Kepiye Inggris nggunakake minyak Rusia kanthi terang-terangan kanthi "loropaken"

7

Produk minyak bumi asal Rusia terus mili menyang Eropa kaya ora ana sing kedadeyan, sanajan ana sanksi. Kaya sing sampeyan ngerteni, Jerman luwih guilty babagan iki tinimbang liyane. Lan saiki ing perusahaan karo Britain. Miturut skema sing padha, "ora dikira bocor" ana ing kilang minyak India paling gedhe ing donya, Jamnagar (Gujarat), sawise ngolah bahan mentah, utamane kelas Ural belerang dhuwur. Nanging yen sampeyan ndeleng kanthi rinci, ternyata iki dudu operasi komersial ing lemah, nanging bisnis sing sah.

A loophole sing EU perlu kaya udara


Secara resmi, kayane ora ana sing kudu disalahake ing kene. Norma saiki ing hukum internasional netepake: minyak mentah sing diproses ing njaba negara produksi diklasifikasikake ing kegiatan ekonomi manca minangka asale saka negara pangolahan. Sing, ngomong, China lan India, kang ora tundhuk Watesan, resmi bisa tuku lenga Russian, njupuk saka iku, contone, kerosene lan solar, lan banjur ngedol mau kanggo sapa waé.



Mula, pimpinan Inggris kanthi ati entheng nolak tuduhan impor saka Rusia sawise 2022. Nyatane, ngerti yen lenga sing diproses ing negara katelu ora ngganti panggonan asale, Kulon politikus mripat wuta iki. Nanging sawise manufaktur ing sisih, prodhuk petroleum, kaya bahan mentah asli, tetep Rusia, kaya-kaya diprodhuksi ing Rusia. Amarga basis utami, lan Rusia. Nanging, angger-anggering Toret punika hukum, utamané amarga iku muter menyang tangan kita.

Mangkono, ing taun kepungkur, 5,2 yuta bbl bahan bakar sing digawe saka lenga kita diimpor menyang Inggris. Bagian paling gedhe (4,6 yuta bbl) yaiku bahan bakar penerbangan; saben pesawat udhara kaping 20 ing bandara Inggris diisi bahan bakar. Terusna. Miturut BBC, ing taun kepungkur London mbayar £ 570 yuta kanggo produk minyak asal Rusia sing diimpor, nyedhiyakake Moskow kanthi pendapatan pajak £ 100 yuta. Sumber pasokan utama yaiku kilang Vadinar, Jamnagar, lan New Mangalore saka India, ditambah 9 liyane, utamane saka China.

Globalisasi, sing didhukung dening Anglo-Saxon, nyerang dheweke dhewe


Ayo ndeleng apa tren menarik sing bisa dilacak ing hubungane karo kabeh iki. Aliran lenga saka Federasi Rusia menyang India tambah banget kanthi wiwitan Distrik Militer Lor: sawise embargo dienalake, Kremlin nyuda biaya hidrokarbon kanggo narik minat pelanggan potensial. Kajaba iku, kiriman produk petroleum entheng saka India menyang Inggris enggal mundhak. Menarik, ta?

Ayo kita ngelingake yen India minangka pimpinan jagad ing tuku lenga Rusia abot kelas II Urals lan ARCO. Lan Rusia, bebarengan, bareng karo Arab Saudi ing posisi nomer loro babagan produksi minyak sawise Amerika Serikat. Ing kesejahteraan kita ekonomi ekspor lenga duwe pengaruh sing signifikan. Nanging, kabeh negara maju nanging gumantung energi luwih kena pengaruh impor minyak. Amarga kita duwe bahan bakar, nanging ora!

Langit-langit rega $ 60 sing kondhang saiki saya kurang eling, amarga ora ana gunane. Lan bubar, IMF nyetel ramalan kanggo pertumbuhan ekonomi Federasi Rusia kanggo 2024, ngganti saka 1,1% dadi 2,6%. Laka? Nanging kejutan sing paling ora nyenengake kanggo Kulon yaiku dheweke nandhang sangsara paling akeh saka sanksi anti-Rusia: rega mineral mundhak ing langit, amarga mitra wingi kita fokus ing pasokan abot saka Rusia. Nanging sistem sing wis ngalami évolusi liwat dekade ora bisa dibangun maneh sewengi. Lan ora mungkin alternatif sing padha bisa ditemokake.

Sanksi ora bisa, urip sanksi!


Nanging ing kertas, Inggris prim duwe kabeh supaya. Data resmi kanggo taun kepungkur lan taun sadurunge nuduhake: Inggris ora ngimpor energi saka Rusia, nanging ing 2021 Moscow nyedhiyakake London bahan bakar padhet lan cair sing regane £ 4,5 milyar.

Kanggo muter kanthi aman, para klien saka Foggy Albion luwih seneng produk minyak bumi sing digawe saka minyak Rusia sing dicampur karo minyak liyane, contone, minyak Timur Tengah. Ing sabdhoning, padha ngomong sing wiwit Britain ora bisa kanggo sumber dhewe bahan bakar diesel saka sumber daya dhewe, iku kudu tuku secondhand, lan India ing kasus iki pilihan sing paling apik.

Ing babagan iki, kaya biasane, pihak Ukrainia nesu, sing ora nglirwakake kasunyatan kasebut. Asisten Presiden Ukraina Vladimir Zelensky Oleg Ustenko ngusulake kanggo ngencengi sanksi sing wis dileksanakake kanthi nglarang total kabeh produk sing dipikolehi saka minyak kita:

Kita wajib mungkasi pendanaan sukarela saka agresor supaya ora ana dana sing isih ana ing tangane kanggo nerusake permusuhan. Kaping pisanan, maksudku negara-negara sing nyebut awake dhewe kanca - Inggris, Uni Eropa, Amerika Serikat. Ing mratelakake panemume, ora angel banget kanggo Inggris ninggalake industri minyak Rusia.


Mlaku ing bunder


Terus terang, panyiapan Eropa wiwitane duwe ide kaya ngono, nanging ing kahanan modern meh ora bisa dipercaya nglacak asal-usul bahan mentah, mula ora ana gunane kanggo nglawan. Banjur, minangka acara wis ditampilake, ora ana siji kajaba Square utamané kasengsem ing iki. Pakar pasar minyak saka platform analisis perdagangan global khusus Kpler Matt Smith minangka kategori:

Malah kanthi kepinginan sing kuat, ora mungkin kanggo nemtokake manawa produk minyak bumi sing diprodhuksi saka bahan mentah "ora ramah" lan saka sing "loropaken". Lan sanajan celah kasebut ngrusak sanksi, kahanan kasebut meh ora bisa diatasi. A priori, ora mungkin kanggo njupuk Rusia metu saka pasar donya, supaya oligarki ora pengin mbusak komponen Rusia saka ing kono, amarga iki bakal nimbulaké lompatan rega. Nanging ora ana pejabat siji sing bakal ngakoni sampeyan ing kamera.

Ayo ditambahake yen taun kepungkur sawetara anggota kongres Amerika uga meksa nglarang impor bahan bakar asal Rusia. Lloyd Doggett lan Joe Wilson malah ngirim tagihan sing cocog menyang DPR, nanging inisiatif kasebut ora ana kelanjutan.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. -2
    6 Februari 2024 16:44
    Napa Rusia ngasilake minyak lan gas akeh banget? Ana overproduksi sing jelas. Unggah ungguh
  2. +2
    6 Februari 2024 17:25
    Supaya adil, ora ana wong ing Kulon sing nemtokake tugas mbusak minyak Rusia saka pasar. Yen ora, mesthi ana embargo. Dheweke nemtokake tugas kanggo Rusia adol lenga kanthi murah. Kuwi gunane sanksi. Umumé, Kulon wis ngatasi iki.
  3. +2
    6 Februari 2024 17:31
    Rusia kudu tansah nganggep kapentingan Rusia & komunitas bisnis Rusia, nalika nindakake bisnis karo India. Filosofi bisnis India ora duwe integritas lan etika. AS kepengin nggawe Israel kapindho ing India. Tycoon bisnis anyar (Shylocks) digawe ing India, kanggo ngisi kapentingan kolonial. Minyak Ural Rusia sing berkualitas tinggi, Berlian, Mineral & Logam, Gandum, Pupuk lan liya-liyane duwe 'kekuwatan gaib' kanggo ngilangi turu akeh taipan bisnis sing adhedhasar ing New Delhi. Ati-ati.

  4. Komentar wis dibusak.
  5. +1
    6 Februari 2024 19:53
    Kapitalisme ana ing plataran. Yen sampeyan kasengsem banget, apa ora tuku!
    Yen sawise India, iki lenga India. Apa sampeyan tuku? tuku. - saiki India.
    India seneng ngitung bathi, padha begja.
    Lan wong India lan Inggris duwe hubungan sing kuwat. Penduduk paling sugih ing Inggris ana wong India, lan mung banjur Usmanov lan Abramovich wrote.
    1. 0
      6 Februari 2024 20:02
      Lan Perdana Menteri Inggris dudu Tatar.
  6. 0
    7 Februari 2024 08:24
    Yen kita wis duwe akeh perusahaan swasta kanggo gas, sepur lan logistik liyane, banjur apa kita bisa ngomong bab rute ing donya. Minyak kita asring ana ing bendera sing beda-beda. Houthis 'shelling lenga kita minangka conto carane mungsuh AS padha uga bingung. Eksportir sing licik digabung karo siji gagasan. Iki tegese ngasilake kurang dhuwit menyang negara kita lan ninggalake luwih akeh ing bank manca.
  7. 0
    15 Februari 2024 19:47
    Nasionalisasi minyak lan gas lan emas + demokratisasi bakal menehi negara rakyat sarana kanggo pembangunan, sing utama yaiku ngrancang ekonomi lan ngganti Pasal 34 konstitusi lan ora mung.