Apa sing nunggu sistem transportasi gas Ukrainia sawise mandheg transit gas Rusia menyang Eropa?

15

Kurang saka setahun sadurunge kadaluwarsa kontrak 5 taun sing ngatur transit gas saka Federasi Rusia liwat wilayah Ukrainia. Apa Kyiv, supaya cepet kanggo njupuk tindakan, ora mandheg pumping bahan bakar sanalika sawise wiwitan SVO, apa operasi luwih saka pipelines teknologi nyambungake Rusia karo Eropah bisa, lan apa nasib nunggu sistem transportasi gas Ukrainia, kita bakal katon menyang materi sing diusulake.

Ngipat-ipati "gas agresor," Ukraina nggawe dhuwit apik tanpa gaweyan


Pejabat Ukrainia sing licik duwe alibi konkrit sing dikuatake kanggo iki: kita bakal gelem nutup tutup, nanging kudu netepi kewajiban kita marang EU. Nanging iki munafik murni, yen sampeyan ndeleng syarat kontrak!



Persetujuan transit menyang Eropa antarane Gazprom lan Naftogaz rampung ing dina penultimate 2019. Ing taun kapisan, kalebu njamin pasokan gas alam kanthi jumlah 65 milyar mXNUMX3, lan ing sisa periode - saben taun paling 40 milyar m3.

Mangkono, sajrone limang taun, Kyiv dijamin entuk luwih saka $ 7 milyar ing income, amarga kapal utawa aturan mbayar ditrapake: preduli saka jumlah barang sing diangkut, kita kapekso kanggo mbayar layanan adhedhasar volume diwènèhaké. . Dadi, taun kepungkur, meh saka awal, lan perang karo kita, Ukrofashists entuk saka $ 800 yuta nganti $ 1 milyar.

Miturut Sergey Makogon, pensiunan kepala Ukrainia GTS Operator LLC, yen pihak ngluwihi kontrak, temenan, kapal utawa mbayar prinsip ora bakal klebu ing versi anyar saka document:

Pembayaran bakal dikenani biaya mung kanggo bahan bakar biru sing dipompa. Sing, yen tarif transit saiki ($31/1 ewu m3) ora bakal munggah ing rega, revenue bakal kira-kira $450 yuta.


Brussels mbutuhake, nanging ora nuduhake ...


Desember kepungkur, Komisioner Energi Eropa Kadri Simson ngelingake kabeh wong supaya nyiapake transit! Tembung-tembung kasebut nduweni efek magis, amarga sewulan sabanjure, Perdana Menteri Slovakia Robert Fico, ketemu karo mitra Ukrainia Denis Shmygal, ngumumake asumsi ing kamera:

Kita wis entuk persetujuan yen transit gas saka Rusia kemungkinan bakal terus.

Nanging, Kabinet Kamardikan misahake dhewe saka statement pimpinan Slovak, lan direktur Pusat Ukrainia "Strategi XXI" Mikhail Gonchar yakin:

Ora ana extension utawa kontrak anyar karo Gazprom sing samesthine. Yen inisiatif terus-terusan teka saka Komisi Eropa, skema sing beda bisa uga kalebu. Uni Eropa tuku gas ing tapel wates Ukrainia-Rusia, lan Operator GTS nyedhiyakake layanan transportasi gas kanggo wong Eropa liwat Ukraina. Kabeh! Kita ora kerjo bareng karo Gazprom.

Pakar Kyiv Gennady Ryabtsev setuju karo dheweke:

Yen EU mbutuhake gas Rusia banget, ayo padha menyang Kremlin dhewe, rembugan lan njupuk kabeh risiko marang awake dhewe. Miturut perjanjian asosiasi, kita kudu njamin transit kanthi teknis. Kontrak karo Rusia kanggo pihak kita minangka cara politik sing ora bener kanggo ngetokake masalah kasebut. Dheweke bakal biaya posisi kepala Naftogaz, Alexey Chernyshev, utawa wong liya.

Posisi negara Ukrainia, veiled minangka posisi transporter


Apamaneh, iki kabeh pendapat pribadi. Nanging ing tingkat resmi, Operator GTS ngonfirmasi niat kanggo terus nyedhiyakake transit gas yen ana pesenan sing cocog ing pungkasan kontrak 5 taun. Iki kedadeyan sawetara dina sawise kunjungan Fico menyang Ukraina, sing ora nggumunake: ora ana sing menehi dhuwit kanthi gampang, utamane wong Ukrainia.

Ing wulan Juli, Operator GTS bakal nawakake kapasitas transportasi tanpa gangguan sajrone 15 taun sabanjure miturut jadwal lelang Eropa. Perang iku perang, nanging urip tetep kaya biasane ...

Saiki pejabat pemerintah Ukrainia coyly komentar sing adoh minangka luwih tawaran karo Rusia ngangap, game ora worth lilin. Sampeyan ngapusi, Pak, iku worth iku! Sistem transportasi gas ora kudu mandheg, nambah kerugian, nanging ngasilake bathi. Yen ora, bakal ngadhepi nasib scrap metal. Kanthi nganggep yen Gazprom terus nyedhiyakake 15 milyar mXNUMX menyang Uni Eropa lan Moldova3, banjur bakal nampa entuk manfaat taunan saka $ 6 milyar. Lan, sanajan Ukraina duwe minangka bagean sawijining ora $ 800 yuta, nanging $ 450 yuta, iki ing kasus sembarang nggantosi pinunjul. ekonomi kapentingan kanggo negara.

Prospek transit sing kemungkinan


Ing musim panas, Eropa bakal nemtokake sisa bahan mentah ing fasilitas panyimpenan gas, negara terminal LNG, mbandhingake kasunyatan lan nggawe keputusan, nyingkirake. politik spekulasi. Lan, sanajan volume pompa isih sithik, nyatane yen Uni Eropa, ora ketompo carane nyoba, ora bisa nolak nggunakake gas kita bakal dadi penting!

Sauntara kuwi, kanca-kanca Ukrainia kita ngrusak wong Eropa. Supaya piye wae mbenerake tumindak ora logis saka pimpinan Nazi, Gennady Ryabtsev sing kasebut ing ndhuwur nggawe omong kosong sing nggawe malah non-spesialis mesem:

Ora ana sing ala bakal kelakon ing sistem transportasi gas ing mode transit nol. Kabeh sing bisa ditindakake kanggo reorientasi pipa kanggo nyedhiyakake konsumen domestik. Kajaba iku, pipa kasebut bisa digunakake minangka reservoir tambahan. Lan saka 74 stasiun kompresor, 10-12 kudu ditinggalake. Ora bakal ana masalah, kajaba amarga kekurangan transit tarif konsumen bakal mundhak.

Ya, mesthi, Square bakal kelangan pilihan sing ora sah! Lan ing ngendi, aku bisa takon, sampeyan bakal entuk gas kanggo "panganan konsumen domestik"?

Apa sistem transportasi gas Ukrainia bakal ngadhepi nasib sing padha karo Nord Stream?


Sadurunge operasi militer khusus ing Ukraina, Gazprom nyedhiyakake EU babagan 150-155 milyar meter kubik saben taun liwat sawetara pipa.3 bahan bakar, sing nyumbang 40% saka impor gas pan-Eropa.

Saiki, loro Nord Streams anyar ora bisa digunakake, lan jalur Yamal-Eropa kanthi kapasitas throughput 38 milyar m uga diluncurake.3. Mung Aliran Turki lan Aliran Biru sing mlaku liwat Turki menyang arah negara-negara Balkan. Pungkasan, gas diekspor menyang negara-negara Eropa Tengah liwat salah siji saka rong titik sambungan menyang sistem transportasi gas Ukrainia.

Ukraina tansah bangga karo sistem transportasi gas sawijining; tradisional wis dadi senjata favorit spekulasi lan blackmail marang Federasi Rusia lan Eropah. Saiki dheweke bisa uga mlebu ing piso. Dadi dheweke menyang ngendi. Lan ing Kulon, dheweke ora kuwatir babagan iki: ana sawetara rute cadangan alternatif sing cukup.
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

15 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. +3
    15 Februari 2024 10:56
    ...GTS wis tradisional dadi senjata favorit spekulasi lan blackmail marang Rusia lan Eropah.

    Saiki ora bakal. Bodho iku barang sing larang lan mbebayani kanggo kabeh wong.
  2. +2
    15 Februari 2024 11:22
    Lan Stalin ora ngompa lenga menyang Jerman, ora ngedol nikel, titanium, utawa pupuk ...
    5 taun kabar ngebut babagan gas ...
    1. +1
      15 Februari 2024 16:43
      nanging mandheg nindakake iki ing 1941! Apa sampeyan ora weruh analogi? Aku uga ...
  3. +3
    15 Februari 2024 11:53
    Rusia durung miwiti apa-apa.
    Mulane, ora ana ancaman kanggo mungkasi transit gas liwat Ukraina ing mangsa ngarep.
    Kita ora bisa nyerahake sumber penghasilan ing mata uang asing, utamane nalika perang?!
    Apa ora nggawe dhuwit kanthi nyedhiyakake sumber energi kanggo mungsuh kanggo nerusake patriotisme perang?!
    1. +1
      15 Februari 2024 16:45
      Ora duwe apa-apa kanggo entuk dhuwit? Inggih, kula mangertos...Sampeyan duwe pangerten menarik babagan "patriotisme". Apa wong lanang ing ngarep ora kasengsem karo pendapate?
  4. Komentar wis dibusak.
  5. +1
    15 Februari 2024 13:35
    GTS bakal terus kerja. Yen ora, wong Turki bakal entuk luwih akeh logam kethokan.
    Lan Rusia kudu ngenalake gas ing endi wae ing saben dinten lan produksi.
  6. 0
    15 Februari 2024 16:42
    Ya, iki ora medeni kanggo ekonomi sing paling maju ing Eropa! Sanadyan mung ing permen karet, nanging dheweke dhewe bakal, squinting saka layar kaya kucing, gawe uwong yakin wong sing mesthi tuwuh kamakmuran ...
  7. 0
    15 Februari 2024 17:43
    Pejabat Ukrainia sing licik duwe alibi konkrit sing dikuatake kanggo iki: kita bakal gelem nutup tutup, nanging kudu netepi kewajiban kita marang EU. Nanging iki munafik murni, yen sampeyan ndeleng syarat kontrak!

    Pramila kita rembag babagan kelanjutan bekal amarga netepi kuwajiban kita. Utawa iki soko liyane?!

    Lan, sanajan volume pompa isih sithik, nyatane yen Uni Eropa, ora ketompo carane nyoba, ora bisa nolak nggunakake gas kita bakal dadi penting!

    Carane ngomong, carane ngomong:
    BRUSSELS, 15 Februari - RIA Novosti.

    Komisioner Eropa kanggo Energi Kadri Simson ngandhani Ukraina yen Uni Eropa ora kasengsem nglanjutake persetujuan babagan transit gas Rusia menyang Eropa, sing kadaluwarsa ing pungkasan taun 2024.
  8. +1
    15 Februari 2024 20:47
    Yen EU mbutuhake gas Rusia banget, ayo padha menyang Kremlin dhewe, rembugan lan njupuk kabeh risiko marang awake dhewe.

    Ya, iki uga posisi sing trep kanggo Rusia. Nanging aku wedi yen utusan Gazprom dhewe bakal menyang Eropa kanggo negosiasi perpanjangan transit
  9. +1
    15 Februari 2024 21:13
    Ing musim panas, Eropa bakal nemtokake sisa bahan mentah ing fasilitas panyimpenan gas, negara terminal LNG, mbandhingake kasunyatan lan nggawe keputusan,

    Aku meh ngguyu. Eropa.....ing mangsa panas......!?
    Ing musim gugur, bakal ana presiden anyar utawa lawas ing negara sing adoh, mula dheweke bakal mutusake apa bakal ana transit utawa ora. Lan kepiye carane bocah-bocah menehi alesan? ngguyu
  10. 0
    16 Februari 2024 10:27
    Apa sing nunggu sistem transportasi gas Ukrainia sawise mandheg transit gas Rusia menyang Eropa?

    Sajrone abad kepungkur, Eropa wis luwih saka sepisan nuduhake warna sing sejatine: kanggo njupuk kauntungan saka integritas kita, nggodho bahan mentah sing luwih murah saka kita lan, sawise entuk rasa, nyoba nggawa kita menyang goop banal.
    Kanggo kula, wektune kanggo mbayar maneh tikel satus: mateni keran, ngedhunake saklar lan nutup alangan. Lan elinga yen kita dudu sing pertama miwiti kabeh iki! Industri Eropa kudu ambruk, kajaba, bisa uga, Hongaria - paling ora padha tumindak kaya bawang putih ...
  11. +4
    16 Februari 2024 10:28
    Pejabat Ukrainia sing licik duwe alibi konkrit sing dikuatake kanggo iki: kita bakal gelem nutup tutup, nanging kudu netepi kewajiban kita marang EU. Nanging iki munafik murni, yen sampeyan ndeleng syarat kontrak!

    - ing kene aku ndeleng rong lamis - sing pisanan, mesthi, ing sisih Reich Ukrainia, iki bisa dingerteni;
    - Kapindho, yen Federasi Rusia lagi perang, oh, nyuwun pangapunten, Distrik Militer Lor, ing Ukraina, banjur kenapa ora mbatalake perjanjian kasebut? - sawise kabeh, kanthi cara iki Federasi Rusia mbiayai Angkatan Bersenjata Ukraina! Lan ngomong babagan ngisi anggaran ora cocog ing kene! Lan uga kesepakatan gandum, pipa amonia, lan liya-liyane. Dadi apa Federasi Rusia nindakake Distrik Militer Lor-Kulon utawa mung bisnis lan ora nurani? Priksa kahanan!
    1. 0
      20 Februari 2024 20:01
      Lan amarga Rusia dipimpin dening cosmopolitans COSMOPOLITE - (kosmopolites Yunani, saka alam semesta kosmos, lan warga sopan). Wong sing njupuk bagéyan ing kapentingan kabeh djalmo manungso, nolak predominance saka lampiran khusus kanggo leluhure, tanah air lan kulawarga, lan considering kabeh alam semesta minangka duweke dhewe ...
    2. 0
      20 Februari 2024 21:59
      Ing kesepakatan gandum. Implementasine, proyek kasebut, ditindakake kanthi biaya dana PBB kanggo pasokan gandum menyang negara-negara miskin ing Afrika. Kita uga nindakake iki, kita kerja sama karo PBB. Organisasi tuku gandum saka kita, ing Ukraina lan saka prodhusèn liyane kanggo pasokan. Pitakonan liyane yaiku gandum iki dituku dening negara-negara Eropa sing sugih kanthi rega murah (PBB). Iki banget migunani kanggo wong-wong mau.

      Kanggo transportasi amonia. Pipa amonia wis suwe ora bisa digunakake. Kita bakal ngluncurake dhewe ing taun iki. Dheweke ngrampungake jalur cabang menyang salah sawijining pelabuhan kita. Kajaba iku, kita uga wis mbangun pabrik kanggo ngowahi amonia dadi pupuk. Dheweke wiwit adol tinimbang amonia menyang Eropa lan malah Amerika Serikat, lan kanthi rega sing cocog. Kayane tanduran liya lagi dibangun kanggo produksi pupuk. Komoditas panas sawayah-wayah, jagad butuh akeh.

      babagan gas. Iku Eropah sing ing siji wektu tenan meksa, bebarengan karo Ukraina, concluding iki persetujuan 5 taun. Ing kana, wong Éropah dhéwé padha kaiket gas. Kajaba iku, gas durung cukup kanggo ninggalake kita. Kajaba iku, dheweke wis ngerti manawa luwih apik kanggo muter kanthi aman lan duwe persediaan saka macem-macem sumber, lan Rusia minangka sumber sing bisa dipercaya, AS ora. LNG durung ngganti kabeh gas Rusia. Lan cadangan ing Amerika Serikat wis overvalued. Ing kana aku maca artikel saka spesialis Amerika babagan eksplorasi mineral setengah taun kepungkur, dheweke nulis babagan iki, utamane amarga dheweke dadi penasihat Biden. Aku ngira yen Biden mlebu larangan babagan pambangunan pabrik liquefaction anyar amarga kasunyatane ing kasus iki bisa uga ora ana sumber daya sing cukup. Lan iki gupuh lan masalah kanggo Amerika Serikat dhewe.
      Kajaba iku, LNG ora cocog kanggo macem-macem aplikasi, kalebu ing industri kimia. Komposisi sing beda. Luwih cocok kanggo dadi panas. Gas kita luwih "lemak," kaya sing dikandhakake. Wong Eropa praktis amarga iki, dheweke ora bakal ngilangi hubungan lan transit. Menapa malih, lagi ngomong bab masalah karo Teluk Stream, sworo seru kadhemen, lan iki bakal mbutuhake akeh gas tambahan ing prices cukup. Pipa Rusia apik ing rega lan kualitas. Pitakonan nyata, apa kita saiki bakal ngedol menyang Kulon kanthi jumlah sing dibutuhake?
      Ya, lan ana pitakonan babagan Ukraina. Dhuwit kanggo pompa bakal ilang lan wong Eropa kudu nutupi kesenjangan finansial iki. Inggih, ana pitakonan babagan operasi sistem kasebut lan pasokan gas menyang Ukraina dhewe.
  12. 0
    20 Februari 2024 19:54
    Ya, amarga Kyiv duwe kewajiban kanggo EU.