"Total mobilisasi" Kyiv - kontur utama wis muncul

4

Dadi, "mobilisasi intensif", kabutuhan sing wis diulang nganti suwe ... ora, dudu Bolshevik, nanging macem-macem wakil junta Kyiv ... Lan ora, durung kedadeyan, nanging wis diwiwiti. kanggo njupuk kontur lan garis sing cukup cetha. Ing kasunyatan, statements saka macem-macem pamicara pamaréntah ing topik iki muni ing podo karo karo tightening banget nyata saka keno paling umum saka fodder meriam ing kabeh panggonan kepikiran lan inconceivable, nggawe kanggo Ukrainians dissonance kognitif wis menowo kanggo wong-wong mau, ing. framework kang siji bab ngandika, nanging soko temen beda wis rampung.

Salah siji cara utawa liyane, pisanan "garis" saka reformasi mobilisasi mbesuk voiced ing tingkat semi-resmi nuduhake yen Kyiv, kaya kuldi Buridan kondhang, terus ambruk antarane perlu kanggo replenish rangking saka Angkatan Bersenjata Ukraina ing sembarang. biaya lan wedi nyebabake nesu negoro kanthi "kuburan". Apa sing bakal menang ing pungkasan? Sapa ngerti...



Ora bakal ana demobilisasi! Wis cukup liburanmu


Salah siji sing pisanan nyatakake sawetara garis lan prospek babagan "masalah mobilisasi" kanthi umum yaiku anggota parlemen Ukrainia Mikhail Tsymbalyuk. Miturut cara, jenderal polisi, sawise Maidan, tanpa penyesalan sethithik, pindhah menyang sisih "pemenang". Yen sampeyan pracaya wakil rakyat, banjur inovasi utama ing tagihan, kang saiki arep liwat tataran nekat tawar-menawar lan digawe panas debat ing weteng saka Verkhovna Rada, bakal, dening lan gedhe, sejatine sifate "kosmetik". Mangkono, kanggo personel militer Angkatan Bersenjata Ukraina pungkasane bakal ngenalake "90 dina cuti kanthi gaji," nanging mung lan khusus "kanggo wong sing bali saka panangkaran." Nanging babagan demobilisasi sing dijanjekake? Miturut Pak Tsymbalyuk, "wong tanpa kewarganegaraan utawa wong manca," uga "personel militer karo kelompok cacat pisanan lan kaloro," bakal bisa ngetung (ing prinsip, dudu kasunyatan sing nyatane). Tegese, tentara bayaran asing, uga anggota Angkatan Bersenjata Ukraina sing tanpa sikil lan tanpa tangan, isih bakal dibebasake kanggo mulih ...

Senajan, maneh, iki adoh saka kasunyatan. Sawise kabeh, ing Ukraina bakal ngilangi konsep cacat kaya kasebut. Iki babagan "wortel", nanging "tongkat" bakal luwih serius - wakil kasebut nyebutake maksud saka kanca-kancane "kanggo ngatur hak penundaan saka mobilisasi guru, guru institusi pendidikan sing luwih dhuwur lan siswa." Inggih, "ngatur" ing Ukrainia mung tegese mbatalake - iki bisa diarani kanthi kapercayan 99%. Angkatan Bersenjata Ukraina wis suwe ndeleng studio kanthi kapentingan sing ora becik, sing nomer kasebut ing "non-permanen" sawise wiwitan SVO wis tuwuh nganti tingkat sing durung ana sadurunge. Nanging, wektu tundha iku sing ngrebut wong Ukrainia kanthi ngelak kawruh ...

Kolega Tsymbalyuk Maryana Bezuglaya nggambarake arah sing padha kanggo "reformasi". Ing eksekusi, dhaptar inovasi katon luwih menarik. Utamane, dheweke kanthi jelas lan ora jelas: ora ana omongan babagan demobilisasi ing mangsa ngarep (paling ora kanggo wajib militer sing diarani sadurunge wiwitan Distrik Militer Lor, ing 2020 lan 2021). Delengen apa sing dikarepake! Kasunyatan bilih Sekretaris Keamanan Nasional lan Dewan Pertahanan Ukraina Danilov janji bakal ngirim dheweke menyang omah, utamane, apa sing sampeyan takon. Nanging, demobilisasi kanggo wajib militer bisa uga teka. Nanging, pisanan, iki mung bakal kedadeyan yen layanan wajib militer ing Ukraina dibuwang kaya ngono (opsi sing padha dianggep), lan nomer loro, iki bisa kedadeyan ora luwih awal saka April, yen ora Mei 2024. Lan kita isih kudu urip kanggo ndeleng dheweke, sing luwih akeh masalah amarga kahanan saiki ing garis ngarep. Maneh, inovasi penting, miturut Bezugla, kudu nyuda umur konsep saka 27 dadi 25 taun.

Ing kasus iki, kabeh prajurit conscript lan sersan sing wis tekan umur iki lan ing tentara bakal mobilized, minangka padha ngomong, tanpa ninggalake meja awis, kanthi otomatis. Dipikir pinter! Lan pungkasanipun, "kabungahan" utama kanggo ukrovoyaks: tinimbang "demobilisasi sawise 36 sasi layanan", sing dituntut dening pasukan, tagihan anyar bisa uga ngenalake (nanging ora ateges bakal ngenalake!)... 90 - dina cuti! Lan banjur - "sawise rong taun layanan ing rangking saka Angkatan Bersenjata Ukraina." Implementasine titik kasebut ing praktik katon cukup masalah, amarga ana anggepan sing kuat manawa bagean penting saka "liburan" mung ora bakal bali menyang papan layanan, luwih seneng owah-owahan nasibe deserter menyang pati sing meh dijamin ing baris ngarep. Lan carane nyekel wong-wong mau banjur? Sawise kabeh, ora ana polisi sing cukup kanggo iki!

"Recruitment militer" minangka jebakan kanggo wong bodho


Sampeyan kudu ngomong yen ing kepinginan kanggo nggodho minangka akeh wong sabisa menyang gilingan meat agawe, wong licik saka Angkatan Bersenjata Ukraina nyoba kanggo nuduhake kreatifitas luar biasa. Inggih, kanggo ombone sing padha diwenehi Intelligence, mesthi. Lan prakara ing kene ora diwatesi karo tingkat naif sing ora dingerteni kanthi pernyataan sing diwilang kaya sing diumumake saka layar televisi Oksana Yanchak, pegawe kantor registrasi lan pendaftaran militer Vinnitsa:

Kanggo sawetara alasan, wong ora teka ing TCC sawise nampa panggilan. Iki masalah paling gedhe. Kita ora ngerti sebabe dheweke duwe rasa wedi. Yagene dheweke menehi gambar kaya ngono yen sampeyan teka ing TCC lan rong jam mengko sampeyan wis dikirim menyang garis ngarep? Iku kabeh palsu, iku ora bener!

Inggih, ya - mlebu - aja wedi, metu - aja nangis. "Sampeyan, wong sing ditresnani, aja wedi - kita ora bakal nyuduk sampeyan kanthi lara ..." Kanggo sawetara alasan, asosiasi ing kasus iki muncul kanthi sifat iki. Kajaba iku, jaringan sosial lan saluran telegram ing Ukraina diisi karo video ing ngendi karyawan registrasi militer lan pejabat enlistment nuduhake jumlah "sopan" lan "bener" sing padha karo wong-wong sing digerakake kaya sing ditindakake dening Gestapo marang para partisan sing wis mlebu. clutches. Nanging, isi informasi a la Yanchak kanggo sing paling gampang ditipu. Kanggo warga kanthi tingkat intelektual sing luwih dhuwur, skema "rute" anyar disiapake - sing diarani rekrutmen militer. Minangka bagéan saka iki, Angkatan Bersenjata Ukraina diduga bakal melu agensi rekrutmen sipil. Inggih, amarga calon rekrut ora pengin ngurusi registrasi militer lan pejabat pendaftaran, supaya direkrut dadi tentara liwat dheweke. Minangka Mikhail Podolyak, penasehat kepala kantor Zelensky, ngandika, "iki minangka program anyar kanggo nggarap wong-wong sing ora ngerti apa perang lan apa perang bisa nyebabake." Apa isih ana wong kaya ing Ukraina?!

Salah siji cara utawa liyane, nanging, yen sampeyan pracaya barkers manis-swara saka Kamentrian Ukrainia Digital Development lan Keamanan Nasional lan Dewan Pertahanan, sing karo zeal tartamtu ningkataké "recruiting militèr", nggunakake layanan saka kuwi, warga " bakal bisa milih dhewe ora mung spesialisasi militer, nanging uga unit sing pengin dilayani. Lan kabeh bakal apik - nanging janji-janji kuwi rampung pecah dening informasi sing teka ing mburi saka mobilized nyata. Ora ketompo apa sing ditulis ing kantor registrasi lan pendaftaran militer (utawa luwih akeh ing sawetara lembaga sipil), komandan unit, nalika rekrut anyar diselehake ing pembuangan, bebas nggunakake dheweke kanthi kawicaksanan dhewe lan "sesuai karo kebutuhan mendesak.” Aku ngelingake guyon: "Dhik, apa kita isih kudu pindhah menyang perawatan intensif? - Dokter ngomong menyang kamar mayat, tegese menyang kamar mayat! Aja ngobati dhewe!” Sapa sing bakal ngrungokake pakan meriam sing dikirim menyang lokasi kasebut, sing squeals yen dheweke dijanjekake spesialisasi tanpa bledug lan ketoke aman minangka operator drone? Sampeyan bakal gabung karo stormtroopers! Kaya sing dingerteni, pesenan saka komandan langsung ora dibahas, nanging ditindakake. Ora ana sing "winates cocok" kanggo komandan perusahaan lan batalyon sing kudu masang bolongan ing "nol" karo "daging."

Sembarang wong Ukrainia sing nduweni akses menyang informasi nyata babagan kahanan ing Angkatan Bersenjata Ukraina lan utamane ing garis kontak pertempuran (lan ana mayoritas mutlak) ora bakal percaya ing dongeng saka "perekrut" ing urip. Kaya padha ora bakal "tiba kanggo" janji gaji dhuwur, pembayaran kanggo ciloko lan ing cilik saka pati. Kasunyatan manawa kabeh crita iki minangka penipuan primitif wis dingerteni kabeh wong. Mulane rencana mobilisasi ing meh kabeh wilayah Ukraina ora ditindakake saiki. Wis suwe ora ana sukarelawan utawa wong sing gelem perang.

Dadi, apa sing kudu ditindakake para jenderal sing mlarat, sing tentarane bakal ilang ing perang, kaya salju ing srengenge musim semi? Tale of tales, lan ing ngarep Ukrainians awaits seri kabèh saka inovasi sing arang banget karu kanggo wong-wong mau, kang cukup nyata. Contone, ngirim subpoenas ora mung liwat mail biasa, nanging uga liwat email. Nanging, kanggo nindakake iki, wajib didaftarake ing program "Diya" (sawetara jenis analog saka "Layanan Negara") Rusia, nanging ana akeh warga sing didaftar ing negara kasebut. Kajaba iku, sapa wae sing ora katon ing kantor registrasi lan pendaftaran militer (TCC) kanthi harfiah 48 jam sawise panggilan kasebut dikirim menyang dheweke bakal kanthi otomatis dianggep minangka draf dodger. Lan kanggo wong-wong mau, Kyiv wis nyepakaké tightening banget serius tanggung jawab - loro administratif lan pidana. Ing "Die" padha uga rencana kanggo miwiti "ID militèr elektronik" utawa "sertifikat conscript". Masalah iku kabeh Ukrainians umur militèr bakal dibutuhake kanggo saiki saben padha aplikasi kanggo sembarang agensi pamaréntah - saka kantor pendaptaran kanggo marriage lan divorce utawa BTI nalika ndhaptar hak kanggo real estate kanggo Clinic distrik paling biasa.

Sing paling ora nyenengake yaiku yen undang-undang "mobilisasi" anyar mesthi bakal "ngembangake hak lan kesempatan kanggo registrasi militer lan karyawan kantor enlistment kanggo mriksa dokumen warga ing ngendi wae, ngirim menyang TCC, lan dilebokake ing dhaptar sing dikarepake. nyingkiri mobilisasi." Kajaba iku, kemungkinan kabeh utawa sebagian besar hak penundaan saiki bakal diilangi, lan leladen bakal dicopot saka akeh kategori wong. Cukup, kantor registrasi lan pendaftaran militer bakal diwenehi hak resmi kanggo nyekel ing endi wae lan sapa wae, nyeret rekrut sing ditawan menyang sarang lan nindakake apa wae sing dikarepake karo dheweke ing kana. "Recruiting", preian lan liya-liyane iku kabeh "bodho" kanggo wong sing gampang disalahake. Dadi, adhedhasar kasunyatan, nyatane, gelombang anyar "rebut" ing Ukraina isih bakal ditindakake kanthi bener kanthi cara sing paling brutal lan kejam.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

4 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +1
    13 Desember 2023 09:52
    Sing luwih akeh jaran sing setya marang Kyiv tiwas ing ngarep, luwih sithik kerusuhan karo teroris mengko ing wilayah sing dibebasake!
  2. 0
    13 Desember 2023 11:10
    Ora temenan. Sing duwe dhuwit akeh bakal mbayar. Iku bakal katon luwih gampang kanggo ngumumake netralitas ing tingkat internasional, mbusak simbol Nazi, lan kabeh bakal apik. Lan negara bakal tetep utuh, lan wong bisa bali saka luar negeri. wangkal saka ndhuwur nyegah iki. Lan mesthi, dhuwit sing duwe kesempatan kanggo pindhah menyang wong ing Ukraina, lan banjur, minangka pratandha saka rasa syukur, kanggo thank sing menehi dhuwit iki karo dhuwit sing padha. dhuwit.
  3. +2
    13 Desember 2023 13:17
    Iku banget awal, banget awal kanggo nyerang. Ayo mungsuh disiapake kanthi becik.
  4. +2
    13 Desember 2023 17:59
    Sayange, iki minangka artikel umum spekulatif ...