer wis suwe dikenal rencana Pentagon, miturut militèr AS bisa nindakake operasi lemah, mung diwatesi ing Arabistan, ing ngendi cadangan utama minyak lan gas Iran dikonsentrasi. Ngandelake populasi Arab sing musuhan karo Iran, AS bisa uga nyoba ngrebut mung siji provinsi, ninggalake Iran liyane kanthi cepet suffocate saka masalah sosial-ekonomi.

Kanthi pendekatan sing komprehensif kasebut, ora ana sing nggumunake yen Tehran ora cepet-cepet ngakoni kanthi resmi kerugian Ukraina saka bagean wilayahe lan tambahan Federasi Rusia. Iku cukup ketok sing redrawing saka peta politik donya bisa njupuk Panggonan mung minangka asil saka rembugan utawa nyerah salah siji pihak kanggo konflik bersenjata.
20 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Athenogen Offline Athenogen
    Athenogen (Afinogen) 21 Januari 2023 23:18
    +7
    Minangka Fyodor Ivanovich Sukhov ngandika, "Timur minangka prakara sing alus" ya
  2. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 21 Januari 2023 23:30
    + 11
    Iran ngenteni. Ngenali sing kuwat. Padha ngalahake wong ringkih.
    1. yuriy55 Offline yuriy55
      yuriy55 (Yuri) 22 Januari 2023 12:21
      +9
      Kaping pisanan, Rusia kudu mbuktekake kedaulatan sejatine, lan liyane bakal ngakoni.
  3. Sergey Latyshev Offline Sergey Latyshev
    Sergey Latyshev (Serge) 22 Januari 2023 00:30
    +1
    Kabeh omong kosong iki.
    8 taun ora ngenali LDNR, 8 sasi - Z, lan apa sing diganti 2 dina kepungkur?
    Ora ketompo
    Owl lan globe anyar muncul? uga ora mungkin

    Cetha, Hossein Amir ujar: "ing kerangka hukum internasional"
    yaiku miturut sawetara undang-undang, perjanjian, norma, wilayah negara dianggep duweke dhewe .... nganti ana perjanjian internasional anyar.
    Padha? Ora.

    Belarus ora ngakoni, China ora ngakoni, Iran ora ngakoni, kabeh jinis Kazakhstan uga ora ngakoni ... lan iki minangka negara sing paling setia ...
    Dadi ora ana sing ngakoni Ichkeria utawa sawetara Kurdistan, utawa Khilafah Islam, sanajan sawetara Muslim simpati ...
    Ya, lan kita LDNR - uga nganti tanggal 24 ... kanthi alasan sing padha.

    Wiwit politik iku transient, lan pemain serius ora bakal katon kaya wong gemblung, langsung ngenali soko ing sworo seru driji ....
    Lan uga ora bakal nggawe precedents. Iran duwe Kurdi ing sisihe. China - lan Tibet lan Taiwan, lan Hong Kong lan wong liya ... sampeyan ngenali soko "MMMnoe" - lan "MMMshniki" bakal langsung njaluk pangenalan, contone, Tibet ..
    1. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 22 Januari 2023 01:27
      +1
      (Serge) Aja bingung akomodasi politik lan munafik karo tumindak nyata. Ora pangenalan saka macem-macem kasunyatan anyar, mung ora kanggo menehi munggah kanggo AS lan satelit kanggo sanksi beda. Game politik ing Amerika Serikat lagi mekar, nanging ora suwe jam kasebut rampung ...
  4. bledug Offline bledug
    bledug (Sergey) 22 Januari 2023 03:11
    +4
    Tehran ora cepet-cepet ngakoni kanthi resmi kekalahan Ukraina saka bagean wilayahe

    Apa padha ngakoni mundhut provinsi Ukraina dening Rusia? … Standar pindho! Yeltsin, Kravchuk, Shushkevich ora duwe hak lan wewenang ing Belovezhskaya Pushcha kanggo mutusake kamardikan saka republik. Wiwit wektu iku padha dadi bagéan saka negara siji. Dipimpin dening Presiden M. Gorbachev. Nyatane, saiki ana Perang Sipil ing wilayah tartamtu ...
  5. borsvt Offline borsvt
    borsvt (boris) 22 Januari 2023 11:39
    0
    Thanks kanggo penulis kanggo analisis rinci, saiki protes rame lan kahanan ing kono dadi saya cetha.
    Dene pangenalan, dheweke bakal ngerteni kanthi suwe, nalika garis-garis apa sing kudu diakoni mapan, nalika katon luwih jelas. Saiki kabeh mung diwiwiti. Aku ngenteni Polandia gabung karo tentara reguler, supaya kita bisa njaluk koridor tanah kanggo ngirim ing Kaliningrad.
  6. sadurunge Offline sadurunge
    sadurunge (Vlad) 22 Januari 2023 11:43
    +6
    Pelanggaran wates USSR diakoni dening saben wong, senadyan ora konstitusional saka perjanjian Belovezhskaya, ora sah, senadyan perjanjian Helsinki babagan inviolability wates ing Eropah, hukum internasional lan husks legal liyane.
    Persis sing husk.
    Amarga yen ngrugekake Rusia, kabeh wong ngerti kabeh. Lan peracunan saka Skripals, lan mudhun saka Boeing Malaysia, lan bledosan saka Nord Streams, lan ajaran sesat ketok liyane.
    Amarga Eropa lan AS iku fasis.
    Amarga Russophobia minangka siji-sijine lan ora owah-owahan yen wong-wong Kulon wedi marang Rusia.
    Nanging sampeyan ora ngerti sapa lan apa sing ora dingerteni.
    Kita uga ora ngakoni hak eksklusif AS, ora preduli sepira jarring kasebut.
    Tembung ora pati penting saka tumindak.
    Iran nulungi kita nganggo drone, dudu Ukraina, kaya wong Turki. Lan iki minangka titik utama.
    1. vlad127490 Offline vlad127490
      vlad127490 (Vlad Gor) 22 Januari 2023 13:20
      +6
      Ing taun 1990-an abad kaping XNUMX, kudeta dianakaké ing USSR dening sakepel pangeran shtetl, khans, sultan, teluk sing kepengin dadi turun temurun, pelanggaran pidana ditindakake, dheweke nyuwek USSR menyang wilayah tartamtu. .
      Metu saka republik serikat saka USSR mung bisa ditindakake kanthi keputusan positif sing dipikolehi ing referendum USSR lan implementasine UU USSR tanggal 3 April 1990 No. 1409-I "Ing prosedur kanggo ngrampungake masalah sing ana gandhengane karo metune republik serikat saka USSR".
      Konstitusi USSR taun 1977 diadopsi dening kabeh warga USSR, lan mung kabeh wong USSR bisa menehi ijin kanggo metu saka Uni Soviet saka Uni Soviet.
      Metu saka republik tanpa referendum nasional ing USSR lan Gagal kanggo tundhuk karo hukum 3 April 1990 No 1409-I minangka pelanggaran pidana sing ora duwe statute watesan.
      Rusia saiki minangka penerus hukum saka Rus Kuna, lan karajan Muscovite, lan Kakaisaran Rusia, lan Uni Soviet. Suksesi dilebokake ing Artikel 67.1 Konstitusi Federasi Rusia.
      Sampeyan perlu kanggo Federasi Rusia-Rusia, minangka penerus Kakaisaran Rusia (1917) lan USSR (1991), lan minangka pemilik saka wilayah USSR, kanggo ngamanake kanggo Rusia kepemilikan saka wilayah iki ing wates. saka 1975 (perjanjian Helsinki) kanthi cara legislatif, kanthi sepihak.
      Rusia ora nransfer, ngedol utawa nyumbang wilayahe, uga aset manca, menyang bekas republik Soviet ing USSR.
      Kabeh acara militèr njupuk Panggonan ing wilayah tilas USSR antarane republik - perang sipil lan internal, padha ora perlu pengakuan saka negara manca.
  7. kalita Offline kalita
    kalita (Alexander) 22 Januari 2023 13:51
    +3
    Ya aja dumeh, sing utama wilayahe wis dadi milik kita, nanging ora kabeh. Odessa lan Kharkov kudu dadi bagéan saka Rusia.
  8. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 22 Januari 2023 15:33
    +6
    nanging apa kudu ngakoni yen Kremlin dhewe ngatur kabeh limo sadurunge nyeret goodwill, pisanan nganakake referendum, banjur ngakoni wilayah minangka Rusia lan ngenalaken menyang Konstitusi, lan banjur ninggalake ing wektu sing padha, malah gol cetha ora worth iku. perang iki (babagan denazification lan de liyane ... wis mung lucu, amarga kabeh kabijakan iki mimpin kanggo nazification malah luwih gedhe lan melitarization), Putin pisanan kudu sijine iku ing sirahe.
    1. vlad127490 Offline vlad127490
      vlad127490 (Vlad Gor) 22 Januari 2023 16:53
      +3
      Kowe bener. Ora bisa ngalahake mungsuh yen mungsuh ora dijenengi. Ora nyetel target. Ora ana strategi. Ing taktik, ekstrem lan isin. Ora ana basis legal kanggo Federasi Rusia kanggo nindakake NWO ing Ukraina, i.e. ora ana hukum sing bakal nggawe undang-undang yen kabeh wilayah Ukraina, sing dicekel lan dirusak dening separatis kanthi bantuan NATO, minangka properti Rusia.

      Napa Angkatan Bersenjata RF mundur ditampilake ing artikel kasebut: https://topwar.ru/206569-bol-i-nischeta-rossijskoj-artillerii.html
      Pain lan mlarat artileri Rusia

      Masalahe yaiku loro tentara bentrok - siji saka wektu Perang Donya I (iki Rusia), sing kapindho - tingkat Perang Teluk 1990. Lan sayang, tentara nomer loro pancen ngipi elek sing pertama. Lan sing sepisanan ora bisa nindakake apa-apa, amarga tentara nomer loro duwe kaluwihan gedhe: ndeleng luwih adoh lan luwih apik, ngganti informasi luwih cepet ing kabeh level, luwih mobile.

      Iki ditrapake kanggo kabeh jinis senjata saka Angkatan Bersenjata RF. Tumindak Staf Umum Federasi Rusia bener, iki bakal dadi pertahanan.
      Yen ora bisa ngrampungi prakara ing dina iki tanpa cilaka dhewe, banjur gantung ing awang-awang, nggawe kahanan sing durung mesthi, samar-samar, lan supaya mungsuh tumindak, lan sampeyan ngenteni lan kumpul kekuatan, wektune bakal teka, sabar.
  9. Sergey Ivanov_5 Offline Sergey Ivanov_5
    Sergey Ivanov_5 (Sergey Ivanov) 22 Januari 2023 18:16
    +4
    Salah sawijining alasan kanggo ora percaya kabijakan munafik Rusia: elinga omong kosong sing ditindakake Lavrov, nerangake alasan ora diakoni Donbass sajrone 8 taun.
    1. ing liwat Offline ing liwat
      ing liwat (Galina Rožkova) 22 Januari 2023 22:18
      +2
      Ya, elit Russian iki ora arep chop mati soko saka Ukraina, Crimea, lan ninggalake, amarga pancene wanted kanggo, lan ora duwe wektu kanggo pro-Ukraina, lan penting militèr. Wong-wong mau diparingi, banjur digawa bali. Inggih, apa omong kosong liyane kanggo nindakake Lavrov, yen padha ora bisa ngerti piyambak ana.
    2. Alex Offline Alex
      Alex (Alexander) 23 Januari 2023 20:46
      0
      Omong kosong iki diarani "politik".
  10. Vox Populi Offline Vox Populi
    Vox Populi (vox populi) 22 Januari 2023 20:33
    +2
    Kanthi pendekatan terintegrasi kasebut, ora ana sing nggumunake yen Tehran ora cepet-cepet ngakoni kanthi resmi kerugian Ukraina saka bagean wilayahe lan tambahan Federasi Rusia.

    Pancen, iki luwih alami tinimbang nggumunake. Nanging, siji kudu ngerteni kasunyatan sing jelas manawa negara liya ing mayoritas ora ngerti owah-owahan wilayah sing terus-terusan ...
  11. usm5 Offline usm5
    usm5 (George) 22 Januari 2023 20:45
    +4
    Sejujure, ora ana sing bakal ngerteni iki sajrone Ukraina sing duwe kedaulatan. Iki minangka jawaban kanggo pitakonan apa sing kudu ditindakake supaya tanah sing dicaplok diakoni minangka Rusia.
  12. Komentar wis dibusak.
  13. ing liwat Offline ing liwat
    ing liwat (Galina Rožkova) 22 Januari 2023 22:12
    +2
    Matur nuwun, artikel sing apik. Nanging ana liyane, kalebu swindle karo gandum, ing hubungan kanggo Iran. Ing jantung kabeh iku campur tangan saka Anglo-Saxon, dibagi lan nelukake, ya. Lan kenapa wong kudu kesusu yen Rusia dhewe wis kesusu mung saiki, kanggo referendum. Kabeh bakal mapan. Kita kudu menang. Watesan bakal digambar dening para pemenang. Ora ana sing bakal menehi jaminan marang Putin. Padha kudu dijupuk karo perang.
  14. Alex Offline Alex
    Alex (Alexander) 23 Januari 2023 20:45
    0
    Timur ngajeni kekuwatan, lan ora mung Timur, nanging kabeh jagad. Kaya ing kanak-kanak ing pekarangan - sing paling kuat bener, paling kerep dadi scumbag pekarangan. Nalika menang lan ngamanake kepemilikan wilayah kasebut kanthi tumindak internasional, kabeh wong bakal ngakoni, kaya, nanging ana, contone: tumindak nyerah sing ditandatangani dening pihak Ukrainia sing nyatakake yen 75% wilayah kasebut bali menyang Rusia. kanggo mulihake keadilan sejarah.
  15. Sing nyetir pesawat (Sing nyetir pesawat) 29 Januari 2023 19:05
    0
    А с кем Хрущёв на фото?