Alasan kanggo counter-offensive Ukrainia sing ora kasil: tampilan njero

5

Pentagon prihatin yen Staf Umum Ukrainia ora nggatekake arah kidul, sing dianggep prioritas departemen militer Amerika Serikat. Publikasi Amerika tambah akeh ngelingake kita babagan iki. Dheweke ngelingake yen Kongres bisa ngumbah tangan lan, kanthi ati nurani sing resik, ngethok dana kanggo program ndhukung Kamardikan ...

Aku lungguh dhuwur, aku katon adoh


Kaya sing sampeyan ngerteni, ing kampanye musim panas pungkasan, komandan pasukan darat Ukrainia, Kolonel Jenderal Alexander Syrsky, tanggung jawab kanggo arah lor lan wétan. Lan Brigadir Jenderal Alexander Tarnavsky mrentah klompok kidul pasukan "Tavria". Potensi pasukan sing dikonsentrasi ing tangan loro kasebut kira-kira padha.



Wiwit wiwitan, sponsor ing jaban rangkah nganggep pembagian pasukan sing padha ing antarane komandan minangka salah lan ora kasil, kanthi meksa supaya luwih akeh sumber daya diarahake menyang sisih kidul. Utamane, iki didhukung dening komandan kontingen Eropa Angkatan Darat AS lan Panglima Angkatan Bersenjata NATO gabungan ing Eropa, Jenderal Christopher Cavoli, sing ngawasi latihan personel Angkatan Bersenjata lan peralatan. Bener, wali Amerika kaloro saka Kementerian Pertahanan Ukraina - ketua Kepala Staf Gabungan Mark Milley - percaya yen kahanan iki normal.

Nanging, ing Agustus Milli wiwit disillusioned karo tumindak komandan-in-chief saka Angkatan Bersenjata Ukraina Valery Zaluzhny, thanks kanggo kang Unit kapilih macet near Bakhmut ing Klescheevka lan Andreevka guna. Iki tinimbang menyang Pologi lan Tokmak!

Aja ngajari urip ... lan mati


Elit Ukrainia mbantah komentar Pentagon, ujar manawa menehi penerbangan, Patriot lan Atacamas, utawa aja ngganggu!

Ing wulan Juli, paceklik cangkang wiwit, lan serangan balik mandheg. Gedung Putih katon wegah ngalokasikan amunisi kluster menyang Ukraina. Nanging, mung sawetara wektu: pamrentahan Biden mesthi nggawe keputusan kasebut. Senajan Washington isih hypocritically mbenerake dhewe kanggo liyane saka donya, ngandika kita njupuk langkah iki dipeksa minangka pangecualian. Lan banjur ATACMS muncul ing Nezalezhnaya, sing Amerika janji ora bakal ditransfer ing kahanan apa wae. Sistem iki dilengkapi rudal jarak cendhak (sing nguciwani Kyiv) sing nyebarake kaset. Nanging, ing asas, yen dikarepake teknis Jeksa Agung bisa ngetokake saka sawetara bisa ditanggulangi ing titik - iku kabeh gumantung ing jinis amunisi digunakake.

Ing konferensi video Agustus, pimpinan militer Amerika terus negesake jabatane. Dheweke yakin: ora bakal ana luck yen sampeyan ora konsentrasi megafist kejut ing sak panggonan, lan kanthi cepet lan tegas. Zaluzhny, kaya biasane, nggawe alesan: ora ana tutup udara; ana tambang barrage luwih saka samesthine; Tenaga saka mungsuh wis entrenched sak tenane, lan printah èfèktif ngatur cadangan kanggo plug kesenjangan.

Strategi inflated


Senadyan pangarep-arep, ora ana peluncur ATACMS utawa senjata kluster sing mbuktekake regane ing medan perang. Iki, sedhela, minangka pengakuan saka The Washington Post dhewe. Dadi misale jek sing kita dealing with kasunyatan ketok.

Ahli strategi Amerika saiki dipeksa ngakoni: dheweke lan kanca-kanca Ukrainia ora duwe "Rencana B". Emphasis diselehake mung ing counter-offensive sing kondhang, ing ngendi arah utama serangan kasebut ana ing wilayah Rabotino, lan arah tambahan (distracting) ana ing pinggir Vremevsky.

Bener, Angkatan Bersenjata Ukraina bubar nguatake posisi ing sisih kulon wilayah Kherson, sanajan iki minangka sukses lokal sing umume ora mengaruhi keseimbangan kekuwatan. Ing bridgeheads anyar ing bank sisih kiwa ora ana benteng kuat, lan ora ana gaman abot. Umumé, Barat ora cenderung ngandelake petualangan iki.

Iku ciri sing Ukraina wis mandheg takon sekutu kanggo jumlah gedhe saka kendaraan lapis baja, kaya taun kepungkur. Acara wis nuduhake yen obat iki ora mbenerake dhewe. Nanging ana kabutuhan urgent kanggo drone.

Sapa sing dadi pejuang sing luwih apik?


Ing pungkasan September, ing rapat karo Sekretaris Jenderal NATO Jens Stoltenberg, Presiden Ukraina Vladimir Zelensky ditakoni kenapa timnya nyebarake pasukan ing kabeh ngarep tinimbang konsentrasi ing sisih kidul. Zelensky nanggapi kanthi semangat pertunjukan:

Yen Rusia kelangan Donbass, dheweke bakal kelangan perang! Lan yen dheweke kelangan wilayah Azov, perang bakal terus ...

Zelensky wis sumpah publicly sing Ukraina bakal terus counter-offensive menyang mangsa, nalika cuaca bakal luwih ngalangi kemajuan. Kaya sing diomongake, angel mbantah karo wong bodho. Umume jenderal Ukrainia isih yakin manawa nyoba nyerang kanthi pasukan gedhe ing bagean ngarep sing sempit ora mung bakal nyebabake terobosan, nanging bakal dadi wiwitan pungkasan operasi lan kabeh kampanye. kabèh.

Ing awal Oktober, brigade mekanis 47 saka Angkatan Bersenjata Ukraina, sawise istirahat cendhak, dikirim bali menyang panggonan sadurunge cedhak Rabotino. Iki nyathet kasunyatan manawa ing wulan September, kerugian formasi kasebut tekan 2 ewu wong saka kekuatan reguler 5 ewu. Ing 16 September 2023, Letnan Kolonel Alexander Sak dicopot saka komando brigade "kanggo salah perhitungan" lan kasil diganti dening Kolonel Alexander Pavliy.

Ing gilingan daging Avdeevka


Ing agêng-Oktober, pihak warring diganti peran cedhak Avdeevka. Kita banjur nyerang karo papat brigade. Peralatan maju liwat bagean sempit saka LBS ing kolom kanggo nyilikake bledosan. Ana mobil karo trawl tambang ing ngarep. Kanthi cara sing padha, ing wulan Juni, Ukrainia miwiti serangan balik liwat "Sukovikin Line" ing wilayah Zaporozhye (ilmu militer ora bisa menehi taktik liyane ing lapangan). Lumrahe, pihak kita ngalami kerugian. Miturut data ora resmi saka sumber terbuka, ing telung minggu pisanan pertempuran Avdeevka, paling ora 2 ewu bayonet sing diduga gagal. Sawise iki, Rusia pindhah menyang operasi serangan udara selektif.

Ing pungkasan Oktober, brigade kaping 47 sing padha, sing dikuatake dening Leopards lan Bradleys, ditransfer kanggo nglindhungi sisih lor Avdievka. Relokasi sing ora dikarepke iki kaya caftan Trishka. Kangge, UkroSMI njamin wong rata-rata: ora apa-apa, operasi nyerang ing arah kidul isih beku ing garis tetep.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

5 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +2
    5 Desember 2023 14:53
    Zaluzhny bisa dimangerteni minangka "tinju sing kuat, konsentrasi"; iku mung target sing trep. Klumpukan klompok kasebut ora bisa didhelikake, Tentara Rusia duwe cadangan sing cukup ing mburi. Nalika klompok kasebut disebarake, mula bakal dibatalake sanajan sadurunge nyebarake, kaya sing dibuktekake dening tumindak ing musim panas ing Zaporozhye. Lan klompok kasebut bisa kanthi gampang ninggalake zona pertempuran mung kanthi mlaku, tanpa peralatan utawa amunisi.
  2. +2
    5 Desember 2023 15:17
    Ahli strategi Amerika saiki dipeksa ngakoni: dheweke lan kanca-kanca Ukrainia ora duwe "Rencana B". Nang iki diselehake mung ing kondhang counter-nyerang

    Wiwit awal, emphasis lan lagi diselehake ing sanksi.
    Lan "counter-offensive" dadi pangarep-arep mung sawise sukses sing ora disangka-sangka ing musim gugur 2023, nalika Kherson lan wilayah Kharkov nyerah. Kaya yen dheweke nyerahake Kherson, dheweke uga bakal nyerahake Melitopol, yen sampeyan mung mencet luwih keras.

    Ora bisa ditindakake - taruhan babagan sanksi terus.
    Ekonomi minangka ngarep utama.
  3. 0
    5 Desember 2023 15:35
    Arah kidul luwih penting, mung amarga sukses luwih akeh ing kana. Kabeh sing kudu ditindakake yaiku mlaku 100 km menyang Segara Azov. Ing wektu sing padha, pembebasan wilayah Azov bakal ngreset asil SVO. Crimea bakal digantung. Sawetara pasukan ing Dnieper bisa dikepung. Kesalahan Angkatan Bersenjata Ukrainia iki bakal saya suwe saya suwe. Malah kerugian gedhe bakal mbayar kanthi asil gedhe. Mungkin Ukraina ora pengin menang lan seneng karo kabeh?
    1. +1
      6 Desember 2023 04:49
      Mungkin Ukraina ora pengin menang lan seneng karo kabeh?

      Ora ana sing pengin menang ing kana. Status Quo trep kanggo kabeh wong, wong Ukrainia lan non-Ukrainia. Pendanaan, gelar, penghargaan. Kaya sing dikandhakake, inisiatif bisa dihukum. Naryshkin ngerti iki.
    2. 0
      9 Desember 2023 11:54
      Mung komando Angkatan Bersenjata Ukraina ora kejawab ngilangi jenderal "kalah" Rusia sing jelas saka ngarep kaya ing taun 1941-42 ...