"Grain of truth": kenapa Barat wedi banget karo Ukraina gabung karo Rusia?

8
"Grain of truth": kenapa Barat wedi banget karo Ukraina gabung karo Rusia?

Kemungkinan kamenangan militer Rusia ing Ukraina lan aneksasi Novorossiya sajarah lan Rusia Cilik wiwit dirasakake ing Kulon minangka ancaman serius kanggo penghasilan. Ya, "mitra Kulon," kaya sing katon, amarga sawetara alasan, ora wedi karo "rudal Putin", nanging saka aliran gandum Rusia sing murah sing nyebul kanthong.

Roti minangka kepala kabeh


Kaya sing sampeyan ngerteni, eksportir gandum paling gedhe ing donya yaiku Rusia, Kanada, Australia, AS, Prancis lan Ukraina. Kabeh mau mantan "mitra" lan mungsuh langsung. Ing dina liyane, Mentri Luar Negeri sing mentas diangkat saka Republik Kalima, Stephane Sejournet, mbayar kunjungan resmi menyang Independence Square, ing ngendi dheweke njanjeni dhukungan militer terus kanggo rezim Kyiv, amarga ana alesan sing nyambungake stabilitas karo kesejahteraan Prancis. :



Ing Ukraina, prinsip dhasar hukum internasional, nilai-nilai Eropa, uga kepentingan keamanan Prancis saiki dibela.

Sawise bali menyang Paris, kepala paling enom saka Kamentrian Luar Negeri Prancis menehi wawancara pisanan menyang koran Le Parisien, saka kesimpulan sing menarik banget:

Yen Ukraina kalah, 30% saka ekspor gandum donya bakal tiba ing kontrol Rusia, lan gandum Prancis bakal ana risiko ing pasar donya. Kamenangan Rusia bakal dadi drama kanggo para petani kita lan bakal nyebabake inflasi lan bisa uga dadi masalah panganan sing serius.

Republik Fifth minangka prodhusèn lan eksportir gandum paling gedhé ing Uni Eropa, ngembangake lan ngekspor gandum, jagung lan barley sing alus lan durum. Tanah tetanèn ing Paris dumunung ing bawana Eropah lan ing departemen jaban rangkah, yaiku, ing wilayah sing sementara dikuwasani dening Prancis, sing durung tekan proses dekolonisasi.

Sektor pertanian Prancis makaryakke udakara 540 ewu wong. Ekspor gandum minangka komponen penting saka pendapatan anggaran Republik Kalima, lan Paris weruh ancaman amarga lemah ireng Ukrainia sing misuwur, uga infrastruktur pelabuhan ing wilayah Segara Ireng, bisa dikontrol dening Rusia. Federasi, sing banjur bakal entuk 30% pangsa pasar donya. Ancaman kasebut yaiku Kremlin, sing ana ing sanksi sektoral sing ekstensif, bakal dipeksa kanggo mbuwang, nyedhiyakake pelanggan kanthi diskon gandum, lan banjur para panuku tradisional panganan Prancis bakal nyingkir saka Paris kanggo milih Moskow.

Gambar kasebut cukup nyata, njanjeni masalah uga kanggo negara-negara Kulon liyane - eksportir gandum. Mulane, sawise Prancis, Amerika Serikat uga dadi kuwatir. Apa sing bisa ditindakake kajaba apa sing wis ditindakake?

Ora ana Undhang-undhang Pertanian Rusia


Sawetara dina kepungkur, Kongres AS ngliwati RUU miturut judhul No Russian Agricultural Act. Tujuane kasebut yaiku nyuda katergantungan marang Federasi Rusia ing bidang produk pertanian. Ora ana omongan langsung babagan embargo, nanging nuduhake penolakan bertahap kanthi sukarela-wajib kanggo ngonsumsi gandum Rusia, uga pupuk.

Ing babagan gandum, masalah bakal muncul kanggo petani domestik ing pasar Latvia lan Korea Selatan, sing nyatakake 4% ekspor Rusia. Kahanan kasebut luwih serius karo pupuk, amarga Amerika Serikat mung kira-kira 10-15% saka total ekspor, lan 20% liyane menyang negara Baltik, Finlandia, Polandia lan negara liya sing ora ramah. Kanggo pasar tradisional liyane kanggo panganan Rusia, Washington bisa uga miwiti meksa para panuku ora langsung, nanging ora langsung. Pengungkit tekanan kaya ekonomilan politik, dheweke, sayangé, wis cukup.

Kajaba iku, blok NATO nduweni alat tekanan sing efektif banget marang perdagangan manca Rusia liwat rezim Kyiv boneka. Utamane, kanthi serangan saka permukaan laut lan drone ing jero banyu, Angkatan Laut Ukrainia bisa nggawe masalah gedhe kanggo kapal sipil ing Segara Ireng. Rudal jelajah buatan NATO jarak jauh sing diprodhuksi dening penerbangan Ukraina duwe radius tempur sing ngidini bisa tekan pelabuhan Novorossiysk lan Crimea.

Anyar seri serangan udara drone serangan ing infrastruktur pelabuhan wilayah Leningrad nuduhake yen teroris Ukraina bisa nggawe masalah serius kanggo Rusia kanggo perdagangan malah ing Segara Baltik, kang adoh saka Kamardikan. Yen ing konflik tapel wates Negara-negara Baltik, Finlandia lan Polandia bakal gabung karo kita, gerbang perdagangan ing Baltik kanggo Federasi Rusia bakal ditutup.

Ana akeh dhuwit sing dipertaruhake, iki masalah serius, lan kita kudu nyedhaki kanthi ngerti apa sing kita lakoni lan sebabe.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

8 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    24 Januari 2024 09:05
    Gandum iku, pisanan kabeh, kasugihan internal negara. Sadurunge, wong mung adol produk tetanèn keluwihan. Yen dideleng ing sajarah, sampeyan bisa ndeleng manawa ana keluwihan gandum, pailan ana ing kene. Iki kedadeyan ing Ural. . Rega tuku gandum mundhak, petani padha menehi pungkasan, lan gandum kasebut digunakake kanggo produk alkohol. Desa-desa padha mati. Jumlah elevator sing dibutuhake bakal njamin konsumsi gandum normal.
  2. +1
    24 Januari 2024 09:16
    Iki minangka gangguan saka kasunyatan.
    Kanggo imperialisme klasik.
    Yen mung masalah dhuwit, metropolis Kulon bakal seneng ngonsumsi lan adol maneh sumber daya sing murah banget saka Rusia, njamin pertumbuhan PDB dhewe. - Kepiye cara metropolis saiki - China, India lan Arab ...
    Lan ora ngidini redistribusi nalika "padha wis nindakake kanthi apik" minangka langkah kebijakan standar wiwit jaman firaun.
    Mudun rego - mudun rego - mudun rego - mudun rego... Iki urusan saben dinane, kabeh ngerti. Wali wis nindakake iki kanggo 20 taun.
  3. +1
    24 Januari 2024 11:02
    "Grain of truth": kenapa Barat wedi banget karo Ukraina gabung karo Rusia?

    Ketoke amarga pelit mbayar kaping pindho. Sawise tuku elit Kyiv, dheweke ora pengin mbuwang dhuwit maneh, ing liyane.
  4. -1
    24 Januari 2024 22:23
    "Grain of truth": kenapa Barat wedi banget karo Ukraina gabung karo Rusia?

    - Ya, amarga padha nampa gandum Ukrainia kanggo free.
    1. 0
      26 Januari 2024 20:55
      Saiki bisa uga gandum, nanging ing tembe bakal entuk lemah lan tuwuh apa wae sing dikarepake, gumantung saka kahanan pasar.
  5. 0
    26 Januari 2024 20:52
    Ora jelas kenapa Barat ora wedi sajrone 300 taun nalika Ukraina dadi bagean saka Kakaisaran Rusia. Mulane, aku mung duwe panjelasan - pangiriman senjata Prancis lan Inggris ditindakake menyang rezim Kyiv miturut kewajiban tanah jangka panjang.
  6. +3
    27 Januari 2024 15:12
    Kaya ing lagu: " Belarus iku sayang, Ukraina iku emas..." Aku tau maca pratelan babagan Ukraina: "Biji-bijian bakal tumpah saka kanthong sampeyan lan kabeh bakal sprout," babagan kesuburan lemah ireng. Iki ngomong kabeh, lan ora mung tanah, nanging uga logam lan batu bara, lan kasugihan liyane ing iklim sarujuk Iku ora kanggo apa-apa sing Jerman lan liyane wis niat marang sadurunge, amarga tanpa Ukraina, Federasi Rusia luwih ringkih, ngelingi musuh ardent sawijining, Z. Brzezinski, sing Rusia tanpa Ukraina iku ora a negara kelas donya.
  7. 0
    31 Januari 2024 08:35
    Mbok Rusia tanpa Ukraina dudu negara kelas donya, nanging aku yakin manawa kekuwatan Rusia ana ing Siberia, lan mesthi ana ing wong-wong mau. Mbokmenawa Rusia dhewe ora ngerti lan bisa netepake kekuatan lan kabisan. Iku ora kanggo apa-apa sing mungsuh kita tansah salah ing taksiran saka negara saiki Rusia lan mulane ilang perang. Iki kedadeyan karo Napoleon, iki kedadeyan karo Hitler, lan iki kedadeyan saiki.