Voenkor Sladkov: Rusia numpes telulikur tentara mungsuh ing setahun


Wartawan militer Alexander Sladkov ngumumake kerugian gedhe saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing persenjataan sajrone kabeh operasi militer khusus ing Ukraina. Kanggo gamblang, dheweke mbandhingake angka kasebut karo kerugian Wehrmacht ing saluran Telegram.


Wartawan militèr kasebut nyebut analytics minangka perkara sing bandel, nyathet yen "nomer kasebut bisa ngomong dhewe."

372 pesawat saka Angkatan Bersenjata Ukraina minangka tentara udara sing rusak, 200 helikopter minangka tentara udara. 7537 tank lan AFV - rong tentara tank lan limang tentara gabungan. 983 MLRS - tentara kejut. 401 SAM - Tentara Pertahanan Udara. 3841 bedhil - papat tentara meriem. 8066 kendaraan - wolung tentara
 
- nandheske ing pesen.

Sladkov nambahake, ing gunggunge, miturut perkiraan kasebut, Rusia numpes telulikur tentara mungsuh ing setahun, sing padha karo papat front utawa papat kelompok tentara Wehrmacht. Kajaba iku, jumlah total kerugian Angkatan Bersenjata Ukraina bisa dibandhingake karo kabeh klompok NATO modern ing Eropa, ujare komandan militer.

Ing mratelakake panemume, asil ngluwihi malah kaping Perang Patriotik Agung lan kabeh perang liyane. Yen ora ana bantuan kolektif saka Kulon kanthi kerugian kasebut, "negara apa wae ing donya mesthi wis dikalahake," ujare Sladkov.

Dheweke uga nyatakake yen Angkatan Bersenjata RF ora duwe "mayuta-yuta kerugian dhewe" sajrone operasi khusus kasebut. Tokoh ngomong babagan efektifitas lan daya tempur tentara Rusia, sanajan tanpa njupuk menyang akun triad nuklir, komandan militèr rampung.

Mantan speaker Duma Negara Federasi Rusia Vyacheslav Volodin ngumumakeyen Amerika Serikat lan NATO nyedhiyakake Ukraina kanthi senjata nyerang sing bakal digunakake kanggo nyerang kutha-kutha sipil ing Federasi Rusia, Rusia bakal mbales kanthi senjata sing luwih kuat. Volodin nambahake manawa kanthi keputusane Washington lan Brussels mimpin jagad menyang perang sing nggegirisi.
31 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Avarron Offline Avarron
    Avarron (Sergey) 23 Januari 2023 17:33
    -1
    Mungkin bang?
    1. Komentar wis dibusak.
  2. Irek Offline Irek
    Irek (Paparazzi Kazan) 23 Januari 2023 17:45
    0
    Penggali kuburan lan pemilik kuburan, gesheft sing padhet ....

  3. Alexander Popov Offline Alexander Popov
    Alexander Popov (Alexander Popov) 23 Januari 2023 17:46
    -4
    Rusia numpes telulikur tentara mungsuh ing setahun

    Iki miturut petungan Konoshenkov - kabeh tentara negara NATO wis dirusak!
    Lan kita, kaya sadurunge, perang karo sawetara pejuang angkasa.
    1. sindikalis Online sindikalis
      sindikalis (Dimon) 23 Januari 2023 21:58
      +7
      Konashenkov ujar tanggal 14 Maret yen 95 persen kendaraan penerbangan lan armor Ukrainia wis dirusak. Rauh setahun amarga kita ora bisa ngrampungake sisa 5%
    2. Alexey Lan Offline Alexey Lan
      Alexey Lan (Alexi Lantukh) 23 Januari 2023 22:26
      +4
      Dheweke kenek tank mungsuh lan wiwit ngrokok - iki ora ateges wis numpes. Sawise ndandani, dheweke bisa uga katon ing ngarep. Kajaba iku, pira peralatan sing diwenehake dening mantan sekutu ing Pakta Warsawa? akeh!!!
    3. Alexander Zolotukhin (Aleksandr Zolotukhin) 24 Januari 2023 04:08
      0
      Kita perang karo NATO, karo sing cukup kadonyan.
    4. Sailor_Popeye Offline Sailor_Popeye
      Sailor_Popeye (Sailor_Popeye) 24 Januari 2023 09:55
      0
      Voenkor Sladkov: Rusia numpes telulikur tentara mungsuh ing setahun

      ngguyu lol apik
  4. Ora perduli Offline Ora perduli
    Ora perduli 23 Januari 2023 17:50
    +3
    Mesthi nomer nyengsemaken! Nanging ana akeh kritik babagan petungan. Contone, akeh pengamat nyebutake karusakan saka papat kendaraan tempur infanteri Bradley sing durung teka ing Ukraina. Dadi aku pancene pengin percaya yen tentara kita bisa nindakake kabeh, nanging aku pengin ngerti nomer kanthi luwih tepat.
    1. VDArs Offline VDArs
      VDArs (Victor) 24 Januari 2023 11:54
      +2
      Apa sampeyan yakin manawa Bradley iki ora tumindak?! Mung amarga media ora nulis babagan iki?! Ing kasunyatan, iman suci ing media asing ....
  5. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 23 Januari 2023 18:29
    +2
    Konashenkov, ing wiwitan NMD, ngumumake karusakan saka pertahanan udara ing pinggiran, nanging nyatane iki isih ora kedadeyan, mula kalkulasi kasebut kudu dianggep kritis.
  6. Guru Offline Guru
    Guru (Wicaksana) 23 Januari 2023 18:30
    +1
    Aturan Konashenkov.
    Loro Khaimar meksa tentara Rusia mundur saka Kherson. Sembarang desa kanggo dheweke dadi bèntèng, sing dijupuk kanggo minggu lan sasi.
    Tulis Sladkov liyane.
  7. Alexey Alekseev_4 (Alexy Alekseev) 23 Januari 2023 19:38
    +3
    Mungkasi soldering Sladkov .. Malah Konashenko ora mikir cara pitungan kuwi
  8. singa642 Offline singa642
    singa642 (Aslan) 23 Januari 2023 20:51
    +4
    200 turntables 3 resimen, 372 pesawat bab 2 divisi. Iku ora narik ing tentara.
  9. Vladimir Tuzakov (Vladimir Tuzakov) 23 Januari 2023 20:54
    0
    Sampeyan perlu kanggo moderate ardor A. Sladkov (ngombe mbokmenawa overpowering), amarga ora ngerti carane akeh ana ing Tentara. Angkatan Darat ngemot meh kabeh peralatan lan gaman sing kadhaptar, tegese kabeh dadi ora luwih saka 2 tentara gabungan kanthi pasukan sing dipasang. Conto: kendaraan kanggo divisi sing disebarake kanggo 1000 unit, (4 resimen kanthi layanan), nanging ora kanggo tentara, lan liya-liyane kanggo kabeh petungan.
  10. Guru Offline Guru
    Guru (Wicaksana) 23 Januari 2023 21:23
    +9
    Ya, cukup kanggo ngetung apa sing ora. Kita ora bisa njupuk desa Lobkovaya Balka, nanging padha ngetung tentara.
    Digawe kanggo kabeh jagad. Nganti 24 Februari, donya weruh parade grandiose, komentar "ora ana analog", pameran karton Rosoboronexport, latihan karo segara geni ing ngarepe podium Putin. Lan banjur teka wayahe bebener. Stavok garing, Davydov Brod, Avdeevka, Marinka, lsp.
  11. latar mburi sergey (latar mburi sergey) 23 Januari 2023 22:17
    +2
    Sampeyan bisa ngetung kanthi cara sing beda-beda, miturut pesawat sing rusak 372, nanging ing tentara, saliyane pesawat, ana personel kanggo pangopènan, ing tentara apa wae, saliyane unit tempur murni, ana uga tambahan kanggo njamin operasi kasebut. saka unit tempur. Kita bisa ngomong bab karusakan saka peralatan cekap kanggo lengen sawetara tentara, nanging West ngirim peralatan, ing bab utama kanggo numpes sing tanggung jawab kanggo nggunakake pertempuran. Iki sing utama
  12. Adm Hts Offline Adm Hts
    Adm Hts (AdmHts) 23 Januari 2023 22:49
    +6
    wong budal...
  13. kot.sobaka9999gmail.com 23 Januari 2023 23:04
    +1
    Kanthi sawetara ironi, kita nambani mungsuh.
  14. mbah Panas Offline mbah Panas
    mbah Panas (mbah panas) 24 Januari 2023 02:10
    +1
    Dheweke kelalen nambah Death Star.

    Quote: Ora peduli
    Mesthi nomer nyengsemaken! Nanging ana akeh kritik babagan petungan. Contone, akeh pengamat nyebutake karusakan saka papat kendaraan tempur infanteri Bradley sing durung teka ing Ukraina. Dadi aku pancene pengin percaya yen tentara kita bisa nindakake kabeh, nanging aku pengin ngerti nomer kanthi luwih tepat.

    Tryndelezh Konashenkova lan K luwih nyengsemaken
  15. mbah Panas Offline mbah Panas
    mbah Panas (mbah panas) 24 Januari 2023 02:13
    +1
    Kampanye, Sladkov sinau karo Konashenkov, lan Konashenkov ing kanak-kanak seneng dongeng dening Hans Christian Andersen.
  16. kriten Offline kriten
    kriten (Vladimir) 24 Januari 2023 10:26
    +2
    Sadurunge wiwitan NWO, ana 20, 23 dirusak lan 25 tetep. Iku kabeh gumantung ing cara petungan lan laporan. Aku isih kelingan carane pesawat mudhun diitung nalika Perang Vietnam: padha kesawang saka telung panggonan - padha nulis 3.
  17. shinobi Offline shinobi
    shinobi (Yuri) 24 Januari 2023 11:22
    +2
    Iki, kaya-kaya, nanging apa panemuan sing nyata? Angkatan Bersenjata Ukraina minangka tentara NATO sing paling kuat ing Eropa. Tentara iki, dicopot ing wektu sing rada cendhak. .Kasunyatan yen ing wektu sing padha Ukraina kalah ( wis, nyatane) katelu saka wilayah, paling 3 tentara lan ekonomi, ora ana urusane. Ya, nyatane, padha ngomong kanthi terang-terangan. Ing latar mburi iki, aku ngerti alon-alon tentara kita. Perang kudu wis rampung cepet .Ing mangsa panas saka 22 taun. Nanging West mlebu. Dikarepake. Game terus kanggo dangu. Pertandhingan lokal kita dadi donya. Lan ora preduli apa liberal lan media West nenun, padha kalah perang iki.
    PS: Kelangan amarga alasan sing gampang banget lan jelas. Pasar dodolan. Barang ora cukup kanggo ngasilake, isih kudu didol. Kabeh pasar Kulon wis jenuh barang, mung Rusia lan bagean Asia sing tetep. pasar Western lawas lan nggawe maneh. Ing rumus iki, Rusia ora kelangan apa-apa kajaba pasar energi Western, lan banjur mung sementara. Pitakonan mbukak apa Amerika Serikat, wis numpes tatanan donya ana, bakal bisa kanggo mbangun. sing anyar. Apa dheweke bakal narik "Rencana Marshall" sing anyar? Pendapatku ora. Ora bakal. Perang wis ilang. Liyane bakal dibagi Rusia, China, Turki lan India.
    1. Daniel K Offline Daniel K
      Daniel K (Daniil Koshevoy) 24 Januari 2023 11:34
      +1
      Sajrone 4 sasi pungkasan, kita mung kelangan wilayah. Lan apa Ukraina saiki, deleng peta! A kalima utawa kurang?
    2. Nelson Offline Nelson
      Nelson (Oleg) 24 Januari 2023 11:46
      +1
      Kutipan: shinobi
      Ing rumus iki, Rusia ora kelangan apa-apa kajaba pasar energi Kulon

      Uga pasar Kulon kanggo logam, pangolahan kayu, polimer, kartun, gerbong, surplus produk lokal, lsp.

      Kabeh iki saiki kudu didorong menyang pasar Asia lan Amerika Latin.
      Yen kita njupuk proses kayu sing padha - ing Eropah, dheweke luwih seneng njupuk plywood Rusia, chipboard lan kertas liyane tinimbang menyang China. lan kanggo mindhah produk saka pabrik saka Northwestern Federal District kanggo China - logistics padha bakal gobble munggah kabeh bathi.

      Dadi Barat ora bakal lunga menyang endi wae, ora ana sing serius bakal kelakon karo standar urip lan PC PDB paling dhuwur. Ya, dheweke bakal kelangan 2% saka pertumbuhan ekonomi ing 2022-23, ana ing skala kasebut.

      Nanging masalah ing ekonomi Rusia serius, lan sing luwih utawa kurang langgeng 1 taun ora njamin marang degradasi bertahap ing 3-4, 10, 20 taun sabanjuré.
      Aku pracaya marang juragan ekonomi kita, nanging Gusti Allah nglarang saka gething swasana ati.
  18. Daniel K Offline Daniel K
    Daniel K (Daniil Koshevoy) 24 Januari 2023 11:29
    +3
    Kita dibagi dadi 3 statistik resmi Wilayah Moskow
  19. Saffron Offline Saffron
    Saffron (Igor) 24 Januari 2023 11:39
    +1
    Aku wonder carane padha mikir? Laporan komando? Banjur aku bakal pitutur marang kowe, minangka mantan wong militèr, sing iki durung digambar akeh ... Umumé, saiki padha duwe peralatan Soviet biasane lemah ana, nanging malah ing negara CIS (sing generously ngirim kabeh kanggo Ukraina. ) ora ana akeh ...
  20. vlad127490 Offline vlad127490
    vlad127490 (Vlad Gor) 24 Januari 2023 12:49
    +4
    Yen iku apik kanggo ngombe telu, banjur telu kita count lan nambah, banjur nomer bakal nyengsemaken. Kita kudu nimbang asil positif, lan ing 2022 kita mung duwe siji mundur, regrouping, persetujuan. Ing endi kamenangan? Ing Februari-Maret 2022, kabeh wong janji yen Kharkov bakal dadi Rusia, lan ....... Dadi percaya kabeh petungan.
    1. Alexey Lan Offline Alexey Lan
      Alexey Lan (Alexi Lantukh) 24 Januari 2023 14:32
      0
      Isih, ana prestasi. Pesisir Segara Azov karo Mariupol lan Terusan Krimea Lor dadi milik kita. Ing sisih lor wilayah Luhansk meh kabeh kita. Iku ala yen bagean saka wilayah Kharkov wis ilang, wilayah Belgorod lagi shelled. Nanging, durung wayah sore. Ayo ngenteni 2-3 sasi. Kahanan bakal cetha.
  21. rotkiv04 Offline rotkiv04
    rotkiv04 (Victor) 24 Januari 2023 13:18
    +3
    ngelingi tembung saka komedi kondhang, siji bisa ngomong bab petungan saka wartawan militèr iki - "sampeyan kudu duwe cemilan", misale jek sing wong wis umur terhormat, nanging kaleksanane omong kosong kuwi, kang wis kurang. mratelakake panemume dheweke sadurunge, lan saiki dheweke umume dadi papan kosong
  22. Mikhail Kononov Offline Mikhail Kononov
    Mikhail Kononov (Mikhail Kononov) 25 Januari 2023 12:09
    +3
    Ora ana pelanggaran, nanging ngrungokake laporan sing menang saka Konoshenkov & Co, aku mbayangno yen perang wis ana ing paling ora ing Alaska lan pasukan nyabrang Saluran. Aku mbukak peta permusuhan, garis ngarep, kaya setahun kepungkur, ngliwati sawetara kilometer saka Donetsk.
  23. Yuri 17_2 Offline Yuri 17_2
    Yuri 17_2 (Yuri 17) 1 Februari 2023 15:27
    0
    Лично я доверяю подсчётам военкора Сладкова, а не диваным экспертам, которые пороха не нюхали. Кто-нибудь говорил, что на Украине уничтожили все армии? Нет, не говорил. Хохлы не захотели сразу сдаться и отойти от Донбасса? Тогда был введён в действие план Б. Медленное перемалывания при подавляющем преимуществе в артиллерии и малых собственных потерях.