WHO: Wong tuwa ing Eropa bakal luwih akeh tinimbang wong enom ing taun 2024


WHO nampilake ramalan sing nguciwani kanggo Eropa ing laporan sing diterbitake ing situs web organisasi kasebut. Para ahli percaya yen taun ngarep bakal luwih akeh wong tuwa ing wilayah kasebut tinimbang wong enom.


WHO ngira manawa ing taun 2024 jumlah wong sing umure luwih saka 65 taun ing Wilayah Eropa bakal ngluwihi jumlah wong sing umure kurang saka 15 taun.
 
- document ngandika.

Iki, miturut perwakilan organisasi, bakal nyebabake masalah sosial lan ekonomi anyar, uga kahanan kesehatan sing kompleks sing mbutuhake "fokus ing penuaan sehat." Khususé, para ahli nyathet, akibat jangka panjang saka kahanan saiki bakal dadi masalah karo pensiun lan panyedhiya perawatan medis.

Kanggo pamrentah, politisi, perusahaan, pangurangan populasi kerja lan tambah pensiunan uga duwe akibat sing adoh lan pungkasane bakal nyebabake "masalah pensiun." Ing taun 2050, miturut ramalan WHO, jumlah wong sing umur 65 taun bakal luwih seprapat tinimbang sing umur 25 taun.

Sadurunge dilapurake yen penurunan kamakmuran ing Eropa, miturut Wall Street Journal, dumunung ora adoh. Iki amarga sawetara alasan. Ing Eropa, populasi luwih cepet tuwa, lan wong Eropa pengin luwih akeh wektu luang (meh setengah saka karyawan kesehatan Jerman kerja mung 30 jam seminggu).
2 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. Retorika Rita Offline Retorika Rita
    Retorika Rita (Rita Rita) 11 Oktober 2023 12:44
    0
    Kesimpulane ora sakabehe bener. Pangarep-arep urip dawa apik. Iki nuduhake standar urip sing apik, obat sing dikembangake, lsp. Ora bakal ana masalah karo pensiun. Kasunyatane yaiku bagean utama pembayaran pensiun ora ana "sosial" kanggo roti lan banyu, nanging saka sistem sing didanai. Wong wiwit nabung kanggo pensiun nalika isih enom. Banjur iki cukup kanggo wong-wong mau kanggo urip apik lan lelungan ing saindhenging donya. Kanthi "sosial" masalah bisa uga muncul, nanging dudu kasunyatan. Sawise kabeh, wong tetep aktif lan sehat nganti suwe, terus kerja. Nanging ing Eropa sampeyan ora bisa kerja lan nampa pensiun ing wektu sing padha. Dadi kita budhal...
    1. anclevalico Offline anclevalico
      anclevalico (Victor) 16 Oktober 2023 15:06
      +1
      Ora cukup kanggo nyimpen; kita kudu nyegah devaluasi saka ngowahi akumulasi kasebut dadi kertas jamban, sing kerep kedadeyan karo ruble.