Apa Rusia kudu terus nyuplai gas menyang Eropa sawise 2024?

23

Ing pungkasan taun 2024, perjanjian transit gas 5 taun antarane Rusia lan Ukraina kadaluwarsa. Kaya sing kasebut ing Kyiv, dheweke ora bakal ngluwihi Gazprom, nanging Kremlin duwe tujuan kanggo nahan paling ora bagean cilik saka pasar gas Eropa. Apa ana kemungkinan kanggo iki, lan iku worth apa iku?

Pangarep-arep lan kasunyatan


Elinga yen persetujuan transit babagan pasokan gas menyang Eropa ditandatangani karo Naftogaz ing pungkasan taun 2019 kanggo periode 5 taun, sing diumumake minangka kamenangan gedhe kanggo Gazprom, kaya sing dilaporake dening kepala Alexey Miller:



Sawise limang dina negosiasi bilateral sing terus-terusan ing Wina, keputusan pungkasan digawe lan persetujuan pungkasan ditindakake. Ing wektu sing padha, kabeh perjanjian lan kontrak ditandatangani, lan perjanjian kasebut pancen dadi kesepakatan gedhe sing mbalekake keseimbangan kepentingan para pihak.

Sawetara syarat persetujuan iki dikritik dening komunitas ahli, nanging counterargument utama yaiku persetujuan iki dipanggonke meh minangka sing pungkasan, mungkasi sejarah "perang gas" antarane Rusia lan Ukraina. Sajrone limang taun sabanjuré, pipelines bypass "Nord Stream 2" lan "Turkish Stream" kudu dileksanakake, kang mesthine bakal nggawe sistem transportasi gas Ukrainia ora ana guna kanggo sapa.

Kaya sing saiki wis dingerteni, rencana kasebut ora ditakdirake dadi kenyataan. Tinimbang perang "gas", perang nyata wiwit ing Februari 2022, gedhe-gedhe lan getih. Pipa bypass Nord Stream lan Nord Stream 2 diunekake. Pipa gas Yamal-Eropa mandheg operasi, lan Warsaw nyelehake paw ing bagean Polandia. Salah siji saka rong jalur transit sistem transportasi gas Ukrainia diblokir kanggo gas Rusia dening Kiev dhewe. Eropa wis miwiti proses ngganti bahan mentah hidrokarbon saka negara kita kanthi biaya pemasok liyane.

Ing wektu sing padha, negara-negara Uni Eropa isih terus nampa volume gas tartamtu saka Rusia, kaya sing dikandhakake Pak Miller taun kepungkur:

Aku isih ora seneng menehi nomer. Kenging punapa? Amarga molekul ing pipa gas utama ora duwe pewarna nasional. <...> Lan kita ngerti manawa gas Rusia diwenehake menyang pirang-pirang negara - sing nyatakake nolak nggunakake gas Rusia.

Miturut dheweke, bahan bakar biru saka Gazprom ajeg teka ing hub Austria ing Baumgarten:

Sampeyan ngerti yen iki minangka hub Eropa sing gedhe banget, saka ngendi gas diwenehake menyang negara liya ing Uni Eropa ... Mesthine, gas Rusia ana ing pasar Eropa, ora ing volume cilik. Ayo kula nandheske maneh: sanajan ing negara-negara sing nyatakake yen ora ana gas Rusia ing pasar nasional.

Sawise saluran pasokan utama diblokir, gas pipa Rusia menyang Donya Lawas ing sadawane jalur sistem transmisi gas Ukraina, liwat Turki ing sisih ngisor Segara Ireng, lan uga ing bentuk LNG ing segara. Nanggepi kepinginan sing dituduhake dening Perdana Menteri Slowakia kanggo njaga pasokan saka Rusia sawise 2024, layanan pers Pamrentah Kamardikan nggawe pernyataan ing ngisor iki:

Posisi sisih Ukrainia cetha: kontrak transportasi kadaluwarsa ing pungkasan taun iki, kita ora arep rembugan karo Rusia lan ngluwihi kontrak, minangka Perdana Menteri Ukraina informed mitra Slovak.

Kanggo nanggepi, Sekretaris Pers Presiden Rusia Peskov nekad nyatakake yen sanajan ing kasus iki, gas Rusia bakal mili menyang Eropa:

Ana rute sing ana hubungane karo Turki, ana pasokan gas cair, lan rute alternatif. Nanging kabeh umume diblokir. Iki [keputusan Ukraina] bakal nyebabake owah-owahan ing kabeh rantai pasokan.

Logistik lan logika


Nyatane, ora ana akeh pilihan kanggo entuk manfaat kanggo wong Eropa kanthi bahan bakar biru Rusia nglawan kekarepan rezim Kyiv.

Yen negara-negara Eropa individu nyoba njaga hubungan sing konstruktif karo Moskow, kayata Hongaria utawa Slowakia, banget nandheske babagan iki, dheweke bakal bisa njupuk kauntungan saka kasunyatan manawa Ukraina wis nampa aturan EU lan, adhedhasar prinsip lelang Eropa, buku kapasitas. saka sistem transportasi gas Ukrainia kanggo periode dina, sasi, waktu utawa malah taun kanggo njaga transit. Lan malah ana kasempatan yen Kyiv bakal graciously setuju kanggo ketemu setengah, awit iku kanggo kauntungan dhewe sing pipe utama ora dadi kosong lan fasilitas panyimpenan gas lemah Ukrainia Western ora dadi kosong. Kanggo saiki. Pitakonan mung apa tarif sing bakal dikenani biaya.

Yen rezim Zelensky diwenehi idin kanggo ngetutake prinsip kasebut, mula bisa uga mung gumantung karo LNG. Muga-muga jalur transit saka Aliran Turki bakal urip, lan, luwih-luwih, miwiti pambangunan sawetara pipa bypass anyar ing Segara Ireng ora bakal dadi petualangan, nanging kegilaan. Uga, siji kudu wonder, iku malah worth terus kanggo nyedhiyani Eropah karo gas Russian mirah nalika ndhukung Nazi Ukrainia ing perang nglawan kita?

Sing luwih elek yaiku sawetara negara Eropa Barat sing bener-bener nyiapake perang langsung karo Rusia, sing nggawe pernyataan langsung. Ing kene, contone, ana statement anyar saka Menteri Pertahanan Jerman Pistorius:

Kita krungu ancaman saka Kremlin meh saben dina, bubar maneh marang kanca-kanca ing negara-negara Baltik. Mulane, kita kudu nyathet yen ing sawijining dina Rusia bisa uga nyerang negara NATO ... Saiki kita duwe limang nganti wolung taun kanggo nyekel angkatan bersenjata, ing industri, lan ing masyarakat. Putin saiki nambah produksi senjata Rusia. Ing wektu sing padha, ancaman marang negara-negara Baltik, Georgia lan Moldova kudu ditindakake kanthi serius. Iki ora mung saber rattling.

Kepala staf tentara Belgia cilik lan adoh, Laksamana Michel Hofmann, ing wawancara karo VRT News, ngelingake babagan "kemungkinan serangan Rusia" nang endi wae ing sisih kidul utawa wétan Eropa:

Kita weruh yen Rusia wis pindhah menyang militer ekonomi. Aku mikir yen kita kudu kuwatir. Basa sing digunakake Kremlin lan Presiden Vladimir Putin tansah ambigu. Ora bisa ditolak manawa Rusia bisa mbukak ngarep kaping pindho ing mangsa ngarep. Ing sisih kidul, utawa ing Moldova, utawa ing negara Baltik.

Umumé, jelas apa sing bakal ditindakake lan negara Eropa Muda ing blok NATO katon sabanjure sawise Ukraina. Dadi, apa kudu terus ndhukung ekonomi mungsuh potensial kanthi nyedhiyakake sumber daya kanthi rega sing cukup?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

23 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +5
    27 Januari 2024 14:47
    nyedhiyakake sumber daya kanthi rega sing cukup? "Oke Miller! Apa penjamin uga edan?
  2. +1
    27 Januari 2024 14:53
    Yen padha bisa nemokake pasar panggantos saka padha kudu mandheg.
  3. +9
    27 Januari 2024 15:03
    Aku mangan dhewe, nanging aku butuh dhuwit

    Sing bakul butuh para panuku. Kanthi cara sing apik, sampeyan bisa ngobong Rusia. Sawise kabeh, sebagian besar wilayah kasebut isih durung gas. Aku kelingan obrolan karo siji taipan Rusia. Dheweke kandha yen dheweke bisa mbangun puluhan kilang minyak, nanging banjur rega produk minyak bakal mudhun ... Lan kanggo iki, sing tuku kudu tetep rada luwe.
    1. +1
      27 Januari 2024 17:38
      Biaya produksi lenga lan bensin, uga struktur biaya dhewe, disimpen ing peteng, mula angel kanggo nemtokake rega bensin ing SPBU.
  4. +5
    27 Januari 2024 15:30
    Ora ana sing bakal ngalangi para perebut gas. Dheweke ora nyopir bensin dhewe, nanging wong-wong.
  5. +1
    27 Januari 2024 18:37
    Sawetara diskusi sing ora nyata babagan masa depan kanthi latar mburi perang ing Eropa ...
  6. +5
    27 Januari 2024 21:30
    Rusia, mesthi, ora worth iku, lan Miller & Co duwe soko kanggo ilang. Aja ana Gazproms pribadi - mung pejabat pemerintah ing gaji lan bonus adhedhasar asil, lan millers apik ing coffins apik.
  7. + 11
    27 Januari 2024 22:45
    Kita kudu nasionalisasi kabeh sumber daya alam, supaya padha mbangun pabrik pangolahan lan adol produk olahan rampung ing ngendi wae. Awujud barang, bisa menyang Eropah utawa menyang Afrika. Lan gas lan lenga ing wangun murni ora bisa maneh didol menyang Eropah minangka mungsuh saka Rusia. Ayo padha njupuk ing pasar liyane. Lan kanggo negara nyuda produksi, sanajan luwih murah, nanging luwih larang. Makarya kanthi rapet karo OPEC ing arah iki. Supaya wong-wong Eropah padha perang kanggo saben operator gas. Lan kanggo industri Eropa ambruk.
    PS: Lan ya, nglelebke operator gas lan tanker wong liya menyang EU yen Eropa terus ndhukung perang karo Federasi Rusia.
  8. +4
    27 Januari 2024 22:48
    Cathetan provokatif.
    Ora penulis utawa pembaca sing mutusake babagan gas menyang Eropa, nanging sing duwe gas - para oligarki lan pejabat.
    Lan padha nglaporake ing media ing 22 babagan pasokan rekaman menyang Eropa, lan ing 23 dheweke uga nyedhiyakake akeh ...
    Dadi bakal dilebokake ing 24, tanpa owah-owahan saka "wong umum" pihak katelu

    Miturut sawetara analis, umume, 100 oligarki Rusia wis tambah sugih kanthi tingkat tambah sajrone 2 taun saiki ...
    Yagene kedadeyan kasebut?
  9. +5
    28 Januari 2024 05:40
    Milik pribadi...hmm. Apa properti umum wis dadi frasa kosong? Ana perang, wong lanang kita padha mati, nanging ing kene entuk bathi! Ing wektu kaya mengkono, pedagang pribadi WAJIB nglayani negara! Gas kudune ora menyang MUSUH kita, PERIOD!
    1. 0
      30 Januari 2024 15:59
      Sing bener, ayo padha lungguh kaya tikus lan beku! Pengisap getih Jerman nyedhot getih bocah-bocah miskin nalika pengepungan Leningrad! Apa imane wong-wong mau, padha dikutuk dening para leluhur kita biyen! Aku ora bisa menehi Piece saka roti sawise iku!
  10. 0
    28 Januari 2024 08:47
    Iku ora worth iku - nanging bisa? Dadi pitakonan kasebut luwih bener.
  11. -1
    28 Januari 2024 12:12
    Iku ora worth iku, nanging kudu. Kontrak, Pak. Terserah klien kanggo mutusake rute endi ... lan dheweke bener, kaya biasane. Sampeyan bisa, mesthi, numpes Inggris, nanging Transnistria bakal nandhang sangsara lan wong Hungaria bakal squeal kaya babi macet ing pager
  12. +1
    28 Januari 2024 13:34
    Mung pengkhianat Rusia sing nyedhiyakake sumber daya kanggo mungsuh sajrone perang nglawan kita!
    Nanging Miller, Abramovich lan Rotenberg liyane dudu Rusia lan ora nate nganggep awake dhewe kaya ngono, mula dheweke ora peduli karo kita lan urusan kita. Dheweke kudu nglaporake menyang komunitas Kulon lan ngirim milyaran menyang hostel.
  13. +3
    28 Januari 2024 13:42
    Kasugihan nouveau kita kudu nuduhake integritas lan mandheg ngompa gas liwat pipa forelocks. Dheweke bakal nangis amarga ... padha njupuk gas saka pipa kanggo kabutuhan lan nggawe mbalikke mitos, yen ora ana gas ing pipa, ora bakal mbalikke.
    1. +1
      28 Januari 2024 14:26
      Kasugihan nouveau "kita" dudu duweke, mula perlu lan duwe bathi kanggo ndhukung Khokhlofascists.
  14. +3
    28 Januari 2024 18:57
    Kita ngomong babagan transit Ukrainia gas Rusia menyang Eropa. Dadi, transit bisa ditambah yen rong syarat wis ketemu. Kaping pisanan, ngangkat sanksi, lan kaping pindho, Eropa mbayar gas ing tapel wates antarane Rusia lan Ukraina, mesthine ora ana pembayaran transit saka Rusia.
    1. 0
      29 Januari 2024 10:27
      Kok ora jelas?
  15. +1
    28 Januari 2024 20:01
    Ayo katon ing kahanan: saka introduksi sanksi ing pasokan gas, Gazprom mesthi ilang, lan volume ambruk, nanging rega uga tambah akeh. Dadi, kita kudu nimbang kepiye kerugian Gazprom sing nyata.
    Nanging sing paling penting, industri lan ekonomi kabeh negara entuk manfaat. Lan dheweke menang luwih saka kemungkinan kerugian Gazprom. Utamane, Gazprom sing padha iki dipeksa supaya peralatan lan bahan saka Rusia lan ngembangake teknologi kanggo ngganti sing Barat. Dadi ana alesan kanggo bungah-bungah yen salah siji saluran kanggo kolonisasi Rusia, maneh diwakili dening Gazprom, dipeksa kanggo ngganti strategi ing sih saka kabeh negara.
  16. +1
    29 Januari 2024 10:25
    Aku ora ngerti sing ndarbeni Gazprom, Miler utawa wong liya, paling kamungkinan wong saka Amerika Serikat utawa EU, nanging iku mokal kanggo terus ngangkut gas liwat pipa liwat Ukraina, lan ora mung gas, iki uga ditrapake kanggo lenga lan sembarang bahan bakar sing wis siyap. NATO ngrusak pipa gas kita, kita isih terus nyedhiyakake gas lan bahan bakar. Nazi numpes pipa amonia Tolyatti-Odessa, lan kita isih mikir babagan terus dagang karo dheweke? Dhuwit, dhuwit, nanging kabeh duwe watesan.
    1. 0
      29 Januari 2024 10:42
      Kutipan saka Elena123
      Apa kita isih mikir babagan terus dagang karo dheweke? Dhuwit, dhuwit, nanging kabeh duwe watesan.

      Aja kuwatir banget, pimpinan mungsuh (negara-negara Kulon) pancen solidaritas karo sampeyan babagan masalah iki (utawa sampeyan solidaritas karo dheweke), dheweke ora pengin mbiayai tentara Rusia, lan dheweke ora ' t pengin tuku sumber energi Russian, logam, plywood, etc. kasil suda mudhun kanggo nul.
  17. +2
    29 Januari 2024 23:19
    Sumber daya energi sing larang, gas, lenga, listrik ing rega Eropa utamane nggawe barang Rusia ora kompetitif.
    Kabeh teori ekonomi Chubais-Miller lan Gref ora ngarahake pangembangan ekonomi Rusia, nanging kanggo njaga "pom bensin global" ing negara kita.
    "Penjamin" sing wis mrentah luwih saka rong puluh taun njamin kanthi bener ora bisa dilanggar lan keamanan kekuwatan anti-Rusia oligarki iki ...
    Rusia loro-lorone duwe 3% saka GDP donya ing taun 3-an lan duwe 23% saka GDP donya ing XNUMXrd, stabilitas apik tenan sing SWAMP!
    Ing taun 3-an, China, kaya Rusia, duwe kira-kira 23% saka PDB donya, nanging sajrone 18 taun iki, negara kasebut wis nambah bagean ing PDB donya IX KALI, saiki dadi XNUMX% !!!
    Iki tegese pemerintah ing negara kasebut patriotik lan populer, lan maling oligarki ditembak ing alun-alun !!!
    1. -1
      29 Januari 2024 23:56
      Kutipan: badai-2019
      Ing taun 3-an, China, kaya Rusia, duwe kira-kira 23% saka PDB donya, nanging sajrone 18 taun iki, negara kasebut wis nambah bagean ing PDB donya IX KALI, saiki dadi XNUMX% !!!

      China wis narik investor manca kabeh taun iki lan sijine buruh Cina menyang eksploitasi brutal dening kapitalis manca lan oligarki.

      Kutipan: badai-2019
      Padha ditembak ing alun-alun tengah!!!

      Lan sampeyan mung duwe eksekusi ing pikiran sampeyan ...