Apa tegese nggawe turbin gas kapasitas dhuwur pisanan kanggo Rusia?


UEC ngasilake salinan serial pisanan saka turbin gas GTD-110M. Iki penting banget kabar iku kanggo negara kita kanggo loro alasan.


Kaping pisanan, sawise pirang-pirang dekade kerja keras, Rusia ngluncurake turbin gas domestik kanthi kapasitas dhuwur dadi seri. Iki minangka unit pisanan ing sajarah negara kita. Sawise kabeh, malah ing USSR turbin gas daya dhuwur ora diprodhuksi. Nanging, Uni Soviet nggunakake pembangkit listrik tenaga uap, sing efisiensine luwih murah.

Kapindho, peluncuran versi modern saka GTD-110M, sing nyingkirake "penyakit bocah" sing diidentifikasi ing para leluhure, tegese Rusia wis ngrampungake tugas substitusi impor. Saiki negara kita ora gumantung ing Siemens Jerman, American General Electric lan Mitsubishi Jepang.

Ngomong babagan sing terakhir. Wiwit awal taun XNUMX-an, amarga kurang turbin kapasitas dhuwur dhewe ing Federasi Rusia, perusahaan-perusahaan sing kasebut ing ndhuwur wis mantep ing pasar kita, entuk dhuwit akeh kanggo pasokan, ndandani lan pangopènan. Unit.

Iki bisa terus tanpa wates, yen ora kanggo acara Februari taun kepungkur, sawise "eksodus massal" perusahaan manca saka pasar kita wiwit. Iki, umume, nyurung insinyur Rusia kanggo nyepetake kanthi pangembangan versi final saka turbine dhewe.

Wigati dicathet yen Rusia ora mbatesi nggawe GTD-110M. Secara harfiah ing pungkasan taun kepungkur, dilaporake manawa Mesin Daya wis ngrampungake prototipe turbin gas berkapasitas tinggi GTE-170. Unit kasebut wis kasil ngliwati program operasi kontrol, ngonfirmasi kualitas manufaktur lan perakitan.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. zloybond Offline zloybond
    zloybond (steppenwolf) 23 Januari 2023 19:23
    +5
    Barang apik, migunani. Penting babagan sistem pasokan listrik global. Iki minangka langkah maju sing nyata!
    Mung saiki, ing meh saben lumbung lusuh, ing saben desa terpencil, ing pedalaman, ing peternakan, zaimkas, musim dingin, ing gunung, ing alas, garasi, bengkel - ana bolongan ing endi-endi lan gemuruh, ngasilake kilowatt sing sithik, corak rantai. saka chainsaws, pump motor drive , mowers lawn, lumaku-konco traktor, motor outboard, - ya, akèh iku. Lan kabeh iki ana ing dompet manufaktur Cina, Jepang, Korea lan liyane. Kita ora kudu lali babagan pangguna pribadi - ana mayuta-yuta wong. Lan barang-barang Cina sing dibayar (mesin, pembangkit listrik) bisa dadi Rusia, lan ora dirakit saka komponen ing Rusia. Lan iki jumlah ageng dhuwit, lan kabutuhan ageng.
  2. latar mburi sergey (latar mburi sergey) 23 Januari 2023 19:58
    +3
    Kabar apik, muga-muga ana liyane crita kaya iki.
  3. Sergei Sochinsky (Sergey Sochinsky) 24 Januari 2023 08:50
    0
    Iki tegese aku bakal ngedol bensin luwih akeh
  4. Medivh Offline Medivh
    Medivh (Alexi) 24 Januari 2023 17:01
    -2
    Ing bidang turbin, impor wis diganti, uga, ok, Simens, Mitsubishi, saliyane turbin, mrodhuksi pengontrol industri kanggo macem-macem tujuan, sing pabrik-pabrik ora duwe pangertèn sing cukup saka siji turbin; ARIES, supaya njupuk wektu karo Simens lan Mitsubishi dadi mung nimbang kabeh minangka slag utawa ngomong sing everyone ngeweruhi, ora, ora saben wong, lan turbin mung wiwitan. Kajaba iku, turbin minangka prodigy sing fokus ing industri, sing dibutuhake kanggo pasokan gas menyang negara liya, lan kabeh kanggo produksi domestik luwih cocog kanggo pengontrol, alat mesin lan peralatan, lan ing kene aku njaluk ngapura, nalika ana impor. ...
    1. Nelson Offline Nelson
      Nelson (Oleg) 24 Januari 2023 17:12
      +3
      Kutipan: Medivh
      turbin minangka prodigy sing fokus ing industri sing dibutuhake kanggo pasokan gas menyang negara liya

      Kapisan kanggo TPP Udarnaya ing Wilayah Krasnodar.
      luwih - kanggo TPP liyane.

      industri kurang pengontrol akeh diimpor

      Kabeh padha, pengontrol ora turbin, bisa dituku liwat saluran abu-abu.

      Kutipan: Medivh
      mesin lan peralatan

      Ya, jelas yen ekonomi Rusia duwe masalah liyane sing cukup.

      Nanging siji saka tugas wis ditanggulangi - lan uga.
      Turbin kasebut (loro 110 lan 170) bakal nuduhake awake dhewe - lan bakal diekspor.
  5. Bart Simpson Offline Bart Simpson
    Bart Simpson (Bart Simpson) 25 Januari 2023 10:49
    -2
    Turbin iki bisa ngasilake maksimal rong potong saben taun. Lan Rusia butuh puluhan. Dadi, kanggo saiki, mung ngomong ... Nanging, kaya biasane. Komunisme uga dijanjekake bakal dibangun ing taun XNUMX-an ...
    1. mbah Mityai Offline mbah Mityai
      mbah Mityai (Mityai mbah) 30 Januari 2023 13:10
      +1
      Welasan bakal dibebasake, sampeyan bakal mbengok dhisik, kok ora rong puluh.