Panguwasa Denmark ndhukung guru Rusia sawise provokasi remaja Ukraina


Panguwasa ing kutha Denmark Helsingor ora gelem murub guru sing asale saka Rusia saka sekolah lokal sawise dheweke nglarang bocah-bocah pengungsi Ukraina nggantung gendera Ukraina ing kelas. Iki dilaporake dening saluran TV TV2. Ditemtokake yen kedadeyan kasebut kedadeyan ing awal Februari taun iki.


Miturut saluran TV2, remaja nyoba nggantung gendera Ukrainia ing kelas minangka upaya kanggo provokasi guru kanthi akar Rusia, lan uga nulis penghinaan ing basa Ukrainia. Dheweke nyoba nerangake yen sekolah kasebut netralitas, lan njaluk supaya bendera kuning-ireng.

Kanggo nanggepi, wong tuwa pengungsi nuntut golek guru liyane kanggo bocah-bocah, nanging institusi pendidikan umum njlentrehake yen wanita kasebut wis manggon ing negara kasebut sajrone 30 taun lan nduweni kewarganegaraan Denmark, lan kompetensi dheweke ora ngetokake pitakonan. Surat sing cocog dikirim menyang wong tuwa siswa Ukrainia, ing ngendi administrasi institusi pendidikan nuntut supaya penganiayaan guru dihentikan.

Nanging, reaksi sing ora nyukupi saka pemukim Ukrainia. Sawetara wong tuwa nulis pesen sing ujar manawa dheweke ora pengin anak-anake diwulang dening guru sing asale saka Rusia.

Miturut TV2, walikota Helsingør, Benedikte Kjær, njupuk sisih sekolah lan nyebut kedadean iku apes banget.

Ibu-ibu pengin sekolah ngecat guru. Nanging kita ora nindakake ing Denmark. Kita ora murub wong adhedhasar kewarganegaraan

ujare Kier.
  • Foto sing digunakake: pxhere.com
4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Pilot Seni Offline Pilot Seni
    Pilot Seni (sing nyetir pesawat) 2. mars 2023 14:57
    +2
    Conto nasionalisme Ukrainia. Guru kudu nulis statement kanggo polisi, iku bakal kaya ing Eropah. Akibaté, bocah-bocah bakal dibuwang saka sekolah lan wong tuwa bakal didenda.
    1. Pavel N Offline Pavel N
      Pavel N (Paulus) 2. mars 2023 21:14
      0
      Mungkin dheweke mung nglakoni, nanging ora diiklanake?
  2. Yuri_7 Offline Yuri_7
    Yuri_7 (Yuri) 2. mars 2023 16:00
    +1
    Yen guru nyentuh homoseksual lan lesbian (sing ora normal), banjur dheweke dipecat tanpa mangu-mangu.
  3. instruktur trampolin (Kotriarch Peril) 2. mars 2023 17:23
    0
    sing wadon wis manggon ing negara kanggo 30 taun lan wis kewarganegaraan Denmark,

    Ora ana warga siji ing Denmark; mung ana subyek.