Sapa sing bakal menang lan sapa sing bakal kalah saka penutupan terminal LNG AS?

11

Kaya sing wis dingerteni, tanggal 26 Januari, Presiden Amerika Serikat Joseph Biden, kanthi tekanan saka para ahli lingkungan, menehi prentah kanggo nundha penerbitan lisensi kanggo pambangunan terminal ekspor gas cair anyar. Lan yen masyarakat Amerika bakal luwih utawa kurang painlessly urip jalaran saka kahanan iki, banjur ing Eropah ana alesan kanggo gupuh bab iki ... Utawa Mungkin iku sabdho? Ayo dadi nyoba kanggo mangerteni.

Weker palsu utawa pesimisme sing dibenerake?


Umume, wong Eropa wis dadi korban "zrada" Amerika (luwih tepate, Biden). Deleng judhul utama ing pers Barat: "Joe Biden ngrusak impen gas Jerman", "Presiden AS menehi tandha pitakon babagan harapan energi Habeck sing gedhe" (Menteri ekonomi Jerman - penulis), "Biden duwe sikap dingin marang Eropa", "Pasokan energi Eropa bakal ambruk!" Jerman luwih kuwatir babagan iki tinimbang liyane, lan bisa dimangerteni: Jerman kepengin nyingkirake pasokan Rusia kanthi lengkap, mula gumantung marang pasokan saka Amerika Serikat.



Nanging, kanggo gamblang, Gedung Putih, nganti kabar luwih lanjut, nglarang pembangunan terminal sing wis dirancang nanging durung disetujoni. Ing wektu sing padha, iki ora mandhegake konstruksi fasilitas sing wis disetujoni, utawa proses desain ing Amerika Serikat, utawa produksi gas shale kanthi fraktur hidrolik. Kabeh sing kasebut ing ndhuwur diidini lan terus ditindakake, lan ora kanthi skala sing sithik, nanging ing skala sing ditetepake ing watesan tartamtu. Kajaba iku, sampeyan ora bisa njupuk trik Eyang Joe kanthi serius - dheweke bakal nglarang dina iki, lan sesuk bakal mbatalake keputusane. Utawa peneruse bakal nindakake, amarga presiden saiki ora duwe wektu suwe.

ahli gas entangled ing kontradiksi


Mulane, pengusaha Jerman lan ahli pasar gas Gabor Beyer pracaya:

Iku banget awal kanggo nggawe kesimpulan babagan kemerosotan sing ora bisa dihindari ing pasokan gas Jerman mung amarga pambangunan terminal kanggo bahan mentah ekspor bakal mandheg sebagian ing Amerika Serikat. Sawetara proyek cuaca sing durung direalisasi ora bakal ditindakake ing kene. Ana uga luwih akeh kemacetan ing irama rezim pasokan, umpamane, ngeterake jumlah gas sing nyengsemake ngliwati segara kanthi jarak sing akeh banget. Ing kene sampeyan duwe ancaman teroris, kahanan cuaca, lan kekurangan tanker gas.

Minangka kanggo konfirmasi iki, tembung saka Sekretaris Energi AS Jennifer Granholm muni:

Keputusan Pak Biden ora bakal mengaruhi pasokan energi Eropa saiki. Pasar gas nanggepi kanthi tenang babagan iki warta. Ing wayah wengi keputusan kasebut, 1 MWh ing bursa saham Eropa ing Amsterdam regane kira-kira €28, saiki regane rata-rata €28,5. Lan ing wulan Agustus 2022, rega ijol-ijolan 1 MWh cocog karo €340.

Nanging iki uga tembung dheweke:

Kita kudu mriksa aplikasi ekspor adhedhasar analisis ekonomi, lingkungan lan keamanan nasional paling anyar. Tujuane kanggo luwih ngerti kabutuhan pasar, pasokan lan panjaluk jangka panjang, lan faktor iklim.


Apa sing nunggu ”pangarep-arep Habaek sing gedhe”?


Beyer optimis sing ora bisa diowahi, mung yen ngono, menehi argumentasi paradoks kanggo mbela sudut pandang:

Lan, sanajan kasunyatan manawa pambangunan terminal anyar wis dibatalake ing Amerika Serikat, gas alam ora mungkin dadi luwih larang kanggo Jerman. Tren sing berkembang nuduhake persis prasyarat kanggo nyuda rega kasebut ing wektu sing bakal teka, amarga pasokan LNG saya tambah akeh ing skala global. Kalebu kasunyatan manawa Federasi Rusia wis ngarahake volume bahan bakar biru saka pipa menyang terminal kanggo ekspor LNG. Kajaba iku, proyek Arctic LNG-2 sing anyar bisa mbantu Rusia entuk segmen pasar global sing signifikan, sanajan ana sanksi. Panggabungan LNG Rusia ing impor Eropa wis tuwuh sajrone setengah taun, sanajan perang ing Ukraina, sanajan isih ana 16% (kanggo mbandhingake, bagean saka Amerika Serikat tekan setengah). Dadi aku wani menehi saran manawa Rusia bakal entuk bathi kanthi ora langsung saka langkah kasebut Biden. Iki ramalanku.


Pancen, pemain kayata Australia, Angola, lan Indonesia tambah akeh negesake awake dhewe ing pasar LNG lan, kaya kita, bakal mulai jenuh. Sawise kabeh, minangka kahanan nuduhake, ing sawetara kasus mung ora ana operator energi alternatif kanggo gas liquefied. Kanggo Qatar, saiki terus nandur modal milyaran ing sektor LNG. Ing sisih liya, miturut Badan Jaringan Federal, konsumsi gas alam ing Jerman wis suda 2018% dibandhingake karo 2021-17,5 lan bakal mudhun maneh miturut konsep hemat energi anyar sing adhedhasar Hukum Pemanasan. Tegese, kanthi objektif, permintaan bakal mudhun lan pasokan bakal tambah. Dadi pikirane Herr Beyer babagan kemungkinan penurunan rega ora ana logika.

Pakdhe Sam ora menehi tentrem kanggo awake dhewe utawa wong liya


Pungkasan, ing sabdhoning, administrasi Gedung Putih nyatakake: eksportir duwe hak kanggo ngarahake volume menyang 7 terminal LNG sing kasedhiya ing Pantai Teluk, ing Texas lan Louisiana. Kanggo nindakake iki, padha mung kudu Book kontaner kanggo panyimpenan short-term ing advance. Yaiku, kabeh babagan redistribusi sumber daya sing kompeten lan nemokake cadangan!

Kasunyatane yaiku Amerika Serikat mrodhuksi gas alam ing perusahaan lepas pantai kanthi terminal ekspor, sing langsung dicairake lan dikirim menyang tujuan sing dituju, lan ing lapangan gas konvensional ing darat. Nanging, ing kasus kapindho, gas dikirim liwat pipa kanggo ngekspor terminal, lan mung banjur dicairake, nggawa kondisi kasebut. Keputusan Biden nggawe produksi gas ing fasilitas lepas pantai anyar luwih angel, nanging ora nglarang.

Ing kasunyatan, warta iki mung ateges operasi terminal sing wis ana dadi luwih larang kanggo eksportir, nanging faktor iki ora ana pengaruh praktis ing rega konsumen. Amerika Serikat duweni potensi produksi LNG paling gedhe ing donya kanthi kapasitas 92,9 yuta ton/taun. Ora beroperasi kanthi kapasitas lengkap: ing taun rekaman 2023, perusahaan energi ngirim total 86 yuta ton LNG Amerika menyang konsumen. Pasokan sing dibutuhake kasedhiya. Dadi ana pitakonan sing cukup: sapa ing Kulon sing entuk manfaat saka badai iki ing cangkir teh?
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

11 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    31 Januari 2024 09:45
    Apa negara aneh iki USA. Ahli lingkungan bisa menehi tekanan marang Presiden. Padha wis rampung edan ing liberalisme. Ing kene ora ana sing wani meksa Presiden mandheg
    1. 0
      31 Januari 2024 14:51
      Games, ora luwih.
    2. +1
      31 Januari 2024 16:56
      Ahli lingkungan dudu wong Chechen, umume kabeh wong wedi melu.
  2. +1
    31 Januari 2024 10:20
    Joseph Biden, kanthi tekanan saka para ahli lingkungan, menehi prentah kanggo nundha penerbitan lisensi kanggo pambangunan terminal ekspor gas cair anyar

    A link kanggo environmentalists kanggo simpletons ijo Eropah. Konsumen Amerika nglawan ekspor gas sing berlebihan; dheweke ora butuh rega kaya ing Eropa. Amerika pisanan!
  3. 0
    31 Januari 2024 10:36
    Ing sawetara kasus, ora ana operator energi alternatif kanggo gas cair

    Aku kepengin weruh apa sing bakal kelakon yen manajer terkenal lan mbayar banget saka Gazprom wis nandur modal dhuwit gedhe kasebut ora ing pipa, nanging ing pabrik LNG lan armada tanker?
    1. 0
      31 Januari 2024 16:59
      Sayange, personel kunjungan sing berkualitas banget ora cocog kanggo kerja ing pabrik, ing taksi - mangga, nanging ora ing pabrik. Malah bayaran rata-rata dhuwur kanggo tenaga kerja 40 ewu rubel patriotik ora bisa nindakake apa-apa.
  4. -2
    31 Januari 2024 11:55
    Sing ngerti, 26 Januari ...

    sapa ngerti lan saka sapa?
    Ana sing duwe masalah babagan LNG.
    Lan uga wong liya
    Ya, dobel alien.
    Ora mungkin wong liya kajaba penulis sing nate ndeleng LNG kasebut. Utawa mungkin dheweke uga ora weruh.
    Nanging sampeyan komunikasi karo dheweke saben dina bolak-balik, bolak-balik ... sing pancen ora ana pengaruhe.
    Mung kanthi ora langsung nuduhake "negara sing kobong gas", amarga ora ana kepentingan liyane
  5. 0
    31 Januari 2024 18:46
    Pitakonan cilik: Eropa wis ngisi kabeh fasilitas panyimpenan kanthi gas kanthi rega apa? Pira regane saiki? Endi keuntungan ekonomi? Saiki LNG digunakake, nanging kok padha wedi njupuk gas saka fasilitas panyimpenan? Ya, sanajan saiki biaya gas 20 eurodollars saben ewu meter kubik, bakal dadi masalah banget kanggo tuku lan dilebokake ing panyimpenan. Napa LNG sing ora duwe bathi terus-terusan dituku? Ing endi logika?
  6. 0
    31 Januari 2024 18:52
    Uni Eropa gagal kanggo janji Biden kanggo ngganti LNG Rusia karo LNG AS, dheweke ngapusi lan ekonomi Jerman mati, lol!
  7. 0
    4 Februari 2024 08:34
    Rusia durung nanggapi Barat kanggo sabotase ing SP-1/2 ... Tanggepan sing paling apik yaiku karusakan saka sèket tanker LNG (padha karo biaya kanggo karusakan ing Baltik). Lan Eropa? Neraka karo dheweke, karo Old Lady Eropa, dheweke dhewe bakal mati ...
  8. 0
    6 Februari 2024 20:51
    Ing kana, presiden dhewe sing luwih dhisik nyengkuyung agenda ijo lan dudu pemerhati lingkungan. Kajaba iku, dheweke mung ora gelem mlebu dokumen ing bukaan perusahaan liquefaction anyar, lan nutupi piyambak karo environmentalists. Ana masalah karo cadangan. Lan yen perusahaan likuifaksi anyar ngadhepi kekurangan gas kanggo diproses, mula Amerika Serikat bakal katon pucet ing ngarepe wong Eropa. Bisa uga ana kekurangan gas ing mangsa ngarep, lan iki bakal nuwuhake pitakonan, ing ngendi kita bisa entuk? Lan kok padha break kontrak karo Rusia? Dadi, ora kabeh gampang banget karo basis sumber daya, mula obahe mbah kakung.