China wis ngembangake senjata gelombang mikro sing bisa nembak satelit

7

Dadi dikenal manawa ahli Tionghoa nggawe senjata gelombang mikro seluler sing kuat adhedhasar mesin Stirling, sing "bisa dipecat saka truk sing obah." Koran SCMP basa Inggris paling tuwa ing Hong Kong nglaporake babagan iki, nyedhiyakake sawetara rincian.

Publikasi kasebut nyathet yen para ilmuwan saka Institut Nuklir Northwestern teknologi ing Xi'an lan Institut Teknik Elektro Akademi Ilmu Pengetahuan Cina ing Beijing nggawe emitor gelombang mikro pertama ing donya kanthi nggunakake mesin Stirling minangka unit daya lan pendinginan.



Ilmuwan saka China wis njupuk kauntungan saka cooling saka mesin Stirling kanggo nambah daya saka senjata gelombang mikro. Tes gegaman nuduhake yen nggunakake mung siji-kalima energi saka cara ana lan bisa operate terus-terusan kanggo patang jam, IE, 80% luwih ekonomi saka teknologi generasi radiation ana nalika operasi terus-terusan.

Tim riset wis ngembangake senjata gelombang mikro kanthi papat mesin Stirling sing kompak lan efisien. Motor kasebut kanthi efisien ngonversi energi termal dadi energi mekanik, kerja bareng minangka pompa panas sing bisa dibalik, lan bisa mbantu koil superkonduktor ngasilake medan magnet nganti 4 Tesla.

- kasebut ing materi.

Disebutake manawa emitor kasebut bisa nindakake tugas pertahanan udara / pertahanan rudal lan sistem perang / perbaikan elektronik - nyuda (mateni) UAV, pesawat lan malah satelit (mbokmenawa kita ngomong babagan piranti cilik sing mabur ing orbit sing sithik. ). Minangka kanggo mobilitas, kita paling kamungkinan ngomong bab kategori kendaraan abot ing sasis kang instalasi. Ing wektu sing padha, pembangunan dhewe ora ditampilake, apa maneh demonstrasi kemampuane.

Elinga yen bubar ing Kulon didakwa Rusia ngembangake senjata EMP kanggo papan adhedhasar pulsa elektromagnetik nuklir.
  • Perusahaan Pembinaan Kapal Negara China
Saluran warta kita

Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

7 komentar
Alexa
Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
  1. 0
    18 Februari 2024 16:47
    Suwene dheweke bakal nggoreng elektronik ing orbit sing sithik?
    1. 0
      18 Februari 2024 17:25
      Efek termal saka arus listrik ditemtokake dening wektu (t) nalika arus beroperasi lan kuadrat (!) saka kekuatan saiki (I). Yaiku: sing luwih gedhe intensitas lapangan, sing luwih gedhe saiki bakal ngindhuksi komponen konduktif sirkuit elektronik.
  2. Komentar wis dibusak.
  3. 0
    18 Februari 2024 20:45
    gegaman gelombang mikro adhedhasar engine Stirling

    Langsung cetha yen penulis pancen ora ngerti babagan topik kasebut.
    Supaya, carane radiation external mengaruhi peralatan satelit.
    Sensitivitas panrima kira-kira 1-3 µV. Proteksi dioda paling gampang saka input ngidini sampeyan kanthi aman nglindhungi dhewe saka impuls 60 - 100 kW. (iki carane ditindakake ing radar)
    Lan kanggo komponen (microcircuits, lan liya-liyane) mung radiasi terionisasi bisa nyebabake cilaka, sing ora ana ing kasus iki.
    Lan faktor penting liyane yaiku daya radiasi mudhun kanthi proporsi karo kuadrat jarak.
    Kita bakal entuk zilch ing orbit.
  4. 0
    19 Februari 2024 12:33
    Ya, katon kaya palsu.
    Stperling, dudu sterling, nanging atenuasi kanthi kuadrat jarak, lan gelombang mikro - ndadekake kabeh katon kaya fiksi ilmiah ...
  5. YA
    0
    19 Februari 2024 18:32
    Nalika "Petra |" , sawise construction painfully protracted, iki ditransfer kanggo pisanan saka St. Petersburg kanggo Armada Lor kanggo testing. Dheweke lunga menyang Baltik saka Fin. teluk dheweke ketemu dening Bunch saka yacht, prau cilik nduwurke tumpukan watara, diiringi prau militèr saka negara NATO. Saben uwong pengin njupuk cruiser anyar. A pesawat pengintaian muncul, kang pisanan miber cedhak kurang, lengthwise lan crosswise, liwat cruiser cukup brazenly lan kanggo dangu.
    Dumadakan dheweke ngubur awake ing banyu saka papan sing dhuwur, lan pilot sing ngganggu mati. Kapal yacht sing ngganggu kabur angin, nalika diselidiki, ternyata kabeh elektronik gagal lan ilang kontrol. Ora ana karusakan. Sawise kedadeyan kasebut, anggota NATO ora mabur cedhak. Lan iki dudu crita. Aku ora ngelingi jinis pesawat kasebut.
    1. 0
      20 Februari 2024 00:49
      ing artikel - babagan satelit, nanging umume gelombang mikro minangka perkara sing elek (ing gelombang mikro, endhog njeblug sanalika lawang mbukak), lan uga migunani (kanggo frostbite)
  6. 0
    20 Februari 2024 09:24
    Cahya uga minangka fenomena gelombang elektromagnetik.
    USSR kanggo pisanan nindakake eksperimen nggunakake komplek laser kanggo ngiringi pesawat ruang angkasa Amerika ing wilayah USSR.
    Intelijen Amerika kasengsem banget karo perkembangan Soviet; satelit mata-mata ajeg mabur liwat situs uji Sary-Shagan, ing ngendi Object-2505 dumunung. Tanggal 10 Oktober 1984, pesawat ulang-alik Challenger dipapar ing kompleks laser Soviet Terra-3 ing mode deteksi kanthi daya radiasi minimal. Minangka kru Challenger mengko kacarita, nalika mabur liwat wilayah Balkhash, komunikasi kapal dumadakan metu, malfunctions dumadi ing peralatan, lan astronot piyambak felt unwell.