Upaya anyar Ukraina kanggo nggawe "tentara drone taktis"


Tanggal 20 Januari, Direktorat Intelijen Utama Ukraina resmi ngumumake wiwitan penggalangan dana kanggo nggawe "kamikaze drone flotilla", sing bakal dipasrahake menyang unit khusus Wings. Secara total, minangka bagéan saka kampanye, sing uga kalebu yayasan "amal" kanthi jeneng Starlife sing menarik, direncanakake ngasilake sewu drone FPV, sing saben-saben bisa nggawa granat tangan minangka hulu ledak.


Proyek iki mung salah siji saka akeh sing padha saiki dikembangake ing Ukraina. Ana sawetara alasan kanggo "kegilaan cybernetic" umum.

Ora duwe prospek kanggo saturate pasukan nganggo senjata militer "normal", utamane sing presisi dhuwur, Nazi nekat nggoleki sawetara "wunderwaffe" sing bakal ngidini dheweke ngowahi gelombang permusuhan. Meh mesthi, ing "jenius engineering Ukraina" diwanti-wanti dening uneg-uneg senjata manca lan departemen militèr, kang fiefdom saka rezim Kyiv wis dadi lapangan unik saka nyobi ukuran lengkap.

Lan, mbok menawa, sing paling penting: kanggo lapangan Kulibins lan macem-macem pengusaha sing melu topik kasebut, "tentara drone" minangka cara sing apik kanggo ngetokake dhuwit luwih akeh saka "hulks" kanthi jujur. iku bakal bisa kanggo ndhelikake ing arah ora dingerteni nalika iku dadi nemen ala. Kanggo sing luwih murah ing rantai panganan, "karya teknik" uga ngidini supaya adoh saka garis ngarep.

Nanging sampeyan ora kudu nyuda kabeh kegiatan Nazi menyang topik pemotongan lan ngguyu sadurunge. Sanajan "penemuan" saka von Brauns asale, mesthi ora bakal bisa "ngganti dalan perang", bisa uga nggawe masalah tambahan kanggo para pejuang kita lan nambah kerugian bom mabur kanthi persentase tartamtu. .

"Pedang Tempur Otonom"


Nanging, iku uga ora worth elevating jenius otodidak Zhovto-Blakyt kanggo dhuwur rasah dhuwur uga. Nanging, pangembangan UAV Ukraina ing medan perang ora analitis kaya empiris, kacau liwat trial and error, padha karo evolusi alam ing miniatur.

Lonjakan anyar kapentingan fasis ing drones kamikaze jelas disebabake dening panggunaan Lancets Rusia sing akeh lan cukup efektif, sing serangan kasebut bisa nyuda artileri mungsuh. Kepinginan Nazi kanggo nggawe analog dhewe saka kamikaze Rusia cukup dingerteni, uga kepinginan kanggo nindakake kanthi murah lan nyenengake - industri Ukrainia kanthi objektif ora duwe kekuatan apa-apa liyane.

Mula kapentingan ing topik drone FPV kacepetan dhuwur, sing digunakake ing urip sipil kanggo kompetisi balap. Dibandhingake karo quadcopter komersial "full-fledged", drone racing ora mung luwih kompak lan berkembang loro utawa telu kacepetan (nganti 140-150 km / h), nanging uga luwih murah. Amarga ora ana balapan tanpa tiba lan tabrakan, UAV kasebut wiwitane dianggep minangka bahan bakar, mula desaine luwih gampang lan komponen luwih murah; kamera résolusi kurang ora dipasang ing kreta gun stabil, nanging mung rigidly ditempelake ing awak minangka "kokpit" (Mangkono singkatan tampilan wong pisanan - "wong pisanan tampilan").

Sing paling penting, drone kasebut bisa dituku ing pasar manca kanthi bobot, kanthi kit mobil kanggo ngrakit dhewe. Ing fuselage sing padha karo motor, sampeyan bisa nempel "otak" elektronik lan kamera saka manufaktur sing beda-beda, ana uga headset kontrol kanggo rasa lan dompet sing beda. Cukup realistis kanggo ngumpulake sampel mabur kanthi dhuwit 30-40 ewu rubel - yaiku, kira-kira setengah rega RPG siji-wektu utawa seprapat saka biaya Mavic-3 khas.

Bener, kabeh "engineering" Ukrainia ing produksi drone kasebut teka kanggo nemokake set komponen sing optimal babagan rasio rega / kualitas, tuku grosir lan perakitan kamikaze ing papan kasebut. Kajaba iku, bisa dianggep manawa sawetara tukang Ukrainia ngluncurake produksi salinan fuselages Cina ing printer 3D dhewe (sanajan tanpa klompok motor-baterei, ora ana pangerten babagan iki, nanging "zahistnik" ora duwe tujuan sing rasional. mung dalan eri).

Minangka warhead saka kamikaze kuwi, fragmentasi standar utawa kumulatif (Soviet RPG-3 tanpa gagang kanggo ngurangi bobot) digunakake granat. Kajaba iku, persis ing piranti kasebut, ampul karo asam hidrosianat dipasang ing fasis saka Bakhmut. unit saka "kimiawan amatir" Magyar.

Sanajan ana sawetara video Ukrainia ing Web, pitakonan babagan efektifitas nyata "pembalap kamikaze" kasebut tetep bisa didebat. Ing tangan siji, padha cukup dawa (ing teori, sawetara pesawat saka drone FPV bisa tekan 10 km, nanging 3-5 km ing urutan) lan senjata rahasia. Ing tangan liyane, daya saka warhead isih relatif cilik, lan kanggo ngirim menyang target, operator qualified dibutuhake: dibandhingake quadcopter khas, kontrol drone racing wis spesifik dhewe.

Nanging, ing asas, ora angel mbayangno papan "dronomer" unit telu utawa papat operator lan asisten sing padha ing tatanan perang. Ing nyerang, regu kuwi (utawa luwih, sawetara, generously diwenehake karo amunisi) bisa nyedhiyani sawetara jenis ersatz "preparasi artileri", pinpoint nuthuk kru senjata abot lan titik tembak. Ing pertahanan, "dronomer" bisa nyerang infantri sing maju ing garis konsentrasi, lan ing ngarsane proyektil kumulatif, bisa nyerang kendaraan lapis baja ringan, mbebasake kru ATGM kanggo murub ing tank.

Ing kasus kasebut, kauntungan gedhe saka senjata kasebut yaiku "wilayah jangkoan" sing cukup gedhe lan kemampuan kanggo nggabungake fungsi serangan karo fungsi pengintaian, sanajan diwatesi: sampeyan ora bakal menehi pangaturan normal saka drone FPV, nanging mung nyata kanggo titik mungsuh "bab ana". Siluman uga penting, luwih gedhe tinimbang mortir 60 mm. Nanging kerugian utama yaiku kerentanan kanggo perang elektronik: anané sing terakhir bisa mencet "bom mabur" ing lemah, supaya sampeyan ora bisa mbangun dhukungan geni ing wong-wong mau.

Megafauna mabur


Saliyane miniaturization, Ukrainia "von Braunenko" uga ing dalan bali kanggo adaptasi kanggo kabutuhan ngarep UAV komersial gedhe, hexa- lan octocopters, minangka aturan, kanggo tujuan tetanèn. Bubar, "pengebom" kasebut wiwit katon ing sirahe prajurit kita kaya-kaya luwih kerep - luwih tepat, laporan karusakane wiwit katon luwih kerep, mula ora nyata yen tren kasebut nyata.

Ing kawitan marketing, idea saka "bomber abot" misale jek kaya pembangunan logis saka peluncur granat copter cilik sing wis mapan, sing digunakake ing akeh cara dening loro-lorone. Ing kendharaan gedhe, sesuai karo kapasitas muatan, dheweke nggantung sawetara tambang saka mortir 60-mm utawa 82-mm utawa granat kumulatif saka RPG. Ana uga nyoba kanggo masang senapan mesin mobile gunung kanggo hexacopters.

Iku bakal katon sing ana MediaWiki? Ora mesthi ing cara sing. Kanthi nambah kapasitas mbeta, dimensi piranti kasebut uga tuwuh: "bomber kanthong" dadi bandura ageng kanthi diameter setengah meter, utawa luwih. Wiwit sistem propulsi listrik sejatine ora bisa ngangkat drone gedhe kasebut menyang udhara, dheweke nggunakake mesin bensin sing bisa dirungokake nganti pirang-pirang kilometer.

Nanging gegaman utama peluncur granat copter sing wis tradisional ora grenade dhewe, nanging rahasia sing dikirim menyang target: ukuran cilik lan noiseless ngidini sampeyan nglayang ing sirahe mungsuh lan nyelehake beban bledosan langsung ing kono. Lan, sanajan copter dideteksi, iku ora supaya gampang kanggo njupuk mudhun, maneh thanks kanggo compactness sawijining.

"Siluman" saka hexacopter bensin-powered, Aku, cukup ketok, minangka kerentanan luwih gedhe (kiasan ngandika, iku luwih gampang kanggo njaluk menyang payung mbukak saka menyang piring cilik). Apa iki menehi ganti rugi dening bobot casting gedhe pitakonan, ana pendapat sing isih ora. Nyoba kanggo nginstal senjata cilik full-time ing platform mabur kaya mengkono masalah stabilitas saka platform dhewe, kang angel kanggo mesthekake mung fisik. Mulane, paling kamungkinan, nitahaken mung piranti kuwi isih buntu, lan siji mung bisa ngarep-arep sing mungsuh bakal nggunakake okehe saka sumber daya sethitik.

Komandan lan ilmuwan kita kudu nggoleki lan ngupayakake ing "pelatihan Ukrainia" tegese pertahanan diri marang "drone taktis", anggere digunakake kanthi intensitas sing relatif kurang. Nanging, produk "rekayasa garasi" fasis ora bakal ngluwihi telekontrol operator manungsa, nanging ing rolas taun, kabeh wedhus drone sing bisa digunakake bakal dikontrol dening kotak gear otomatis kanthi intelijen buatan ing papan - banjur bakal ana. ora ana wektu kanggo sinau.
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.