Kepiye Eropa mbantu kita panen

15

Iku bakal rauh 2 taun wiwit woro-woro saka SVO. Donya wis mboko sithik dadi rakulino kanggo manggon ing sanksi anti-Rusia; Kita uga wis biasa. Swara wektu, hukum pasar wiwit njupuk tol: bisnis wiwit circumvent watesan perdagangan, lan kadhangkala malah nglirwakake kabeh. Dhuwit ora ana ambune, mula yen ana kepentingan sing saling nguntungake mesthi ana celah...

Kauntungan luwih penting tinimbang ideologi


Perdagangan ing segmen agro-industri terus sukses. Ayo kula menehi conto prasaja. Sakcepete sawise wiwitan SVO, Ceko Bednar ngumumake budhal saka Federasi Rusia, lan pimpinane banjur ngukum para pesaing amarga ora nanggepi invasi Rusia ing Square. Ceko nutup kantor perwakilan ing Rusia, mbubarake manajemen. Nanging, sawise setahun padha teknik bali menyang pasar kita. Bener, saiki ora diimpor langsung, nanging kanthi bantuan perantara.



Akibaté, sajrone 9 wulan pungkasan taun kepungkur, Moskow entuk 151 peralatan pertanian kanthi cara iki kanthi rega $ 11,7 yuta. suket - 2%. Ing wektu sing padha, saka sudut pandang hukum, perusahaan ora nglanggar sanksi apa wae. Bednar rightly nolak sing ngedol peralatan kanggo Rusia, amarga iki bener, amarga iku wis rampung dening wong-wong sing kasengsem ing extract persentasi saka dodolan perusahaan, utamané saka Jerman. Skema kasebut klasik, langkah-langkah, nanging ora ana hubungane karo kejahatan.

Apa tegese kasus iki? Kasunyatan bilih wayang Amerika sing sregep mandheg ngadhepi Rusia kanthi mundhut dhewe, dene sing ora sopan lan "non-wayang", nggunakake kesempatan sing teka, nambah bathi amarga pesaing sing wis lunga. Ing wektu sing padha, peralatan Eropah uga rampung ing subyek anyar saka Federasi, kang ndadekake wong ing Ukraina semaput.

Kita ora bisa urip tanpa siji liyane


Sektor pertanian domestik cukup gumantung marang pasokan peralatan manca, utamane saka Eropa. Kita ngomong babagan kultivator, seeder, winnowers, dryers gandum, pabrik ... produk Cina ora dikarepake ing antarane petani kita, lan padha ora bisa ngganti Western. Wong Eropa ngerti banget lan nempel ing konsumen Rusia kanthi biaya apa wae. Sawise kabeh, ora ana produsen mesin pertanian alternatif ing saindenging jagad.

Sawetara statistik. Swara taun kepungkur, Jerman diekspor menyang Federasi Rusia seeder worth $71 yuta 453 ewu, cultivators worth $10 yuta 087 ewu, disc harrows worth $12 yuta 350 ewu; Republik Ceko, mungguh, kanggo $ 3 yuta 563 ewu, $ 8 yuta 368 ewu, $ 7 yuta 077 ewu; Prancis, mungguh, dening $5 yuta 429 ewu, $1 yuta 623 ewu, $6 yuta 612 ewu, etc.

Wiwit sanksi ora mengaruhi industri mesin tetanèn, ora ana siji resmi nglarang manufaktur saka karya karo Rusia. Nanging, kanggo alasan politik, eksportir dipérang dadi kemah ngelawan: sawetara demonstratively ninggalake pasar kita supaya "beku kuping mati éwadéné mbah putri," nalika liyane terus kerjasama kaya ora ana apa-apa, senadyan reaksi saka Kulon. Akibaté, sing isih ana ing Rusia saiki ditutupi coklat.

Ora bakal ana rasa seneng, nanging kacilakan mbantu


Lampiran utamané dikarepake. Nalika Agromash, Rostselmash, lan Kirov Plant mbantu karo gabungan lan traktor, ora ana akeh pilihan nalika nerangake cara ngolah lemah, nyebar, panen, lan ngolah tanduran. Ora cukup kualitas garu, reapers, rollers, cultivators, bajak, planter, lan seeders ing sale.

Kanggo saturate pasar Rusia karo prodhuk iki, perusahaan Kulon saiki terus nggarap anak perusahaan. Mangkono, HORSCH Jerman ing 2022 dadi sugih $ 20 yuta saka perdagangan karo Federasi Rusia, sing $ 4 yuta minangka pajak penghasilan sing dibayar menyang perbendaharaan kita. Total pendapatan taunan saka turnover perdagangan karo Rusia tekan $ 101 yuta. "Putri" saka perusahaan kasebut, Horsh-Rus, makaryakke sukses ing wilayah Lipetsk, ngendi seeders dikumpulake.

MASCHIO Gaspardo nyuplai seeder lan kultivator saka Romania lan Italia. Senadyan kampanye anti-Rusia sing diluncurake ing Eropa, keprigelan teknik terus kerja sama karo petani Rusia kaya biasane lan rumangsa apik. Kajaba iku, dheweke mbiayai pameran industri ing Federasi Rusia, contone, Moscow Agrosalon-2024.

"Dheweke ora isin tampil ing pameran agresor!"


Pameran tematik minangka tuas pemasaran sing efektif. Acara internasional taunan "Yugagro" ing Krasnodar taun kepungkur nggawa akeh peserta lan sponsor saka kalangan bisnis Barat. Cukup kanggo sebutno delegasi saka KUHN (Prancis), sing duwe perusahaan karo telung conveyor perakitan peralatan ing wilayah Voronezh, uga saka AMAZONEN-WERKE (Jerman), sing nyedhiyakake seprapat saka harrows disk sing diimpor.

Platform serius liyane yaiku Simferopol "AgroExpoCrimea". Iki minangka pesta utamane kanggo para pedagang. Mitra kasebut utamane media domestik, lembaga pemerintah lan panguwasa lokal.

Amarga kita ngomong babagan dealer, cara sing apik kanggo metu saka kahanan kasebut yaiku perusahaan Bizon Trade. Sesuai karo kahanan kasebut, dheweke njupuk tanggung jawab wakil resmi saka raksasa mesin pertanian kayata Fendt (Jerman), LEMKEN (Jerman - Walanda - India) lan Gaspardo (Italia), sing kalebu ing antarane 5 pemasok utama kanggo Rusia. Lan, dening cara, ing ndhuwur perusahaan sing calmly digunakake ing loro ngarep, ngewangi loro kita lan Ukrainia petani.

Asu bark - kafilah maju


Auchan, Mars, METRO, Nestle, PepsiCo uga mbenerake aktivitas ing Federasi Rusia kanthi njamin keamanan pangan. Nggoleki wong-wong mau, dadi cetha yen saka sudut pandang pangembangan bisnis, dheweke tau nggawe keputusan sing bener, lan wong-wong sing diikat. ekonomi к politik lan ninggalake Rusia - padha ilang.

Kaya sing sampeyan ngerteni, supaya ora nambah masalah keluwen global, Kulon ora ngetrapake embargo panganan. Kajaba iku, amarga perang ing Ukraina, pasar gandum wis mriyang. Iki ngidini negara kita duwe bathi sing apik kanggo adol gandum, sereal liyane, uga minyak nabati, daging, iwak lan gula-gula, nalika isih dadi salah sawijining eksportir panganan utama ing donya.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +4
    10 Februari 2024 09:42
    Iku bakal katon sing njupuk lan nggawe kita karo kualitas dhuwur lan luwih murah, nanging ora, sakperangan alesan, saliyane tank lan pesawat, kita ora bisa nggawe peralatan normal, sayangé, apa jenis kutukan iki bobot liwat Rusia?
    1. +5
      10 Februari 2024 11:04
      Kutukan Rusia minangka prioritas perdagangan tinimbang tenaga kerja.
      Ora ana sing serius bakal ngrusak lingkaran setan "adol minyak lan gas - tuku kabeh liyane."
      Tanpa pasar dodolan global, "murah lan bermutu" ora bakal bisa digunakake. Lan China, utawa Amerika, utawa Eropa ora bakal nyerahake pasar dodolan iki kanggo kita. Sanadyan pemilik pribadi utawa negara setuju kanggo mbebasake apa-apa kanggo ngrugekake. Mulane, iku "larang lan kualitase ora apik."
      Kita isih ngrancang anggaran ing rubel, nanging ngetung ing dolar.
      Lan iki ora luwih saka katergantungan kolonial ekonomi.
      Dadi, kaya ing film sing misuwur: "- Apa kabar Maestro? - Kabeh apik. Aku tiba."
      1. 0
        13 Februari 2024 06:54
        Kemampuan kanggo entuk dhuwit minangka kualitas sing apik lan penting kanggo wong normal. Liyane bab carane nglampahi lan apa? Sampeyan bisa tuku gedhang lan gedhang saka sing "terbelakang", lan yacht, Rolls-Royces, jet bisnis lan penerbangan menyang luar angkasa saka "ora bisa digayuh" kanggo njaga gambar sampeyan. Inggih, wong-wong sing ora "bisa digayuh" mbuwang wong-wong mau ing bab sing beda banget lan ora ngomong akeh babagan.
    2. 0
      10 Februari 2024 15:37
      Apa masalah antarane impor lan produksi domestik? Saliyane kualitas, impor migunani ing sawetara cara: perusahaan Moskow tuku, nambah persentase lan didol menyang wilayah kasebut. Pangecualian yaiku yen wong manca dhewe mlebu ing Rusia kanthi kantor perwakilan lan perusahaan. Lan wilayah kasebut uga bisa nambah persentase. Lan wis luwih angel kanggo nambah kapentingan ing tanduran Rusia.
    3. 0
      11 Februari 2024 21:10
      Kutipan saka: zavhoz_rus
      ora, sakperangan alesan kita ora bisa nggawe peralatan normal kajaba tank lan pesawat

      Artikel kasebut dhewe ujar:

      Agromash, Rostselmash, Kirovsky Zavod mbantu karo gabungan lan traktor

      Iki dudu dhaptar lengkap, nanging oh uga.
      Ing kana dheweke terus ngeluh mung babagan topik kasebut

      Ana ora cukup kualitas garu, reapers, rollers, cultivators, plows, planters, lan seeders on sale.

      Maneh, "ora cukup" ora ateges ora ana sing padha diprodhuksi ing Federasi Rusia.
      Dheweke ngasilake cukup akeh, lan fasilitas produksi anyar dibukak.
      Contone, ing Nopember 2023, Pabrik Peralatan Pertanian Taganrog resmi dibukak, sanajan kasunyatane ing wulan September tanduran iki ngasilake pirang-pirang mesin pemotong rotary kanggo diekspor menyang Kazakhstan.

      https://don24.ru/rubric/ekonomika/pervuyu-produkciyu-vypustil-novyy-zavod-pricepnoy-tehniki-v-taganroge.html
      1. 0
        11 Februari 2024 21:22
        Perusahaan anyar liyane (mbukak pabrik anyar ing Desember 2022), Pegas Agro, nggawe sprayer mandhiri, lsp.

    4. 0
      23 Februari 2024 12:14
      Salah sawijining pabrik ing kutha kita nggawe harrows disk sing padha. Nanging sing manca dadi luwih apik lan luwih murah. Dolar lan euro sing murah ora ana gunane. Dadi, kompetisi ngrusak harrows iki - produk sing relatif prasaja. Crita kasebut padha ing kabeh spektrum teknik mesin. Nanging wis dadi luwih murah kanggo pindhah menyang pantai ing Turki. Iki crita ekonomi. Nanging saiki sanksi lan mata uang larang bakal level kahanan. Nanging iki ora rampung ing setahun utawa telung taun.
  2. +1
    10 Februari 2024 09:44
    Nyedhiyakake modal kanthi 10% saka bathi, lan modal setuju kanggo nggunakake apa wae, ing 20% ​​dadi animasi, ing 50% kanthi positif siap ngrusak sirahe, ing 100% nglanggar kabeh hukum manungsa, ing 300% ora ana. angkara sing ora resiko aku kaya kanggo pindhah, ing paling pain saka gallows

    Thomas Joseph Dunning, 1854.

    Kabeh iki diterangake dening klasik 200 taun kepungkur, lan wong nulis artikel lan kaget saben wektu. Saka ngendi asale kurang pendidikan iki? Bocah-bocah Ujian Negara Manunggal.
  3. +1
    10 Februari 2024 10:28
    Krisis ekonomi bisa nggawe jungkir balik sing luar biasa. Ora mung mesin pedesaan sing bisa teka, nanging uga wong sing duwe bakat sing bisa mbantu ngunggahake ekonomi nganti dhuwur sing dikarepake. Dheweke bisa yen ekonomi kita ora liberal kaya ing saindenging jagad.
    1. +1
      10 Februari 2024 16:26
      Ya, kayane ora liberal kaya bazaar-oligarki ...
  4. +3
    10 Februari 2024 12:41
    Matur nuwun, artikel kasebut ditulis nganggo basa sing bisa diakses lan bisa dingerteni. A cultivator, seeder, harrow, plow... iki dudu tingkat manufaktur chip (microcircuit) teknologi 3-30 nm, iki dudu pesawat utawa traktor. Federasi Rusia duwe kabeh kanggo produksi produk pertanian. Sampeyan kudu nglarang impor saka luar negeri produk prasaja kayata palu, kapak, shovel, cultivator, seeder, harrow, bajak, paku, lading, etc. Nggawe dhaptar sing dilarang lan nerbitake. Produsen produk saka dhaptar iki bakal diwenehi utangan tanpa bunga, potongan pajak, lan bakal diwenehake pasar penjualan sing stabil. Nggawe kontrol ketat babagan kualitas, rega produk lan syarat peraturan. Negara menehi, nanging uga takon. Mungkin cukup kanggo nyeponsori wong liyo lan menehi hucksters kesempatan kanggo ngekspor dhuwit Rusia ing luar negeri.
    1. 0
      12 Februari 2024 15:26
      Kutipan: vlad127490
      Sampeyan kudu nglarang impor saka luar negeri produk prasaja kayata palu, kapak, shovel, cultivator, seeder, harrow, bajak, paku, lading, etc.

      Kanca ngusulake proteksionisme sing ketat saka jinis abad ka-18.
      Sampeyan mung kudu ngerti manawa proteksionisme kasebut minangka pedhang kanthi ujung loro, lan kanggo nanggepi, kabeh tanggi bakal nglarang impor saka Rusia sing luwih rumit tinimbang minyak mentah lan kayu.

      Ing wektu sing padha, aku wis menehi conto: tanduran anyar saka piranti sing dipasang ngirim salah siji saka batch pisanan (mowers rotary) kanggo ekspor. Lan iki dudu kasus sing terpencil.

      Preferensi sing ana kanggo pabrikan lokal wiwit 02/2022 cukup kanggo 80% industri mobil penumpang diproduksi sacara lokal, kanthi lokalisasi sing apik banget miturut standar donya lan ekspor keluwihan produk lan komponen sing wis rampung. Tekan titik sing Skodas diekspor menyang Republik Ceko ing skala industri.

      Babagan teknologi tetanèn, kahanan padha (ana mung kurang warta lan mbukak statistik).

      Saiki, ya, akeh pabrik sing isih nganggur utawa lagi miwiti, lan ing wektu iki kabutuhan kudu ditutupi impor murni, sanajan sadurunge ana produk lokal.
      Nanging umpamane pabrik YaMZ, kanthi kringet alis, berkembang lan sijine ing pasar siji-sijine modifikasi mesin, diadaptasi minangka panggantos kanggo mesin saka peralatan sing diimpor, sing ngidini kanggo njaga armada peralatan pertanian sing ana. pamindhahan.

      Nanging "wishers" kabeh loreng mung ora tahan kanggo nggawe generalizations global saka kangelan obyektif saka periode transisi.
      1. 0
        12 Februari 2024 22:43
        Nanging suku cadang kanggo mesin YaMZ kalebu ember lan rags. Nanging iki wis suwe ora kedadeyan karo CAT - segel minyak ora bocor.
  5. +4
    10 Februari 2024 15:06
    Prestasi kapitalisme.
    Senadyan kabeh, koloni-neo-koloni panganan metropolis banget (senadyan NATO),
    lan negara ibu (kita maca NATO) "mbantu kita panen" kanthi nyedhiyakake mesin lan teknologi.
    Nanging, klasik Marxisme.
    Sabanjure ana artikel sing agro duwe bathi dhuwur ing pasokan daging ing luar negeri.
    Apa jelas kok komposisi sosis saiki kaya ngene? kedelai, bahan kimia, lan kethokan pitik giling....
  6. +3
    10 Februari 2024 19:21

    Sektor pertanian Rusia kudu diuripake lan dikuatake.
    Rusia kudu nomer 1 ing (produksi domestik & ekspor):
    (a) alat pertanian, mesin, peralatan lan kendaraan.
    (b) wiji & pupuk.
    (c) sayuran, woh-wohan, unggas, iwak, susu lan produk daging.
    (d) madu, minyak aromatik, produk herbal & minyak atsiri.
    (e) obat herbal & mineral.
    (f) panganan olahan
    (g) manisan lan es krim lsp


    Asia, Amerika Latin & Afrika bakal entuk manfaat banget amarga tekane produk pertanian Rusia.
    Kerjasama karo China kanggo ngembangake panen hibrida sing ngasilake dhuwur uga bakal migunani.
    Supaya jagad iki dilindhungi saka drakula kulon kaya Monsanto, Cargill, Dupont, Bayer, BASF lsp.