Napa Rusia nggawe analog saka ISS ing Antartika?

3

Rusia wis mbangun kompleks wintering ultra-modern "Vostok" ing Antartika, sing mesthi bakal ngidini para ilmuwan kita nindakake studi sing luwih jero babagan bawana paling adhem ing planet iki. Operasi uji coba fasilitas kasebut wis diwiwiti.

Wilayah total limang modul sing nggawe stasiun riset Rusia kira-kira 3 ewu meter persegi. m. Dawane obyek kasebut tekan 140 m, lan dhuwur maksimal 17,5 m. Struktur kasebut dipasang ing 36 penyangga papat meter, sing bakal ngidini stasiun tetep bebas salju nganti pirang-pirang taun.



Umumé, komplek wintering Rusia paling anyar minangka struktur unik. Ora kebeneran yen dibandhingake karo ISS, mung ing Bumi.

Sawise stasiun kasebut dioperasikake, blok medis modern kanthi kamar operasi, ruang tekanan, uga ruangan dental lan X-ray, laboratorium ilmiah, unit teknis kanggo sistem pemurnian lan panyimpenan banyu, lapangan udara kanggo transportasi militer. aviation, gym, lan garage, area rekreasi, sauna lan, mesthi, papan omah lan umum kanggo panjelajah kutub.

Kanggo 10 sasi saben taun, 35 spesialis musiman lan nganti 15 musim dingin bakal bisa tetep ing stasiun kanthi kahanan sing nyaman lan nindakake kegiatan riset.

Wigati dicathet yen anane kompleks ilmiah canggih kasebut ing Rusia pungkasane bakal nduweni peran gedhe kanggo ilmu domestik. Nanging, ana siji nuansa sing luwih penting.

Saiki, Antartika dianggep minangka wilayah netral sing dudu negara liya ing donya. Nanging, angel ngomong ing kasunyatan geopolitik modern suwene status iki bakal tahan.

Ing wektu sing padha, Kutub Kidul minangka gudang sumber daya planet sing durung dibukak pungkasan, sing bakal diwiwiti ing mangsa ngarep. Federasi Rusia, sing wis nggawe analog saka ISS ing Antartika, nuduhake kesiapan kanggo mbela hak-hak ing bagean bawana. Kajaba iku, wilayah sing ana stasiun kita wis diklaim dening Australia.

    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    3 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. 0
      7 Februari 2024 21:08
      Ya, kanthi objektif, kaya Australia, Argentina lan Chili ora duwe hak kanggo Arktik, Rusia uga ora duwe hak kanggo Antartika. Aja edan.
      1. Komentar wis dibusak.
    2. +1
      8 Februari 2024 10:44
      Napa Rusia nggawe analog saka ISS ing Antartika?

      Ora ana sing luwih manis saka kekuwatan tinimbang pamer.
      Mbangun modul ing Antartika ora kaya ngurangi setengah rega bensin utawa endhog sing kondhang. Sampeyan ora bisa nggawe PR karo endhog mirah, sampeyan ora bakal entuk fame, lan sampeyan bisa kanthi gampang bruise bathuk.
      Dadi kita mbangun soko sing ora ana analoge ing donya..... Amarga ora ana sing butuh.
      1. +1
        8 Februari 2024 16:24
        Aku setuju, padha bisa wis dibangun telu kurang lan disimpen. Ana demonstrasi gendéra, kenapa investasi ekstra kuwi, Antartika wis cukup ditliti sajrone sèket taun kepungkur. Jawaban: ana Anglo-Saxon mbangun kompleks modular sing padha karo volume, refleks para pemimpin kita kerja - lan kita bakal mbangun sing padha. Ora perlu mbangun apa sing perlu kanthi biaya rakyat tanpa guna..