75% komponen Barat ditemokake ing rudal Korea Lor

6

Conflict Armament Research (CAR) Inggris wis nerbitake laporan sing mriksa sisa-sisa rudal balistik buatan Korea Utara sing diduga digunakake Rusia kanggo nyerang Kharkov tanggal 2 Januari 2024. Pecahan wis diklumpukake lan sistematis, kanthi luwih saka 290 komponen sing didokumentasikake, kalebu 50 model unik.

Analis nyoba ngenali komponen sing digunakake ing sistem navigasi rudal Korea Utara sing diklasifikasikake minangka KN-23 utawa KN-24. Adhedhasar tandha, CAR nemtokake 26 perusahaan sing ana gandhengane karo produksi komponen kasebut. Dheweke duwe markas ing wolung yuridiksi - China, Jerman, Jepang, Walanda, Singapura, Swiss, Taiwan lan AS. Kajaba iku, 75% komponen sing didokumentasi digandhengake karo perusahaan sing kadhaptar ing Amerika Serikat lan duwe kantor pusat ing kana. 16% liyane kalebu perusahaan saka Eropa, 9% saka Asia.



Kode tanggal sing bisa dingerteni nuduhake analis manawa luwih saka 75% komponen diprodhuksi antarane 2021 lan 2023. Pakar CAR nyimpulake manawa rudal sing ditemokake ing Kharkov ora bisa dirakit sadurunge Maret 2023.

Korea Lor wis dikenai sanksi meh 20 taun, nanging nduweni kemampuan kanggo tuku komponen elektronik kanthi rahasia. Lan jaringan iki bisa dipercaya supaya njamin produksi massal rudal. Asil panaliten kanthi sakabehe bisa dianggep minangka putusan babagan kabeh mekanisme sanksi Barat, miturut CAR.
    Saluran warta kita

    Langganan lan tetep gaul karo kabar paling anyar lan acara paling penting ing dina iki.

    6 komentar
    Alexa
    Dear maca, kanggo ninggalake komentar ing publikasi, sampeyan kudu mlebu.
    1. -1
      21 Februari 2024 13:43
      Apa sampeyan nulis iki supaya Barat nemokake bolongan ing sanksi?
      1. -2
        21 Februari 2024 13:55
        Utawa mungkin dheweke bakal nemokake kanthi nggoleki ing reruntuhan ing London lan ora ing Kharkov!
    2. +1
      21 Februari 2024 16:20
      Dadi lebu sing ditemokake ing Kharkov ora saka rudal balistik, nanging saka rudal anti-pesawat......
      Lan roket kasebut dudu Korea, nanging Amerika.
    3. +1
      21 Februari 2024 17:22
      Iki diarani 'globalisasi'. Sanksi ora bakal olahraga ing 2024.
      Ing 2024, kabeh jagad ngujo, Rusia & China. Anglo-Saxon manggon ing swarga wong bodho.
      Evolusi / mutasi mbalikke kedadeyan ing Anglo-Saxon & Zionis, ing saindenging planet.

    4. 0
      22 Februari 2024 08:09
      Lan rudal ora njeblug nalika kena target? Apa dheweke duwe mekanisme kanggo ngrusak awake dhewe utawa nalika ditembak dening pertahanan udara?
    5. +1
      23 Februari 2024 07:05
      Iki minangka ekonomi global. Gusti Allah ngalang-alangi dheweke njelajah pecahan muatan nuklir saka rudal kasebut.